Daimonion (2008) - Cro produkcija

Od Velike Britanije do Rusije; od Italije do Norveške
Post Reply
Scarface

Post by Scarface » 07 Jul 2008, 17:58

A vidiš da brkaš, jer ja san reka da ljudi s talenton automatski bivaju iznad onih bez toga, i reka san da ima i amatera s talentom, taj tvoj Pero Perić je osoba bez talenta, nevažno dal je on amater il profesionalac, dakle kad san govorija amateri mislija san na ljude bez talenta, one prave laike koji se oslanjaju na čisti trud za uspjeh, ljude lišenog dara. I to šta spominješ školu je bezveze, naučit nešto pak može svak, za knjigu ti ne triba talent, eventualno neko ima malo bolje pamćenje, fotografsko i slično, neko ne, i to je to, tu samo igru i igra trud i ništa drugo. Mi govorimo o izuzetnim stvarima i nadarenostima ka šta je umjetnost, za koju ti talent vridi puno, jer iako govorimo o glumi, i ona je umjetnost ka glazba, crtanje, proza, poetika i dr. i sve je to slično. I daj više stavimo točku na i, cili dan učin kemiju, u četvrtak mi je prijemni, i svakih po ure navratin ode da nastavin ovu trakavicu i više mi se ne da, iden na kavu za po ure. Dakle, ja san se jednostavno zakačija na tvoju tvrdnju da gluma nije ništa posebno teško i dalje je došlo do sveg ovoga, pa te molin da prekinemo, nastavija bi ja da nisan živčan zbog tog usranog faksa.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Scarface

Post by Scarface » 07 Jul 2008, 18:04

E i još nešto, vidin da me nisi dobro razumija, ja nikad nisan reka da je samo talent dovoljan, već da ljudi s talentom i manje rada i truda (ali ipak uz određen rad i trud, ne samo čisti talent, jer on je ka nebrušeni dijamant, ne vridi ništa dok ga ne oblikuješ) bolje obavljaju tu vještinu od ljudi bez talenta a s puno više rada i truda iz čistog razloga šta onima prvima to leži, a ovima ne ma kolko god se trudili za to, i postić će i oni sjajne rezultate, ali uvik, baš uvik će in falit ono nešto, misteriozna predodređenost čime možemo sad zać i u sfere sudbine, općeljudskih i životno-smislenih pitanja, ali uglavnom, to je sve šta san tija reć. Iznimaka uvik ima, ali oni ionako samo potvrđuju pravilo, zar ne? :wink:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 07 Jul 2008, 18:18

Ghostface wrote:A vidiš da brkaš, jer ja san reka da ljudi s talenton automatski bivaju iznad onih bez toga, i reka san da ima i amatera s talentom, taj tvoj Pero Perić je osoba bez talenta, nevažno dal je on amater il profesionalac, dakle kad san govorija amateri mislija san na ljude bez talenta, one prave laike koji se oslanjaju na čisti trud za uspjeh, ljude lišenog dara. I to šta spominješ školu je bezveze, naučit nešto pak može svak, za knjigu ti ne triba talent, eventualno neko ima malo bolje pamćenje, fotografsko i slično, neko ne, i to je to, tu samo igru i igra trud i ništa drugo. Mi govorimo o izuzetnim stvarima i nadarenostima ka šta je umjetnost, za koju ti talent vridi puno, jer iako govorimo o glumi, i ona je umjetnost ka glazba, crtanje, proza, poetika i dr. i sve je to slično. I daj više stavimo točku na i, cili dan učin kemiju, u četvrtak mi je prijemni, i svakih po ure navratin ode da nastavin ovu trakavicu i više mi se ne da, iden na kavu za po ure. Dakle, ja san se jednostavno zakačija na tvoju tvrdnju da gluma nije ništa posebno teško i dalje je došlo do sveg ovoga, pa te molin da prekinemo, nastavija bi ja da nisan živčan zbog tog usranog faksa.
Pa osobe sa talentom nisu ništa više nego amateri sa talentom i nis one iznad nikoga, jer taj talent im ništa ne znači ako ga ne znaju i ne žele iskoristiti. Tko kaže da taj Pero Perić nema talenta...a da ga i nema, važno je da ima volju.
Ma nemoj...to je bez veze...ljudi prolaze školu samo tako i svim čitaju ko od šale. Pa nije bez veze na stotine učenika diljem svijeta odustalo od škole. A kod glume trud ne igra apsolutno ništa jel? Gluma može biti umjetnost i ne mora...ovisi na šta se cilja, na kakve filmove i na kakve uloge. Za mene recimo nije umjetnost to što radi Steven Seagal, ali čovjek ipak glumi. Loše ili dobor...to nije važno. Za mene nije u umjetnost ni to što Bruce willis radi, pa ni to što radi Stallone. Ali vidiš...Stallone je uz malo truda dokazao da može glumiti. Kada je snimao akciće, gluma nije bila potrebna, barem ne ona vrhunska, ali uvijek je o odradio solidno. Kad je snimao prvog Rockya, Copland i još neke druge naslove...više se je trudio, dokazao je svima da zna glumiti kad hoće, ali čisto sumnjam da će njemu netko spominjati talent. Ili najnoviji primjer...Van Damme...za tog lika se uvijek govorilo kako ne zna glumiti, da je katastrofa, i onda u zadnjih par godina snimi filmove poput "In Hell", "Until Death" te zadnji "J.C.V.D." i dobije pohvale za svoju glumačku izvedbu. Evo u slučaju ovog posljednjeg filma sam čak imao prilike čitati tekstove gdi su njega stavili rame uz rame sa De Nirom i svi se čude jel je to moguće, jle je moguće da je taj lik tako dobro odglumio ulogu!!?? Možda zvući smiješno, ali tako se govorka po mreži...a čisto sumnjam da će netko k tome pripisati talent pošto su godinama i godinama svi govorili kako ga uopće nema....
Da...i dalje mislim da gluma nije ništa posebno kada se zapališ za to i kada se uživiš u ulogu, kada ju shvatiš ozbiljno...talent može imati puno s time, a i ne mora.

I ja moram ići...idem u kino pa ćao...

marebito

Post by marebito » 27 Jul 2008, 17:39

Film online!

http://projektfilm.blip.tv/file/1118431/

http://projektfilm.blip.tv/

Flash video konverzija ce biti dostupna kroz sat i pol na istim linkovima, sto znaci poslije 19:00 sati.
Na Blip.tv je moguce gledati film u dvd kvaliteti , tj. dvdrip, ali i slabokvalitetni flash video.

marebito

Post by marebito » 29 Jul 2008, 22:48

"DAIMONION 2" pocinje sa snimanjem iduci mjesec, i biti ce zavrsen prije pocetka snimanja "HAVEN RED".
Onima koji su pogledali film, a sad to konacno mogu na gore navedenoj adresi, mogu samo reci da ce biti jako tezak, tj. jako tesko probavljiv,
ali ne mislim na nikakav gore, u ovom slucaju. Scenarij je ekstremno surealan, bizaran te se kosi sa zdravim razumom. Zapravo,
to je jedan put u grotesknu covjecnost, u psihu 'normalnosti', u perverzno religioznim tonovima.

Image.

filmofil

Post by filmofil » 29 Jul 2008, 22:58

pogledao prvih 10min daimoniona...zanimljivo djelce, dobar soundtrack :) sutra kad stignem ću ostatak...vizualno mi jako dobro izgleda
This is the Zodiac speaking.

marebito

Post by marebito » 16 Aug 2008, 11:42

Gospodo, jeli itko pogledao film?

A$H

Post by A$H » 16 Aug 2008, 12:13

vidis..trebam ga nastavit gledat..poceo i pogledao prvih 10 min. onih crvenih...posto su im zvucnici bili smece jedva se razumjelo kaj se govori..crveni dio koliko/toliko sreca ima titlove(ali opet kad su preko neceg tamnog nemogu se citat)..a kad sam dosao na plavi dio morao sam stat..lika nikaj ne kuzim(1. prica sebi u bradu, 2. kao sto rekoh losi zvucnici) pomislih ajde bar cu titlove citat..ali ne, nekom je cool crni titlovi na crnu povrsinu..plus malo crvene izmaglice okolo tak da stvarno ni titlovi nisu za citanje i to ne samo meni frend je i prije mene odustao)

tak da sad kad sam doma moram nastavit da pogledam do kraja..a onda cu cijeli film komentirat..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

marebito

Post by marebito » 17 Aug 2008, 20:45

Pa, istina je , sto se titlova tice, kad ne gledas dvd/dvdrip verziju.
A i sumnjam da je vecina ljudi uistinu pogledala film do kraja, cak i da je pocela gledati. U jednu ruku, to je test izdrzljivosti,
jer je film namjerno tako snimljen/montiran.

elrania

Post by elrania » 17 Aug 2008, 20:51

ja sam ga pogledala preskocivsi mozda 10 min kad se sve zbroji. nisam komentirala nista do sada, jer bas nisam znala sto da kazem :lol:, al evo ukratko...
izuzetno mi se svida onaj mracni dio nakon crvenog...i kad se sve zaokruzi, dobro je. zadovoljna sam preskakanjem tih faza u filmu i njihovim intentizetom, ali mi dosta djelova djeluje prelabavo konstruirano i pomalo prazno.

marebito

Post by marebito » 17 Aug 2008, 20:56

Praznina je upravo i inspiracija ovog materijala. Praznina egzistencije.
Naravno, svatko to moze drugacije shvatiti. Ali, moram reci, strasno me pogada kad ovo shvate 'jako krivo'.

Kao sto sam rekao vec prije, nastavak ce vjerojatno biti jos negledljiviji i sporiji. Sve je to emotivno praznjenje, praznina.

A$H

Post by A$H » 17 Aug 2008, 20:58

marebito wrote:Pa, istina je , sto se titlova tice, kad ne gledas dvd/dvdrip verziju.
A i sumnjam da je vecina ljudi uistinu pogledala film do kraja, cak i da je pocela gledati. U jednu ruku, to je test izdrzljivosti,
jer je film namjerno tako snimljen/montiran.
ja sam prestao radi problema sa zvukom i blesavih titlova...u filmu osobno sam uzivao..danas ga ziher dovrsim..taman idem ukrast slusalice od starog..za jos bolje efekte..

a di ima za nabavit ta DVD verzija???
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

marebito

Post by marebito » 17 Aug 2008, 21:02

Svatko tko zeli, moze dobiti DVD. Kontaktiraj me na PM.

elrania

Post by elrania » 17 Aug 2008, 21:06

marebito wrote:Praznina je upravo i inspiracija ovog materijala. Praznina egzistencije.
Naravno, svatko to moze drugacije shvatiti. Ali, moram reci, strasno me pogada kad ovo shvate 'jako krivo'.

Kao sto sam rekao vec prije, nastavak ce vjerojatno biti jos negledljiviji i sporiji. Sve je to emotivno praznjenje, praznina.
nije meni zapravo lose sto je film spor; ak sam mogla pogledati begotten s uzivancijom :lol: i ovo bih, ali mi tada nije bas toliko sjelo sve to, no nisam ga htjela prekidati. a uostalom, ne bi valjao da je ubrzan i dinamican. ovako i treba biti...jedino me to sastavljanje dogadaja nije toliko odusevilo i ko sto rekoh djeluje pomalo labavo.
zanima me bas kakav ce nastavak biti...

Scarface

Post by Scarface » 18 Aug 2008, 01:31

Marebito, plus za trud, i oprosti šta ću ovo reć ako te to pogađa, al ovo je meni najobičnije smeće, nikakvo art dijelo, a to šta je teško probabljiv, težak i šta već nikako ne može bit plus, meni bar ne.

Post Reply