Prejeben film iz 90-tih koji zasigurno zaslužuje svoju temu. Vidim da neko nalazi male sličnosti sa Halloweenom, ja bih prvenstveno napomenuo odličnog Stepfathera sa Terry O'Quinnom, samo što je ovdje u pitanju mali klinac koji traži ljubav i savršenstvo od obitelji, i kad to ne dobije on popizdi i krene ubijati sve redom, dok je tamo odrasla osoba u pitanju koja traži isto to i ako ne dobije također popizdi. Haha, ne bi me čudilo da je Stepfather pravi otac Mikeyu

, jako su slični i jednako manijakalni. Mikey mi je jedan od omiljenih filmova na temu zla djeca koja ubijaju (ne mislim zla da su ih spopali neki demoni, vragovi, itd... ko The Exorcist ili Children Of The Corn), nego ono da se ponašaju na površini lijepo i fino, a zapravo su teški luđaci, i u stvarnosti se ponašaju jebeno luđački, traže nemoguće stvari i rade bolesne stvari, i u konačnici sposobni su ubiti nekoga! Brian Bonsall je odradio jebeno dobru ulogu, savršeno je creepy i manijakalan u filmu. Šteta što više nije u glumačkim vodama. Ashley Laurence poznatija svima iz Hellraisera je isto super u ulozi učiteljice, te Jossie Bisset. 8/10