Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Dragonrage

Post by Dragonrage » 08 Jul 2008, 17:02

Ghostface wrote:
Dragonrage wrote:
Ghostface wrote:

Krivo, i film i strip su nastali po knjizi, samo šta se film dosta odmaka po nekim stvarima, a na stripu je uz Masayukija Taguchija (crtača i glavnog scenaristu) sudjelova i sam pisac autor knjige Koushun Takami ka pomoćni scenarist, te je samim tim i strip objektivno kvalitetniji od filma.

Ali kažeš da je i film jako dobar dok se ne unapređuje sa stripom...pa zašto ga onda uspoređivati? Zašto ih ne tretirati kao dvije odvojene, različite stvari koja svaka za sebe funkcionira izvrsno? Tim više što su to dva različita medija. Ali nema veze...brbljam malo...

Zato šta su po istom predlošku nastali, pa samo tvrdin koliko je strip detaljniji i kvalitetniji. Na imdb-u film ima jako visoku ocijenu, ali kladin se da su to većinom davali ljudi koji strip nisu čitali ili su ga čitali nakon gledanja filma, jer meni osobno je dojam o filmu bija bljutav, nema ni upola snagu ka strip, vidi se manjkavost autora na filmu, nije to to. Ali, da, ako se film stavlja odvojeno, jest remekdjelo, al pazi, nit je radnja originalno njegova, ni ideja, ni likovi, ama baš ništa, tako daostaje gledat čisto vizualni apekt, a to meni nije dovoljno. Uglavnom, svakom kome se film svidija preporučan strip, i da neko to odbije tako nonšalantno, meni je neshvatljivo.
A čuj...možda ljudi jednostavno ne shvaćaju strip tako ozbiljno ko film pa ga niti ne doživljavaju ko nešto slabije...jer sumnjam da baš većina od 34 tisuće glasača nije čitala strip. Treba malo pročitati komentare na imdbu, pa vidjeti kak ljudi razmišljaju...
A ne zanima ga...

filmofil

Post by filmofil » 08 Jul 2008, 17:09

Ghostface wrote:
filmophil wrote:
Ghostface wrote:

Vjerojatno nisi čita strip, jer nakon šta san ga ja pročita tek san gleda ovaj film, i u usporedbi s pisanim prethodnikom, nije mu ni do kolina. Kazuyini porivi nisu recimo ni opisani u filmu, zar ne? A i učitelj je sasvim drukčiji nego u stripu (u filmu je puno blaži i opsesivan sa Noriko, u stripu je pravi sadistički gad). Film mi je zato blago razočaranje (ali i dalje jako dobar, glumac za Shuuyu- ili Shuyu u filmu je pun pogodak), al dvojka je zato remek-djelo (puno više politički orijentiran), sasvim proizvoljan nastavak, nije ni po knjizi ni stripovskom nastavku koji je sasvim druga (puno lošija) priča.
nisam čitao, ali nit ne želim jer će mi vjerojatno uništit dojam o filmu, a to ne želim...

Lol, to nema baš logike, strip ti je 100 puta bolji, i ti propuštaš takvo iskustvo da ti ne bi upropastilo ono lošije. To je ka da ne želiš probat drugo osim zasad ti omiljene hrane da ti ne bi bilo ukusnije i onda umanjilo ukus one prve. WTF? Bit će i nisi neki fan stripa, jel?
volim čitati stripove, ali ih ne doživljavam kao film...film je puno jači medij i jedan strip se ne može s tim natjecati
This is the Zodiac speaking.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 08 Jul 2008, 17:13

filmophil wrote:
Ghostface wrote:
filmophil wrote: nisam čitao, ali nit ne želim jer će mi vjerojatno uništit dojam o filmu, a to ne želim...

Lol, to nema baš logike, strip ti je 100 puta bolji, i ti propuštaš takvo iskustvo da ti ne bi upropastilo ono lošije. To je ka da ne želiš probat drugo osim zasad ti omiljene hrane da ti ne bi bilo ukusnije i onda umanjilo ukus one prve. WTF? Bit će i nisi neki fan stripa, jel?
volim čitati stripove, ali ih ne doživljavam kao film...film je puno jači medij i jedan strip se ne može s tim natjecati
Takvog sam i ja razmišljanja :? Jebi ga...volim stripove, ali u njima obično vidim samo lijepe crteže (možda je to profesionalna deformacija zbog crtanja...ne znam), ali ne i karakterne likove, neku dubinu i sve ostalo što doživim i vidim u filmu. Obično mi budu zanimljivi za čitanje, priče budu zanimljive, ali na kraju kao da ga nisam ni čitao...ne ostavlja na mene dojam kao film...dobar film, naravno.
Last edited by Dragonrage on 08 Jul 2008, 17:17, edited 1 time in total.

john_constantine

Post by john_constantine » 08 Jul 2008, 17:14

Hm, ma meni više smeta kada dozvole umjetničku slobodu i ne ispadne onako kako je zamišljeno u stripu, nego drukčije.
Michel puši karu.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 08 Jul 2008, 17:15

john_constantine wrote:Hm, ma meni više smeta kada dozvole umjetničku slobodu i ne ispadne onako kako je zamišljeno u stripu, nego drukčije.
Zašto? pa zato se to i zove umjetnička sloboda...ona je uvijek dobrodošla. Druga je stvar što to fanovi obično ne podržavaju...

Scarface

Post by Scarface » 08 Jul 2008, 17:39

Dragonrage wrote:
filmophil wrote:
Ghostface wrote:

Takvog sam i ja razmišljanja :? Jebi ga...volim stripove, ali u njima obično vidim samo lijepe crteže (možda je to profesionalna deformacija zbog crtanja...ne znam), ali ne i karakterne likove, neku dubinu i sve ostalo što doživim i vidim u filmu. Obično mi budu zanimljivi za čitanje, priče budu zanimljive, ali na kraju kao da ga nisam ni čitao...ne ostavlja na mene dojam kao film...dobar film, naravno.

Kod mene nije tako, kako san puno veći stripofil nego filmofil, dakle strip mi je njveća ljubav, itekako osijećan svu dubinu karaktera njegovih likova, a u Battle Royaleu to je nešto najbolje šta san čita. Svaki od 42 studenta predtavljen je na svoj način, prije smrti svakoga ide uvik flashback na najdojmljiviju scenu njegova života koja ga predstavi čitatelju tik prije nasilne i užasne smrti. Jedinstven osjećaj dok se to čita. U filmu pak gotovo ni o jednom sporednijem liku ne znaš ništa, a najviše me smetalo šta Kiriyamu nisu nikako obradili, već su ga prikazali ka čistog demonskog ubojicu i to je to, u stripu njega još najviše žališ na kraju.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

john_constantine

Post by john_constantine » 08 Jul 2008, 17:54

Dragonrage wrote:
john_constantine wrote:Hm, ma meni više smeta kada dozvole umjetničku slobodu i ne ispadne onako kako je zamišljeno u stripu, nego drukčije.
Zašto? pa zato se to i zove umjetnička sloboda...ona je uvijek dobrodošla. Druga je stvar što to fanovi obično ne podržavaju...
hm, pa čuj, ako glavni lik u stripu izgleda onako kako je zamišljen, onda bi trebao tako biti i na filmu.
Michel puši karu.

filmofil

Post by filmofil » 09 Jul 2008, 03:26

v for vendetta, 5/5...neda mi se sad pričat, al ocjena dovoljno govori
This is the Zodiac speaking.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 09 Jul 2008, 06:43

Ghostface wrote:
Kod mene nije tako, kako san puno veći stripofil nego filmofil, dakle strip mi je njveća ljubav, itekako osijećan svu dubinu karaktera njegovih likova, a u Battle Royaleu to je nešto najbolje šta san čita. Svaki od 42 studenta predtavljen je na svoj način, prije smrti svakoga ide uvik flashback na najdojmljiviju scenu njegova života koja ga predstavi čitatelju tik prije nasilne i užasne smrti. Jedinstven osjećaj dok se to čita. U filmu pak gotovo ni o jednom sporednijem liku ne znaš ništa, a najviše me smetalo šta Kiriyamu nisu nikako obradili, već su ga prikazali ka čistog demonskog ubojicu i to je to, u stripu njega još najviše žališ na kraju.
zato film traje 2 sata a ne 5-6...
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

A$H

Post by A$H » 09 Jul 2008, 11:35

Lady in the Water - 4/5 eto nakon drugog gledanja predivan film, prava moderna bajka...glumci su odlicni, efekti u odlicni, mjuza je super, prica je originalna..jedino kaj mogu rec je da su oni kojima se film ne svidja ocito ocekivali nekaj drugo..jer nemres rec da je film sranje(kako su neki na ovom forumu rekli) kad ima ponavljam odlinu glumu, efekte, muziku, atmosferu , te pricu koja je i uz to originalna...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Aryx

Post by Aryx » 09 Jul 2008, 11:48

A$H wrote:Lady in the Water - 4/5 eto nakon drugog gledanja predivan film, prava moderna bajka...glumci su odlicni, efekti u odlicni, mjuza je super, prica je originalna..jedino kaj mogu rec je da su oni kojima se film ne svidja ocito ocekivali nekaj drugo..jer nemres rec da je film sranje(kako su neki na ovom forumu rekli) kad ima ponavljam odlinu glumu, efekte, muziku, atmosferu , te pricu koja je i uz to originalna...
:shajse: :lol: :lol:

losa gluma , losa prica , losi efekti i atmosfera mislim njegov svaki film je sve losiji i losiji :shock: zato unbreakable rox :D
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Scarface

Post by Scarface » 09 Jul 2008, 12:29

dr mladjo wrote:
Ghostface wrote:
zato film traje 2 sata a ne 5-6...

Moglo se to lipo stavit i u ta 2 sata.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

dr mladjo

Post by dr mladjo » 09 Jul 2008, 12:45

sumnjam.40ak likova,svaki dobije po 3-4 minute+ glavna radnja...
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

metallicat

Post by metallicat » 09 Jul 2008, 12:46

filmophil wrote:v for vendetta, 5/5...neda mi se sad pričat, al ocjena dovoljno govori
film je :prayer:
Image

Scarface

Post by Scarface » 09 Jul 2008, 12:48

dr mladjo wrote:sumnjam.40ak likova,svaki dobije po 3-4 minute+ glavna radnja...

Nisan ni reka da je triba svaki, al bar par glavnih. Spretan redatelj bi sve to zna ubacit u pravoj mjeri, nema opravdanja.

Post Reply