Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- Boby
"Back Woods" (2006)
Odličan psihološki triler s Gary Oldmanom. Dva bračna para željni promjena u svojim monotonim životima kreću u Španjolsku na odmor u prirodi; točnije u šumi gdje jedan od njih (Oldman) ima vikendicu. Osnovna vodilja radnje filma je otkriće bizarne tajne koju šuma skriva i sukob s lokalnim mještanima ali ispod površine svega nalaze se analize odnosa muškarca i žene, napetosti i sumnje koje za sobom oni povlače kao i skuob ruralnog tradicionalizma s gradskim konformizmom tako da se i pjesme (koje se protežu kroz film) s albuma Leonarda Cohena "New Skin For The Old Ceremony" savršeno uklapaju. Film se može pohvaliti i stalnom napetošću koja održava koncentraciju gledatelja a i glumcima koji su svojim intepretacijama tu napetost vjerno prikazali. Za preporuku svakom ljubitelju dobrog filma
Odličan psihološki triler s Gary Oldmanom. Dva bračna para željni promjena u svojim monotonim životima kreću u Španjolsku na odmor u prirodi; točnije u šumi gdje jedan od njih (Oldman) ima vikendicu. Osnovna vodilja radnje filma je otkriće bizarne tajne koju šuma skriva i sukob s lokalnim mještanima ali ispod površine svega nalaze se analize odnosa muškarca i žene, napetosti i sumnje koje za sobom oni povlače kao i skuob ruralnog tradicionalizma s gradskim konformizmom tako da se i pjesme (koje se protežu kroz film) s albuma Leonarda Cohena "New Skin For The Old Ceremony" savršeno uklapaju. Film se može pohvaliti i stalnom napetošću koja održava koncentraciju gledatelja a i glumcima koji su svojim intepretacijama tu napetost vjerno prikazali. Za preporuku svakom ljubitelju dobrog filma
-
John_Ryder
-
Unreal
Lone Wolf McQuade-baš zabavan i zamalo odličan spoj akciskih filmova iz 80tih i westerna.Dobra režija,glazba,akcija i gluma je pristojna(Chuck Norris vs David Carradine
). Jedino mi smeta glupa ljubavna priča koj je zbilja dosadna,nepotrebna i nema po meni smisla,mislim zakaj bi sličan junak tipa dirty harry uopče htio biti u vezi sa ženom koja posprema njegov stan i baca pivo u smeče.
Ocjena 4/5
Ocjena 4/5
-
filmofil
- Knatchbull
Lost in translation
simpatičan film kojeg uglavnom nosi legendarni Bill Murray svojim "jebe mi se" stavom. Scarlet Johansson mi inače ide na živce svojom pojavom(one ogromne usne), al ovdje je baš cute. sviđa mi se prikaz kontrasta između modernog(kič, zabava i apsurdni televizijski talk-showovi) i tradicionalnog(mirnog, nirvana opuštenog) Japana. tamošnja mladež ispada medijski izloženija i lobotomiziranija nego američka
3/5
simpatičan film kojeg uglavnom nosi legendarni Bill Murray svojim "jebe mi se" stavom. Scarlet Johansson mi inače ide na živce svojom pojavom(one ogromne usne), al ovdje je baš cute. sviđa mi se prikaz kontrasta između modernog(kič, zabava i apsurdni televizijski talk-showovi) i tradicionalnog(mirnog, nirvana opuštenog) Japana. tamošnja mladež ispada medijski izloženija i lobotomiziranija nego američka
[i]Men never do evil so completely and cheerfully as when they do it from a religious conviction.[/i]
- Asfodel
-
filmofil
- metallicat
- elrania
- metallicat
- Dragonrage
Kino...la terza madre wrote:Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street to ste gledali u kinu?ili ste skinuli cam ili neku verziju...?
beowulf....4/5 dobar film
The Golden Compass 1,5/5 - i to nategnuto pola ocjene jer film je jednostavno monoton, nezanimljiv, dosadan i nedorečen. Istina, gledao sam i daleko gorih filmova, no ovo je ipak tako loše...kao da sam 113 min buljio u zid i onda me netko potapšao po ramenu a ja sam se zbunjeno trznuo neznajući šta se zbiva. Dijalozi su patetični, gl. glumica iritantna a Nicole Kidman i Daniel Craig neiskorišteni. Nema ni šarma, ni razigranosti...apsolutno ničega...dosadan film bez neke svrhe. Čak ni vizualno nije nimalo impresivan...zaobići samo tako.
-
John_Ryder
- Knatchbull