serijski ubojice vs čudovišta

Razgovori ugodni o horor temama

Koga biste najviše htjeli u novijim hororima?

Serijski ubojice
12
43%
čudovišta
16
57%

Total votes: 28

john_constantine

serijski ubojice vs čudovišta

Post by john_constantine » 13 Oct 2006, 21:40

U posljednje vrijeme su sve sami serijski ubojice, slasher filmovi i takve stvari.. Bio sam oduševljen kada sam pročitao onaj tekst na hororfilmomaniji o filmu Catacombs, 7 milijuna lubanja, undeground party i stotine mladih. A oni uspijevaju staviti nekog serijskog ubojicu umjesto golemih crva, nakaznog stvorenja iz kanalizacije, i sve moguće... Evo, Saw 3 uskoro dolazi, snimljen je nastavak Znam što si radila prošlog ljeta....
Pa zadnje što je bilo je Undead, Dog soldiers, ili onaj Feast, ali osim Feasta, sve ostalo je već vraški staro... bar nekoliko godina i slabo poznato.
E, što je vama najdraže? Serijski ubojice ili čudovišta koja haraju ekranom; divovske žabe, krvoločni komarci, kanibali, divovski krokodili, ubojiti klauni iz svemira....

Impaler

Post by Impaler » 13 Oct 2006, 22:32

ovisi, moze film biti dobar sa serijskim ubojicama i cudovistima i obrnuto.
NO FATE

john_constantine

Post by john_constantine » 13 Oct 2006, 22:49

Impaler wrote:ovisi, moze film biti dobar sa serijskim ubojicama i cudovistima i obrnuto.
Ma navedi neki dobar film s serijskim ubojicama, a da izbacimo iz popisa Hallowen, Petak 13 i Strava u ulici brijestova. Image

A$H

Post by A$H » 13 Oct 2006, 23:03

john_constantine wrote:
Impaler wrote:ovisi, moze film biti dobar sa serijskim ubojicama i cudovistima i obrnuto.
Ma navedi neki dobar film s serijskim ubojicama, a da izbacimo iz popisa Hallowen, Petak 13 i Strava u ulici brijestova. Image

evo ti samo jedan primjer Frailty....a iz posta sam dobio dojam kao da ni ne postoji nijedan dobar film sa serijskim ubojicom ...pa ima ih podosta...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

FilmTV

Post by FilmTV » 13 Oct 2006, 23:09

U biti jedini film vrijedan spomena kada je riječ o serijskom ubojici je Se7en, sve ostalo te tematike je, u odnosu na njega, jadno. Ako ne idemo uspoređivati onda šansu ima i Copycat, vrlo solidan film koji sam gledao više puta.

Kod filmova vezanih za serijske ubojice sve se svodi na teške stereotipe i nezanimljivo predvidljivi scenarij, kao naprimjer:

- The Bone Collector - Užasno tipizirano predviljivo sranje koje su od najveće propasti spasili poznati glumci.

- Blood Work - Jedva gledljiva ekranizacija inaće vrlo dobre knjige koju sam s guštom čitao.

Izvan kategorije čistog filma o serijskom ubojici nalaze se meni dva izuzetno dobra djela. Ne mogu ih staviti u isti koš kao ostale jer imaju nadnaravan element: The Cell i Fallen.

A$H

Post by A$H » 13 Oct 2006, 23:32

FilmTV wrote:U biti jedini film vrijedan spomena kada je riječ o serijskom ubojici je Se7en, sve ostalo te tematike je, u odnosu na njega, jadno. Ako ne idemo uspoređivati onda šansu ima i Copycat, vrlo solidan film koji sam gledao više puta.

Kod filmova vezanih za serijske ubojice sve se svodi na teške stereotipe i nezanimljivo predvidljivi scenarij, kao naprimjer:

- The Bone Collector - Užasno tipizirano predviljivo sranje koje su od najveće propasti spasili poznati glumci.

- Blood Work - Jedva gledljiva ekranizacija inaće vrlo dobre knjige koju sam s guštom čitao.

Izvan kategorije čistog filma o serijskom ubojici nalaze se meni dva izuzetno dobra djela. Ne mogu ih staviti u isti koš kao ostale jer imaju nadnaravan element: The Cell i Fallen.
eto u potpunosti se slažem..

Impaler

Post by Impaler » 13 Oct 2006, 23:35

john_constantine wrote:
wolf creek, fora je i onaj house of 1000 corpses.
NO FATE

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Oct 2006, 09:01

Ah, da, zaboravio sam na Seven. Image

Skupljač kostiju nije loš film, ali je naravno puno bolja knjiga.

Ali vidim po anketama da biste svejedno ipak više voljeli čudovišta.

A pod serijskim ubojicama, nisam mislio baš na ta remek djela kao Seven, nego sam ciljao na slasher filmove, ali nema veze.

Vorador

Post by Vorador » 14 Oct 2006, 10:33

Čudovišta su zabavnija..... :D

maddjuro

Post by maddjuro » 14 Oct 2006, 12:38

točno. slasheri su pomalo jadni, i jednolični, tip ili dva kolju s kojekakvim oružjem. S čudovištima mora bit maštovitosti, plastike
na kile..
Primjer je Hostel. taj film,ako spada u slashere, a i inače je SMEĆE, prepromovirano smeće. Na taj su film čak djelili i vrećice za povraćanje. Ako neko želi viditi pravu "gadariju" od filme, pri tom gadariju mislim kao odlične scene,neka pogleda canibal holocoust(1980) koji ja bio recenziran na horror blogu
I may be an idiot, but i am no fool.

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Oct 2006, 13:33

Djuro19 wrote:točno. slasheri su pomalo jadni, i jednolični, tip ili dva kolju s kojekakvim oružjem. S čudovištima mora bit maštovitosti, plastike
na kile..
Primjer je Hostel. taj film,ako spada u slashere, a i inače je SMEĆE, prepromovirano smeće. Na taj su film čak djelili i vrećice za povraćanje. Ako neko želi viditi pravu "gadariju" od filme, pri tom gadariju mislim kao odlične scene,neka pogleda canibal holocoust(1980) koji ja bio recenziran na horror blogu
Pa mene je Cannibal holocaust razočarao... Nije mi uopće bio tako kontrovezan. :? Dobar film, ali izgleda da ga gledatlji više gledaju radi scene silovanja, nego radi filmske vrijednosti.

john_constantine

Post by john_constantine » 14 Oct 2006, 13:34

I stvarno ne mogu vjerovati to da su doista davali vrećice za povraćanje. Gledao sam cijeli film i bezvezan je. A i čemu, ako ljudi ne mogu podnijeti takve scene, koji kurac onda idu gledati taj film?

A$H

Post by A$H » 14 Oct 2006, 14:26

john_constantine wrote:I stvarno ne mogu vjerovati to da su doista davali vrećice za povraćanje. Gledao sam cijeli film i bezvezan je. A i čemu, ako ljudi ne mogu podnijeti takve scene, koji kurac onda idu gledati taj film?
glupi ameri...

maddjuro

Post by maddjuro » 14 Oct 2006, 14:26

ja sam ga gledo na dvd-u, ali mi je frenk koji je to išo gledat u cinestar, reko da su djrlili vrećice za povraćanje na ulazu u dvoranu, iako neznam čemu, jer scene su relativno loše prikazane, a mogle su bit puno bolje odrađene
I may be an idiot, but i am no fool.

Impaler

Post by Impaler » 14 Oct 2006, 15:44

cudovista ne postoje a manijaci postoje, cudovista su samo za zabavu,
sta kazete na anketu cudovista vs. vanzemaljci ili zombiji vs. nemirni duhovi ;-)
NO FATE

Post Reply