I Am Legend

Mjesto za horore iz novog milenija.
Post Reply
Aryx

Post by Aryx » 18 Jun 2008, 02:55

dr mladjo wrote:ah pitanje je koliko su se držali ovi prijašnji filmovi.bilo bi glupo da se filmaši drže ama baš svake rečenice.samo je važna gl ideja..
pa film se nije bas drzao glavne ideje , ako usporedujemo s knjigom. knjiga je kolko sam shvatio puno mracnija , ozbiljnija ...
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

dr mladjo

Post by dr mladjo » 18 Jun 2008, 03:02

a i drugčija su bila vremena.hladni rat je tad bio.svakog trenutka je mogao izbit nuklearni rat i izbrisat ljudsku rasu..
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 18 Jun 2008, 03:31

elrania wrote:
dr_gonzo wrote:Za razumijeti naslov "I am Legend" trebali bi ste pročitati knjigu, jer je sve lijepo objašnjeno...
ne znam jesam na to tu naisla (pa da se ne ponavlja) ili negdje drugdje, al nek bude... sam naslov se referira na to da je on legenda u svijetu tih bica koja ubija i ta bica su njega dozivjela kao mitsku figuru, jedinog covjeka na zemlji, bas kao sto covjek tako dozivljava razne fantasticne likove poput vampira, duhova, vukodlaka... postaju legenda. i od tuda taj naslov i sve je poprilicno jasno.
Baš tako... Jer kako se u knjizi govori on je jedini nezaraženi čovjek na Zemlji i dok skoro cijela knjiga ide u tom smijeru da su zaraženi negativci i zlo, na kraju ispadne da je u stvari Nevile ono protiv čega se borio, jer na Zemlji su ljudi zbog tog virusa evoluirali u novu vrstu a on je ostao zlo koje uništava novu vrstu...
Knjiga je mračna i depresivna, zaraženi ljudi su vampiri, a kraj knjige je vrlo važan za cijelu radnju, ali i objašnjenje naslova tj. kad Nevile umre na kraju knjige on postaje legenda zaraženima...kao nešto što je jednom davno postojalo...bliže mamutima i dinosaurima nego vukodlacima...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 18 Jun 2008, 03:37

Aryx wrote:
dr mladjo wrote:ah pitanje je koliko su se držali ovi prijašnji filmovi.bilo bi glupo da se filmaši drže ama baš svake rečenice.samo je važna gl ideja..
pa film se nije bas drzao glavne ideje , ako usporedujemo s knjigom. knjiga je kolko sam shvatio puno mracnija , ozbiljnija ...
Ako ćemo pravo roman još nije doživio pravu pravcatu ekranizcaiju baš zbog tih mijenjanja zaraženih ili same priče na kraju filma...

Svi do sada filmovi su nedorećeni...a ne vidim razlog zašto se nije baš išlo po radnji u romanu?

Kad bi se išlo po romanu onda bi ispao nešto kao mješanac:

Brodoloma Života i 28 Days Later (gdje bi kvazi zombije zamijenili vampiri nalik Reaperima u Bladeu II).....
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 28 Jun 2008, 23:18

Image

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 30 Jun 2008, 01:21

HorrorHR wrote:Image
Nice...very nice 8)

- Charles Bukowski -

Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 Jun 2008, 10:37

Ah...samo jedna DVD bez dodataka... 8) :roll: :evil:

Sammy

Re: I Am Legend

Post by Sammy » 06 Mar 2011, 20:58

hm..neznam zasto je ovo u horrorima :?:

I Am Legend (2007) - jako dobra postapokaliptična drama, atmosferična, vizualni efekti ok (tu mislim na opustošeni grad, a ne bljak mutante). Will Smith me bas ugodno iznenadio, super je odglumio usamljenog covjeka na rubu pameti. Priča je odlična, a kraj odličan te mi nebi smetalo da su ga produzili za 15-ak minuta. - 8/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Decadentor

Post by Decadentor » 07 Mar 2011, 01:29

Sammy wrote:hm..neznam zasto je ovo u horrorima :?:

I Am Legend (2007) - jako dobra postapokaliptična drama, atmosferična, vizualni efekti ok (tu mislim na opustošeni grad, a ne bljak mutante). Will Smith me bas ugodno iznenadio, super je odglumio usamljenog covjeka na rubu pameti. Priča je odlična, a kraj odličan te mi nebi smetalo da su ga produzili za 15-ak minuta. - 8/10
i to je to :lol:
Image

nihil

Post by nihil » 09 Mar 2011, 10:39

ocekivao sam vise od filma posto je raden po onome sa C. Hestonom koji je odlican...jedini minus mu je cgi i vili koji bas i ne pase uz takve filmove
SpoilerShow
jel ima tko knjigu u pdfu kojim slucajem?moze pm
dolor nil finis

Studeni

Post by Studeni » 09 Mar 2011, 10:56

imaš na 4shared
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

nihil

Post by nihil » 10 Mar 2011, 13:46

Studeni wrote:imaš na 4shared

hvala :wink:
dolor nil finis

Asfodel

Post by Asfodel » 07 Dec 2015, 23:09

Ovo se taman lijepo uklopilo u maraton i dalo mi razlog za prekid predugog izbjegavanja. Korektno, malo drukčije od knjige (što ne zamjeran), ali poslužilo je za gledanje. Sklona sam gledanju zaražene/mutirane tematike pa se možda zato ne ljutim toliko na film. Ništa pamćenje ili prisjećanje, ali eto.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Ash_Williams

Post by Ash_Williams » 09 Dec 2015, 20:10

dobar je film al ja bi rađe preporučio drugima da pogledaju jako podcjenjeni al izvrsni film slične tematike Top Dog is 1995e.

Michel

Post by Michel » 09 Dec 2015, 20:42

Ja bih rađe preporučio prvu adaptaciju Mathesonove knjige http://www.imdb.com/title/tt0058700/ Vincent Price. Puno bolje nego ovo sranje sa Smithom. Gledam Smitha i onda pogledaš Pricea. Nebo i zemlja.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Post Reply