Last Post Wins !!!11one

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Locked
Aryx

Post by Aryx » 12 Mar 2008, 05:04

A$H wrote:meni ce bit dovoljno :lolcina: :mrgreen:
noob :roll: :lol: , joj kako cu ti spoilati hehe :D :rotflmao:
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Wendigo

Post by Wendigo » 12 Mar 2008, 08:27

Aryx wrote:
Knatchbull wrote:o čemu se radi u tom "ice and fire"? fantasy?
joj napisao sam bio sada barem 15 redova ali sve izbrisao jer cu pricekati topic za knjizevnost. inace ovo je nesto tipa dark medievel fantasy , s razlicitim kucama ( kuce u stilu Dune-a samo xxxx puta bolje ), gle prica je tolko kompleksna da mogu s ljudima koji su to procitali doslovce pricati od 0-24 bez da presusimo s temama. Inace ova knjiga ima glavnih likova kolko druge knjige sporednih! Nesto pre pre dobro .. 100 % addiction to ti garantiram. samo ces o tome misliti , gora droga od World Of Warcrafta ( iz osobnog iskustva govorim ). inace ovo je mislim najbrutalnija knjiga koju sam ikad procitao. tolko krvi , mucenja, bolestina , incesta, crnih magija, izdaja, ponizavanja, silovanja, prebolesnih religija i likova nigdje nisam vidio ! i jos jednom najbolja prica ikada ! e da knjiga je 100 % nepredvidljiva i full realna, totalno zabrijes

evo ti par filmica da vidis kaj te ceka http://youtube.com/watch?v=I-6opVugXHw

http://youtube.com/watch?v=ySPrhAKAbdw&feature=related

svaki dan ih barem jednom pogledam XD
koliko spoilera ima u clipovima.. :D

potpis na sve ovo i još bi dodao da nije klasični fantasy sa elfovima, orcima i sl nego su u igri ljudi koji su bolesno dobro okarakterizirani i smišljeni, ma nisam bolju knjigu pročitao.. nakon ovoga će mi sve biti bezveze i dosadno, tako duboke likove, realne i prejebene nisam nikada vidio.. i da, svako poglavlje je iz prespektive nekog drugog lika pa se stječe dojam da čitaš 6 knjiga odjednom, a sve je prejebeno povezano. eto, dovoljno je reći da od kada ovo čitam nemogu niti jedan film pogledati da sam 100% fokusiran. :lol: stalno o tome mislim i sa Aryxom i još jednim frendom koji to čita sam u stanju mljeti 24/7.. ma nemam riječi.. čak sam si stavio na avatar najdražeg lika eddarda starka. 8)

dajte pročitajte svi to da se može otvoriti topic i mljeti i mljeti i mljeti.. :mrgreen:

Aryx

Post by Aryx » 12 Mar 2008, 09:26

jutro :D

Wendigo

Post by Wendigo » 12 Mar 2008, 09:32

jutro i laku noć uskoro. :lol:

Aryx

Post by Aryx » 12 Mar 2008, 09:41

Wendigo wrote:jutro i laku noć uskoro. :lol:
i ja cu se ponovo vratiti u krpe izgleda ... :?

filmofil

Post by filmofil » 12 Mar 2008, 10:28

dobro jutro hrvatska
This is the Zodiac speaking.

Aryx

Post by Aryx » 12 Mar 2008, 10:29

filmophil wrote:dobro jutro hrvatska
jutro

filmofil

Post by filmofil » 12 Mar 2008, 10:51

ej aryx jel može malo detaljnije o ovoj knjizi...kolko ima nastavaka i neka okvirna priča samo da znam o čemu se radi?

Knatchbull

Post by Knatchbull » 12 Mar 2008, 11:44

Aryx wrote:
Knatchbull wrote:Uf, nisam baš fan fantasy literature s milijon likova koje treba zapamtiti. nije to za mene, jedva sam LOTR probavio.
laku noć :wink:
ma lotr je bezveze naspram ovog :D , inace lagano se sve pamti jer je tak napisano , noc :D
Ni LOTR me nije zanimao dok Peter Jackson nije snimio film a do tada su mi svi pokušavali uvaliti knjigu. Na kraju sam pogledao fellowship i odlučio pročitati 2 i 3 dio jer mi se nije dalo čekat 2 godine da vidim kraj
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

Wendigo

Post by Wendigo » 12 Mar 2008, 12:16

filmophil wrote:ej aryx jel može malo detaljnije o ovoj knjizi...kolko ima nastavaka i neka okvirna priča samo da znam o čemu se radi?
nije namjenjeno meni ali nemogu izdržati.. :D

za sada su napisana 4 nastavka, u planu je 7. nadam se da će martin poživjeti da sve to dovrši jer je već star, a ima i previše kila.. :lol:

okvirna radnja: (c/p sa wikipedije) Na početku romana upoznajemo kneza Eddarda Starka i njegovu ženu kneginju Catelyn.

Image
eddard stark

Eddarda Stark je knez Oštrozimlja i guverner Sjevera ali prije petnaest godina kao mladić svoj je mać stavio u službu Roberta Baratheona, nesuđenog muža njegove mlađe sestre Lyanne. Kada je princ Rhaegar oteo Lyannu, a Ludi kralj Aerys pogubio Eddardova starijeg brata Brandona i njegova oca Richarda, dvojca mladih plemića podigli su ustanak koji je prerastao u najkrvaviji građanski rat koji je Sedam kraljevina ikad vidjelo.

Image
eddard i lyanna pred rhaegarom

Image
robert baratheon ubija rhaegara

Robert Baratheon sada sjedi kao kralj na Željeznom prijestolju, a okružen je ljudima kojima ne može vjerovati. Njegov jedini način da nastavi sa lagodim životom je da nagovori Eddarda da zauzme položaj Kraljeva Namjesnika, njegove desne ruke. Stoga kralj Robert dolazi na sjever sa svojom kraljicom Cersei Lannister i svojim dvorom. Robert traži od Eddarda da preuzme dužnost Namjesnika, budući da je Jon Arryn, prijašnji Namjesnik, iznenada preminuo.
Rastrgan između obaveze prema starom prijatelju i ljubavi spram svoje obitelji, Eddard se odlučuje prihvatiti Namjesništvo, nagovoren od strane Catelyn, kada ona prima kodirano pismo od svoje sestre Lyse, Arrynove udovice, koja smatra da je on ubijen... dosta da ne spoilam. :)

to je početak prve knjige i možda 0,05% ukupne radnje. :lol:
Last edited by Wendigo on 12 Mar 2008, 15:37, edited 2 times in total.

filmofil

Post by filmofil » 12 Mar 2008, 12:58

hvala :lol: a jel ima nekih epskih bitaka ili nešto slično...mislim, nije valjda cijela priča koncentrirana na međuljudske odnose u nekoj kraljevskoj obitelji jer tako nešto mi se neda čitati :?

elrania

Post by elrania » 12 Mar 2008, 13:07

wikipedia? :?

filmofil

Post by filmofil » 12 Mar 2008, 13:17

elrania wrote:wikipedia? :?
ne...ovakve stvari je najbolje čuti od ljudi koji su actually pročitali knjigu...jebeš ti one snobovske recenzije na wikipediji :D

elrania

Post by elrania » 12 Mar 2008, 13:37

hm, da. oni ni vidjeli knjigu nisu, jel?
upravo si pitao o cemu se tocno radi u knjizi, kojeg je zanra i cemu se posvecuje. ne vidim nacin na koji bi ti wikipedia i aryx rekli 2 potpuno razlicite stvari, no vjerujatno je u pitanju lijenost i manjak volje za citanjem poduzeg objasnjenja na wiki
kako ce se onda tek sama knjiga procitati...

Wendigo

Post by Wendigo » 12 Mar 2008, 14:31

filmophil wrote:hvala :lol: a jel ima nekih epskih bitaka ili nešto slično...mislim, nije valjda cijela priča koncentrirana na međuljudske odnose u nekoj kraljevskoj obitelji jer tako nešto mi se neda čitati :?
ima, tj bilo je. prije početka prve knjige (ova slika na kojoj kralj čekićem razbija princa rhaegara) ima na kraju prve knjige i bit će ih ne brini. :lol:
ne koncentrira se samo na odnose u obitelji, deleko od toga i imat češ prilike vidjeti toliko spletki, backstabbinga, radnji koje idu totalno nepredvidljivim putem i "plot within the plot" da je to prestrašno (preporučujem ti da svako malo baciš pogled na dodatak na kraju u kojem su opisi plemićikih kuća da se ne izgubiš u likovima kojih ima oho ho..), i da, nema good guys / bad guys tako da možeš zaboraviti na klišeje. ako te zanima jednostavno moraš čitati i čitati, jer kad bih išao nabrajati pojedinosti srušio bi se forum od toliko teksta.. :lol:

@ elrania: ovaj sinopsis sam c/p sa wikipedije. inače to je kratak sadržaj sa korica prve knjige i skratio sam ga što je više moguće iz razloga što sadrži previše spoilera.

Locked