za sve postoji prvi put...remek djelo..bar 2 put godisnje gledat...Asfodel wrote:Evil Dead
Evil Dead 2 (prvi put gledala)
Tales From The Cript: House Of Horror
-prevelika sam za ove sve stvari![]()
Dead Silence (nice, moj tip horrora)
Koji ste horror zadnji gledali?
- A$H
- Asfodel
Ne falaA$H wrote:za sve postoji prvi put...remek djelo..bar 2 put godisnje gledat...Asfodel wrote:Evil Dead
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- A$H
taj ni ja nevolim...ali ovo je nekaj posebno..Asfodel wrote:Ne falaA$H wrote:za sve postoji prvi put...remek djelo..bar 2 put godisnje gledat...Asfodel wrote:Evil Dead
Ako uzmemo u obzir da sam ja osoba koja ne voli ni Egzorcista, što misliš kako mi je ovo bilo
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
- elrania
ma di je egzorcista od togaAsfodel wrote:Ne falaA$H wrote:za sve postoji prvi put...remek djelo..bar 2 put godisnje gledat...Asfodel wrote:Evil Dead
Ako uzmemo u obzir da sam ja osoba koja ne voli ni Egzorcista, što misliš kako mi je ovo bilo
bas sam smisljala kaj cu jos pogledati veceras i ed2 se cini ko najbolja solucija
- elrania
evil dead 2 [1987]
jos uvijek prezabavno i jos me uvijek ona rukica nasmije do suza.
dark floors [2008]
zbilja jako podsjeca na silent hill. pogotovo zadnjih 15 minuta. al nije mi cak ni toliko lose bilo sve to, samo sto su me lordiji prilikom svakog pojavljivanja poticali da ovaj film ne shvacam ni najmanje ozbiljno. al dobra mi je ona pijesak-scena i monster bas pase.
i sto je radnja odmicala kraju dobih dojam da je ovdje u pitanju neka new age indigo child spacka
.
nije mi zao utrosenog vremena, al sam imala dojam ko da film gledam satima.
za metallicat i hobotshya:
SPOILER
i zbilja ne znam sto bi se trebalo izvuc iz svega ovoga. naletila sam na netu na dosta konfuznih spekulacija i glavnom nitko nista ne zna. but let's give it a shot, hey?
dijete je ocito "bozanskog kova" i situacija u bolnici je ala "all hell broke loose" gdje vidimo svakojake primjere tradicionalnih monstera od kojih svaki vrsi neku svoju funkciju koja nije najjasnije prikazana i djeluje samo nabacano.
no, taj proces ocito potice mijesanje dimenzija, razumljivo...
i onda lik starca kojeg sam shvatila kao nekoga tko je medu uzrocima za sve te dogadaje i tko je na neki nacin "proklet" medu svim tim. on bude ozivljen na pocetku svakog novog ciklusa i vjerujatno je to razlog njene zaprepastenosti i ispustanja pastele kad joj pride i kaze joj ono. njegovom pojavom ocito krece sve iz pocetka, te zato i kaze "why won't you just let me die" nakon incidenta u liftu.
boje imaju veliki znacaj... prvu koja zatrazi je crvena kojom na neki nacin kreira ono sto slijedi, no crvena pastela se razlomi i da joj se crna. sve sto crta postaje takvo. na kraju filma u ruke dobiva plavu i opet je razlomi...daljnji slijed se vec da pretpostaviti. ona vjerojatno pokusava promijeniti slijed dogadaja, ali joj to neka "visa sila" ne dopusta.
brojevi katova gdje zapnu prvi put nas opet vracaju na religiju gdje 6 predstavlja pakao, 7 raj... six, seven...go to hell, go to heaven.
oceva je funkcija poprilicno jasna, a ona smrt na kraju je cisto okrunjenje ciklusa, neka vrsta ciscenja, otklanjanja za novi pocetak. no i dalje mi nije jasno zasto mu je ponavljala njegove rijeci.
al opet, ako je ona ta neka svjetlost kako je prikazana na kraju, svo ovo ponavljanje i odugovlacenje radnje mi nema smisla i postoji jedino ko svrha za produljivanje filma s necega sto se moglo rijesiti u 5 minuta na sat i po' lutanja. prema prikazanome ne znamo tko je iskonski pokretac svega, jer ovdje ni tama ni svjetlost ne vode. film ima djelovanje, ali ne i jasnocu i rjesenje.
i kolko god drobila neke svoje ideje tu i pokusavala zakljuciti nesto logicno, mislim da to nije najsmislenija stvar bas zbog svih elemenata od kojih je film sacinjen. djeluje mi ko prevelika kolicina ideja te umjesto da su odbacili neke elemente, smijesali su sve i do kraja zbunili radoznalu masu koja je odlucila gubiti vrijeme i spekulirati oko poante filma.
i koja je svrha pijeska? ako je ima uopce.
jos uvijek prezabavno i jos me uvijek ona rukica nasmije do suza.
dark floors [2008]
zbilja jako podsjeca na silent hill. pogotovo zadnjih 15 minuta. al nije mi cak ni toliko lose bilo sve to, samo sto su me lordiji prilikom svakog pojavljivanja poticali da ovaj film ne shvacam ni najmanje ozbiljno. al dobra mi je ona pijesak-scena i monster bas pase.
i sto je radnja odmicala kraju dobih dojam da je ovdje u pitanju neka new age indigo child spacka
za metallicat i hobotshya:
SPOILER
i zbilja ne znam sto bi se trebalo izvuc iz svega ovoga. naletila sam na netu na dosta konfuznih spekulacija i glavnom nitko nista ne zna. but let's give it a shot, hey?
dijete je ocito "bozanskog kova" i situacija u bolnici je ala "all hell broke loose" gdje vidimo svakojake primjere tradicionalnih monstera od kojih svaki vrsi neku svoju funkciju koja nije najjasnije prikazana i djeluje samo nabacano.
no, taj proces ocito potice mijesanje dimenzija, razumljivo...
boje imaju veliki znacaj... prvu koja zatrazi je crvena kojom na neki nacin kreira ono sto slijedi, no crvena pastela se razlomi i da joj se crna. sve sto crta postaje takvo. na kraju filma u ruke dobiva plavu i opet je razlomi...daljnji slijed se vec da pretpostaviti. ona vjerojatno pokusava promijeniti slijed dogadaja, ali joj to neka "visa sila" ne dopusta.
brojevi katova gdje zapnu prvi put nas opet vracaju na religiju gdje 6 predstavlja pakao, 7 raj... six, seven...go to hell, go to heaven.
oceva je funkcija poprilicno jasna, a ona smrt na kraju je cisto okrunjenje ciklusa, neka vrsta ciscenja, otklanjanja za novi pocetak. no i dalje mi nije jasno zasto mu je ponavljala njegove rijeci.
al opet, ako je ona ta neka svjetlost kako je prikazana na kraju, svo ovo ponavljanje i odugovlacenje radnje mi nema smisla i postoji jedino ko svrha za produljivanje filma s necega sto se moglo rijesiti u 5 minuta na sat i po' lutanja. prema prikazanome ne znamo tko je iskonski pokretac svega, jer ovdje ni tama ni svjetlost ne vode. film ima djelovanje, ali ne i jasnocu i rjesenje.
i kolko god drobila neke svoje ideje tu i pokusavala zakljuciti nesto logicno, mislim da to nije najsmislenija stvar bas zbog svih elemenata od kojih je film sacinjen. djeluje mi ko prevelika kolicina ideja te umjesto da su odbacili neke elemente, smijesali su sve i do kraja zbunili radoznalu masu koja je odlucila gubiti vrijeme i spekulirati oko poante filma.
i koja je svrha pijeska? ako je ima uopce.
- metallicat
- Hobotshy
elrania wrote:evil dead 2 [1987]
jos uvijek prezabavno i jos me uvijek ona rukica nasmije do suza.![]()
dark floors [2008]
i sto je radnja odmicala kraju dobih dojam da je ovdje u pitanju neka new age indigo child spacka.
SPOILER
Da, jako podsjeća na Silent Hill, naročito na igru (mislim 2. nastavak), gdje se radnja također odvija u bolnici. U vezi pijeska, ma ja mislim da je jedini smisao pijeska povezanost sa onim demonom koji izgleda kao gušter, tj. pijesak dolazi prije nego se on pojavi, kao nekakav entry efekt? U vezi onog beskućnika mislim da nije on uzrok, nego je mala iznenađena što još netko proživljava te "cikluse", ali sa druge strane, ako se sve vrti u krug, i ako se sve ponavlja, zašto bi mala bila iznenađena svaki put kad joj on priđe na početku filma... Moja prva ideja je bila da se za vrijeme njihove vožnje liftom, dogodio nekakv nuklearni napad, i da su svi mrtvi, a njih mala zadržava između života i smrti, između pakla i raja. Zbog toga ona raspadnuta tijela, mrtvaci koju su već dugo mrtvaci itd... Ali kad oni pogledaju kroz prozor vide da je grad normalan, samo vrijeme stoji? Druga teorija mi je bila, da je zbog kvarova na instalaciji (sestra na početku filma kaže da već par dana imaju problema) došlo do pada lifta, da su svi u liftu umrli i da ih i u ovom slučaju mala zadržava u nekakvom "međuprostoru". Ali postavlja se pitanje, zašto bi svi ostali u bolnici bili mrtvi, ako je mala vezana samo uz njih? Još jedno pitanje, zašto se ona Scream vještica boji radijacije (ne može biti da se boji svijetla, jer kroz osvijetljene hodnike normalno prolazi).
A ti si me sad ponovno navukla na jedan film, evo Evil Dead 2 dodajem na laptop da ga ovo ljeto pogledam po tko zna koji put
Da ne zaboravim, gledao jučer
The Ferryman 2007
Sasvim gledljiv filmić, kojeg totalno zas... na kraju. Ništa spektakularno, ali malo vuče na old-school horrore kakve volim.
- Clayman
- Hobotshy
Bloody Mary 2006
Nakon pročitane, ajmo reći pozitive recenzije, ovdje na sajtu, moram reći da me film totalno razočarao. Jednostavno vrišti "jeftino", priča je poprilično inkoherentna, mary se gotovo ni ne vidi, a nit se nešto posebno događa... Jedina pozitivna točka cijelog filma je jedan dobar topless
SPOILER
Podosta stvari ostane potpuno nerazjašnjeno, i sve mi se čini da su ubačene samo radi "misterija" efekta...
Nakon pročitane, ajmo reći pozitive recenzije, ovdje na sajtu, moram reći da me film totalno razočarao. Jednostavno vrišti "jeftino", priča je poprilično inkoherentna, mary se gotovo ni ne vidi, a nit se nešto posebno događa... Jedina pozitivna točka cijelog filma je jedan dobar topless
SPOILER
Podosta stvari ostane potpuno nerazjašnjeno, i sve mi se čini da su ubačene samo radi "misterija" efekta...
- jigsaw
- HorrorHR
- Site Admin
ako referenciraš http://www.horrorhr.com/bloody-mary-2006/ - pa nije baš pozitivna recenzijaHobotshy wrote:Bloody Mary 2006
Nakon pročitane, ajmo reći pozitive recenzije, ovdje na sajtu, moram reći da me film totalno razočarao.
topless pet plus, a ovo oko jeftino, jebga low budget - nije baš ono dno od budžeta, ali za ovakav tip filma se osjeti nedostatak love.Hobotshy wrote:Jednostavno vrišti "jeftino", priča je poprilično inkoherentna, mary se gotovo ni ne vidi, a nit se nešto posebno događa... Jedina pozitivna točka cijelog filma je jedan dobar topless![]()
- metallicat
jigsaw wrote:Joj, dok sam bio na moru, nagledao sam se filmova, ne mogu se svih sjetiti, ali eto par njih:
1. Diary of the Dead (2007) - 4/5
2. Saw II (2005) - 5/5 (to nije prvi put)
3. 1408 (2007)
4. Vacancy (2007)...
...
Ima ih još, ali ovo je zasad to...prva dva ću morati recenzirati kad nađem vremena...

- Hobotshy
The Tripper (2006)
Gledljiv filma, koji počinje originalnom idejom, ali kasnije samo kombinira tipične slasher stereotipe. Nekakva priča postoji jedino na početku filma, kasnije se sve svodi na popunjavanje prostora između dva krvoprolića. Mlako i vjerojatno neambiciozno ostvarenje.
Toliko od mene, javim se kad se vratim sa godišnjeg. Uživajte u lošim filmovima
Gledljiv filma, koji počinje originalnom idejom, ali kasnije samo kombinira tipične slasher stereotipe. Nekakva priča postoji jedino na početku filma, kasnije se sve svodi na popunjavanje prostora između dva krvoprolića. Mlako i vjerojatno neambiciozno ostvarenje.
Toliko od mene, javim se kad se vratim sa godišnjeg. Uživajte u lošim filmovima