I Am Legend

Mjesto za horore iz novog milenija.
Post Reply
Vorador

Post by Vorador » 06 Feb 2008, 22:42

nisam imao pojma da su već prije postojale 2 adaptacije te knjige. zanimljivo. i koja je po vama najbolja?

Wendigo

Post by Wendigo » 06 Feb 2008, 23:09

majstoro wrote:ja sam majstor u spolerima 8) 8) 8) 8) 8) 8)
loša navika.

A$H

Post by A$H » 08 Feb 2008, 07:58

Wendigo wrote:
majstoro wrote:ja sam majstor u spolerima 8) 8) 8) 8) 8) 8)
loša navika.
koja se može lako riješit :lol:

eto kupih knjigu neki dan,pa je mislim pročitat ove dane da vidim koliko je film po knjizi napravljen na kraju..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 08 May 2008, 16:10

Ovako bi nekako otprilike trebalo izgledati domaće DVD izdanje koje izlazi uskoro. Ovaj znak će navodno biti sa stražnje strane DVD-a, a na prednjoj će biti već poznata slika njega sa psom (kao i na plakatu)

Image Image Image

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 08 May 2008, 16:41

Znači kod nas su počeli brijati na ta malo bolja izdanja? Ovo sa biohazard znakom mi ne djeluje baš nekako "suitable" za ovakav film, tako da ako će biti negdje od iza onda ok

Dragonrage

Post by Dragonrage » 08 May 2008, 17:04

Jap...to Continetal otkrio toplu vodu. Čuo sam da im je pala prodaja u trgovinama pa sad valjda pokušavaju privući kupce sa nekim novitetima u nas...ja se ne žalim hehe 8) :lol: :lol: :lol:

A$H

Post by A$H » 08 May 2008, 17:10

jedino u kaj sam siguran je da taj film necu kupit..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 08 May 2008, 23:05

Dragonrage wrote:Jap...to Continetal otkrio toplu vodu. Čuo sam da im je pala prodaja u trgovinama pa sad valjda pokušavaju privući kupce sa nekim novitetima u nas...ja se ne žalim hehe 8) :lol: :lol: :lol:
pa mislim da im je to jedinin izlaz - dvde u hrvatskoj (znači baš fizički ovdje) kupuju najviše kolekcionari, i kada im ponudiš ovako nešto sigurno će rađe otpetljati kesu nego za nekakvo vanilla izdanje.

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 09 May 2008, 04:47

knjiga se na kraju jako razlikuje od filma... Barem ovoga sa Will Smithom
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Dragonrage

Post by Dragonrage » 16 Jun 2008, 16:27

I Am Legend 4/5 - TRAILER
Na drugo gledanje mi je film bio bolji nego na prvo. Čak mi ni loši CGI "divljaci" nisu toliko upadali u oči iako još uvijek tvrdim da je CGI u ovom slučaju bio nepotreban. Iznimno mršavi glumci/statisti bi sa malo šminke i prostetike posluži svrsi, no očito je netko mislio drugačije. Također mlaki kraj filma koliko god nije "legendaran" ipak donekle uspijeva opravdati naslov za razliku od alternativnog kraja koji mi je ok, ali ne opravdava naslov ni u jednom pogledu i ostavlja film nekako nedorečenim. Will Smith je odličan, izvrsno je odglumio usamljenog čovjeka koji je već pomalo na rubu pameti ali se još uvijek trudi ispraviti stvari, vratiti sve u normalu. A izvrsno mu u svemu tome pomaže i iznimno simpatičan pas koji jako brzo osvaja gledatelja. Atmosfera je izvrsna, odlično je postignut osjećaj usamljenosti i beznađa, a tome malo pripomaže i jako dobra muzika. Doduše to je tema koja se svako malo ponavlja, ali ipak postiže željeni efekt. Možda mu malo više akcije ne bi škodilo, ali nije ni važno jer se redatelj i onako usredotočio na neke druge elemente filma - karakterizaciju prvenstveno. Također ne bi škodilo ni da je film nekih 15-ak minuta kraći, ali nema veze.
Sve u svemu jedan od kvalitetnijih post apokaliptičnih filmova, no ne za one koji su očekivali čistokrvnu akciju malo bržeg ritma.

horus

Post by horus » 17 Jun 2008, 12:13

ma film je mlak kako god ga okrenes i koliko god ga puta gledas (a ne znam tko to ima toliko vremena da ga baca na drugo gledanje). film bi mozda i bio nesto da je snimljen prije nekih 20-30 godina (kao sto je slucaj i sa "I, robot"). svaka cast keru i smithu (obojici po oskara da ga stave na wc kotlic), al sve ostalo je trulo, prezvakano, vidjeno, zamorno. :cry:

Studeni

Post by Studeni » 17 Jun 2008, 12:19

kakav je alternativni kraj?
Another swig,
One last gulp,
One more tablet to pop,
Anything to get me to start
working on what I’ve been putting off

Dragonrage

Post by Dragonrage » 17 Jun 2008, 12:19

Kako kome...ako si očekivao samo akciju...onda da, mlak je, no ako si očekivao nekaj drugo...onda je jako dobar. Pa snimljene su dvije verzije te priče prije 20/30 godina, no ova slovi kao najbolja jer prikazuje post apokalipsu na malo ozbiljniji, sumorniji način...kao što rekoh, atmosfera i ugođaj su odlični.
Istina i ja bih rado vidio verziju Ridleya Scotta i Arnolda Schwarzeneggera i vjerujem da bi to bilo uber klanje, no zadovoljan sam i ovako...

Dragonrage

Post by Dragonrage » 17 Jun 2008, 12:21

Studeni wrote:kakav je alternativni kraj?
SPOILER

Onaj divljak šta se zabija u vrata mu "nacrta" leptira na staklu, Will skuži da ona divljakuša na kojoj je isprobavao lijek ima istetoviranog leptira na nozi ili ruci i da ovaj divljak zapravo želi nju. Will odloži pištolj, otvori vrata, izgura nju na krevetu među divljake koje kontrolira ovaj alfa mužjak koji ju zatim uzme i ode s njom a za njime i ostatak bande. Nakon toga vidimo Willa kako odlazi sa onom trebom i djetetom u planine...kraj

horus

Post by horus » 17 Jun 2008, 12:35

nisam neki ljubitelj akcije. dapce sva akcija u filmu je ocaj, CGI je da sprasis producentima metak sto su dozvolili tak sta. film cak prekratko traje da bi stigao stvorit neki ugodjaj i vise naginje jednom resident evilu nego nekoj palesamnasvijetu verziji za odrasle. al posteno, stvar kupusa :D

Post Reply