John Rambo (Rambo 4)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
Dragonrage

Post by Dragonrage » 23 Jan 2008, 12:44

metallicat wrote:
Dragonrage wrote:
A$H wrote:
i ja u petak u 0005Hrs u kinu gledam RAMBO :lol:
Onda možda naletimo jedna na drugog hehe :D :D
otkrio si se, žensko si :lol: :lol:
pa šta ti je danas? si pijan? :lol: sry oft :oops:
Ha-ha...ne, samo brkam slova ponekad... 8) :lol:

Wendigo

Post by Wendigo » 23 Jan 2008, 14:00

vidimo se u petak, i ja sa svojom ekipom idem..

A$H

Post by A$H » 23 Jan 2008, 19:26

Dragonrage wrote:
metallicat wrote:
Dragonrage wrote: Onda možda naletimo jedna na drugog hehe :D :D
otkrio si se, žensko si :lol: :lol:
pa bilo bi super ako idemu na istu predstavu...kad sam rezervirao karte cijela dvorana prazna..tak da sam si uzeo THE BEST mjesta.. :lol:
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 23 Jan 2008, 20:08

A$H wrote:
Dragonrage wrote:
metallicat wrote: otkrio si se, žensko si :lol: :lol:
pa bilo bi super ako idemu na istu predstavu...kad sam rezervirao karte cijela dvorana prazna..tak da sam si uzeo THE BEST mjesta.. :lol:
Bilo bi...ali sumnjam,..ti ideš na predstavu u ponoć ja popodne...između 3 i 7...

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 23 Jan 2008, 22:24

review na joblo.com
http://www.joblo.com/index.php?id=19455

9/10 :rock:

Dragonrage

Post by Dragonrage » 24 Jan 2008, 10:09

Ma u kurac...ja ga idem danas gledat...ne mogu ja čekat do petka...idem danas ili na predstavu u 16 u Cinestaru ili na predstavu u 17 u Broadwayu...najvjerojatnije će biti ovo drugo. A onda još sutra jednom sa frendovima... 8) :lol: :lol: :lol:

Khaos[]

Post by Khaos[] » 24 Jan 2008, 15:58

evo ja se vratio....

Stallone, RESPECT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 24 Jan 2008, 16:05

Khaos[] wrote:evo ja se vratio....

Stallone, RESPECT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ufff....ja sad već minute brojim....još malo...manje od sat vremena :D :D :D :supz: :supz: :supz: :supz:

Dragonrage

Post by Dragonrage » 24 Jan 2008, 16:44

Odo ja...hahaha :lol: :lol:

A$H

Post by A$H » 24 Jan 2008, 23:11

ja vec rezem ruke cekajuci da ga sutra pogledam..a danas ga u jutarnjem popljuvo neki "kriticar".. :roll:

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 24 Jan 2008, 23:47

Jebeš kritičare, ovo je Rambo :)

Dragonrage, ajde već na net da vidimo kakav je :D

Dragonrage

Post by Dragonrage » 25 Jan 2008, 10:12

Reći ću za početak samo...Holly Crap!!!!! :shock: :shock: :shock: :pikachu: :pikachu: :pikachu: :pikachu: :samuraj: :samuraj: :kulnasilje: :kulnasilje: :kulnasilje: :kulnasilje: :kasapljenje: :kasapljenje: :kasapljenje: :kasapljenje: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga:
A$H wrote:ja vec rezem ruke cekajuci da ga sutra pogledam..a danas ga u jutarnjem popljuvo neki "kriticar".. :roll:
Pa nije ga baš popljuvao, samo j3e kako se meni čini očekivao malo više nakon dramski izvrsnog Rockya Balboe

A$H

Post by A$H » 25 Jan 2008, 11:16

Dragonrage wrote:Reći ću za početak samo...Holly Crap!!!!! :shock: :shock: :shock: :pikachu: :pikachu: :pikachu: :pikachu: :samuraj: :samuraj: :kulnasilje: :kulnasilje: :kulnasilje: :kulnasilje: :kasapljenje: :kasapljenje: :kasapljenje: :kasapljenje: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga:
A$H wrote:ja vec rezem ruke cekajuci da ga sutra pogledam..a danas ga u jutarnjem popljuvo neki "kriticar".. :roll:
Pa nije ga baš popljuvao, samo j3e kako se meni čini očekivao malo više nakon dramski izvrsnog Rockya Balboe
da, ali jadna ocijena sve govori...

Dragonrage

Post by Dragonrage » 25 Jan 2008, 12:16

A$H wrote:
Dragonrage wrote:Reći ću za početak samo...Holly Crap!!!!! :shock: :shock: :shock: :pikachu: :pikachu: :pikachu: :pikachu: :samuraj: :samuraj: :kulnasilje: :kulnasilje: :kulnasilje: :kulnasilje: :kasapljenje: :kasapljenje: :kasapljenje: :kasapljenje: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga: :finga:
da, ali jadna ocijena sve govori...
Gdi je ocjena...ja sam vidio samo tekst...

http://www.jutarnji.hr/kultura_i_zivot/ ... ,106030.jl

Dragonrage

Post by Dragonrage » 25 Jan 2008, 14:11

John Rambo 4,5/5 - Nakon skoro 20 godina od posljednjeg i čak 26 godina od prvog filma, prekaljeni ratnik John J. Rambo se vratio...veći, jači, žešći i bolji nego ikada u četvrtom i do sada najnajsilnijem filmu. No unatoč tome što se radi o iznimno nasilnom i krvavom filmu sa mnogo akcije, otkinutih udova i raznesenih glava te ispadnutih crijeva - posebice u drugoj polovici film, "Rambo 4" ipak nudi i jednu dozu dramske ozbiljnosti, jednu ozbiljnu poruku koja se krije ispod krvave vanjštine te nije samo "festival različitih krvnih grupa". No vjrujem da će mu mnogi ipak uz prejednostavnu i već prije viđenu radnju prigovoriti to pretjerano nasilje, no ono je tu ipak s razlogom. Film prvenstveno govori o okrutnosti rata i nevinim žrtvama koje često stradavaju bez ikakvih posebnih razloga.
Film govori o zvijerima rata koji više nisu ni vojnici već samo krvožedni manijaci koje uopće ne drže do vrijednosti života, bilo da se radi o ženama, djeci ili starcima. Dokumentarne snimke mučenja, otimanja i iživljavanja "vojske" nad civilima u Burmi kojima se film otvara su identične snimkama koje gotovo svakodnevno vidimo na vijestima kada slušamo o stanju u Iraku ili pak snimkama iz domovinskog rata (Ovčara, Vukovar), a kao što znamo, etničko čišćenje, mučenje i svi ostali oblici stradavanja nevinih u ratu (ako se to tako uopće može zvati) nikada nisu lijep prizor. S toga nasilje ovdje ima svoju ulogu, ima svoju priču i opravdano je koliko god će se nekima od toga okretati želudac.
Isto tako film govori i o tome da naime koliko god se neki ljudi trudili ispraviti i popraviti neke stvari diplomatskim putem, koliko god pokušavali uspostaviti mir u nekim dijelovima svijeta i koliko god bili predani tome, to na žalost nije uvijek najbolje moguće rješenje...govori nam o tome da je ponekad potrebno nasilje da bi se obuzdalo nasilje, da se ponekad zaista klin klinom izbija.
Stallone od početka pa do kraja drži sigurno sve konce u rukama. Režija je odlična, kamera također, akcija rastura u svakom kadru i poklonici odl fasion akcije koji će ići ovaj film gledati samo zbog toga će zasigurno biti i više nego zadovoljni. Zaboravite na CGI (doduše ima ga nešto malo da bi se što realnije prikazale rane), samo pirotehnika, maske i lutke. Tu je i izvrsna glazba, legendarna Rambo tema koju je još za original skladao Jerry Goldsmith. Jedino mi je žao što nema onog legendranog zvuka čegrtaljke koja je savršeno doprinosila napetosti. Film ima i glavu i rep te savršeno zaokružuje karakter glavnog lika.
Lik Ramba je u ovom nastavku dramski razrađeniji nego u prijašnjim nastavcima, te je po tom pitanju ovaj Rambo bliži originalu. Rambo je mnogo zreliji, što po godinama, što po razmišljanjima i može ga se shvatiti mnogo ozbiljnije nego ranije. Također Rambo je ovaj puta mnogo mračniji lik nego u prijašnjim filmovima, šutljiviji, samotnjak, nema obitelj niti ne mari baš za nju. Izgubio je vjeru u ljudsku dobrotu i stoga se povukao na osamu gdje živi već godinama, bez ikakvih spoznaja o tome šta se zbiva u svijetu i šta se promijenilo u njegovoj domovini. To je čovjek koji je prošao sve i svašta u životu i preživio kojekakva sranja te unatoč tome što već godinama živi u miru zna da se u njemu još uvijek krije jedan običan ubojica.
Jedino što zamjeram Stalloneu što nije još više ušao u dubinu priče, u pozadinu priče te što nije još više ušau u srž lika, kao što je to napravio kod Rocky Balboe i što nije još malo više pozornosti usmjerio ka drugim likovima.
Tako su misionari pomalo iritinatni idealisti koji vjeruju da će svojim mirnim pristupom promijeniti to društvo i zbog toga vam je gotovo drago kada ih uhvate, jer sve vi svjesni baš kao i Rambo da je to nemoguće. Plaćenici pak djeluju kao skupina nezainteresiranih i umišljenih (posebice njihov vođa) majmuna koji ili ne žele ili ne znaju baš najbolje raditi svoj posao.

No o tom, po tom..."John Rambo" je ipak jedno vrhunsko ostvarenje, ali ne za svačiji želudac. Nekima će vjerujem i dalje to biti jedna prilika za sprdnju...
Last edited by Dragonrage on 25 Jan 2008, 14:17, edited 1 time in total.

Post Reply