Živi i mrtvi (2007)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Dragonrage

Živi i mrtvi (2007)

Post by Dragonrage » 13 Apr 2007, 10:44

Ovo bi moglo biti možda dobro...zvuči zanimljivo...jeste da je opet rat u pitanju, ali spominju se i duhovi, misteriozno groblje, fantastika te impresivni specijalni efekti. čega u Hrv. filmu uopće nema. No ono što meni posebice budi velika očekivanja u vezi ovog projekta je ima redatelja, Kristijan Milić. Čovjek koji je zajedno sa Goranom Kulenovićem snimio dosta dobar i zanimljivi omnibus "Sigurna kuća" (njegov je krvavi segment "Sigurna kuća") te se pokazao kao Hrv. filmaš malo drugačije senzibiliteta...filmaš kojeg ne zanimaju depresivne dramice, već malo žešće, krvavije stvari.

Evo tekst sa Filmskog, pa pročitajte o čem se tu radi...

http://www.filmski.net/vijesti/dugometrazni-film/4531

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 13 Apr 2007, 11:08

Čitao sam to jučer, jel bi mi mogao ako znaš objasniti pozadinu ove rečenice:

Code: Select all

Kad je studentski film Kristijana Milića, 'Backwoods', prikazan na prvom studentskom festivalu F.R.K.A. (1998.)  o autoru se namah počelo govoriti kao o domaćem Peteru Jacksonu. 
Kakav je to Backwoods?

Dragonrage

Post by Dragonrage » 13 Apr 2007, 11:16

HorrorHR wrote:Čitao sam to jučer, jel bi mi mogao ako znaš objasniti pozadinu ove rečenice:

Code: Select all

Kad je studentski film Kristijana Milića, 'Backwoods', prikazan na prvom studentskom festivalu F.R.K.A. (1998.)  o autoru se namah počelo govoriti kao o domaćem Peteru Jacksonu. 
Kakav je to Backwoods?
Ne znam...nisam gledao, no očito je nešto krvavo...jer da je sklon tome i nasilju u filmu je dokazao i sa omnibusom "24 sata"...na kraju njegovog segmenta ima jedna dobro režiran obračun murije i još nekih likova...krvi ima na bacanje...najjače je kad frajer raznese glavu liku sa shorgunom...glava se razleti ko lubenica :lol: :lol:

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 13 Apr 2007, 12:11

Ako se možeš negdje raspitati za taj Backwoods, učini to ;) Baš me zanima vidjeti tu usporedbu sa ranim Jacksonom.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 13 Apr 2007, 12:16

HorrorHR wrote:Ako se možeš negdje raspitati za taj Backwoods, učini to ;) Baš me zanima vidjeti tu usporedbu sa ranim Jacksonom.
Bum pital poznanika sa Dramske...možda može nabaviti film, jer to je njegov studentski film pa zato nije nigdje "objavljen".

Dragonrage

Post by Dragonrage » 06 Jul 2007, 09:32

Evo trailer za film...za jedan Hrvatski uradak izgled sasvim OK..rado ću ga pogledati...a vi??

http://www.youtube.com/watch?v=OyFeJKFk2fY

A$H

Post by A$H » 06 Jul 2007, 09:33

Dragonrage wrote:Evo trailer za film...za jedan Hrvatski uradak izgled sasvim OK..rado ću ga pogledati...a vi??

http://www.youtube.com/watch?v=OyFeJKFk2fY
definitivno gledam...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 06 Jul 2007, 17:52

Djeluje OK, nevezano što je opet oko rata. Nema u traileru naznaka ničega "horroričnog"?

Dragonrage

Post by Dragonrage » 06 Mar 2008, 13:15

Evo i moja recenzija spomenutog filma...

http://dragonrage.blog.hr/2008/03/index.html#dan6
Ali u ovom filmu i onako glavnu ulogu ne igra priča, već izvrstan redateljev vizualni stil i odlična horor atmosfera, pomalo mračna i turobna koju Milić izvrsno gradi perfektnom kamerom, fotografijom, dinamičnom montažom te cool kadrovima što ovom filmu daje jedan hollywoodski prizvuk. Milić na taj način uspijeva stvoriti napetost i nelagodu a to posebice dolazi do izražaja kod ove druge priče koja prati ustaše i partizane.

Šta se tiče akcije, akcijskih scena ima više nego i u nekoliko hr. filmova zajedno, i akcija je izvrsna. Pucnjevi, eksplozije, krv, specijalni efekti...kao da gledate neki američki film u režiji Waltera Hilla ili Sama Peckinpaha.

gandalf

Post by gandalf » 06 Mar 2008, 14:32

HorrorHR wrote:Djeluje OK, nevezano što je opet oko rata. Nema u traileru naznaka ničega "horroričnog"?

Da, ja sam se ponadao da će već neki zombiji napasti!

Inače iz trailera izgleda zanimljivo i dalo bi se pogledati.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 06 Mar 2008, 14:46

gandalf wrote:
HorrorHR wrote:Djeluje OK, nevezano što je opet oko rata. Nema u traileru naznaka ničega "horroričnog"?

Da, ja sam se ponadao da će već neki zombiji napasti!

Inače iz trailera izgleda zanimljivo i dalo bi se pogledati.
Ali ima hororičnih elemenata...i te koliko...doduše nema zombija, ali ima duhova :wink: :)

Dragonrage

Post by Dragonrage » 21 Jul 2009, 19:17

S obzirom da ovaj film vjerojatno nikada neče izaći kod nas na DVD-u, ovo je savršena prilika da ga pogledaju svi oni koji nisu htjeli ići u kino...tim više jer je riječ o jednom od rijetkih hrvatskih filmova koji je fakat dobar i još k tome ima nekakav horror štih...pomalo podsjeća na naslove kao što su "Southern Comfort", "Outpost" ili "The Bunker"...pa ako ste uživali u tim naslovima...bilo bi štetat propustiti ovaj, tim više jer je riječ o domačem projektu.

HTV1 22.07.2009. 21:10

Živi i mrtvi, hrvatski film (12)

* Godina proizvodnje: 2007.

Dvije paralelne priče akcijskog ratnog filma "Živi i mrtvi" odvijaju se u istom bosanskom kraju u vremenskom odmaku od pola stoljeća. Dvije priče, dva rata, djed Martin, domobran iz 40-ih i njegov unuk Tomo iz HVO-a devedesetih godina. Prva priča prati početak hrvatsko-bošnjačkog sukoba, a druga je smještena u vrijeme Drugog svjetskog rata. U oba slučaja hrvatski vojnici moraju prijeći kroz opasne bosanske šume, preko ukletog Grobnog polja, mjesta na kojem živi susreću mrtve...
Film je na 54. festivalu igranog filma u Puli 2007. dobio osam Zlatnih arena.

* Trajanje: 87 min.
* Uloge: Filip Šovagović, Slaven Knezović, Velibor Topić, Marinko Prga, Borko Perić, Božidar Orešković, Enes Vejzović
* Scenarij: Josip Mlakić
* Redatelj: Kristijan Milić

sikeone

Post by sikeone » 22 Jul 2009, 13:29

Gledao ga prošle godine na Grossmanu i film je iako malo konfuzan dosta dobro napravljen za hrvatske uvjete pogotovo kad sam čuo u kakvim je financijskim uvjetima sniman

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 23 Jul 2009, 02:08

Odlična fotografija i kamera (napokon film koji ne izgleda kao da je snimljen u 80-tima, kao svi filmovi ovog destljeća), te jako dobri efekti gore scena...ranja i ostalo šepa, a minus je i glumac koji glumi ustaškog oficira
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

A$H

Post by A$H » 24 Sep 2009, 10:37

stari nemre docekad a da ga opet ne pogleda..lol..
Last edited by A$H on 24 Sep 2009, 10:43, edited 2 times in total.
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Post Reply