Sferakon 2008

Mjesto za horore iz novog milenija.
Donnie Darko

Post by Donnie Darko » 03 Oct 2007, 22:37

ima vam jos dotad al bi mogo navratit predstavit forum i zajebavat malo nerdove

maddjuro

Post by maddjuro » 20 Jan 2008, 18:11

ajde da sad vidimo ko je za ovo zainteresiran da bi na ovom predstavljao horror žanr
kolko mi je tam žena rekla da bi to trebalo se javit u 2. mjesecu da se stol rezervira....
I may be an idiot, but i am no fool.

Deimos

Post by Deimos » 27 Jan 2008, 12:16

evo ja sam zainteresiran. ali sumnjam da mogu biti tamo sva 3 dana

A$H

Post by A$H » 27 Jan 2008, 12:44

e jos da to tad budu i HorrorHr majice,da u njima predstavljamo i jos reklamiramo site..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

maddjuro

Post by maddjuro » 27 Jan 2008, 13:01

ja sam poslao tamo ženi emai nekidan još nie odgovorila, al još mi je prošle godine rekla da bi se to trebalo nešto prijaviti sada u drugom mjesecu, a kolko se sjećam i HorrorHR ce tamo držati nekakovu prezentaciju na ovom sferakonu

just me

Post by just me » 28 Jan 2008, 13:21

Nemoj baš se puno nadati odgovoru, tamo baš ne cijene horor... Evo, pogledaj...
I have no name, because the cats do not need names to tell each other apart.

Asfodel

Post by Asfodel » 28 Jan 2008, 15:19

just me wrote:Nemoj baš se puno nadati odgovoru, tamo baš ne cijene horor... Evo, pogledaj...
Uh koji dug tekst...pa fino je stručno napisan (to je jedino pozitivno) može se pratit razvitak jednog žanra, ali pobijati cijeli jedan žanr je ispočetka neuspjeh prema mom mišljenju. I nezrelo. :roll: Isto tako može netko reć a je cijeli chic lita žanr šrot i da se ne može naći nijedno dijelo unutar istoga koje bi bilo dobro, ili kad je bilo koji žanr u pitanju... A ono da je to vjerojatno jedini žanr kojeg mogu čitati i "polupismeni" je možda najsmješnije, kao da su horrori jedini takvi, a za sve drugo ti treba fucking doktorat...
Da nije tekst toliko tendenciozan i da stavlja naglasak na osobnom mišljenju još bi bilo ok, ali tako samouvjereno izjaviti kao znanstvenu činjenicu da bi opće mišljenje trebalo biti da je to sranje i utjeha za polupismene je stvarno neuvjerljivo i zapravo ozbiljan čovjek se na ovakvo nešto ne bi trebalo osvrtati...
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Wendigo

Post by Wendigo » 28 Jan 2008, 15:55

Asfodel wrote:
just me wrote:Nemoj baš se puno nadati odgovoru, tamo baš ne cijene horor... Evo, pogledaj...
Uh koji dug tekst...pa fino je stručno napisan (to je jedino pozitivno) može se pratit razvitak jednog žanra, ali pobijati cijeli jedan žanr je ispočetka neuspjeh prema mom mišljenju. I nezrelo. :roll: Isto tako može netko reć a je cijeli chic lita žanr šrot i da se ne može naći nijedno dijelo unutar istoga koje bi bilo dobro, ili kad je bilo koji žanr u pitanju... A ono da je to vjerojatno jedini žanr kojeg mogu čitati i "polupismeni" je možda najsmješnije, kao da su horrori jedini takvi, a za sve drugo ti treba fucking doktorat...
Da nije tekst toliko tendenciozan i da stavlja naglasak na osobnom mišljenju još bi bilo ok, ali tako samouvjereno izjaviti kao znanstvenu činjenicu da bi opće mišljenje trebalo biti da je to sranje i utjeha za polupismene je stvarno neuvjerljivo i zapravo ozbiljan čovjek se na ovakvo nešto ne bi trebalo osvrtati...
slažem se. mora da je autor teksta silno ponosan na sebe i svoj "istančan" ukus.. :roll:

maddjuro

Post by maddjuro » 28 Jan 2008, 16:06

ako tam ima organizacija koje se sastoje od ljudi koji se sastaju negdje, i uče mačevat s kovanim mačevima(koji dojdou prek 5000kn), i neke lord of rings udruge, trekiji, jediji...
nevidim zakaj mi nebi mogli predstavit sf-horrore. Diskriminiraju nas

A$H

Post by A$H » 28 Jan 2008, 17:33

procitao napreskokce..glupo totalno..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

maddjuro

Post by maddjuro » 28 Jan 2008, 17:57

ma ajmo im zainat tam otić i predstavljat horror žanr, treba sam tu ženu kontaktirat

just me

Post by just me » 29 Jan 2008, 09:25

Asfodel wrote:
Stručno napisan?! Najvažniji element, razlog zbog kojega uopće i čitam neku knjigu, vraisemblance, vjerodostojnost ili unutarnja uvjerljivost, za nejga je "najniža logika"!

Da ne govorimo o "znanju" latinskog i nazivu stranice! Vacuum horrori! Grrrrr! Kamo nestade III. deklinacija?

A o poznavaniju materije da i ne govorim. Što me u neku ruku i raduje jer ću možda i ja moći da ispunim svoj davnji san i objavim neki revolucionarni znanstveni rad na temu moždane hirurgije. :lol:

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Feb 2008, 14:11

Update.

Javila mi se žena koja je "in charge" za one prezentacijske stolove na sferakonu, i koliko sam shvatio, najvjerojatnije će naša "organizacija" moći dobiti jedan stol tamo da malo predstavimo horror žanr, tako da bi molio da se koja osoba javi da bi tamo mogla bit, odgovorit na koje eventualno pitanje o horrorima, i da neko još nešto predloži. Ako se nevaram Horror ha ce tamo i održati neko predavanje na sferakonu.
isto bi mogli isprintati ovaj HORRORHR naslov s nekom slikicom da tamo stoji....

just me

Post by just me » 11 Feb 2008, 08:16

A na Israkon ne biste došli?

Boby

Post by Boby » 11 Feb 2008, 11:08

Netko je rekao da je od obične budale gora jedino obrazovana budala iako ne znam kakvo je obrazovanje ovog tipa s obzirom da neke stvari priča kao da se je jučer rodio.

Za oko mi je zapela njegova teza da se u horroru likovi, za razliku od ostalih književnih žanrova, ne mogu oduprijeti preprekama što želi protumačiti da se na temelju tog uopće ljudi ne bi trebali suprotstaviti svojim poteškoćama. Ne znam dal je taj tip ikada čitao neki horror roman; ja sam, uz par iznimki, čitao uglavnom Kinga i kod njega je gotovo sveprisutna tematika suočavanje pojedinca s nečim stravičnim što uvijek u konačnici simbolizira borbu pojedinca s nekim privatnim problemom koji obično vuće korjene iz djetinjstva. U toj borbi pojedinac kao glavni junak prevladava svoje strahove, sumnje, teškoće ili što već.

S druge strane, kao primjer imamo Franza Kafku, jednog od najuglednijih ozbiljnih pisaca svijetske književnosti. U njegovim djelima svi likovi su frustrirani, u nemogućnosti da riješe svoje probleme i niti jedna priča ne završava s bilo kakvim rješenjem. I zar bi to trebalo biti loše? Ne, ali ovom stručanjaku bi.

Mislim ak mu je toliko bitno rješavanje problema neka ide čitati priručnike za popravak usisavača. O tome bi mogao napisati doktorat

Post Reply