Dario Argento - lik i djelo

Od Velike Britanije do Rusije; od Italije do Norveške
Wendigo

Post by Wendigo » 12 Jan 2008, 02:12

jigsaw wrote:O ovom liku i djelu imate na mom blogu pa molim vas komentirajte jer sam se potrudio: http://recenzijefilmova.blog.hr/2008/01 ... html#dan11
hmm.. nisi Phenomenu stavio pod najpoznatije filmove. :wink:

jigsaw

Post by jigsaw » 12 Jan 2008, 22:09

Wendigo wrote:
jigsaw wrote:O ovom liku i djelu imate na mom blogu pa molim vas komentirajte jer sam se potrudio: http://recenzijefilmova.blog.hr/2008/01 ... html#dan11
hmm.. nisi Phenomenu stavio pod najpoznatije filmove. :wink:
Znam...zaboravih...

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 13 Jan 2008, 16:18

Goblini rules 8)
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Wendigo

Post by Wendigo » 13 Jan 2008, 16:23

dr_gonzo wrote:Goblini rules 8)
tako je!

Dragonrage

Post by Dragonrage » 02 Apr 2008, 12:51

Za sve ljubitelje lika i djela Daria Argenta... :wink: :D

The Dario Argento Collection

Anchor Bay will be releasing The Dario Argento Collection on 27th May. This collection will contain: Do You Like Hitchcock, Phenomena, Tenebre, The Card Player and Trauma. For full details please refer to the cover images below.
Image Image

Tenebre: Special Edition

A special edition of Tenebre is scheduled for release by Anchor Bay on 27th May 2008. This Dario Argento horror stars: Anthony Franciosa, John Saxon, Daria Nicolodi and John Steiner. Tenebre will be presented in a widescreen aspect ratio that runs for 101 minutes with: English Dolby Digital 2.0, English Dolby Digital 5.1 and Italian Mono. Extras include: a director bio, a trailer, alternate end credit music, "Creating The Sounds Of Terror", "The Roving Camera Eye Of Dario Argento", "Voices Of The Unsane" and a feature length commentary with: director Dario Argento, composer Claudio Simonetti and journalist Loris Curci.
Image Image

Phenomena: Special Edition

Dario Argento's Phenomena will receive a special edition release on 2th May 2008 from Anchor Bay. This title stars Jennifer Connelly and Donald Pleasence, it will run for 110 minutes in a widescreen aspect ratio with: English Dolby Surround 2.0, English Dolby Digital 5.1 and French Dolby Digital 5.1. Special features are said to include: a trailer, director bio, "Dario Argento On The Joe Franklin Show", "Luigi Cozzi & The Art Of Macrophotography", "Claudio Simonetti Music Video ("Jennifer")", "Bill Wyman Music Video ("Valley")", "A Dark Fairy Tale" and an audio commentary by director Dario Argento, make-up effects artist Sergio Stivaletti, composer Claudio Simonetti and journalist Loris Curci.
Image Image

SpectralRipper

re

Post by SpectralRipper » 05 Jun 2008, 16:00

za mene je 50/50 sto se argenta tiče. suspiria, tenebre, bird wacp,i još par su mi zakon.
ostalo je od lošeg do katastrofe.profondo mi je recimo dosadan do bola.phenomena mi je bez veze.inferno - katastrofa.
opera - uff... bez trunke inspiracije. Nakon 5 Argentovih filmova se skuži koju shemu tip brije. imaš sve karaktere u svojim mjestima nakon 10 min filma. pitanje postane samo kako ce ih slešat. Najgore mi je kad potencijalne žrtve ubaci u pre glupe situacije u kojima izgledaju i ponašaju se ko miševi u terariju nad čijim glavama vreba ruka u rukavici. nema spontanosti glede njih.zna biti dosta sterilno. ko da snima jedan film cijeli život. ovisi samo kolko taj dobro ispadne u moru abortusa.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 03 Nov 2009, 01:53

DrugsBunny

Post by DrugsBunny » 04 Nov 2009, 22:29

Upravo sam pogledao Profondo Rosso, ostao sam naprosto bez riječi, savršenstvo, remek djelo, ne znam što bi naprosto rekao, film me ostavio bez teksta.

Malteras

Post by Malteras » 05 Nov 2009, 17:02

DrugsBunny wrote:Upravo sam pogledao Profondo Rosso, ostao sam naprosto bez riječi, savršenstvo, remek djelo, ne znam što bi naprosto rekao, film me ostavio bez teksta.
Slozio bih se sa ovim. Profondo rosso ti daje osjecaj interaktivnosti, osjecaj da ti mozes da utices na dalji tok radnje, sto mi se prvi put desilo u filmu. Naravno, to sam saznao tek na samom kraju, poslije odlicne scene razotkrica misterije... Od ostalih njegovih filmova, najbolji mi je, naravno, Suspiria. Pozitivno me je iznenadila i njegova epizoda u "Masters of horrors" - Jennifer...

arminio

Post by arminio » 06 Nov 2009, 10:22

HorrorHR wrote:Do You Like Hitchcock? (2005)

http://www.horrorhr.com/do-you-like-hitchcock-2005/
http://www.zuti-titl.com/a-b-c-d-e/do-y ... -2005.html 8)

SpectralRipper wrote:za mene je 50/50 sto se argenta tiče. suspiria, tenebre, bird wacp,i još par su mi zakon.
ostalo je od lošeg do katastrofe.profondo mi je recimo dosadan do bola.phenomena mi je bez veze.inferno - katastrofa.
opera - uff... bez trunke inspiracije. Nakon 5 Argentovih filmova se skuži koju shemu tip brije. imaš sve karaktere u svojim mjestima nakon 10 min filma. pitanje postane samo kako ce ih slešat. Najgore mi je kad potencijalne žrtve ubaci u pre glupe situacije u kojima izgledaju i ponašaju se ko miševi u terariju nad čijim glavama vreba ruka u rukavici. nema spontanosti glede njih.zna biti dosta sterilno. ko da snima jedan film cijeli život. ovisi samo kolko taj dobro ispadne u moru abortusa.
Inferno je tzv. "utlimate movie" tj. film u kojem je stil bitniji od radnje i kao takav savrseno funkcionira! Meni je legao tek na drugu i od tada ga smatram jednim od njegovih najboljih radova i totalno nightmarish film snimljen u formi sna tj. redanja slika i scena naoko nepovezanih i cudnih gotovo kao da je cijela radnja san (nalik Fulcijevom The Beyond koji takodjer spada u "utlimate movie" kategoriju) ! Inace, sve nakon Nonhosonna je uglavnom ocaj )osim MoT epizode)- sve prije je odlicno (osim Five Days Of Milan sto jedino jos nisam pogledao pa ne znam). Argento snima giallo a giallo je upravo to - krvavi whodunit zaseceren misterijom i jako lijepim vizualnim stilom sa neocekivanim obratom na kraju. Horrora je snimio samo par (trilogija o tri majke: Suspiria, Inferno, Mother of tears i MoT epizodu "Jenifer"). Normalno da ti se cini da cijeli zivot snima jedan te isti film kad to i radi tj. snima zanrovski jedno te isto i drzi se konvencija gialla (tko je ubojica, krivi tragovi, crna rukavica - uglavnom njegova ruka :) , obrat na kraju...) uz manje ili vise odstupanja (Phenomena npr. koja zadire i u paranormalno). Profondo Rosso (Deep Red)je jedan od njegoviih najfascinantnijih filmova izmedju ostalog zbog cinjence da ubojicu vidis u prvih 10 minuta a da pojma nemas da si vidio dok se ne razjasni na kraju kako! Inace, director's cut tog filma pati od usiljenog humora i to je jedino sto me smeta kod Deep Red. Za sada mi je njegov najbolji giallo (a i jedan od najboljih giallo filmova uopce) Tenebre - film cije finale je toliko impresivno dobro odradjeno da me svaki put iznova fascinira!

Inace, malo o Argentu: http://www.zuti-titl.com/specijal/dario-argento.html
arminio

www.zuti-titl.com - drugacije o filmu / o drugacijem filmu
http://agrgic.tripod.com/rew

craven road

Post by craven road » 06 Nov 2009, 11:02

odličan presjek argentovih dijela u žutome, svaka čast. a šta reći za argenta ,baš ta nelogičnost i kad neznaš jel on to ozbiljno ili namjerno ili slučajno i da li je to zajebancija ili mu je takav djir to je ono što je mene privuklo i napravilo od mene čak i neku vrstu fana , ali da nije za svakog , nije.

just me

Post by just me » 07 Nov 2009, 10:56

Meni Inferno jedan od najboljih (ako ne i najbolji) film ne samo od Argentovih, nego i šire.
I have no name, because the cats do not need names to tell each other apart.

arminio

Post by arminio » 07 Nov 2009, 12:39

just me wrote:Meni Inferno jedan od najboljih (ako ne i najbolji) film ne samo od Argentovih, nego i šire.
To me too "just me" , to me too... :)
arminio

www.zuti-titl.com - drugacije o filmu / o drugacijem filmu
http://agrgic.tripod.com/rew

A$H

Post by A$H » 07 Nov 2009, 12:41

nije da mi je bas najbolji..ali pogledah ga vise puta..a za prvo gledanje je zasluzan Dylan Dog..hehe..
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

Meštar film

Post by Meštar film » 12 Nov 2009, 03:21

A$H wrote:nije da mi je bas najbolji..ali pogledah ga vise puta..a za prvo gledanje je zasluzan Dylan Dog..hehe..
Pa ne bi baš rekao da je dlyan dog zaslužan jer dlyan dog je strip, a ovo je film i to dobar film tako da baš i ne stoji, jelda :shock:

Post Reply