Saw V (2008)
- Boby
Nije to novi brend, po nastavcima horrora se pljuje još od 70-tih kada je sve i počelo. A i ta pljuvanja su uglavnom osnovana. Istina da ljudi znadu pretjerati s kritiziranem ali ako se okreneš nastavcima bilo kojeg orginalnog horrora malo ćeš ih naći za koje možeš reći da su dobri filmovi. Gledljivi da, ali dobri ne.
Po meni, za Saw je situacija čak gora. Sama jedinica uopće nije bio neki osobito dobar horror i daleko je od klasika koji su opravdano za sobom povukli gomilu nastavaka. Što je još gore, svaki nastavak Sawa je sve gori dok su ostale franšize imale svoje uspone i padove. Svakako da bum jednom pogledao cijeli Saw serijal ali ne zato što ću ga smatrati dobrim već probavljivim. Isto vrijedi i za Friday the 13th, Halloween itd.
Po meni, za Saw je situacija čak gora. Sama jedinica uopće nije bio neki osobito dobar horror i daleko je od klasika koji su opravdano za sobom povukli gomilu nastavaka. Što je još gore, svaki nastavak Sawa je sve gori dok su ostale franšize imale svoje uspone i padove. Svakako da bum jednom pogledao cijeli Saw serijal ali ne zato što ću ga smatrati dobrim već probavljivim. Isto vrijedi i za Friday the 13th, Halloween itd.
-
filmofil
trend?Decadentor wrote:Koliko god pljuvali po SAW-u preko 90% vas ce ga pogledat prije ili poslje. Film ce ga se dojmit orginalnoscu ali on ce i dalje pljuvat po njemu jer to je neki novi brend pljuvat po nastavcima horora.
pa nebi reko da je sada popularno pljuvati po nastavcima horora i ne znam odakle si to zaključio...ako je film loš po njemu se pljuvati bez obzirao bio nastavak ili da stoji za sebe...sad kad govorimo baš o saw serijalu, prvi dio je donio nešto originalno i na mene ostavio jako dobar dojam, ali nastavci su samo pratili tu šablonu i ništa novoga nisu unijeli u serijal, a kvaliteta je bila sve manja i manja...saw 4 sam gledao u kinu i skoro zaspao od dosade, a kod saw 3 sam doslovno zaspao od dosade...a kroz sve te nastavke sawa uvijek se provlačila ista stvar, dovoljno je pogledati jedan dio serijala i pogledao si sve...ma ustvari pogledaš 10min bilo kojih i vidio si sve...kroz film imamo skupinu likova kojima je lik/žena postavio zamke i onda na kraju nekakav twist koji to ustvari nije
a šta se tiće ostalih horor nastavaka i općenito horora, činjenica je da su većina smeća napravljena samo da se iz imena (branda) izvuče lova...zato i imamo tolku poplavu remakea...
naravno, postoje serijali koje je uvijek zabavno gledati i koji su dobri baš zato što su loši
This is the Zodiac speaking.
- john_constantine
a čekaj, a kako onda znaš da su ostali nastavci loši ako ih nisi gledao?Boby wrote:Nije to novi brend, po nastavcima horrora se pljuje još od 70-tih kada je sve i počelo. A i ta pljuvanja su uglavnom osnovana. Istina da ljudi znadu pretjerati s kritiziranem ali ako se okreneš nastavcima bilo kojeg orginalnog horrora malo ćeš ih naći za koje možeš reći da su dobri filmovi. Gledljivi da, ali dobri ne.
A saw ionako više smatram popcorn nastavcima, dobri za zabavu kao friday the 13th, bitno da ima puno zamki, mrtvih i neku budalu koja će to vršiti. A to za jigsawom... pa i friday the 13th je na sve načine pokušavao srediti činjenicu da je jason svaki put ubijen, a scenaristi ga vrate...
Michel puši karu.
- Boby
Prva 3 nastavka sam pogledao i za njih i govorim a za četvorku, budući da ju je 99,9 % kritike popljuvalo, nemam velika očekivanja.john_constantine wrote:a čekaj, a kako onda znaš da su ostali nastavci loši ako ih nisi gledao?Boby wrote:Nije to novi brend, po nastavcima horrora se pljuje još od 70-tih kada je sve i počelo. A i ta pljuvanja su uglavnom osnovana. Istina da ljudi znadu pretjerati s kritiziranem ali ako se okreneš nastavcima bilo kojeg orginalnog horrora malo ćeš ih naći za koje možeš reći da su dobri filmovi. Gledljivi da, ali dobri ne.
A saw ionako više smatram popcorn nastavcima, dobri za zabavu kao friday the 13th, bitno da ima puno zamki, mrtvih i neku budalu koja će to vršiti. A to za jigsawom... pa i friday the 13th je na sve načine pokušavao srediti činjenicu da je jason svaki put ubijen, a scenaristi ga vrate...
Friday je po meni simpatičan serijal, svi znaju da je debilan ali barem možeš nasumice uzeti jedan nastavak i zabaviti cijelu ekipu. Sa Sawom ćeš ljude uglavnom izmoriti. Svaki nastavak mu je upitne kvalitete ali radnja je napumpana s obratima kao da se radi o kakvom remek dijelu. Friday ne pati od tog kompleksa, zna da je sranje i to sranje nastoji prikazati što zabavnijim
- HorrorHR
- Site Admin
Meni je jedna od najnegativnijih stvari ti obrati koji referenciraju po dva filma iza. Mislim c'mmon, od svog celuloidnog smeća koje gledam sad ja trebam zapamtiti facu nekog tipa koji je u jedinici trčkarao i tražio spas? Debilana total. Neznam sada dali je u trici ili u četvorci bilo (najvjerojatnije u oba) - počne onaj kao spektakularni twist, vrte se scene neke iz prošlih filmova i ja se pitam tko je pak ovaj, što je sa ovim i slično. Nije baš da mi se svake godine pred dolazak novog da gledati ranije nastavke da osvježim znanje.
Drugi major problem što imam kod Saw serijala je to što svaki slijedeći nastavak se mora mega truditi da uspije nekako povezati se na kraj i poantu prošloga. Ljudi se totalno gube pišući scenarije tih smicaluica i to se sa svaki novim nastavkom osjetno primjećuje.
Drugi major problem što imam kod Saw serijala je to što svaki slijedeći nastavak se mora mega truditi da uspije nekako povezati se na kraj i poantu prošloga. Ljudi se totalno gube pišući scenarije tih smicaluica i to se sa svaki novim nastavkom osjetno primjećuje.
- Decadentor
HorrorHR wrote:Meni je jedna od najnegativnijih stvari ti obrati koji referenciraju po dva filma iza. Mislim c'mmon, od svog celuloidnog smeća koje gledam sad ja trebam zapamtiti facu nekog tipa koji je u jedinici trčkarao i tražio spas? Debilana total. Neznam sada dali je u trici ili u četvorci bilo (najvjerojatnije u oba) - počne onaj kao spektakularni twist, vrte se scene neke iz prošlih filmova i ja se pitam tko je pak ovaj, što je sa ovim i slično. Nije baš da mi se svake godine pred dolazak novog da gledati ranije nastavke da osvježim znanje.
SPOILER!!! Policajac iz dvojke si u trojci odlomi nogu i u cetvorci stoji na onom ledu PS 3 i 4 dio se odvijaju vise manje u isto vrijeme
- A$H
- Decadentor
- elrania
- negativni
upravo.metallicat wrote:da, nemože se izbjećA$H wrote:koliko god bio loš pogledat ćemo ga..![]()
meni je recimo trojka najbolja. najmanje dosadnih dijaloga i debilnog moraliziranja a puuno zgodnih zamki i sadizma.
peticu ću pogledati kad izađe, kao i bezvezni 4. dio, ali nije da izgaram od iščekivanja.
- Scarface
Zanima me šta će bit dalje s detektivom, ne znan samo kolko će tih još novih likova uvest, jer sad i za njega neko mora pripremit klopke. Najbolje bi bilo da stari i nije mrtav, nekon finton nek objasne lažnu smrt, i tako bi kraj šestog dijela bija kolko tolko dobro zaključen.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
- A$H
my men..negativni wrote:upravo.metallicat wrote:da, nemože se izbjećA$H wrote:koliko god bio loš pogledat ćemo ga..![]()
meni je recimo trojka najbolja. najmanje dosadnih dijaloga i debilnog moraliziranja a puuno zgodnih zamki i sadizma.
peticu ću pogledati kad izađe, kao i bezvezni 4. dio, ali nije da izgaram od iščekivanja.
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!