Uh, komplicirana priča i teška tema, ali pokušat ću odprilike pojasniti svoje mišljenje.
Čitao sam određene knjige koje su se bavile problematikom Charlie-a, Berkowitz-a i još nekih serijskih ubojica koje su potresle prilično SAD.
Sve u svemu, nije teško za shvatiti da se večina takvih "velikih ličnosti" pojavila u vrijeme kada su vlast SAD-a direktno ili indirektno potresali neki poveči problemi. Svi dobro znamo da se hipokritni demokratski sistem u toj državi isključivo održava ukoliko se u pokornosti/strahu drže mase preko medija, religije isl. Ili ukoliko se barem mase uvjere da nije potrebno promišljati o samom sistemu.
Također, tu je mnoštvo zakona koji omogučuju direktan uvid u privatni život svakog građana SAD-a te mnoštvo zakona koji će svakog neposlušnog automatski proglasiti neprijateljem (neprijatelj u vidu politike SAD-a mijenja samo ime tijekom godina, prije su to bili komunisti, pa nacional-socijalisti, danas islamisti).
Međutim, svaki put kada se pojavi neki masovni pokret ili nezadovoljstvo u narodu (ili čak među političarima), najednom iskrsne nešto što se ne može ignorirati. Da nebih previše analizirao sada sve takve događaje u povijesti, ponajprije ću se orijentirati prema Mansonu.
Manson se, doista, pojavio u prilično nezgodnom vremenu kada se masovno javlja bunt među mladima itd.
Ne smije se ignorirati činjenica da su još do 1967. u SAD-u postojali zakoni koji su predviđali zatvorske i novčane kazne za bilo kakvo međurasno miješanje, da su se zatvorenici masovno sterilizirali itd. Od 1914. godine trideset država SAD-a je provodilo zakon o sterilizaciji kriminalaca i idiota (tijekom godina je u SAD-u sterilizirano nešto manje ljudi nego što je to bilo u Reichu, dakle oko 130 000 osoba). Dakle, u roku od par godina sve se naglo mijenja te je jasno da to udara američku ekonomiju.
Što napraviti sa "napušenim" masama koje propagiraju ništa drugo doli oblik anarhije koji usporava i onemogučuje prihod kapitala? Ne treba biti previše inteligentan da se shvati da ih se treba nekako riješiti.
Da se razumijemo, priča da je hipi pokret 60ih godina bio toliko jak da su ga se kao takvog bojale tajne službe je glupost koju jedino mogu i pričati stari hipiji. Hipi pokret nije predstavljao opasnost takav kakav je bio, međutim politika tajnih službi i opčenito vlasti SAD-a je slična onoj "bolje spriječiti nego liječiti". Osobno mislim da su upravo vlasti pokret učinile toliko masovnim da bi ga lakše kasnije ugušile (problematika organiziranog kaosa, zar ne?).
I tu dolazimo do Mansona.
U jednoj knjizi jednog prilično nepoznatog teoretičara zavjere sam naišao na kopije dokumenata CIA-e gdje se imenom i prezimenom spominje gospodin Charlie (iliti Maddox) još iz 66e ili 67e. Kasnije sam na slične stvari naišao i u nekim drugim, ozbiljnijim člancima koji zapravo nemaju nikakve veze sa Mansonom.
Dokumenti se bave povezanošču Charlie-a sa nekom osobom iz same CIA-e. Kasnije će indirektno sa njom biti povezan i "ljubitelj pasa", Berkowitz, što će i izači u javnost nakon suđenja istome.
Također, postoji i povezanost CIA-e sa navodnim sotonističkim kultom (za koji sam siguran da je uopče postojao, barem ne kao neka religijska/okultna organizacija) sa čijim članovima su navodno kontaktirali i Berkowitz i Charlie (ako se sječam dobro, CIA je bila upletena u financije tog tobožnjeg kulta, nisam točno siguran koja je povezanost).
Meni je jako i zanimljiva činjenica da je jedna asocijalna osoba sa navodno niskom inteligencijom, koja se navodno izuzetno teško koncentrira, uspjela uvjeriti neke osobe xy u svoje "božansko poslanje" te im isprati mozak.
Nadalje, u cijelom procesu suđenja Mansonu je zabilježeno mnogo propusta i uplitanja kojekakvih organizacija, policije i tajnih službi. Tada se ta upletenost tumačila kao rezultat ubojstva Sharon Tate, ali iskreno sumnjam da je to bio glavni motiv.
Također, postoji i povezanost Nixona sa Ed-om Butlerom koji je prvi počeo sa pokretanjem medijske lavine koja je ubojstva S.T. idr. doveo u povezanost sa Crnim Panterama, dakle indirektno sa komunistima itd.
Postoji li mogučnost da su B. i opčenito večina novinara koji su djelili mišljenje s njim bili samo poticatelji propagande koju su tajne službe odlučile provesti.
Međutim, postavlja se pitanje zašto su neki od njih sve to pokušavali dovesti u povezanost i sa KKK i sličnim ekstremno desnim organizacijama. Koliko mi je poznato, tijekom suđenja su navodno tajne službe i privele te ispitale par ljudi koji su bili povezani sa KKK-om. A tu je i kasniji navodni projekt HS o rasnom ratu, svastike na glavi Mansona isl. stvari koje su ljude samo šokirale.
Nije li onda to kontradiktorno sa prvim teorijama?
Ja mislim da nije. Naprotiv, sve je bilo tako napravljeno i programirano da se ljudi bace u očaj.
U jednom slučaju su naciji prikazani svi neprijatelji "dobre demokratske Amerike". Dakle, komunisti, crni separatisti, nacional-socijalisti i fašisti, sotonisti i perveznjaci. A svi oni su bili utjelovljeni u par hipija.
Slučajnost?
Nebih rekao. Mislim da u SAD-u ne postoje slučajnosti nikakve vrste.
Dakle, sada sam ukratko pokušao napisati što ja mislim o Mansonu i njegovoj "obitelji".
Naravno, bilo bi puno kvalitetnije kada bih mogao napisati sada sve, možda i priložiti neke citate isl., ali neda mi se toliko pisati. A i ovo nije mjesto gdje bi se trebale voditi polemike oko Mansona i sistema kao što je SAD.
Nadam se da si barem shvatio što je moje mišljenje.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.