John Rambo (Rambo 4)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Dragonrage

Post by Dragonrage » 30 Jan 2008, 15:18

Vorador wrote:btw horror je sigurno primjetio "nu image productions" na početku filma :lol: :lol:
btw 2: da pitam jel se film zove "rambo" ili "john rambo" onda? ono, nije mi jasno. na početku filma se pojavi naslov "john rambo" a film se službeno zove samo "rambo".
Kao što sam to ukratko napomenuo nešto ranije, ovaj nastavak "Ramba" je baš kao i četvrti nastavak "Die Harda" dugo muku mučio sa naslovom te su se producenti nekoliko puta premišljali i mjenjali naslov, odnosno podnaslove. Tako je originalni naslov ovog nastavka bio "Rambo IV: End of Peace". Zatim je u vrlo kratkom roku promjenio nekoliko podnaslova kao što su "Rambo IV: Holy War", "Rambo IV: Pearl of the Cobra" i "Rambo IV: In the Serpent's Eye" da bi se na kraju producenti odlučili izbaciti podnaslov iz naslova i ostaviti samo "Rambo IV". No producente nije ni to zadovoljavalo pa je iz naslova izbačena i rimska brojka IV te dodano ime lik. Novi naslov je tada bio "John Rambo" što je baš kao i u slučaju "Rocky Balboe" asociralo na to da je ovo definitivno posljednji film o tom junaku. No, kako su producenti smatrali da ovo ne mora nužno biti posljedni film o pustolovinama Johna Ramba odlučili su ga promijeniti u "Rambo: To Hell and Back". Ali taj naslov je naišao na dosta negativnih mišljenja u javnosti, posebice na Internetu pa su se stoga na kraju odlučili na jednostavan, kratak ali efektan naslov "Rambo". Doduše naslov "John Rambo" će se ipak koristiti u distribuciji filma u nekim zemljama kao što su Njemačka, Španjolska, Italija te Hrvatska zbog toga da ne bi došlo do konfuzije i zbunjivanja publike jer se u tim zemljama prvi film, originalno naslovljen kao "First Blood" zove "Rambo".

Dragonrage

Post by Dragonrage » 01 Feb 2008, 14:44

Danas se ide još jednom gledat Rambo :D :D :D ...i to sa frendovima koji su veliki obožavatelji tog serijala...baš me zanima kaj će reći na film... :?: :?: :!:

Knatchbull

Post by Knatchbull » 04 Feb 2008, 00:31

Zbilja nisam očekivao ovako dobar film :prayer: :prayer:
Stallone je odlično ukomponirao najbolje iz prvog dijela(drama) i druga dva filma(akcija) te dobio zaista dobar film. Priča je manje više ok, nema puno preseravanja i klasičnog one-man-army pretjerivanja a Julia je :obrve: . Sve pohvale S.S.-u zbilja me ugodno iznenadio tako da idem ponovo sljedeći vikend. 5/5
GO HOME! 8)
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

Mshai

Post by Mshai » 04 Feb 2008, 17:39

Knatchbull wrote:Zbilja nisam očekivao ovako dobar film :prayer: :prayer:
Stallone je odlično ukomponirao najbolje iz prvog dijela(drama) i druga dva filma(akcija) te dobio zaista dobar film. Priča je manje više ok, nema puno preseravanja i klasičnog one-man-army pretjerivanja a Julia je :obrve: . Sve pohvale S.S.-u zbilja me ugodno iznenadio tako da idem ponovo sljedeći vikend. 5/5
GO HOME! 8)
Yep, to i pricam. Film mi je stvarno ugodno iznenadjenje. Toliko ugodno da cu si ga kupit u originalu za DVD kolekciju.
[url=http://imageshack.us][img]http://img513.imageshack.us/img513/8495/sigbaza02za1.jpg[/img][/url]

Knatchbull

Post by Knatchbull » 05 Feb 2008, 14:27

[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]

Betmen

Post by Betmen » 05 Feb 2008, 16:43

Evil Xander

Post by Evil Xander » 13 Feb 2008, 23:17

Konacno sam pogledao i to, stovise, u 18 sam zapalio natrag iz Zg da pogledam Ramba u drustvu (usao u Cinestar u 19:45, film pocinje u 19:50, dobar timing), sutra ujutro se vracam natrag u Zg dovrsiti zapocete stvari. :)

Film je dobar, ali onaj 'dramski' kraj je apsolutno nepotreban, malo me podsjetio na najbolje radove Stevena Segala sto se tice drame i emocija. Ocekujem da Segal rezira i glumi u 'p.s. I still still love you'.
8)

Inace, iz nekog razloga cijelo vrijeme filma sam razmisljao o srednje pecenom steaku. :D
Chuck Norris puts the 'fun' in the 'funeral'.

GreenHornet

Post by GreenHornet » 13 Feb 2008, 23:42

7/10
vrlo je zanimljiv gay zapovjednik rambovih neprijatelja... :lol: :lol:
jedino mi nema logike zasto je burmanska vojska upalila ljubičastu dimnu bombu dok su silovali one cure?! :? :?
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!

metallicat

Post by metallicat » 13 Feb 2008, 23:55

GreenHornet wrote:7/10
jedino mi nema logike zasto je burmanska vojska upalila ljubičastu dimnu bombu dok su silovali one cure?! :? :?
vjerovatno su svršili pa to time označili da svi znaju :lol:
Image

FilmTV

Post by FilmTV » 14 Feb 2008, 09:56

GreenHornet wrote:jedino mi nema logike zasto je burmanska vojska upalila ljubičastu dimnu bombu dok su silovali one cure?! :? :?
Ljudska glupost i velika količina alkohola i droge čine čuda. Ja se isto čudim zašto ljudi za Božić vade kalašnjikove pa pucaju u zrak.

Dragonrage

Post by Dragonrage » 14 Feb 2008, 10:00

FilmTV wrote:
GreenHornet wrote:jedino mi nema logike zasto je burmanska vojska upalila ljubičastu dimnu bombu dok su silovali one cure?! :? :?
Ljudska glupost i velika količina alkohola i droge čine čuda. Ja se isto čudim zašto ljudi za Božić vade kalašnjikove pa pucaju u zrak.
Hahaha...dobra usporedba :lol:

Wendigo

Post by Wendigo » 14 Feb 2008, 11:17

FilmTV wrote:
zato jer smo barbari balkanski nažalost.. :evil: nikada na zelenu granu..

Mshai

Post by Mshai » 14 Feb 2008, 13:03

GreenHornet wrote: jedino mi nema logike zasto je burmanska vojska upalila ljubičastu dimnu bombu dok su silovali one cure?! :? :?
Da bi si stvorili atmosferu "purple light districta" i napokon postigli erekciju tih svojih 4 i pol centimetarskih pimpača. :roll: :lol:
[url=http://imageshack.us][img]http://img513.imageshack.us/img513/8495/sigbaza02za1.jpg[/img][/url]

Knatchbull

Post by Knatchbull » 14 Feb 2008, 15:37

GreenHornet wrote:7/10
baš mi je bilo drago kad ga je Sly riješio :chainsaw:

sikeone

Post by sikeone » 14 Feb 2008, 17:09

Konačno pogledao film i ostao oduševljen, jedna od najboljih akcija snimljenih u zadnjih par godina. Prava nostalgična akcija po uzoru na osamdesete, Stallone je napravio pravi posao i vratio istinskoga akcijonog junaka na veliko platno.A što reći o scenama borbe u filmu osim prejebeno, finalna borba je Biblijskih razmjera :D. Ovaj film ima sve što pravi štovatelj takvih filmova želi a to je krvi do koljena. Šteta što se saga završava jer ovakve stvari se više ne snimaju :cry:

Post Reply