Beowulf (2007)
- john_constantine
- metallicat
- la terza madre
- metallicat
pogledala i ja i s ovim zacrvenjenim se potpuno slažemDragonrage wrote:Gledah ga baš jučer i mogu reći da sam baš zadovoljan...ne kužim o čemu vi ovdje brijete točno.
Kamera i režija su odlični, iako je vidljivo da je film prvenstveno rađen za Imax kino i 3D gledanje. Animacija je također odlična, jedino što mi je malo smetalo je to što u nekim momentima likovi uopće nemaju ekspresija na licu. Ono, trebali bi biti kak ti ljuti, ali ne izgledaju tako. Isto tako vidi se da se ekipa potrudila oko lica likova koja su zbilja detaljna i u nekim kadrovima se čini sa gledate stvarnu osobu. Recimo Anthony Hopkins koji "glumi" starog kralja i u stvarnosti ima, ne znam...70-ak godina. Na licu mu vidite bore, staračke pjege, sve moguće dlake koje mu prekrivaju lice, no tijelo mu je ko u mladića sa malo povećom škembom. Nema bora, nema čak ni dlaka recimo po rukama i izgleda mladoliko. Isto tako Beowulf fizički izgleda gotovo isto i u mlađoj i u starijoj verziji.
Akcija je jako dobra, čak ima i dosta krvi i golotinje što me baš iznenadilo s obzirom na PG-13 oznaku. Priča je također intrigantna, meni tim više što ja nikada nisam čitao knjigu već samo gledao onaj šrotni film sa Lambertom...
Sve u svemu zadovoljan sam filmom
4/5

- metallicat
- Dragonrage
Je...ima dosta toga gdi se oh hvalisa...zato su i pretjerali recimo onu borbu sa morskim nemanima, ali to je takav lik, tak je zamišljen...a isto tako ni ja baš nisam skužio zašto je on preko pol filma gol i zašto se gol borio sa Grendelom (Mislim da je rekao nešto tipa "da bude ravnopravan sa protivnikom"), a i bile su mi smiješne one Austin Powers fore hahametallicat wrote:pogledala i ja i s ovim zacrvenjenim se potpuno slažemDragonrage wrote:Gledah ga baš jučer i mogu reći da sam baš zadovoljan...ne kužim o čemu vi ovdje brijete točno.
Kamera i režija su odlični, iako je vidljivo da je film prvenstveno rađen za Imax kino i 3D gledanje. Animacija je također odlična, jedino što mi je malo smetalo je to što u nekim momentima likovi uopće nemaju ekspresija na licu. Ono, trebali bi biti kak ti ljuti, ali ne izgledaju tako. Isto tako vidi se da se ekipa potrudila oko lica likova koja su zbilja detaljna i u nekim kadrovima se čini sa gledate stvarnu osobu. Recimo Anthony Hopkins koji "glumi" starog kralja i u stvarnosti ima, ne znam...70-ak godina. Na licu mu vidite bore, staračke pjege, sve moguće dlake koje mu prekrivaju lice, no tijelo mu je ko u mladića sa malo povećom škembom. Nema bora, nema čak ni dlaka recimo po rukama i izgleda mladoliko. Isto tako Beowulf fizički izgleda gotovo isto i u mlađoj i u starijoj verziji.
Akcija je jako dobra, čak ima i dosta krvi i golotinje što me baš iznenadilo s obzirom na PG-13 oznaku. Priča je također intrigantna, meni tim više što ja nikada nisam čitao knjigu već samo gledao onaj šrotni film sa Lambertom...
Sve u svemu zadovoljan sam filmom
4/5ali svejedno sam se prilično razočarala..več pri početku kada beowulf dolazi na brodu i dere se nešto tipa on je najbolji, najjači itd-mačo sranja
zatim što se tiče golotinje, stvarno su ga pretjerali
mislim borit se gol protiv ''demona'', pa onda još koji sat i pol stoji tamo gol
to je po meni skroz nepotrebno..ima pred kraj scena kad su htjeli ubit nekog lika pa se opet počeo skidat i pričat neka mačo sranja
![]()
borba sa zmajem i morskim čudovištima su mi isto malo puno prejerane bez obzira što je to neki sf. ali s angie mi je sve super, njen lik i gluma
priča mi je dobra i zato mi nije žao što sam ga išla gledat..al mislila sam da će se stvari malo drukčije odvijat, da će majka osvetnica uložit malo više u borbe i sl.
Ali uglavnom sam zadovoljan...dobro mi je to što film ima taj neki bajkovito epski štih...
- Vorador
znao sam da je loš ali ipak sam ga išao gledati u nadi da se varam. i naravno, film, crtić bolje, mi nije bio niti zabavan a kamoli dobar, toliko je repetitivan da mi je ček i dosadan bio. animacija mjestimično izgleda super, ponekad loše, ali uglavnom nije nešto posebno. priča dosadna, likovi antipatični. glavni lik beowulf me toliko živcirao da nemam pojam kako sam smogao snage da to čudo pogledam do kraja. i ima par nekih nebulaoza kao bosonoga angelina jolie kojoj izrastaju poptpetice iz tabana
wtf
uglavnom film/crtić mi je očajan bio i ne bih ga bio išao gledati nego, eto, neočekivano se išlo do kina. bilo 5 ljudi na predstavi 
wtf
- metallicat
- Knatchbull
rečeno mi je prije odlaska u kino da je napravljen tom cgi tehnologijom, al sam očekivao da su to upotrijebili za borbe, magiju i slično. Zemeckis me opet nije razočarao i da nema njega i Hopkinsa ovo bi bilo teško sranje od filma. Priča je solidna, ako ne računa macho kretenizam od strane beowulfa, ide se gol fajtat s demonom
(već su svi spomenuli, al ajde) a klišeji lete na sve strane. Zadnja bitna je napravljena odlično i takav je trebao biti cijeli film.
drugi put ćemo ranije kupiti kartu da ne moram izvijati vrat u trećem redu
drugi put ćemo ranije kupiti kartu da ne moram izvijati vrat u trećem redu
- Evil Xander
Gledao sam ga veceras.
U zadnjih par godina sam se nagledao filmova sa sterotipnim CG efektima (toliko usavrsenim da su dosadni) da mi ih je vec pun kurac i dobra vecina filmova me ostavlja mlakim do te mjere da mi se filmovi uopce ne gledaju, s iznimkom odredjenih zanrova. Ovo je islo obrnutim pristupom, film mi se prvenstveno svidio radi realizacije, a za godinu dvije, kada rijese sindrom metle u dupetu i kronicne upale misica svih tih likova te dinamika kretanja postane realna, kome vise trebaju glumci i CG efekti kad imas cijeli CG film..
4/5 ne radi 'glume' ili price, vec radi realizacije.
Doduse, na kraju sam pomislio da ce A. Jolie reci 'look at how my boobs make me float' ali ostatak filma je poprilicno dobro izveden.
U zadnjih par godina sam se nagledao filmova sa sterotipnim CG efektima (toliko usavrsenim da su dosadni) da mi ih je vec pun kurac i dobra vecina filmova me ostavlja mlakim do te mjere da mi se filmovi uopce ne gledaju, s iznimkom odredjenih zanrova. Ovo je islo obrnutim pristupom, film mi se prvenstveno svidio radi realizacije, a za godinu dvije, kada rijese sindrom metle u dupetu i kronicne upale misica svih tih likova te dinamika kretanja postane realna, kome vise trebaju glumci i CG efekti kad imas cijeli CG film..
4/5 ne radi 'glume' ili price, vec radi realizacije.
Doduse, na kraju sam pomislio da ce A. Jolie reci 'look at how my boobs make me float' ali ostatak filma je poprilicno dobro izveden.
Chuck Norris puts the 'fun' in the 'funeral'.