Last Post Wins !!!11one

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Locked
Gosp.

Post by Gosp. » 31 Jul 2008, 17:51

Evil Xander wrote:
Gosp. wrote:
A$H wrote:
znaci da ce ti ovih 21oo kn ubrzo postati jako malo love.. :lol: :lol: ja imam cirka 4puta vise pa mi nije dovoljno.. :lol: :lol:
Što ti radiš?

Ne treba nista posebno raditi za takav iznos...
9400kn mjesečno?
Nebih rekao da je kuhar ili trgovac.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.

Freddy

Post by Freddy » 31 Jul 2008, 18:09

Gosp. wrote:
Evil Xander wrote:
Gosp. wrote: Što ti radiš?

9400kn mjesečno?
ja sam kuhar i imam 6500....plus još sa strane zaradim pare i meni dosta
You can kill a rapper, but not his music.
You can kill an actor but not his work.
You can kill a poet but not his poetry.
You can kill a Tupac but he'll live in our hearts forever.
Rest In Peace, PAC, Thug love 4 you...

Gosp.

Post by Gosp. » 31 Jul 2008, 18:21

Poznanik mi je kuhar te zarađuje 4000 ili nešto malo više, nisam siguran.
A da ne govorim o poznanicima koji su završili tehničke škole te sada popravljaju klima uređaje za upola manju svotu.
No to nije važno, htio sam samo pitati što radi jer plača od gotovo 10 000 kuna mjesečno nije plača koju dobiva svaka druga osoba u gradu.
Čovjek sa plačom od 6000 kuna može sasvim normalno egzistirati u ovoj državi.

Evil Xander

Post by Evil Xander » 31 Jul 2008, 18:35

Gosp. wrote: Čovjek sa plačom od 6000 kuna može sasvim normalno egzistirati u ovoj državi.
Not quite, ali sad bi trebalo definirati sto se smatra normalnom egzistencijom. Zivot na kredit do smrti? Onda da...

Takodjer, imaj na umu da danas 6000kn nije isto sto i 6000kn prije 3-4 godine, to vecina ekipe jos ne kuzi pa se vrti u imaginarnom filmu da je placa u rangu 4000-6000kn nesto posebno. Nije bas.

No nema veze, djeluje mi da se tu razilazimo, stoga ja odoh drugim putem. :lol:
Chuck Norris puts the 'fun' in the 'funeral'.

Ghrall

Post by Ghrall » 31 Jul 2008, 18:44

Tu ima previše čimbenika. Zavisi dal živiš sam ili koje apetite imaš. Nekom je dovoljno 6 nekom nije. Pa onda dal zarađuje š sa strane nešto kao ja :D . Ja bi recimo previše toga htio u životu i jebe me najviše to što nemam dosta vremena, nije da imam bajnu plaču ali opet i s tih 4200 kn i ostalo mi je ok dok još živim sa starcima. Mada i ja dajem nešto za režije ali to nije puno.

Gosp.

Post by Gosp. » 31 Jul 2008, 18:47

Evil Xander wrote:
Gosp. wrote: Čovjek sa plačom od 6000 kuna može sasvim normalno egzistirati u ovoj državi.
Not quite, ali sad bi trebalo definirati sto se smatra normalnom egzistencijom. Zivot na kredit do smrti? Onda da...

Takodjer, imaj na umu da danas 6000kn nije isto sto i 6000kn prije 3-4 godine, to vecina ekipe jos ne kuzi pa se vrti u imaginarnom filmu da je placa u rangu 4000-6000kn nesto posebno. Nije bas.

No nema veze, djeluje mi da se tu razilazimo, stoga ja odoh drugim putem. :lol:
A možda živim, da.
Ali čisto teoretski, osoba sa takvom plačom (6000kn) ukoliko nema obitelj, može bez problema lijepo živjeti.
Dakako, ukoliko ne odluči kupiti stan ili nešto slično jer su nekretnine kod nas skupe u istom stilu kao i one u Švicarskoj.
Ali nemoj se niti ti zavaravati.
Plače su se možda podigle nekim grupama, ali ne i svima. Barem ne toliko da bi se primjetilo.
Ma zapravo, bolje je da se ne nastavi ova tema.
Samo iritira. :lol:

Gosp.

Post by Gosp. » 31 Jul 2008, 18:50

Ghrall wrote:Tu ima previše čimbenika. Zavisi dal živiš sam ili koje apetite imaš. Nekom je dovoljno 6 nekom nije. Pa onda dal zarađuje š sa strane nešto kao ja :D . Ja bi recimo previše toga htio u životu i jebe me najviše to što nemam dosta vremena, nije da imam bajnu plaču ali opet i s tih 4200 kn i ostalo mi je ok dok još živim sa starcima. Mada i ja dajem nešto za režije ali to nije puno.
Kao što sam gore napisao, čim odlučiš kupiti svoj stan/kuću osjetiš kako je tvoja plača mala.

elrania

Post by elrania » 31 Jul 2008, 19:14

Ghrall wrote:
A$H wrote:
Ghostface wrote:

Koji ti vrag ovo znači?
znaci da ce ti ovih 21oo kn ubrzo postati jako malo love.. :lol: :lol: ja imam cirka 4puta vise pa mi nije dovoljno.. :lol: :lol:
Istina malo je to novaca ovak ali kad gledaš da će raditi samo 4 sata to je bome i dosta.
malo je, da, ali s obzirom da mu je ovo posao preko ljeta i da doticnog kad (necu rec ako :mrgreen:) zavrsi medicinu ceka vise nego zavidna placa ne znam kaj se svi tak zapeli oko ovoga, jer se ghostface zbilja nema kaj pozaliti.

a i kaj se placa tice... ja sam tek sad shvatila ozbiljnost novca kad jedna placa od 6000kn uzdrzava vise od pola kucanstva, mene u zagrebu placajuci stan, rezije, osobne troskove, knjige itd., baku s mirovinom od par stotina kuna koja joj nije dostatna za mj dana zivota i jos od jeseni placa troskove za svoj fakultet,jedva priustajuci sebi za nekeosobne potrepstine.
zbilja se ne zelim nac za par godina u istoj situaciji. meni je jos s mojim faksom predviden posao u nastavnickom smjeru koji ne dosegne ni 5000kn, tak da sam vec odlucila nakon 3. bolonjske godine pronaci nesto drugo za sebe.
ili se ostvari plan B - bogata udaja :lol:

A$H

Post by A$H » 31 Jul 2008, 19:19

elrania wrote: malo je, da, ali s obzirom da mu je ovo posao preko ljeta i da doticnog kad (necu rec ako :mrgreen:) zavrsi medicinu ceka vise nego zavidna placa ne znam kaj se svi tak zapeli oko ovoga, jer se ghostface zbilja nema kaj pozaliti.

a i kaj se placa tice... ja sam tek sad shvatila ozbiljnost novca kad jedna placa od 6000kn uzdrzava vise od pola kucanstva, mene u zagrebu placajuci stan, rezije, osobne troskove, knjige itd., baku s mirovinom od par stotina kuna koja joj nije dostatna za mj dana zivota i jos od jeseni placa troskove za svoj fakultet,jedva priustajuci sebi za nekeosobne potrepstine.
zbilja se ne zelim nac za par godina u istoj situaciji. meni je jos s mojim faksom predviden posao u nastavnickom smjeru koji ne dosegne ni 5000kn, tak da sam vec odlucila nakon 3. bolonjske godine pronaci nesto drugo za sebe.
ili se ostvari plan B - bogata udaja :lol:
8) 8) :mrgreen: :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Wendigo

Post by Wendigo » 31 Jul 2008, 19:23

šališ se? kakva kriza srednjih godina lol.. :roll:

A$H

Post by A$H » 31 Jul 2008, 19:24

Gosp. wrote:
Evil Xander wrote:
Gosp. wrote: Što ti radiš?

9400kn mjesečno?
nije 94ookn :lol: da je bar, zato sam i stavio cirka ispred..inace pisem CNC programe...dobro placen, posao iako bi trebao bit i vise(vani u njemacko npr. placaju ljude za koliko strojeva pisu programe, a ja ovdje pisem za 3 stroja dok se placa samo za 1..tak da bi uz svoje iskustvo i radni staz mogao imat 3 puta vecu placu da sam u njemackoj...), jer nema kod nas previse ljudi koji se time bave...

Wendigo

Post by Wendigo » 31 Jul 2008, 19:28

odoh na more.. bye.

A$H

Post by A$H » 31 Jul 2008, 19:29

ajde sretno.. :lol:

FilmTV

Post by FilmTV » 31 Jul 2008, 19:36

elrania wrote:doticnog kad (necu rec ako :mrgreen:) zavrsi medicinu ceka vise nego zavidna placa ne znam kaj se svi tak zapeli oko ovoga, jer se ghostface zbilja nema kaj pozaliti.
Zavidna plaća u medicini? Mora da se šališ ili misliš na neke opake specijaliste? Ekipa na hitnoj ima prekovremenu satnicu od 10 kn pa ti vidi koliko im se treba zavidit nakon silnih godina školovanja i rada.

elrania

Post by elrania » 31 Jul 2008, 19:57

A$H wrote:
elrania wrote:- bogata udaja :lol:
8) 8) :mrgreen: :lol:
kaj se nudis? :lol:
ti si u biti super izbor. imas i para i filmova :lol:

@film tv- ravnam se prema onome sto mama kaze i vidi, jer radi u bolnici. specijalisti ugrabe minimalnu placu od oko 10k plus jos racunaj ako primaju pacjente kolko poberu kad ih ovi pocnu sipat novcima za svakojake usluge. sam sef na maminom odjelu jos i ocekuje da mu se sa strane poklanja.
ne znam kak stoje ovi na hitnoj kod nas, ali cisto sumnjam da je neki doktor zakinut sto se tice zarade, no nakon vise od 10 godina koliko je potrebno ostvariti odredenu specijalizaciju i s obzirom kakav posao rade, zasluzuju to. a nisam jos naisla niti na jednog doktora koji je rekao da voli svoj posao.

Locked