Val samoubojstava po Hrvatskoj...

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Boby

Post by Boby » 07 Mar 2008, 11:03

filmophil wrote:sviđa mi se kako wendigo razmišlja...ja bi im kupio svima žilete da se poubijaju i kad čujem da se netko ubio to me ne jebe nit pol posto...ako si tako slab čovjek nisi niti vrijedan nečega više...neka se kolju i dalje...i svaki put kad čujem vijest da se neki emić ubio obuzme me neopisiva sreća što je jedan takav otišao s ovog svijeta...
Ovak ne bi pričao da ti jednog dana, ne daj Bože, vlastito dijete bude emać s suicidalnim sklonostima. Ili cura koju voliš.

Općenito, za sam čin samoubojstva je potrebna hrabrost i nikakvog kukavičluka tu nema. Upravo je zato većina ljudi počinila suicid u stanju ludila jer hrabrost da se nešto takvo učini u stanju potpune ubrojivosti nema gotovo niti jedan čovjek na ovome svijetu

Evil Xander

Post by Evil Xander » 07 Mar 2008, 14:00

Boby wrote: Općenito, za sam čin samoubojstva je potrebna hrabrost i nikakvog kukavičluka tu nema.
Potrebna je hrabrost za svaki dan izaci iz kreveta i napraviti nesto smisleno i korisno te generalno zivjeti, i tako par desetaka godina, svijetu i ljudima usprkos.

Samoubojstvo je samo poput rukovanja prekidacem, on-off, nema tu niti mudrosti niti hrabrosti.
Chuck Norris puts the 'fun' in the 'funeral'.

Boby

Post by Boby » 07 Mar 2008, 14:07

Evil Xander wrote:
Boby wrote: Općenito, za sam čin samoubojstva je potrebna hrabrost i nikakvog kukavičluka tu nema.
Potrebna je hrabrost za svaki dan izaci iz kreveta i napraviti nesto smisleno i korisno te generalno zivjeti, i tako par desetaka godina, svijetu i ljudima usprkos.

Samoubojstvo je samo poput rukovanja prekidacem, on-off, nema tu niti mudrosti niti hrabrosti.
Vjeruj mi da ima. Za življenje nije potrebna hrabrost; hrabrost je potrebna upravo u situacijama u kojima ugrožavaš život a najveća kada ga svojevoljno zauvijek uzimaš. Ne kužim zašto ljudi seru da je potrebno biti hrabar da živiš; pa to je ono što je usađeno svakom živom biću; instinkt za samoodržanjem na životu

Dragonrage

Post by Dragonrage » 07 Mar 2008, 14:12

Evil Xander wrote:

Potpis za ovo...

Asfodel

Post by Asfodel » 07 Mar 2008, 14:15

Evil Xander wrote:

Slažem se. Sjetimo se pjesme odgovora V. Majakovskog za Jesenjina: :mrgreen:

Naš je planet radostima ubog nešto.
Treba otimati radost danima što bježe.
Na svijetu umirati nije teško.
Stvoriti život daleko je teže.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Dragonrage

Post by Dragonrage » 07 Mar 2008, 14:22

Boby wrote:
Evil Xander wrote:

Vjeruj mi da ima. Za življenje nije potrebna hrabrost; hrabrost je potrebna upravo u situacijama u kojima ugrožavaš život a najveća kada ga svojevoljno zauvijek uzimaš. Ne kužim zašto ljudi seru da je potrebno biti hrabar da živiš; pa to je ono što je usađeno svakom živom biću; instinkt za samoodržanjem na životu
Trebaš biti hrabar da se nosiš sa svim nedaćama koje ti život donese, a ne da uzimaš lakši izlaz - samoubojstvo. Osobno samoubojice smatram totalnim budala, i kad čujem da se netko ubio zbog nekog tako glupog razloga kao što su ljubavni problemi ili jedinica u školi dođe mi da ga oživim i onda ga još jednom ja ubijem jer je glup/a. Osobno ne bih nikada mogao napraviti samoubojstvo, ali ne zato da "nisam dovoljno hrabar", već zato što previše volim život u i znam da će sve loše stvari u životu i proći, isto kao i sve dobre...ništa nije vječno.
Last edited by Dragonrage on 07 Mar 2008, 14:47, edited 1 time in total.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 07 Mar 2008, 14:43

Dragonrage wrote:
Boby wrote:
Evil Xander wrote: Potrebna je hrabrost za svaki dan izaci iz kreveta i napraviti nesto smisleno i korisno te generalno zivjeti, i tako par desetaka godina, svijetu i ljudima usprkos.

Trebaš biti hrabar da se nosiš sa svim nedaćama koje ti život donese, a ne da uzimaš lakši izlaz - samoubojstvo. Osobno samoubojice smatram totalnim budala, i kad čujem da se netko ubio zbog nekog tako glupog razloga kao što su ljubavni problemi ili jedinica u školi dođe mi da ga oživim onda ga još jednom ja ubijem jer je glup/a. Osobno ne bih nikada mogao napraviti samoubojstvo, ali ne zato da "nisam dovoljno hrabar", već zato što previše volim život u i znam da će sve loše stvari u životu i proći, isto kao i sve dobre...ništa nije vječno.
potpis.

A čujte,bar će porast prodaja žileta i ostalih oštrih stvari u konzumu,kauflandu,itd.
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Knatchbull

Post by Knatchbull » 07 Mar 2008, 14:50

potrebna je hrabrost za život i za smrt, samo što kod smrti nema povratka.
Meni je žao ovih djevojčica i dječaka koji se tako lako predaju, ali tko zna što su oni prošli u životu i s čime su se morali svakodnevno nositi. nemojte suditi ako niste bili u toj situaciji. lako je napisati ja se nikad ne bih ubio zbog ljubavi ili ocjena ako s time nemate problema.
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

Dragonrage

Post by Dragonrage » 07 Mar 2008, 14:56

Knatchbull wrote:potrebna je hrabrost za život i za smrt, samo što kod smrti nema povratka.
Meni je žao ovih djevojčica i dječaka koji se tako lako predaju, ali tko zna što su oni prošli u životu i s čime su se morali svakodnevno nositi. nemojte suditi ako niste bili u toj situaciji. lako je napisati ja se nikad ne bih ubio zbog ljubavi ili ocjena ako s time nemate problema.
Pa ne bih...to je glupo. Ocjena se može ispraviti, razred se može ponoviti a cura ima kliko hoćeš, i ako je neka o d njih ona prava onda ona će ostati...

Kužim klince koji su bili silovani i mučeni od strane obitelji ili poznanika...upoznat sam sa takvim slučajevima. (Buduća) punica mi je psiholog koji radi sa zlostavljanom djecom i ispričala mi je raznorazne bolesne i nevjerojatne priče, i to zbilja mogu shvatiti...ako se netko ubije iz takvih razloga jer ne može živjeti sa tom spoznajom...ali eto, čak su i u takvim slučajevima samoubojstva rijedak slučaj...ti klinci prežive to, oprave se koliko je to moguće i nastavljaju svoj život...s toga ljubavni i školski problemi nisu nešto s čime se je teško i nemoguće nositi...

Boby

Post by Boby » 07 Mar 2008, 14:57

Dragonrage wrote:
Boby wrote:
Evil Xander wrote: Potrebna je hrabrost za svaki dan izaci iz kreveta i napraviti nesto smisleno i korisno te generalno zivjeti, i tako par desetaka godina, svijetu i ljudima usprkos.

Trebaš biti hrabar da se nosiš sa svim nedaćama koje ti život donese, a ne da uzimaš lakši izlaz - samoubojstvo. Osobno samoubojice smatram totalnim budala, i kad čujem da se netko ubio zbog nekog tako glupog razloga kao što su ljubavni problemi ili jedinica u školi dođe mi da ga oživim onda ga još jednom ja ubijem jer je glup/a. Osobno ne bih nikada mogao napraviti samoubojstvo, ali ne zato da "nisam dovoljno hrabar", već zato što previše volim život u i znam da će sve loše stvari u životu i proći, isto kao i sve dobre...ništa nije vječno.
Ne kažem da samoubojice nisu budale ali za nešto takvo je potrebna hrabrost. Opet, ne kažem da su i onda ti ljudi toliko hrabri jer većina njih to učini u trenutku kada su sišli s razuma. Hrabrost je oduzeti si život pri zdravom razumu a gotovo jedini primjeri za to su oni u ratu ali i u svakodnevnim prilikama gdje se čovjek žrtvuje za ostale. A što čovjek više voli život to je više i potrebnija hrabrost da si ga oduzme. Znači, ja smatram da je za samoubojstvo potrebna hrabrost u tolikoj mjeri veća ako si blizak s ovim svijetom i u tolikoj mjeri manja ako si se već naveliko udaljio od svijeta.

@Asfodel - ovaj citat se ne referira na hrabrost već na činjenicu da je za život potreban jedan cijeli životni vijek dok je za umiranje dovoljan i jedan trenutak a to se ne mora nužno povezivati s nečijom hrabrošću

Dragonrage

Post by Dragonrage » 07 Mar 2008, 15:07

Boby wrote:
Dragonrage wrote:
Boby wrote: Vjeruj mi da ima. Za življenje nije potrebna hrabrost; hrabrost je potrebna upravo u situacijama u kojima ugrožavaš život a najveća kada ga svojevoljno zauvijek uzimaš. Ne kužim zašto ljudi seru da je potrebno biti hrabar da živiš; pa to je ono što je usađeno svakom živom biću; instinkt za samoodržanjem na životu
Ne kažem da samoubojice nisu budale ali za nešto takvo je potrebna hrabrost. Opet, ne kažem da su i onda ti ljudi toliko hrabri jer većina njih to učini u trenutku kada su sišli s razuma. Hrabrost je oduzeti si život pri zdravom razumu a gotovo jedini primjeri za to su oni u ratu ali i u svakodnevnim prilikama gdje se čovjek žrtvuje za ostale. A što čovjek više voli život to je više i potrebnija hrabrost da si ga oduzme. Znači, ja smatram da je za samoubojstvo potrebna hrabrost u tolikoj mjeri veća ako si blizak s ovim svijetom i u tolikoj mjeri manja ako si se već naveliko udaljio od svijeta.

@Asfodel - ovaj citat se ne referira na hrabrost već na činjenicu da je za život potreban jedan cijeli životni vijek dok je za umiranje dovoljan i jedan trenutak a to se ne mora nužno povezivati s nečijom hrabrošću
Ali kao što i sam kažeš...ljudi si oduzimaju živote u trenucima slabosti, kada nisu pri sebi...dakle to nema veze sa hrabrošću već samo sa izbezumljenim umom...a rat je jedna sasvim druga situacija...iako ni tim trenucima ljudi sigurno nisu baš pri sebi...

John_Ryder

Post by John_Ryder » 07 Mar 2008, 15:29

ja roditelje krivim,trebali bi više pažnje posvetiti svojem dijetetu,pogotovo u tim godinama (12,13,14) kad većina njih ulaze
u pubertet,trebali bi pričati s njima o svemu,i da dalje ne nabrajam
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

bakero

Post by bakero » 07 Mar 2008, 18:05

John_Ryder wrote:ja roditelje krivim,trebali bi više pažnje posvetiti svojem dijetetu,pogotovo u tim godinama (12,13,14) kad većina njih ulaze
u pubertet,trebali bi pričati s njima o svemu,i da dalje ne nabrajam
slažems se

Scarface

Post by Scarface » 07 Mar 2008, 18:59

Asfodel wrote:
Evil Xander wrote:

Slažem se. Sjetimo se pjesme odgovora V. Majakovskog za Jesenjina: :mrgreen:

Naš je planet radostima ubog nešto.
Treba otimati radost danima što bježe.
Na svijetu umirati nije teško.
Stvoriti život daleko je teže.

Je, samo šta se i Majakovski ubija par godina kasnije. Znaš kako kažu, najveći kritičari su u biti gori od onog kojeg kritiziraju. :wink:
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

Asfodel

Post by Asfodel » 07 Mar 2008, 19:00

@Boby- ona pjesma je odgovor na pitanje: samoubojstvo da ili ne

stavila sam je zbog simbolike svega ovoga :vempajer:
znaš i sam o čemu govori :wink: ako se negdje želi reć da trebaš imat petlju za nešto-što je to nego hrabrost

nećemo se sad oko tog prepucavat :mrgreen:
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply