Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
GreenHornet

Post by GreenHornet » 26 May 2008, 10:34

Djuro21 wrote:mortal kombat uhvatila me nostaalgija pa opet pogledah ovaj uradah
a pošto mi se nije dalo ni ustajat mjenjat dvd odgledah t
KOJA LJENČINA... :lol: :lol:
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 26 May 2008, 10:56

The Backwoods (Bosque de sombras) 4/5 - TRAILER
Britansko/Francusko/Španjolski film (uf koja kombinacija, zar ne?) kojeg krasi 70-is retro štih (što nije ni čudno s obzirom da se radnja odvija u 70-ima), ali i određeni western ugođaj prema samom kraju filma te pomalo horrorična atmosfera. Zanimljiv zaplet, izvrsni likovi, mnogo napetosti...tek mrvicu (pre)spor u nekim dijelovima. Film u mnogo toga podsjeća na Peckinpahov Straw Dogs (likovi, okruženje itd.). Gary Oldman odlična kao i obično, a ni ostatak glumačke ekipe ne zaostaje...dapače.

Shadowless Sword (Muyeong geom) 4/5 - TRILER
Dosta dobar Korejski povijesno borilački film u maniri "Tigra i Zmaja" ili "Kuće letećih bodeža" samo sa manjom umjetničkom vrijednošću - romansa, eye cand akcija, izvrsne koreografije, cool obračuni mačevima, letenje, nešto humora, možda malo tanašna ali korektna pričica...uglavnom za svakoga ponešto. E da...ovaj film se može posuditi i kod nas u videotekama...prijevod se film zove "Ubojiti mač"

Typhoon (Tae-poong) 3,5/5 - TRAILER
Korejska akcijska triler drama koju bih ja najjednostavnije opisao kao Korejsku verziju "Hridi", samo na brodu...a vuče pomalo i na neke James Bond filmove. No za razliku od spomenutih naslova, ovaj film nije akcijski tako nabrijan iako akcije ne nedostaje, no posebice je pozornost stavljena na dramu i neke međuodnose između pojedinih likova. Režija jako dobra, glumci također, negativac izvrsno profilirani, ali priča je neoriginalna i već 100X viđena u američkim filmovima. Sve u svemu i više nego korektno, ali moram priznati da sam očekivao nešto mrvicu drugačije...

Election: Vol 1 (Hak se wui) 3/5 - TRAILER
Zanimljiva i hvaljena mafijaška saga cijenjenoga Johnny To-a koji se bavi trijadom na jedna ozbiljniji način, prikazuje njihov način djelovanja i (ne)poštivanja tradicije. No meni ipak nije sjeo tako dobro...malo presporo za moj ukus. "Exiled" je još uvijek najbolji uradak Johnny Toa - in my book kao što bi rekao Stuntman Mike :lol:

Election: Vol 2 (Hak se wui yi wo wai kwai) 4/5 - TRAILER
Za razliku od originala, nastavak mi je bio mnogo zanimljiviji, napetiji, uzbudljiviji, brutalniji...sve u svemu kompleksniji...ali ne i bolji od meni fenomenalnog "Exileda". Ali u svakom slučaju preporučam oba filma...posebice ljubiteljima gangsterskih naslova te ljubiteljima "Kum" trilogije...

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark 4,5/5 - TRAILER
Rekoh da se malo pripremim za novi nastavak...uglavnom, još uvijek zabavno, uzbudljivo, napeto...doduše s godinama su neki sitni nedostatci izašli na vidjelo, ali ne smeta. To je još uvijek dobri stari Indiana Jones...junak veći do života ali koji ipak nije dorastao baš svakoj situaciji u kojoj se nađe no na kraju ipak nekako uspije izvući živu glavu i još ponešto (djevojku, artefakt itd...)

Indiana Jones and the Temple of Doom 4/5 - TRAILER
Mrvicu mračniji, ozbiljniji, ljigaviji, morbidniji i posve drugačiji nastavak koji čak u nekim momentima graniči sa horrorom, i meni osobno najslabiji Indiana. No...još uvijek dovoljno zabavan, uzbudljiv i napet sa nekoliko legendarnih gegova (primjerice večera kod maharadže ili soba sa šiljcima i bubama) i spektakularnih akcijskih scena...

Indiana Jones and the Last Crusade 5/5 - TRAILER
Meni osobno najzabavniji, najbolji i najspektakularniji nastavak u cijelom serijalu. Izvrsna režija, humor, glumci...kemija između Harrisona i Connerya je nevjerojatno jaka i nosi cijeli film bez imalo problema. Jednom riječju - fenomenalno!!

maddjuro

Post by maddjuro » 26 May 2008, 11:02

GreenHornet wrote:
Djuro21 wrote:mortal kombat uhvatila me nostaalgija pa opet pogledah ovaj uradah
a pošto mi se nije dalo ni ustajat mjenjat dvd odgledah t
KOJA LJENČINA... :lol: :lol:
koda je lako prehodat tih 1,5 metara od kreveta do dvda
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 26 May 2008, 17:09

ma u drugom indiana jonesu samo nervira ona bivša spilbergove žena, ja bi joj odrezao taj jezik. :roll:
Michel puši karu.

A$H

Post by A$H » 26 May 2008, 18:23

Zabranjeno Kraljevstvo - 4/5 eto drago mi je da su stavili dvije face borilackih vjestina u isti film..samo da je malo manje letenja po zraku..bila bi i veca ocijena..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

john_constantine

Post by john_constantine » 26 May 2008, 20:08

A$H wrote:Zabranjeno Kraljevstvo - 4/5 eto drago mi je da su stavili dvije face borilackih vjestina u isti film..samo da je malo manje letenja po zraku..bila bi i veca ocijena..
pff, cjepidlako. Pa to je inače normalno za takve starije filmove, gdje su se čak mogli vidjeti i konci dok su se borili u zraku.

Harry potter 4 - zabavan film, ali ovaj put nema nikakvih satova u učionicama, snape dobiva čak manje prostora, a veći dio filma je posvećen onom turniru, a u labirintu su ipak izbacili neke živine. Pa sama radnja izgleda pomalo naivno, ali dobar nastavak.
Michel puši karu.

elrania

Post by elrania » 26 May 2008, 20:12

indiana jones and the raiders of the lost ark (1981)
krenuh i ja u pripremu za 4. dio... uglavnom, vrijedi sve sto je dragonrage rekao, mada sam film puno vise dozivila ko manja. sad bih najrade odmah drugi dio, al ce pricekati.

Vorador

Post by Vorador » 26 May 2008, 20:49

elrania wrote:indiana jones and the raiders of the lost ark (1981)
krenuh i ja u pripremu za 4. dio... uglavnom, vrijedi sve sto je dragonrage rekao, mada sam film puno vise dozivila ko manja. sad bih najrade odmah drugi dio, al ce pricekati.
ista stvar se i meni desila. pogledao sam baš sva 3 filma kao pripremu za 4. dio ;zabavni su mi i sve ali nisam više toliko oduševljen njima kao što sam nekada bio. raiders of the lost ark mi je uvjerljivo najbolji ,najzabavniji i najozbiljniji. the temple of doom mi je ,onako, najviše dječji s tima da kao što je cons rekao urlanje one žene postane malo zamorno ali sve u svemu film nudi nekoliko nezaboravnih štoseva i zabavnu akciju. the last crusade mi je nešto ,kao, između prva dva nastavka s time da naginje ka jedinici. mislim da bi me ovaj novi nastavak mogao jako razočarati... :?

Dragonrage

Post by Dragonrage » 27 May 2008, 09:25

Ja ih svakim gledanjem doživljavam na isti način kao i nekad...uvijek sam iznova oduševljen i zabavljen. Ne znma...meni je to nešto što vrijeme nikako ne može pregaziti u mojim očima...baš ko ni Wild Bunch, God, bad Ugly, Predatora i još neke filmove...a ovaj novi,...pogledah ga jučer...a ne znam...moram si još misli srediti, koliko mi se sviđa toliko mi se i ne sviđa u nekim dijelovima. ALi mogu reći da mi je lošiji od trojke definitivno, od jedinice isto malo, ali od dvojke mi je za mrvicu bolji...

A$H

Post by A$H » 27 May 2008, 10:42

john_constantine wrote:
A$H wrote:Zabranjeno Kraljevstvo - 4/5 eto drago mi je da su stavili dvije face borilackih vjestina u isti film..samo da je malo manje letenja po zraku..bila bi i veca ocijena..
pff, cjepidlako. Pa to je inače normalno za takve starije filmove, gdje su se čak mogli vidjeti i konci dok su se borili u zraku.
da, ali ovo nije nikakav stariji film niti je remake starog filma..a i gledao sam brdo starih filmova koji nisu ni imali L od letenja pa su bili odlicni..tako da :finga: :finga:

Samhain

Post by Samhain » 27 May 2008, 13:22

Star Trek: Generations, bio sinoć na Novoj TV negdje u 3 sata. dobar je film, makar sam ga gledao već dosta puta. 4/5
Last edited by Samhain on 28 May 2008, 01:54, edited 1 time in total.
(Romans Chpt. 5, v.12):
"Therefore, just as sin entered the world through one man, and death through sin, and in this way death came to all men, because all sinned

john_constantine

Post by john_constantine » 27 May 2008, 17:32

harry potter 5 - dobar nastavak, ali ništa novoga + izmijenjen završetak.
Michel puši karu.

A$H

Post by A$H » 27 May 2008, 23:19

Full Metal gokudô - 4/5 iako nije bas nekaj hvaljen, film mi je super..pogotovo zadnji okrsaj..

Día de la bestia, El - 5/5 remek djelo :prayer:

Death Wish - 4.5/5 rijeci su suvisne..odlican osvetnicki film...a i Bronson je odlicno izgledao za svoje godine, svaka mu cast..

Eddie Murphy Delirious - 3/5 par dobrih fora i to je to..razocaran...i smeta mi kaj su izrezali i namjestali skeceve..trebali su pustit onak kako je i bilo..

Aryx

Post by Aryx » 28 May 2008, 01:01

Star Wreck 6/10 -parodija za fanove Star Treka i Babylon 5

http://www.imdb.com/title/tt0472566/
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

maddjuro

Post by maddjuro » 28 May 2008, 01:05

Aryx wrote:Star Wreck 6/10 -parodija za fanove Star Treka i Babylon 5

http://www.imdb.com/title/tt0472566/
smatran da bi ovaj film treao dobit višu ocjnu
I may be an idiot, but i am no fool.

Post Reply