A Knight of the Seven Kingdoms (TV Series 2026– )

Sve vezano za serije i TV, a da nema veze sa horror žanrom.
Post Reply
Michel

A Knight of the Seven Kingdoms (TV Series 2026– )

Post by Michel » 18 Feb 2026, 04:42

Action, Adventure, Drama, Fantasy
Image

Imdb
Wiki

Creators: George R.R. Martin, Ira Parker
Stars: Peter Claffey, Dexter Sol Ansell, Daniel Ings

Stotinu godina prije događaja iz Igre prijestolja, dvojica neočekivanih junaka putuju Westerosom: mladi, naivni, ali hrabri vitez Ser Duncan Visoki i njegov niski štitonoša Egg. Radnja je smještena u razdoblje kada loza Targaryena još uvijek drži Željezno prijestolje, a posljednji zmaj nije potpuno iščezao iz živog sjećanja. Velike sudbine, moćni protivnici i opasne pustolovine očekuju ove nevjerojatne i jedinstvene prijatelje.

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Re: A Knight of the Seven Kingdoms (TV Series 2026– )

Post by Michel » 18 Feb 2026, 04:43

Uskoro krećem :kokicarenje:

Pitanje. Zašto su epizode tako kratke?

John_Ryder

Post by John_Ryder » 18 Feb 2026, 10:12

Odgovor.Pitaj pisce i producente.

Ova zadnja epizoda, kako dobre borbene sekvence ufffff
"Im gonna touch you now." :P

Michel

Post by Michel » 18 Feb 2026, 15:28

Uh, jedva čekam krenut.

Prvo idem pitat pisce i producente

John_Ryder

Post by John_Ryder » 18 Feb 2026, 15:48

Michel wrote:
18 Feb 2026, 15:28
Uh, jedva čekam krenut.

Prvo idem pitat pisce i producente
ahahhahaahhahahaha ajde pitaj

Michel

Post by Michel » 21 Feb 2026, 23:39

The Hedge Knight - ljudi moji pa ovo je odlično! Priča prati jednog "viteza" koji želi postati vitez i sebe naziva Ser Dunk the Tall jer ima dva metra, ali je šlempav, čista dobrica. Nisam čitao knjige pa ne znam jel on uopće dobar borac, ali po ovome nema pojma. No, baš zbog toga je tako simpatičan i navijaš za njega. Već su u prvoj epizodi uspjeli napraviti da ga zavolimo. Upoznaje mladog dečka po imenu Egg i oni će sad zajedno putovat. Baš topla epizoda sa dosta duhovitih momenata, pomalo i ankward momenata. Onaj kralj Lyonel Baratheon je bio zanimljiv. Prekrasni krajolici, muzika top baš me uvuklo u tu eru koja naravno ne postoji, ali je vrlo slična srednjem vijeku. 8.5/10

Game of Thrones sam pogledao prvu sezonu i znam da sam bio prezadovoljan, i onda sam drugu sezonu pokušao više puta i jednostavno odustao. Stvarno mi se ne da gledati GoT pogotovo jer čitam da zadnje sezone užas.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 22 Feb 2026, 00:08

Michel wrote:
21 Feb 2026, 23:39
The Hedge Knight - ljudi moji pa ovo je odlično! Priča prati jednog "viteza" koji želi postati vitez i sebe naziva Ser Dunk the Tall jer ima dva metra, ali je šlempav, čista dobrica. Nisam čitao knjige pa ne znam jel on uopće dobar borac, ali po ovome nema pojma. No, baš zbog toga je tako simpatičan i navijaš za njega. Već su u prvoj epizodi uspjeli napraviti da ga zavolimo. Upoznaje mladog dečka po imenu Egg i oni će sad zajedno putovat. Baš topla epizoda sa dosta duhovitih momenata, pomalo i ankward momenata. Onaj kralj Lyonel Baratheon je bio zanimljiv. Prekrasni krajolici, muzika top baš me uvuklo u tu eru koja naravno ne postoji, ali je vrlo slična srednjem vijeku. 8.5/10

Game of Thrones sam pogledao prvu sezonu i znam da sam bio prezadovoljan, i onda sam drugu sezonu pokušao više puta i jednostavno odustao. Stvarno mi se ne da gledati GoT pogotovo jer čitam da zadnje sezone užas.
I ide ti na sve bolje, pogotovo zadnje dvije epizode :supz:

Michel

Post by Michel » 22 Feb 2026, 00:13

Šteta što ima samo šest epizoda zašto tako malo ne shvaćam. Nadam se da je obnovljeno za drugu sezonu.

Michel

Post by Michel » 23 Feb 2026, 03:29

Hard Salt Beef - kakav početak epizoda, pa čovjek ima skoro veliko spolovilo kao ja. Nikad nisam vidio da itko ima tako veliko spolovilo i da mi se približilo mojem. Epizoda je opet bila i lijepa, duhovita, glumci su tako pogođeni. Ono kad je Ser Duncan prisluškivao pa su ga pozvali da dođe pa onaj gospodin koji mu je rekao da je poznavao njegovog učitelja, cijela ta scena je vrhunski napravljena i odglumljena pa onda borba na kraju i priprema Ser Duncana da pokaže što zna. Nadam se da nešto zna jer po ovome svemu je samo šlempav. 8.5/10

Michel

Post by Michel » 23 Feb 2026, 04:39

The Squire - a daaaj, ovo nisam očekivao takvu završnicu kad se otkrije tko je Egg :supz: Aerion je baš pogođen zlikovac, ima tu facu, ma sve baš odvratan lik. Ona kratka broba je bila odlična kad jadnog konja pogodi :( pa onda onaj lik koji se želi kladiti pa prilazi Ser Duncanu, a Ser Duncan na kraju pokazao muda. I dobra je ona izreka oko ponosa da ponos vodi nekad na krivi put. 8.8/10

Michel

Post by Michel » 23 Feb 2026, 14:14

Seven - o Bože moj kakva epizoda! Prejebena priča s tom sedmoricom jer me podsjetilo na pravi herojizam i drago mi je da i dalje ima časnih vitezova. Kakvu je samo Ser Duncan ekipu skupio i onda Baelor na kraju kakav preokret :prayer: vrhunski sve napravljeno, zasluženo ima veliku ocjenu čista uživancija. 9.5/10

Michel

Post by Michel » 23 Feb 2026, 15:33

In the Name of the Mother - od ovog ne može bolje, ovo je u pičku materinu što je ovo bilo :prayer: :shock: remek djelo od epizode. Sama borba na početku koja je kratka prije flashbackova, kako su samo prikazali kroz njegovu kacigu napade pa stvarno se teško braniti. Sami flashback daje dubinu samome liku jer vidimo njegov origin. Već trauma iz ranog djetinjstva. I onda povratak na borbu koja je jedna od najbolje koreografiranih borbi ikada. Blato, magla, surovost i sama težina koju su nosili i volja koju su dali ma perfektno. I zanimljivo kako nisu prikazali ostale borbe već samo fokus na Ser Duncanu, ali čuje se sa strane ostale borbe, koplja lete. I onda kraj ajme meni to nisam očekivao pa kako i zašto :( fantastična gluma od svih, pogotovo od ovog glumca koji glumi Ser Duncana. 10/10

Michel

Post by Michel » 23 Feb 2026, 16:27

The Morrow - očekivano non akcija ovo finale ali svejedno odlična epizoda. Rastanak od svih i novi početak, ali s Eggom. Kakve nas samo pustolovine očekuju jedva čekam vidjeti i točno sam znao da nije rekao svojem ocu da odlazi. 9/10

Serija je pravo malo remek djelo, najbolja sezona ove godine zasad. Vrhunski je napravljena na svim razinama. Za prvu sezonu 9.3/10

John_Ryder

Post by John_Ryder » 23 Feb 2026, 21:19

Svi žalimo što epizode na traju sat vremena, pa ovo je užitak za gledati

Post Reply