Najbolji horor scenariji

Razgovori ugodni o horor temama
undying

Najbolji horor scenariji

Post by undying » 14 Jan 2007, 12:08

Jeste li ikada procitali neku recenziju i rekli sebi "JA OVO MORAM POGLEDATI"!!! :lol: Ja malih milion puta :D

Magla:
Koja je to prica!!!!!! Odlicno!!! Mocna prica definitivno-evo sad kad ponovo pricam sebi.. stvarno osjecam STRAHOPOSTOVANJE!!! Blejk i gusari, Blejkovo obecanje dato prije stotinu godina, magla, svestenik.... AAAAAAAAAAAAAAAAA-ODLICNO!!!

Dead Zone:
Nije horor ali je Cronenber i King pa rekoh da se nece niko buniti :D Za ovo sam prvo citao recenziju pa tek onda gledao film- sjecam se kad sam procitao recenziju da sam odmah sebi rekao GDJE DA NADJEM OVAJ FILM!! Bicu tako bezobrezan pa cu reci da je ovo Kingova najbolja prica, naravno-meni! Covjek koji je jedva prezivio dobija moci da vidi u buducnost.. Pomaze ljudima dok.. predsjednik, moc... odluka!!!!

Carrie:
Isto King isto odlicna prica!!! I mene je kao i Zombija vise zainteresovala ona prica oko njene majke- kud ces veceg horor manijaka od Carrijeve majke!!! :D

Molio bi ako neko zna gdje se mogu naci recenzije ovih filmova na nasem jeziku, da posalje na temu!! I naravno saljite price koje se vama svidjaju...

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Jan 2007, 12:13

Hm....

Evil dead 2 - mislim, cijeli scenarij je zabavan, sve te ludosti u filmu. Nema puno dramature koje ubijaju radnju, nego se sve svodi na akciju, zabavu i divljaštvo. Samo tih par minuta scena za smirenje i onda opet akcija krene sve do ultrazabavnog završetka.

The thing - ideja za alienima je sto puta korištena, ali ovaj je najbolje koristio tu ideju. Paranoja, nepovjerenje u druge, nemaš kamo pobjeći, okrutni okoliš, i onda si još okružen stvorenjem koji se može metarmofizirati.

undying

Post by undying » 14 Jan 2007, 12:19

Da the Thing isto prica za 10!!!

A$H

Post by A$H » 14 Jan 2007, 12:26

Pa undying,a kaj je sa Halloween :lol: taj film sa davno pogledao na nagovor frenda..njegovo objašnjavanje je bilo kao recenzija :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

pain_of_salvation

Post by pain_of_salvation » 14 Jan 2007, 12:30

isijavanje 8)

altered states

jacob`s ladder

exorcist (FUCK ME JESUS :lol: )

undying

Post by undying » 14 Jan 2007, 12:36

A$H wrote:Pa undying,a kaj je sa Halloween :lol: taj film sa davno pogledao na nagovor frenda..njegovo objašnjavanje je bilo kao recenzija :lol:
Nisam te bas dobro razumio ovo oko "da ti taj film pogledao na nagovor frenda.." ???

+Pa ne mora dobar scenarij biti odmah dobar film i obrnuto! Halloween je odlican film a scenarij kao Halloween imas malih milion-slicnih... stavicu ga u dve rijeci "manijak ubija" e sad ti iz toga vadi pricu.. Na kraju moze da zavrsi kao komedija :D Da nisam gledao Halloween i da procitam recenziju, ne bi imao toliko zelju da ga pogledam kao recimo Dead Zone-mada mi je Halloween bolji film!

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Jan 2007, 12:49

Oldboy - jebi ga, nije horor, ali je tako prejebeni film da sam ga morao spomenuti. :D

Od ludih japanskih horora imamo Ichi killer i Audicija.

Gremlini
Texas chainsaw massacre

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 14 Jan 2007, 19:56

Kingove i Brakerove ekranizacije imaju tendenciju biti jako dobre (ne sve).
Krv je moje svjetlo i moja tama.

undying

Post by undying » 14 Jan 2007, 20:22

Zombiemachine wrote:Kingove i Brakerove ekranizacije imaju tendenciju biti jako dobre (ne sve).
Jesi cuo za Barkerovu knjigu "Undying"-ja je nisam citao ali sam igrao igru pa sam kroz nju pratio pricu-genijalna!!! Otuda mi i nick :D

pain_of_salvation

Post by pain_of_salvation » 14 Jan 2007, 20:54

undying wrote:
Zombiemachine wrote:Kingove i Brakerove ekranizacije imaju tendenciju biti jako dobre (ne sve).
Jesi cuo za Barkerovu knjigu "Undying"-ja je nisam citao ali sam igrao igru pa sam kroz nju pratio pricu-genijalna!!! Otuda mi i nick :D
ne ne to je napisano isključivo za igru, nema te knjige (barem je tako pisalo davno jednom u članku o igri)

undying

Post by undying » 14 Jan 2007, 20:57

pain_of_salvation wrote:
undying wrote:
ne ne to je napisano isključivo za igru, nema te knjige (barem je tako pisalo davno jednom u članku o igri)
Mislis da je Barker iskljucivo za igricu radio pricu-odlicna prica-odlicna igra

maddjuro

Post by maddjuro » 14 Jan 2007, 21:06

grind house
I may be an idiot, but i am no fool.

undying

Post by undying » 14 Jan 2007, 21:08

Djuro19 wrote:grind house
o cemu se tu radi-daj nam brate Djuro neku kratku recenziju-znam samo redatelje :D

maddjuro

Post by maddjuro » 14 Jan 2007, 21:13

fil će tek bit prikazan, al kolko zanm to su 2 filma. po traileru zanimljiva.
I may be an idiot, but i am no fool.

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 14 Jan 2007, 21:31

undying wrote:
pain_of_salvation wrote:
undying wrote: Jesi cuo za Barkerovu knjigu "Undying"-ja je nisam citao ali sam igrao igru pa sam kroz nju pratio pricu-genijalna!!! Otuda mi i nick :D
Mislis da je Barker iskljucivo za igricu radio pricu-odlicna prica-odlicna igra
Naravno da je. Napravio je priču i za seriju action-figures-a za McFarlane toys, koja će biti i ekranizirana dogodine, kao što sam već negdje spomenuo.
Krv je moje svjetlo i moja tama.

Post Reply