Strašno, ali baš do jaja!

Razgovori ugodni o horor temama
FilmTV

Strašno, ali baš do jaja!

Post by FilmTV » 06 Oct 2006, 01:04

Interesira me ćuti koji su vam najstrašniji horror filmovi koji ste ikada gledali, nevezano za doba kada ste ih gledali. Evo recimo ja sam kao mulac bio opako prestrašen nakon što sam odgledao legendarni Nightmare on Elm Street i nisam spavao danima. Danas to više nije to.

Smatram da to nije samo zato jer sam odrasao, to je vjerojatno zato jer smo u zadnjih 20-ak godina okruženi tolikom količinom nasilja na TV-u i filmovima općenito da je jednostavno teško napraviti horror koji će čovjeka stvarno prestrašiti. Iako mnogi kažu da je prvi američki The Ring dosadan, mene je dobrano prestrašio i ostao sam fasciniran jer sam naišao na prvi horror koji me "probudio iz sna" nakon izuzetno dugo vremena. Ono što mi je u tom filmu izvrsno je činjenica da igra na nijanse paranoje, kvalitetnu montažu i izvlači najbolje iz žanra bez da se fokusira na neke okrutne maske, postao sam totalno otporan na bilo kakvo rezanje mesa, sisanje krvi i slično.

Sada bi valjda trebao pogledati jedno 10-ak azijskih horrora pa bi onda sigurno postao otporan i na djevojčice sa dugom crnom kosom :wink:

Paranoid

Re: Strašno, ali baš do jaja!

Post by Paranoid » 06 Oct 2006, 02:42

FilmTV wrote:Smatram da to nije samo zato jer sam odrasao, to je vjerojatno zato jer smo u zadnjih 20-ak godina okruženi tolikom količinom nasilja na TV-u i filmovima općenito da je jednostavno teško napraviti horror koji će čovjeka stvarno prestrašiti. Iako mnogi kažu da je prvi američki The Ring dosadan, mene je dobrano prestrašio i ostao sam fasciniran jer sam naišao na prvi horror koji me "probudio iz sna" nakon izuzetno dugo vremena. Ono što mi je u tom filmu izvrsno je činjenica da igra na nijanse paranoje, kvalitetnu montažu i izvlači najbolje iz žanra bez da se fokusira na neke okrutne maske, postao sam totalno otporan na bilo kakvo rezanje mesa, sisanje krvi i slično.
Meni je američki ring isto bio odličan film, bez obzira na neke loše kritike, čak moram priznati da mi se i the grudge svidio do neke mjere, dok je dark water pak upropašten lošim scenarijem.
FilmTV wrote:Sada bi valjda trebao pogledati jedno 10-ak azijskih horrora pa bi onda sigurno postao otporan i na djevojčice sa dugom crnom kosom :wink:
probaj nabaviti igru za pc F.E.A.R. :)

Vorador

Re: Strašno, ali baš do jaja!

Post by Vorador » 06 Oct 2006, 14:11

Paranoid wrote:
FilmTV wrote:Smatram da to nije samo zato jer sam odrasao, to je vjerojatno zato jer smo u zadnjih 20-ak godina okruženi tolikom količinom nasilja na TV-u i filmovima općenito da je jednostavno teško napraviti horror koji će čovjeka stvarno prestrašiti. Iako mnogi kažu da je prvi američki The Ring dosadan, mene je dobrano prestrašio i ostao sam fasciniran jer sam naišao na prvi horror koji me "probudio iz sna" nakon izuzetno dugo vremena. Ono što mi je u tom filmu izvrsno je činjenica da igra na nijanse paranoje, kvalitetnu montažu i izvlači najbolje iz žanra bez da se fokusira na neke okrutne maske, postao sam totalno otporan na bilo kakvo rezanje mesa, sisanje krvi i slično.
Meni je američki ring isto bio odličan film, bez obzira na neke loše kritike, čak moram priznati da mi se i the grudge svidio do neke mjere, dok je dark water pak upropašten lošim scenarijem.
FilmTV wrote:Sada bi valjda trebao pogledati jedno 10-ak azijskih horrora pa bi onda sigurno postao otporan i na djevojčice sa dugom crnom kosom :wink:
probaj nabaviti igru za pc F.E.A.R. :)
Uuuuu dobra igra. Igrao sa m demo varijantu i usro sam se svjetski. Totalni horror. Preporučam još i Alien vs. Predator 2.

Vorador

Post by Vorador » 06 Oct 2006, 14:16

A Nightmare on Elm Street serijala se nikad nisam plašio kao klinac jer mi je Freddy više smiješan nego strašan. Najstrašniji i najatmosferičniji horror mi je The Exorcist, gledao sam u kinu onu produljenu varijantu i ful sam se naježio na neke scene.
Američki The Ring mi je isto super, gledao sam i japanski poslije ali mi je bio dosadan; vjerojatno zato jer su ameri baš sve dodslovno prekopirali, tako da nije bilo nekih iznenađenja.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 06 Oct 2006, 14:27

Friday the 13th 4 dio. Dida me kao mulca vodio u kino to gledati. Što reći, bio sam stvarno mulac, a neke scene su mi trajno ostale zapisane u najcrnjim dijelovima mozga :) Mislim da mi je od tada se i stvorila neka ljubav prema horroru koju sam pojačao tek negdje u 6-7 razredu osnovne uzimavši (tada) opskurne horrore sa VHS polica.

Paranoid

Post by Paranoid » 06 Oct 2006, 15:00

Meni je jedan od najstrašnijih još i dan danas The Fly, atmosfera kroz cijeli film je jako depresivna, meni ujedno i jedan od najboljih horrora, ako ne i najbolji.

Od strašnijih haunted house filmova bi izdvojio the changeling, čak mislim da rade i remake trenutno.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 06 Oct 2006, 15:02

Changeling je zakon film! Većina ljudi ga smatra kao totalno underrated "haunted klasikom". Nemam pojma za remake, ali imam doma nastavak :shock:

Paranoid

Post by Paranoid » 06 Oct 2006, 15:06

HorrorHR wrote:Nemam pojma za remake, ali imam doma nastavak :shock:
nisam znao da postoji nastavak, kako to izgleda?

Vorador

Post by Vorador » 06 Oct 2006, 15:15

HorrorHR wrote:Friday the 13th 4 dio. Dida me kao mulca vodio u kino to gledati. Što reći, bio sam stvarno mulac, a neke scene su mi trajno ostale zapisane u najcrnjim dijelovima mozga :) Mislim da mi je od tada se i stvorila neka ljubav prema horroru koju sam pojačao tek negdje u 6-7 razredu osnovne uzimavši (tada) opskurne horrore sa VHS polica.
To smo moja ekipa i ja tokeđer uzimal; sa najviših polica i za 2,50 kn komad. To su bila vremena.

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Oct 2006, 17:34

:finga:
Last edited by john_constantine on 24 Mar 2023, 19:02, edited 1 time in total.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 06 Oct 2006, 17:54

Vorador wrote:
HorrorHR wrote:To smo moja ekipa i ja tokeđer uzimal; sa najviših polica i za 2,50 kn komad. To su bila vremena.
U Rijeci - videoteka Charlie na Zametu i legendarna Lara na belvederu koja je do svog zatvaranja (prije godinu dana cca) još imala sve one stare VHSove - Jadran Film i etc. Eh nostalgija me vuče, makar prezirem VHS kao format u ovo doba, ipak je gušt bilo imati one horror kazete sa old skul omotima. Zaletiti ću se baš jedan dan do svog podruma, mislim da imam jednu veliku vreću tih starih original kazeta...

maddjuro

Post by maddjuro » 06 Oct 2006, 17:59

ja ti imam sve elm streetove, sve petke 13 i za koji dan imat cu sve haloweene
I may be an idiot, but i am no fool.

Mairosu
Location: Ministarstvo za istrazivanje ruda i gubljenje vremena

Post by Mairosu » 06 Oct 2006, 19:04

Ja sam se usr'o k'o zmaj gledajuci Descent.

Cak je doslo i do fizickog samopovredjivanja. :D

Vorador

Post by Vorador » 06 Oct 2006, 19:18

HorrorHR wrote:
Vorador wrote:
HorrorHR wrote:To smo moja ekipa i ja tokeđer uzimal; sa najviših polica i za 2,50 kn komad. To su bila vremena.
U Rijeci - videoteka Charlie na Zametu i legendarna Lara na belvederu koja je do svog zatvaranja (prije godinu dana cca) još imala sve one stare VHSove - Jadran Film i etc. Eh nostalgija me vuče, makar prezirem VHS kao format u ovo doba, ipak je gušt bilo imati one horror kazete sa old skul omotima. Zaletiti ću se baš jedan dan do svog podruma, mislim da imam jednu veliku vreću tih starih original kazeta...
U Charliu, i bila je, u to vrijeme Super Nintendo igraonica na Kantridi - tamo di je sad onaj frizerski salon kod Vive. Tamo su čak imali i happy hour pa bi mi uletili i uzeli miljardu kazeta za 1,25 kn. Kakve smo samo bisere gledali; svih žanrova.

john_constantine

Post by john_constantine » 06 Oct 2006, 20:00

Mairosu wrote:Ja sam se usr'o k'o zmaj gledajuci Descent.

Cak je doslo i do fizickog samopovredjivanja. :D
Je, vraški jezoviti horor. Naročito za mene - bojim se špilja... Bio sam u njih pet šest, onako turističkih, ali svejedno se ježim unutra... Mrak, skučenost, klaustrofobija, visina, nesigurne stepenice...

Post Reply