Navijači
- Charlie surfs again
U sushtini da , ekstremna levica i desnica se otimaju oko huligana, jer ko pridobije huligane za svoju stvar dobija bolje, masovnije i organizovanije demostracije i raznorazne proteste a i priznacesh sukobi sa policijom su mnogo oshtriji kad su tu i navijachi a ne samo ovi obichni aktivisti 

"AKO SI MI PRIJATELJ NE RAZGOVARAJ SA MNOM"
http://abraxas365dokumentarci.blogspot.com
-
- Charlie surfs again
-
- Charlie surfs again
-
- Charlie surfs again
-
Ispričavam se, ali govoriš gluposti.Charlie surfs again wrote:U sushtini da , ekstremna levica i desnica se otimaju oko huligana, jer ko pridobije huligane za svoju stvar dobija bolje, masovnije i organizovanije demostracije i raznorazne proteste a i priznacesh sukobi sa policijom su mnogo oshtriji kad su tu i navijachi a ne samo ovi obichni aktivisti
Prvo sam izbrisao sve što sam napisao u prošlom postu, ali ipak odlučih sad napisati.
Ekstremna ljevica i desnica se gotovo više nigdje u Europi ne mogu mjeriti sa "kapitalno osvještenim" strankama. Gotovo da niti ne postoje. Cilj krupnog kapitala upravo i je taj da se svi oblici ekstremizma izbrišu kako bi se lakše moglo upravljati ekonomijom.
Izuzev možda njemačkog NPD-a ili talijanske FN-e (više se niti Front National ne može svrštavati u takve stranke), sve ostale ekstremno desne stranke su pretežno nevažne danas i marginalne, ne ozbiljne. Isto vrijedi i za ekstremno lijeve, anarho-komunističke stranke i organizacije.
Naravno da takve ostale postoje, poput kojekakvih HČSP/National Demokrats/Heathen stranaka, ali one nikada neće biti u mogučnosti da preuzmu vlast ili čak da uđu u parlamente/sabore.
Vlasti se najčešće i obračunavaju sa takvim strankama. Spomenuo si da "antifa fazon" u Grčkoj odnosi pobjedu.
To je apsolutno netočno i zapravo je riječ o krivotvorenju činjenica. Naime, grčka vlada se u posljednje vrijeme osobno obračunala sa članovima GD-a, tako da bi se moglo reči da ona nosi pobjedu, a ne neki "antifa fazon". Isto tako, čujem da se u posljednje vrijeme obračunava i sa članovima "antifa fazona".
Isto vrijedi i za ostale države.
Iskreno, ne sječam se kada je zadnji put bio neki veči događaj vezan uz ekstremne subkulture. Izuzev onoga u Pragu, što zapravo i nije nikakav događaj, i možda problema na koncertu Exploiteda u Bugarskoj, ne sječam se da je bilo ikakvih večih problema u proteklih godinu dana. Sve ostalo je vezano isključivo uz kvartove, međusobne tučnjave isl. Par ubojstava možda. Rusiju ne računam.
To ja nikako nebih mogao nazvati ratom.
Možda u Srbiji to djeluje drugačije, zahvaljujuči nevjerojatnoj situaciji gdje se izjednačavaju partizani sa četnicima, gdje komunisti pohode Ravnu Goru, radikalima i Nacionalnom Stroju gospodina Davidovića, ali u ostatku svijeta to nije nešto što će se pomno pratiti. Naravno da tajne službe prate, ali one prate sve što smatraju opasnim na bilo koji način po sistem.
I da, čudim se da osoba koja veliča Charlia zagovara "antifa fazon". Ma zapravo se čudim da navija za bilo koje od dvije spomenute grupe.
Ali to je ipak samo moje osobno mišljenje.
Better to reign in Hell than to serve in Heaven.
- Charlie surfs again
-
Dobro, što se tiće subkultura, ekstremno desne subkulture su zasigurno "jače" ili barem brojčano nadmočnije od ekstremno lijevih subkultura u gotovo svim istočno slavenskim državama (Rusija, Poljska, Češka, Ukrajna), germanskim državama (Njemačka, V.B., Švedska, Norveška) te Italiji. Možda čak i Mađarskoj.
Što se tiće utjecaja politike na nogometne huligane, desnica je do 90ih godina zasigurno imala znatno veči utjecaj. Kasnije pada, mislim da bih mogao reči da je odnos jednak trenutno.
Ne znam što je smiješno po pitanju Mansona.
Što se tiće utjecaja politike na nogometne huligane, desnica je do 90ih godina zasigurno imala znatno veči utjecaj. Kasnije pada, mislim da bih mogao reči da je odnos jednak trenutno.
Ne znam što je smiješno po pitanju Mansona.
- Charlie surfs again
-
Jer Manson simbolično može predstavljati totalni kaos, nihilizam i odbacivanje društva kao takvoga.
Samim time, on predstavlja i otpor fašizmu kao i antifašizmu jer ih ne priznaje kao ljudske/moralne/bilo kakve vrijednosti.
Sa druge strane, ukoliko pogledamo Mansona i njegovu tobožnju ideologiju/viziju (rekoh tobožnju jer moje mišljenje jest to da je Manson samo projekt nekih drugih organizacija), ona se uvelike opire antifašizmu kao ideji.
Ne samo da negira ljudsko dostojanstvo i jednakost za koje se zalaže antifašizam (govorim o antifašizmu kao ideji/pogledu na svijet), on čak i u svojim "govorima" jasno izriče potrebu i želju za rasnim ratom itd.
Eto, da nebih išao u dubinu problematike "Manson", mislim da je ovo dovoljno.
Samim time, on predstavlja i otpor fašizmu kao i antifašizmu jer ih ne priznaje kao ljudske/moralne/bilo kakve vrijednosti.
Sa druge strane, ukoliko pogledamo Mansona i njegovu tobožnju ideologiju/viziju (rekoh tobožnju jer moje mišljenje jest to da je Manson samo projekt nekih drugih organizacija), ona se uvelike opire antifašizmu kao ideji.
Ne samo da negira ljudsko dostojanstvo i jednakost za koje se zalaže antifašizam (govorim o antifašizmu kao ideji/pogledu na svijet), on čak i u svojim "govorima" jasno izriče potrebu i želju za rasnim ratom itd.
Eto, da nebih išao u dubinu problematike "Manson", mislim da je ovo dovoljno.
- Charlie surfs again
Opa, ochekivo sam totalno nepoznavanje materije ali si me prijatno iznenadio, zaista jeste tako, sve si lepo sazeo, ja ne bi bolje to uradio iako sam vishe prochito i pogledo o Mansonu. Jedino ovo oko potrebe za rasnim ratom tu se ne bih slozio jer jedno je shta Manson pricha kad ga zovu na intervjue a pricha upravo ono shto se od njega ochekuje - ljudi zele da vide LUDOG ZLOG CHARLIJA i on im ga da, a zapravo se sprda sa njima, pa cela Helter Skelter pricha je sprdachina zeshca. U to bre chak ni onaj tuzilac Vincent Bugliosi koji je pisao knjigu ne veruje ali je na tome dobrano zaradio jer se moralo nekako logichki objasniti napacenoj raji koja sve gleda crno-belo zashto je Manson napravio to shto je napravio pa su smislili tako jednu suludu teoriju. Charli ti je brate to si i sam skuzio samo jedan pajac, zajebant obichni, zabavan tip kojeg bi mogo slushati satima shta izvaljuje i bash zato ne treba uzimati za ozbiljno sve shto on pricha, jedino u chemu bi se skroz mogao sloziti je ova prva tvoja rechenica i bash zato ja cenim MANSONA, zato shto simbolichki predstavlja sto ti kazes totalni kaos, nihilizam i odbacivanje drushtva kao takvog. Tu su negde i moji stavovi, ali kakve to veze ima sa ANTIFA fazonom i sa prebijajem nacista ? Ochigledno tvoje poimanje ANTIFA tripa i moje nije isto, shto je i logichno svako ima svoje razloge zashto voli lomiti glave nacistima, a tek tvoje poimanje koji to posmatrash sa strane predpostavljam nije isto, ti si o tome kolko sam izvalio uchio negde, u nekakvoj shkoli il su chito dosta, a moji su chisto osvetnichkog tipa, znachi iz prakse, znachi tu sam u FULL-u na Charlijevoj liniji : nacisti su mi naneli zlo jedanput kad sam bio mladji (Charliju je THE DRUSHTVO nanelo zlo a posle i Teri Melcher) i ja im se od tad redovnom svetim. Nije mi bilo dovoljno jednom da im se osvetim nego je ta zelja za osvetom prerasla u svojevrsnu opsesiju koju neki zovu i ANTIFA a ja se slazem sa njima jer imamo isti cilj u principu. Neko to gleda kroz neku ideologiju a ja gledam kao svoj lichni trip, svoju osvetu, i naravno da cu prihvatiti svakog ko ce mi pomoci u tome pa i komuniste i anarhiste i navijache ali ako ti komunisti i anarhisti u Beogradu nisu u fazonu nasilja oni meni nisu ni od kakve koristi i ja ih ne smatram za ANTIFA iako se tako izjashnjavaju i iako su mozda oni i vishe ANTIFA nego ja jer mene zaista ne zanima uopshte ta pricha o jednakosti nego bre ocu da bijem ovaj olosh, ocu da ih ubijam, da ih nema. Ko shto Charli pricha o svojim iskustvima iz zatvora shta chovek/zivotinja radi kad ga neko napadne, on se brani po cenu bilo chega - do smrti ako treba. Ako si gledo sve te intervjue znash tachno o chemu pricham.
NO SENSE MAKES SENSE jbga...ako to moz da shvatish onda mozes i ove moje "stavove".
NO SENSE MAKES SENSE jbga...ako to moz da shvatish onda mozes i ove moje "stavove".

-
Da, sad mi je jasnije.
Zapravo se asociraš sa grupom koja ima sličnje ciljeve kao i ti. Nije važno koje osobne motive za to drugi imaju.
Sa te strane mogu te shvatiti. Uvelike se povodiš za LaVeyevskim stilom djelovanja radi osvete same po sebi jer ti ona čini nešto ugodno.
Što se tiće njegovih govora o ratovima na rasnoj bazi, zasigurno je točno da se on ne može uspoređivati sa jednim Boyd Rice-om u tome (spominjem Rice-a jer je ipak on osoba koja bi se najbliže mogla usporediti sa "apsurdnim umjetnikom" poput Charlie-a, a poznata je po svojim ekstremno fašističkim pogledima na svijet, suradnji s Metzgerom, AN idr.). Barem po ozbiljnosti ideje.
Osobno su mi "antifa" pokreti najčešće smiješni/jadni jer okupljaju mase ljudi bez nekih posebnih ciljeva te izuzetno malo intelektualaca i idealista. A moje mišljenje jest to da sav ekstremizam u sebi mora sadržavati idealizam jer bez njega on je samo projekt Big Brother sistema namjenjen zabavljanju bezličnih masa.
To se npr. ne može reči i za ekstremno desne organizacije koje ipak okupljaju kakve-takve idealiste, nevažno je što uopče ideali sami po sebi predstavljaju njima ili drugima.
Ali osobno smatram da su i jedne i druge grupe na nekom globalnom planu zanemarive. Zanimljivo je da se zapravo i jedna i druga strana bore za slične ciljeve i protiv sličnih "neprijatelja", samo što te neprijatelje okarakteriziraju često na drugačije načine. Umjesto da se ti pretežno mladi ljudi odluče doista boriti protiv nečega što ih muči, oni se međusobno tuku na ulicama, po klubovima isl. Nije važno dali bi rezultat bio pozitivan. Važno je nešto napraviti, epskog romantizma radi.
Ovako se to sve zaboravi. Da, jednog dana će jedan bivši huligan moći pričati kako se tukao protiv 50 anarhista koji su dizali crvene zvijezde ili obrnuto. Ali on nikada neće ostaviti "ono nešto" u svijetu/povijesti nego će zauvijek ostati isključivo huligan. Mnogo revolucija je propalo početkom predprošlog stoljeća, ali sve su one zapamčene.
Ovo neće biti zapamčeno i to po meni zato predstavlja izgubljeno vrijeme.
Morao sam ovo napomenuti da me se nebi okarakteriziralo kao simpatizera jedne ili druge strane.
Jasno je da sam možda nekoj struji naklonjeniji (kao zapravo i svaki čovjek), ali nisam simpatizer.
Zapravo se asociraš sa grupom koja ima sličnje ciljeve kao i ti. Nije važno koje osobne motive za to drugi imaju.
Sa te strane mogu te shvatiti. Uvelike se povodiš za LaVeyevskim stilom djelovanja radi osvete same po sebi jer ti ona čini nešto ugodno.
Što se tiće njegovih govora o ratovima na rasnoj bazi, zasigurno je točno da se on ne može uspoređivati sa jednim Boyd Rice-om u tome (spominjem Rice-a jer je ipak on osoba koja bi se najbliže mogla usporediti sa "apsurdnim umjetnikom" poput Charlie-a, a poznata je po svojim ekstremno fašističkim pogledima na svijet, suradnji s Metzgerom, AN idr.). Barem po ozbiljnosti ideje.
Osobno su mi "antifa" pokreti najčešće smiješni/jadni jer okupljaju mase ljudi bez nekih posebnih ciljeva te izuzetno malo intelektualaca i idealista. A moje mišljenje jest to da sav ekstremizam u sebi mora sadržavati idealizam jer bez njega on je samo projekt Big Brother sistema namjenjen zabavljanju bezličnih masa.
To se npr. ne može reči i za ekstremno desne organizacije koje ipak okupljaju kakve-takve idealiste, nevažno je što uopče ideali sami po sebi predstavljaju njima ili drugima.
Ali osobno smatram da su i jedne i druge grupe na nekom globalnom planu zanemarive. Zanimljivo je da se zapravo i jedna i druga strana bore za slične ciljeve i protiv sličnih "neprijatelja", samo što te neprijatelje okarakteriziraju često na drugačije načine. Umjesto da se ti pretežno mladi ljudi odluče doista boriti protiv nečega što ih muči, oni se međusobno tuku na ulicama, po klubovima isl. Nije važno dali bi rezultat bio pozitivan. Važno je nešto napraviti, epskog romantizma radi.
Ovako se to sve zaboravi. Da, jednog dana će jedan bivši huligan moći pričati kako se tukao protiv 50 anarhista koji su dizali crvene zvijezde ili obrnuto. Ali on nikada neće ostaviti "ono nešto" u svijetu/povijesti nego će zauvijek ostati isključivo huligan. Mnogo revolucija je propalo početkom predprošlog stoljeća, ali sve su one zapamčene.
Ovo neće biti zapamčeno i to po meni zato predstavlja izgubljeno vrijeme.
Morao sam ovo napomenuti da me se nebi okarakteriziralo kao simpatizera jedne ili druge strane.
Jasno je da sam možda nekoj struji naklonjeniji (kao zapravo i svaki čovjek), ali nisam simpatizer.
- Charlie surfs again
Za ovo si skroz u pravu, zaista shteta sto se rasipa uludo tolika energija kad bi se svi ti mladi ljudi mogli ujediniti i zaista napasti sistem kako i prilichi, pa naravnbo da mi je veci neprijatelj POLICIJA i CEO SISTEM (lezo sam zatvor godinu dana za nishta, tukli su me sto puta , od njihove shok bombe na demonstracijama 90-ih sam osto skoro bez oka, jedva vidim) nego tamo neki chobani budale, i ja bi to uvek podrzo ali DZABA. I slazem se da ekstremni desnichari imaju mnogo vishe pravih idealista, jer evo dokaza vecina njih ovde u Srbiji je spremna i da robija za to (Nacionalni Stroj, Forsi, non stop po zatvorima) npr. ovi drugi bi radje da poziraju, da prave fanzine, dele letke i slichno, dok vec u Grchkoj to nije sluchaj, anarhisti tamo leze robije i to bash gadne. Verovatno si chuo za one tzv. BELE SOBE u Grchkim zatvorima...ZLO !!! A skontao sam ja odma da nisi simpatizer niti jedne strane, to je opushteno...