Friday the 13th remake
- Clayman
- elrania
e pa da... recimo, mene je malo iznenadilo, al dosta mi se svidjelo sto su napravili sa zombijima u dawn of the dead remakeu. valjda ce i ovo bit ok promjena.HorrorHR wrote:i prijašnji zombiji su bili spori, a sada trčkarajutrebaju ipak "prestrašiti" (zabaviti etc) drugačije generacije gledatelja.
a i iskreno, originalni, prvi friday the 13th me ubio u pojam od dosade kad sam ga gledala opet nedavno i nadam se da ce remake ostaviti bolji dojam.
- Samhain
- Boby
Neka, bilo bi dobro da što više porade na realizmu. Neka ga liše uobičajenih klišeja za serijske ubojice pod maskom i više prebliže retardiranom divljaku koji je odrastao u šumi. Također, mislim da bi pun pogodak bio da smanje broj ubojstava s obzirom na prethodne nastavke; porade na atmosferi i realnoj brutalnosti ubijanja, te da likovi nisu iritantni već da ti je do njih stalo i imali bi jedan drukčiji (samo u osnovi isti) Friday koji bi bio daleko bolji od mnogih prethodnih nastavaka.
- john_constantine
ti baš hoćeš uništiti pravi štih friday the 13th serijala...Boby wrote:Neka, bilo bi dobro da što više porade na realizmu. Neka ga liše uobičajenih klišeja za serijske ubojice pod maskom i više prebliže retardiranom divljaku koji je odrastao u šumi. Također, mislim da bi pun pogodak bio da smanje broj ubojstava s obzirom na prethodne nastavke; porade na atmosferi i realnoj brutalnosti ubijanja, te da likovi nisu iritantni već da ti je do njih stalo i imali bi jedan drukčiji (samo u osnovi isti) Friday koji bi bio daleko bolji od mnogih prethodnih nastavaka.
Michel puši karu.
- Wendigo
hm, meni se ovo više čini kao popravak nego uništenje.. zašto bi sve moralo bit na isti kalup i još uz to dosadno...john_constantine wrote:ti baš hoćeš uništiti pravi štih friday the 13th serijala...Boby wrote:Neka, bilo bi dobro da što više porade na realizmu. Neka ga liše uobičajenih klišeja za serijske ubojice pod maskom i više prebliže retardiranom divljaku koji je odrastao u šumi. Također, mislim da bi pun pogodak bio da smanje broj ubojstava s obzirom na prethodne nastavke; porade na atmosferi i realnoj brutalnosti ubijanja, te da likovi nisu iritantni već da ti je do njih stalo i imali bi jedan drukčiji (samo u osnovi isti) Friday koji bi bio daleko bolji od mnogih prethodnih nastavaka.![]()
- john_constantine
pa kome je dosadno? pa svaki nastavak je bio sam za sebe, u prvom originalna ideja ubojice, drugi dio je imao vreću na glavu, treći hokejašku masku, dalje obrat na kraju filma, oživljavanje, ili famozna devetka, pa čak i svemir. A i topovska mesa su bila drukčija kao oni motoristi ili način ubijanja likova... Ne očekujem pametni film, nego samo besmisleno klanje s što više ubijanja, nasilja i komadanja.Wendigo wrote:hm, meni se ovo više čini kao popravak nego uništenje.. zašto bi sve moralo bit na isti kalup i još uz to dosadno...john_constantine wrote:ti baš hoćeš uništiti pravi štih friday the 13th serijala...Boby wrote:Neka, bilo bi dobro da što više porade na realizmu. Neka ga liše uobičajenih klišeja za serijske ubojice pod maskom i više prebliže retardiranom divljaku koji je odrastao u šumi. Također, mislim da bi pun pogodak bio da smanje broj ubojstava s obzirom na prethodne nastavke; porade na atmosferi i realnoj brutalnosti ubijanja, te da likovi nisu iritantni već da ti je do njih stalo i imali bi jedan drukčiji (samo u osnovi isti) Friday koji bi bio daleko bolji od mnogih prethodnih nastavaka.![]()
Michel puši karu.
- john_constantine
- Boby
@constantin
Gle, neovisno o tome dal Jason nosi vreću ili masku, ubija kod kuće ili u svemiru, svi su se nastavci svodili na manje više isti kalup. Da ovaj remake učine ozbiljnijim ne mora ujedno značiti da bi bio i manje zabavan. Gle samo kako je Nolan uozbiljio Batmana naspram onom Burtonovom pa je i dalje zabavan. Uostalom, najstrašniji filmovi (barem prema kritičarima) ujedno su i jedni od ozbiljnijih; npr. Psycho, Exorcist, Halloween, Rosemary's Baby, Suspiria...
Gle, neovisno o tome dal Jason nosi vreću ili masku, ubija kod kuće ili u svemiru, svi su se nastavci svodili na manje više isti kalup. Da ovaj remake učine ozbiljnijim ne mora ujedno značiti da bi bio i manje zabavan. Gle samo kako je Nolan uozbiljio Batmana naspram onom Burtonovom pa je i dalje zabavan. Uostalom, najstrašniji filmovi (barem prema kritičarima) ujedno su i jedni od ozbiljnijih; npr. Psycho, Exorcist, Halloween, Rosemary's Baby, Suspiria...
- dr_gonzo