serijski ubojice vs čudovišta
- john_constantine
serijski ubojice vs čudovišta
U posljednje vrijeme su sve sami serijski ubojice, slasher filmovi i takve stvari.. Bio sam oduševljen kada sam pročitao onaj tekst na hororfilmomaniji o filmu Catacombs, 7 milijuna lubanja, undeground party i stotine mladih. A oni uspijevaju staviti nekog serijskog ubojicu umjesto golemih crva, nakaznog stvorenja iz kanalizacije, i sve moguće... Evo, Saw 3 uskoro dolazi, snimljen je nastavak Znam što si radila prošlog ljeta....
Pa zadnje što je bilo je Undead, Dog soldiers, ili onaj Feast, ali osim Feasta, sve ostalo je već vraški staro... bar nekoliko godina i slabo poznato.
E, što je vama najdraže? Serijski ubojice ili čudovišta koja haraju ekranom; divovske žabe, krvoločni komarci, kanibali, divovski krokodili, ubojiti klauni iz svemira....
Pa zadnje što je bilo je Undead, Dog soldiers, ili onaj Feast, ali osim Feasta, sve ostalo je već vraški staro... bar nekoliko godina i slabo poznato.
E, što je vama najdraže? Serijski ubojice ili čudovišta koja haraju ekranom; divovske žabe, krvoločni komarci, kanibali, divovski krokodili, ubojiti klauni iz svemira....
- john_constantine
- A$H
john_constantine wrote:Ma navedi neki dobar film s serijskim ubojicama, a da izbacimo iz popisa Hallowen, Petak 13 i Strava u ulici brijestova.Impaler wrote:ovisi, moze film biti dobar sa serijskim ubojicama i cudovistima i obrnuto.
evo ti samo jedan primjer Frailty....a iz posta sam dobio dojam kao da ni ne postoji nijedan dobar film sa serijskim ubojicom ...pa ima ih podosta...
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
-
FilmTV
U biti jedini film vrijedan spomena kada je riječ o serijskom ubojici je Se7en, sve ostalo te tematike je, u odnosu na njega, jadno. Ako ne idemo uspoređivati onda šansu ima i Copycat, vrlo solidan film koji sam gledao više puta.
Kod filmova vezanih za serijske ubojice sve se svodi na teške stereotipe i nezanimljivo predvidljivi scenarij, kao naprimjer:
- The Bone Collector - Užasno tipizirano predviljivo sranje koje su od najveće propasti spasili poznati glumci.
- Blood Work - Jedva gledljiva ekranizacija inaće vrlo dobre knjige koju sam s guštom čitao.
Izvan kategorije čistog filma o serijskom ubojici nalaze se meni dva izuzetno dobra djela. Ne mogu ih staviti u isti koš kao ostale jer imaju nadnaravan element: The Cell i Fallen.
Kod filmova vezanih za serijske ubojice sve se svodi na teške stereotipe i nezanimljivo predvidljivi scenarij, kao naprimjer:
- The Bone Collector - Užasno tipizirano predviljivo sranje koje su od najveće propasti spasili poznati glumci.
- Blood Work - Jedva gledljiva ekranizacija inaće vrlo dobre knjige koju sam s guštom čitao.
Izvan kategorije čistog filma o serijskom ubojici nalaze se meni dva izuzetno dobra djela. Ne mogu ih staviti u isti koš kao ostale jer imaju nadnaravan element: The Cell i Fallen.
- A$H
eto u potpunosti se slažem..FilmTV wrote:U biti jedini film vrijedan spomena kada je riječ o serijskom ubojici je Se7en, sve ostalo te tematike je, u odnosu na njega, jadno. Ako ne idemo uspoređivati onda šansu ima i Copycat, vrlo solidan film koji sam gledao više puta.
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!
-
Impaler
- john_constantine
- maddjuro
točno. slasheri su pomalo jadni, i jednolični, tip ili dva kolju s kojekakvim oružjem. S čudovištima mora bit maštovitosti, plastike
na kile..
Primjer je Hostel. taj film,ako spada u slashere, a i inače je SMEĆE, prepromovirano smeće. Na taj su film čak djelili i vrećice za povraćanje. Ako neko želi viditi pravu "gadariju" od filme, pri tom gadariju mislim kao odlične scene,neka pogleda canibal holocoust(1980) koji ja bio recenziran na horror blogu
na kile..
Primjer je Hostel. taj film,ako spada u slashere, a i inače je SMEĆE, prepromovirano smeće. Na taj su film čak djelili i vrećice za povraćanje. Ako neko želi viditi pravu "gadariju" od filme, pri tom gadariju mislim kao odlične scene,neka pogleda canibal holocoust(1980) koji ja bio recenziran na horror blogu
I may be an idiot, but i am no fool.
- john_constantine
Pa mene je Cannibal holocaust razočarao... Nije mi uopće bio tako kontrovezan.Djuro19 wrote:točno. slasheri su pomalo jadni, i jednolični, tip ili dva kolju s kojekakvim oružjem. S čudovištima mora bit maštovitosti, plastike
na kile..
- john_constantine
- A$H
- maddjuro