Indiana Jones And The Kingdom of the Crystal Skull

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Dragonrage

Post by Dragonrage » 29 May 2008, 17:05

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull 4/5 - TRAILER
Ovo je jedna nategnuta, fanovska četvorka. Naime, kako mi je ovo bio najočekivaniji naslov ovoga ljeta, film me nije baš oduševio kao što sam se nadao, ali opet nisam ni ostao tako razočaran kao mnogi te se nadam da će mi na drugo gledanje malo bolje sjesti i da će zaslužiti tu četvorku. Uglavnom što se koncepta tiče, film i ne odskače baš toliko od originalne trilogije...sve je tu...humor, avantura, romansa, zamke, misterija, bube...sve u svemu popcorn zezancija, ali nešto ipak fali. Recimo fali mu emotivnosti koja je bila prisutna u trojci, ali opet, ni prvi film nije također bio tako emotivan, već prvenstveno pustolovna zabava pa je to pomalo i glupo izdvajati. Indina je i onako uvijek bio koncipiran kao popcorn zabava, a ovaj nastavak po tom pitanju nije ništa drugačiji. Jedino što je ovo 1950s Indy koji se fura na poznate SF filmove 50-ih dok su no prije bili 1930s Indy koji su se furali na poznate avanturističke filmove tih vremena. Ono što je meni prvenstveno zametalo je mlak kraj koji nije imao snagu prijašnjih filmova. Također zaplet koji uključuje Aliene mi je malo teže sjeo, iako fora mi je to što je Spielberg spojio dvije od nekoliko svojih najvećih strasti u životu...Indiana Jonesa i Aliene. Isto tako ne mogu se oteti dojmu da su neki dijelovi filma skraćeni, da nije sav snimljen materija ušao u film i da stoga nešto nedostaje. Ali ako se ne varam, o trajanju filma je i bilo neke riječi prije premijere pa se ne bih iznenadio ako na DVD-u izađe neka produžena verzija filma koja će objasniti neke stvari i malo bolje učvrstiti cjelinu.
Također iako su i stari filmovi bili skloni pretjerivanju i (samo)parodiranju, u ovom novom su mi neke stvari bile malo over the top. Primjerice frižider, slapovi i lijane. Ali untoč svemu, Ford je izvrstan...onaj isti strai Indiana...doduše godine su ga dostigle, ali to se na njemu i ne vidi toliko i još je uvijek mlad i djetinjast u duši, što se u stvari i može zaključiti iz njegovih poteza, djela ali i među odnosa sa kolegama Shia LaBeoufom i Karen Allen. Zanimljivo je bilo vidjeti Indinanu u očinskoj ulozi, da umjesto da njemu netko dovikuje Junior to govori on. Također pohvalno je to na koji su način odali hommage nekim pozntaim likovima iz starih filmovima...primjerice Indievom ocu i Dr. Marcus Brody...te scene su zbilja probudile neku nostalgiju u meni.
Šta se CGi-a tiče, pa baš se i nije toliko "orgijalo" kao što neki tvrde. Spielberg se je trudio snimiti ovaj film na starinski način što je više moguće...kao što je i obećao ( i mnogo CGI efekata zapravo izgleda ko mate painting - tehnika koju su koristili u starim filmovima), ali hej...ovo je 21 st. vrijeme novih tehnologija i raditi ovakav film bez CGI jednostavno je više nemoguće. Ali unatoč daleko većem prisustvu CGI u ovom filmu nego kod prijašnjih Indy pustolovina, primjerice jedna Mumija ima daleko više CGI pretjerivanja nego ovaj Indy. Da ovo kojim slučajem nije četvrti nastavak kultnog avanturističkog serijala i da se zove nekako drugačije, film bi vjerojatno mnogo lakše i bolje prošao kod publike, no ovako su očekivanja mnogih bila (pre)velika i stoga su mnogi ostali razočarani i zato imamo toliko negativnih kritika koje ovaj film ipak ne zaslužuje, jer postoji daleko više drugih lošijih sl. filmova kojima nas svakodnevno šibaju a koje svi uzimamo zdravo za gotovo bez ikakvih (pre)velikih zamjerki...samo šta oni nisu kultni Indiana Jones.

Vorador

Post by Vorador » 30 May 2008, 23:43

u nedjelju bi se trebao ić gledat

Vorador

Post by Vorador » 02 Jun 2008, 19:15

pogledao sam film. dao bih mu +3 / 5. film je mnogo bolji nego što sam očekivao ali ipak se ne može mjeriti s prethodnicima pa čak ni sa the temple of doom. prvi dio filma, jako zanimljiv, čak mi ni scena sa frižiderom nije toliko smetala (zapravo više su mi smetale one CGI zajebantske krtice) iako je sve to skupa nepotrebno bilo. drugi dio filma, kada počinju one nemoguće akcijske vratolomije, znatno lošiji sa toliko pretjerivanja koja stvarno nemaju veze s mozgom( reći ću samo shia labouf i majmuni; ima toga naravno još ali ovo mi je bilo posebno ludo). prethodnici su mila majka u usporedbi s ovim čudom. završetak me podsjetio na najbolje pustolovine martija misterije i nije mi, zapravo bio toliko loš koliko ona vratolomna ,akcijska, "zabavna" preseravanja. što se tiče glumaca, uglavnim su svi fora osim shie laboufa koji mi nikako ne paše u bilo kojoj ulozi, harrison je fantastičan - stvarno ga je bio užitak gledati a cate blanchett je oku ugodna i simpatična. uglavnom, film je po meni nepotreban. jebali ih nastavci nakon dvajs godina...

Studeni

Post by Studeni » 03 Jun 2008, 12:12

nisam previše očekivao pa se nisam ni pretjerano razočarao osim u smislu da je ipak nepotreban kad se sve zbroji.......kraj dosta "slab", nekako samo prođe, neuzbudljiv (u nedostatku boljih riječi).....najviše me smetao isforsirani humor u pretjeranoj količini (koji je u trojci bio ipak fino doziran i blesavo simpatičan), taj mali Shia koji mi je nesimpatičan po defaultu i katastrofalan lik Cate Blanchett.... 6.5/10
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

A$H

Post by A$H » 16 Jun 2008, 12:42

Rani scenarij četvrtog Indiane Jonesa, koji je odbačen u korist Kraljevstva kristalne lubanje Davida Koeppa, navodno je objavljen na nekoliko internetskih stranica.

Frank Darabont, koji je radio na Zelenoj milji i Iskupljenju u Shawshanku, proveo je godinu dana na projektu prije nego što je njegov rad odbačen, navodno po odluci redatelja Georgea Lucasa.

Scenarij koji je trebao biti Darabontova posljednja verzija, naslovljen Indiana Jones i grad bogova, pojavio se na nekoliko web-stranica krajem prošloga tjedna.

Tekst ima puno dodirnih točaka s Kristalnom lubanjom, pa su u njemu i Area 51, nuklearna eksplozija i putovanje u izgubljeni grad.

Ipak, nema lika Shije LaBeoufa, dok se nakratko pojavljuje Jonesov otac. Navodno se i češće referira na prethodne filmove iz franšize.

Scenarij, koji je vrlo brzo uklonjen sa stranica, dobio je podijeljene kritike onih koji tvrde da su ga pročitali, prenosi Digital Spy.
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

A$H

Post by A$H » 12 Aug 2008, 23:28

Image

DVD: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull two-disc Special Edition DVD is presented in widescreen enhanced for 16:9 TVs with THX Certified Dolby Digital English 5.1 Surround, French 5.1 Surround and Spanish 5.1 Surround and English, French and Spanish subtitles. The two-disc set includes the following special features:

Disc 1:
The Return of a Legend—The evolution of the new film and a tribute to the legendary hero and his creators.
Pre-Production—Follows Steven Spielberg as he creates animatic sequences, Shia LaBeouf as he learns to swordfight and captures the reunion of filmmakers and cast on the soundstage.

DVD Disc 2:
Production Diary: Making Kingdom of the Crystal Skull—Join filmmakers, cast and crew for a complete look at the making of the film.
Shooting Begins: New Mexico
Back To School: New Haven, Connecticut
Welcome to the Jungle: Hilo, Hawaii
On-Set Action
Exploring Akator
Wrapping Up!
Warrior Makeup
The Crystal Skulls
Iconic Props
The Effects of Indy
Adventures in Post Production
Closing: Team Indy
Pre-Visualization Sequences
Area 51 Escape
Jungle Chase
Ants Attack
Galleries
The Art Department
The Adventure Begins
Cemetery and Jungle
Akator
Stan Winston Studio
Corpses, Skeletons & Mummies
Aliens & Crystal Skulls
Production Photographs
Portraits
Behind-the-Scenes Photographs

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull also will be available as a single disc DVD presented in widescreen enhanced for 16:9 TVs with THX Certified Dolby Digital English 5.1 Surround, French 5.1 Surround and Spanish 5.1 Surround and English, French and Spanish subtitles.

Blu-ray: The Special Edition Blu-ray is presented in 1080p High Definition with THX Certified English 5.1 Dolby True HD, French 5.1 Dolby Digital and Spanish 5.1 Dolby Digital and English, English SDH, French, Spanish and Brazilian Portuguese subtitles. The two-disc set includes the following special features:

Blu-ray Disc 1:
Indiana Jones Timelines— Explore the movie through interactive timelines that include video featurettes, in-depth information and unique imagery. Your adventure begins with one of these three timelines:
Story Timeline: Showcases the key events of the “Kingdom of the Crystal Skull” storyline.
Production Timeline: A Making-of chronology for “Kingdom of the Crystal Skull”.
Historical Timeline: Dives into the real-world historical influences that are referenced in the film.
The Return of a Legend—The evolution of the new film and a tribute to the legendary hero and his creators. (HD)
Pre-Production—Follows Steven Spielberg as he creates animatic sequences, Shia LaBeouf as he learns to swordfight and captures the reunion of filmmakers and cast on the soundstage. (HD)

Disc 2:
Production Diary: Making Kingdom of the Crystal Skull—Join filmmakers, cast and crew for a complete look at the making of the film.
Shooting Begins: New Mexico (HD)
Back To School: New Haven, Connecticut (HD)
Welcome to the Jungle: Hilo, Hawaii (HD)
On-Set Action (HD)
Exploring Akator (HD)
Wrapping Up! (HD)
Warrior Makeup (HD)
The Crystal Skulls (HD)
Iconic Props (HD)
The Effects of Indy (HD)
Adventures in Post Production (HD)
Closing: Team Indy (HD)
Pre-Visualization Sequences
Area 51 Escape (HD)
Jungle Chase (HD)
Ants Attack (HD)
Galleries
The Art Department
The Adventure Begins
Cemetery and Jungle
Akator
Stan Winston Studio
Corpses, Skeletons & Mummies
Aliens & Crystal Skulls
Production Photographs
Portraits
Behind-the-Scenes Photographs

Dragonrage

Post by Dragonrage » 13 Aug 2008, 09:27

Khm, khm...pa mogao si odmah staviti i sliku kako će izgledati to dvostruko izdanje 8) 8) :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image Image

A$H

Post by A$H » 13 Aug 2008, 11:48

ne brini kad ga vide skuzit ce.. :roll:

undying

Post by undying » 11 Nov 2008, 17:51

prvi dio filma jako dobar.. a drugi totalno porazan, bukvalno robuje danasnjim trendovima - to nije jones niti smije biti!

GreenHornet

Post by GreenHornet » 29 Nov 2008, 13:01

Nisam znao o cemu se tocno radi,pa su me bica oko kojih se radnja vrti ugodno iznenadila...Jako dobro i zabavno napravljeno,ali nekako mi ta prica nije bas za Indianu...Ali sve u svemu film je bolji nego sam mislio.
7,5/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Post Reply