Saw

Mjesto za horore iz novog milenija.
Aryx

Post by Aryx » 02 Dec 2006, 16:41

sto je za nagradu ?? :shock: :shock: di kako sta ? :D
There is nothing on earth half so terrifying as a truly just man.

[url=http://www.youtube.com/watch?v=staa4QvuFRI&feature=related]ASOIAF[/url]

Matara

Post by Matara » 02 Dec 2006, 21:24

john_constantine wrote:
Matara wrote:a jesam smrad.sad sam tek počeo komentirat filmove kad je nešto za nagradu hahah :samuraj:
Ha, da znaš samo da sam ja taj koji te pretekao. :lol:
hahahah ma znam.ti si već pol filmova izkomentirao 'ebemu :lol:

john_constantine

Post by john_constantine » 02 Dec 2006, 21:34

Matara wrote:
john_constantine wrote:
Matara wrote:a jesam smrad.sad sam tek počeo komentirat filmove kad je nešto za nagradu hahah :samuraj:
Ha, da znaš samo da sam ja taj koji te pretekao. :lol:
hahahah ma znam.ti si već pol filmova izkomentirao 'ebemu :lol:
kao da je bilo lako... 90 % filmova nisam niti gledao koje je on recenzirao. :lol:

dr_gonzo

Post by dr_gonzo » 02 Dec 2006, 22:07

Saw je vrlo zanimljivo djelo, jedino mi malo kraj nije baš načisto (koliko se sjećam) ima malih rupa...ali sve u svemu vrlo dobro smišljena priča...

Film nije zaslužio nikakve nastavke...jer bi to bilo kao da od Se7ven načine još par nastanka (nije da uspoređujem ova dva filma, koji su slični samo po kameri i vrlo depresivnoj atmosferi)... :twisted:
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "

- Charles Bukowski -

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 02 Dec 2006, 22:26

dr_gonzo wrote: Film nije zaslužio nikakve nastavke...
Tom logikom, malo je koji (ako ijedan) film zaslužio nastavke. Nastavci Saw-a (posebice treći zbog brutalnosti) su bolji od većine horror serijala.
Krv je moje svjetlo i moja tama.

FilmTV

Post by FilmTV » 02 Dec 2006, 23:03

Zombiemachine wrote:
dr_gonzo wrote: Film nije zaslužio nikakve nastavke...
Tom logikom, malo je koji (ako ijedan) film zaslužio nastavke. Nastavci Saw-a (posebice treći zbog brutalnosti) su bolji od većine horror serijala.
Slažem se da nije trebao imati nastavke. To što su po tebi nastavci brutalni je jako mali razlog za nastavak. Mogli su isto tako napraviti film koji je brutalan bez da se zove Saw II ali ne bi imao toliko publike niti novaca. A sve je u novcu kod ovakvih nastavaka. Dok se prvi dio zove Saw sasvim opravdano, u drugom dijelu taj naslov nema nikakve veze s filmom. Kao da se u Alienu 2 ljudi na nekom svemirskom brodu bore sa serijskim ubojicom a ne vanzemaljcem...

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 02 Dec 2006, 23:13

O čemu ti to? Saw ne znači pila nego kratica od Jigsaw i znači puzla. U drugom dijelu puzle imaju itekakvog smisla.
Osim toga, rekao sam većine serijala a ti odma skočiš na Aliena. Što nisi na Halloween, Phantasm , Amytiville, Children of the corn i slične koji nastavaka imaju i po 7-8 a smeće su da ti bude zlo.

FilmTV

Post by FilmTV » 03 Dec 2006, 00:04

Zombiemachine wrote:O čemu ti to? Saw ne znači pila nego kratica od Jigsaw i znači puzla. U drugom dijelu puzle imaju itekakvog smisla.
Osim toga, rekao sam većine serijala a ti odma skočiš na Aliena. Što nisi na Halloween, Phantasm , Amytiville, Children of the corn i slične koji nastavaka imaju i po 7-8 a smeće su da ti bude zlo.
Termin "saw" se ne koristi u engleskom jeziku kao kratica za Jigsaw. Znam da Jigsaw znači puzla.

:idea: Znaš šta? Imaš pravo, Saw II je zakon, remek djelo, savršenstvo, kult, mrak, supach. Sam sam si kriv što se palim na ovu temu, evo gasim se.... pufff....

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 03 Dec 2006, 11:46

Molim te poštedi me tog patronizirajućeg sranja, nismo djeca. Uostalom ja tebe ne napadam niti ti serem. Saw kao ime filma znači upravo puzla, a ti odi vidjet na internetu ako mi ne vjeruješ. Ko da ja ne znam da se inače ne upotrebljava u tom obliku, položio sam toliko tih tečajeva engleskog i više puta bio na otoku da bi stvarno bilo loše da mi to nije jasno.
I zašto svi imaju potrebu stavljati drugima riječi u usta? Nisam nigdje rekao da je Saw 2 čudo, samo je, što se nastavaka tiče, bolji od mnogih. Ako nikome ne smeta 5 glupavih nastavaka Leprechauna, 7 Amytivilla, 8 Halloweena, 9 Friday the 13th i slično, nije mi jasno otkud taj animozitet naspram Saw-a, koji za razliku od mnogih bar ima strukturiranu radnju, adekvatni buđet i pristojne glumce. I krvi.

S druge strane, imaš pravo, o ukusima se ne raspravlja, ali bar možemo zadržati raspravu na civiliziranom nivou.

Matara

Post by Matara » 03 Dec 2006, 13:23

mir! :o

FilmTV

Post by FilmTV » 03 Dec 2006, 16:46

Zombiemachine wrote:Saw kao ime filma znači upravo puzla, a ti odi vidjet na internetu ako mi ne vjeruješ. Ko da ja ne znam da se inače ne upotrebljava u tom obliku, položio sam toliko tih tečajeva engleskog i više puta bio na otoku da bi stvarno bilo loše da mi to nije jasno.
Ja nisam uopće bio neciviliziran a to što se ti lako pališ je tvoj problem. Komentar je bio namijenjen i meni, kao što sam i napisao, jer se i ja lako palim na Saw pa kenjam :D Već vidim kako ti pjena izlazi iz usta, sarkazam je tu da se na njega smiješ a ne da reagiraš kao da ti je netko prijetio obitelji. Uostalom, nisam ni rekao da neznaš engleski niti da nisi bio na otoku, iako znam mnoge koji su bili a neznaju engleski.

Ako je istina da se "saw" upotrebljava kao skraćenica za jigsaw onda sam to ovdje prvi put ćuo. Niti jedan tečaj engleskog koji sam prošao, škola, niti svakodnevna upotreba i čitanje nisu nikada u niti jednom slućaju ukazali na upotrebu te skraćenice. I Webster's dictionary nema ništa vezano za puzlu kada je u pitanju termin saw, niti kada se gleda žargon.

Ako su oni to tako zamislili onda su retardirani a nije navedeno ni u zanimljivostima vezano za film. Na naslovnici prvog filma je pila, čovjek pili sa pilom i sve se vrti oko te pile. Dakle ne vidim kako bi prosjećan gledatelj mogao pomisliti da je to skraćenica od jigsaw. Ako je to neki fan negdje napisao ne znači da je intuitivno, istina ili se koristi. Čak su na bijedan način pokušali uvaliti nam pilu u drugom dijelu, smatrao sam kao način da objasne naziv filma.
Zombiemachine wrote:S druge strane, imaš pravo, o ukusima se ne raspravlja, ali bar možemo zadržati raspravu na civiliziranom nivou.
Necivilizirano bi bilo da se vrijeđamo, nismo do toga došli jer stvarno nema razloga, barem je Saw serijal stvarno bedast razlog da se ne bude civiliziran :lol:

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 03 Dec 2006, 17:23

Ok, ako nisi znao, u tom slučaju evo: Saw je tako nazvan upravo zbog slagalice (ne biš vjerovao, ali naši su ga preveli "Slagalica strave" s razlogom, bar jedanput za promjenu), ali je u isto vrijeme i insinuacija za pilu (koje nije bilo u drugom dijelu, ali zato slagalica jeste [brojevi na zatiljku koje tip reže nožem]). Meni je recimo ta igra riječi bila baš fora dok nisam shvatio da masu njih to uopće ne zna nego da brije na tamo neke pile. Ali, dobro, nije ni bitno. Poanta je da je malo filmova zaslužilo nastavke, ali Saw trilogija (za sad, bit će ih i više čini mi se) je u prosjeku puno bolja od mnogih "kultnih" serijala. Čovječe kad se sjetim šta je sve radio Jason ili Michael u n-tim nastavcima počnem se smijati. Ono što mene čudi, i to ne samo na ovom forumu, je količina negativnosti fanova naspram novih ostvarenja. Ja razumijem da je svima već pun kurac nastavaka ili remake-ova ali mi svejedno nije jasno kako neko pljuje po filmovima tipa Jeepers Creepers, Wrong turn i sličnima a u isto vrijeme glorificira neke crapove iz 80-ih samo zato što je to "old-school" ili "kult" ili šta ti ga ja znam (ovdje pritom ne mislim na tebe). Jebiga, kao poklonik horrora, čovjek mora gledati dobre strane a ne tražiti nedostatke, jer njih ima skoro svaki. Zapitaj se kako bi reagirao na neke stare, legendarne filmove da ih gledaš danas prvi put?
Zato, ako ispada da ja branim svaki drugi prosječni novi horror, to je zato što ja volim određene aspekte i zadovoljavam se njima, u protivnom bi već odavno odustao od cijelog žanra. Jednako je i s glazbom. Dosta mojih prijatelja koji su sada u kasnim 20-ima - ranim 30-ima se čude kako ja još uvijek slušam thrash/death a oni pilaju po Maidenima i Metallici zadnjih 10 godina i tvrde da je sva nova muzika isforsirana. Zato što sam ja u toku. I tako je i kod filma. Nikada više neće biti onoga što je postigao Jaws u svoje vrijeme, a da ne govorimo o Texas chainsaw massacre ili Exorcistu. Tako je kako je. Zato su meni dobri filmovi kao što je Wrong turn ili Saw 3. Jest da je sve već viđeno, ali razina ozbiljnosti i nasilja mi je dovoljna da zanemarim razne rupe u priči i glumi. Tu i tamo se pojavi nešto stvarno posebno kao što su uratci Neila Marshalla ali to je sporadično, u međuvremenu treba uživati i u ostalom.
Izvinjavam se ako sam zatlačio s ovolikim postom, ali na svakom forumu na kojem se spominje horror većina ljudi je protiv svega. Lakše bi bilo zadovoljiti grupu političara.

p.s.
Nisam s pjenio. Pjenim se samo kad je pun mjesec, ali i onda napadam samo vampire. Uz put, evo pitalica. Kad vukodlak umre i postane zombi pa se onda za vrijeme punog mjeseca transformira, da li ga se može ubiti samo srebrnim metkom u mozak ili ima i drugi način?

FilmTV

Post by FilmTV » 03 Dec 2006, 17:57

Ljudi, ovo je dug post pa preskačite ako vam se ne čita. Kraće nisam mogao :)
Zombiemachine wrote:Ok, ako nisi znao, u tom slučaju evo: Saw je tako nazvan upravo zbog slagalice (ne biš vjerovao, ali naši su ga preveli "Slagalica strave" s razlogom, bar jedanput za promjenu), ali je u isto vrijeme i insinuacija za pilu (koje nije bilo u drugom dijelu, ali zato slagalica jeste [brojevi na zatiljku koje tip reže nožem]). Meni je recimo ta igra riječi bila baš fora dok nisam shvatio da masu njih to uopće ne zna nego da brije na tamo neke pile.
Evo fakat nisam znao, čak mi sada čitava stvar djeluje daleko domišljatije.
Zombiemachine wrote:Poanta je da je malo filmova zaslužilo nastavke, ali Saw trilogija (za sad, bit će ih i više čini mi se) je u prosjeku puno bolja od mnogih "kultnih" serijala. Čovječe kad se sjetim šta je sve radio Jason ili Michael u n-tim nastavcima počnem se smijati. Ono što mene čudi, i to ne samo na ovom forumu, je količina negativnosti fanova naspram novih ostvarenja. Ja razumijem da je svima već pun kurac nastavaka ili remake-ova ali mi svejedno nije jasno kako neko pljuje po filmovima tipa Jeepers Creepers, Wrong turn i sličnima a u isto vrijeme glorificira neke crapove iz 80-ih samo zato što je to "old-school" ili "kult" ili šta ti ga ja znam (ovdje pritom ne mislim na tebe). Jebiga, kao poklonik horrora, čovjek mora gledati dobre strane a ne tražiti nedostatke, jer njih ima skoro svaki.
E jebiga, to je jedna od boljki kojih se teško riješiti. Gotovo je nemoguće realno gledati na neke stvari uz koje čovjeka veže masa uspomena, pogotovo kada se radi o djetinjstvu i prvim doticajima sa horrorima, takve stvari ne mogu biti objektivne.

Često zaboravim da se na ovom forumu raspravlja o kvaliteti horrora unutar žanra pa krenem gledat na neki film općenito što je definitivno moja greška. To je zato jer gledam velikom većinom druge žanrove. Problem je nedostatak kvalitetnih horror filmova a i činjenica da ne gajim prema horror žanru ljubav kao neki ovdje pa ne želim trošiti vrijeme gledajući masu toga u potrazi za dobrim horrorom. Zato imam Horrora koji sa svojim preporukama filtrira stvari vrijedne gledanja.
Zombiemachine wrote:Zapitaj se kako bi reagirao na neke stare, legendarne filmove da ih gledaš danas prvi put?
Istina. Nedavno sam gledao The Crow koji mi je svojevremeno bio pregenijalan da bi sada buljio u ekran dok mi se "OVO ti je nekad bilo dobro?!? Zašto?" vrtilo po glavi. Kontekst u kojem se neki film gleda puno utjeće na dojam o istom.
Zombiemachine wrote:Zato, ako ispada da ja branim svaki drugi prosječni novi horror, to je zato što ja volim određene aspekte i zadovoljavam se njima, u protivnom bi već odavno odustao od cijelog žanra. Jednako je i s glazbom. Dosta mojih prijatelja koji su sada u kasnim 20-ima - ranim 30-ima se čude kako ja još uvijek slušam thrash/death a oni pilaju po Maidenima i Metallici zadnjih 10 godina i tvrde da je sva nova muzika isforsirana. Zato što sam ja u toku. I tako je i kod filma.
Točno. Važno je biti u toku jer promjena ne znači automatski sranje. Kenja mi se kada netko kaže da su Lamb Of God pre-moderni (šta god to značilo), da je Deicide bend koji treba prerasti ili slične pizdarije. Čovjek se treba mijenjati a ne samo ostati na Fear of the Dark zato jer je to nekada bilo kul ali istovremeno i zadržati korijene.

Kod ove ekipa koja sluša samo stare stvari to vjerojatno predstavlja bijeg u mladost kada su radili XY, danas moraju radit, imaju djecu, obaveze, sranja, pa je ta glazba podsjetnik na neko drugo vrijeme. Kao da novo vrijeme ne može sa sobom donijeti i novu glazbu koja je isto tako genijalna.
Zombiemachine wrote:Nikada više neće biti onoga što je postigao Jaws u svoje vrijeme, a da ne govorimo o Texas chainsaw massacre ili Exorcistu. Tako je kako je. Zato su meni dobri filmovi kao što je Wrong turn ili Saw 3. Jest da je sve već viđeno, ali razina ozbiljnosti i nasilja mi je dovoljna da zanemarim razne rupe u priči i glumi. Tu i tamo se pojavi nešto stvarno posebno kao što su uratci Neila Marshalla ali to je sporadično, u međuvremenu treba uživati i u ostalom.
Neil Marshall je čovjek koji otvara jedno novo doba i dao mi je nadu u horror žanr. The Descent je toliko dobar da zasjeni veliku većinu horrora u zadnjih nekoliko godina. Tu je i Rob Zombie koji je pravi znalac i mogao bi napraviti još nešto kvalitetno. Možda vrijeme pravi velikana tek dolazi. Jaws je bio šok, onda onda je nasilje na televiziji postalo normalna stvar pa je sada vrijeme za novi šok. Iskreno se nadam da dolazi :D
Zombiemachine wrote:Kad vukodlak umre i postane zombi pa se onda za vrijeme punog mjeseca transformira, da li ga se može ubiti samo srebrnim metkom u mozak ili ima i drugi način?
Vjerojatno se prvo pretvori u čovjeka pa tek onda u zombija. Ako ne, odsjecanje glave bi trebalo riješiti problem samo tako :samuraj:

Zombiemachine

Post by Zombiemachine » 03 Dec 2006, 18:28

Vidiš, ja sam obično onaj koji filtrira filmove ostalima, pa se moram tu i tamo hvatati za slamke nakon što pogledam 5-6 niskobuđetnih neoriginalnih katastrofa u nizu. A danas je horror produkcija doslovno pomahnitala. Nakon perioda s malo izdataka i kvalitete, horror je opet "in", i to je super. Sada nabavljamo 5 novih filmova tjedno od kojih je u prosjeku bar 3 zanemarivo. Tako to ide, puno lošeg i rijetki dobar, pa se zato ti dobri dodatno cijene. Gledam ja i normalne filmove ali tek kad potrošim horrore (još nisam pogledao X-man 3 i Pirate s Kariba 2, naprimjer).

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 04 Dec 2006, 20:16

Zombiemachine wrote:O čemu ti to? Saw ne znači pila nego kratica od Jigsaw i znači puzla.
Iskreno nisam ovo nigdje još čuo, imaš kakvu referencu na to?

Post Reply