Koji ste strip zadnji čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
John_Ryder

Re: Koji ste strip zadnji čitali?

Post by John_Ryder » 16 Dec 2024, 23:18

Michel wrote:
16 Dec 2024, 21:51
Šteta, meni bilo odlično
:P
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 31 Dec 2024, 00:46

Nešto nam ubija djecu - fibra je izbacila dva omnibusa ovoga serijala, za koji mi je više ljudi potvrdilo da je jako dobar. Nakon čitanja, moram reći da sam očekivao  nešto "više". Crtež je malčice specifičan, ima dosta nasilja i , kao sto to naslov sugerira, ima djece koja više nisu živa. Ali priča je mogla biti daleko bolja. Neću sada u detalje da ne spoilam, ali ukratko: Čudovišta koja samo vide djeca , love ih pripadnici tajne organizacije (koji ih također mogu viditi zbog "razloga). Nasilja , krvi i mrtvih ne manjka. Hrvatski prijevod je dobar.Naravno kad/ako fibra izda i treći omnibus, bude se uzeo.
I may be an idiot, but i am no fool.

Michel

Post by Michel » 11 Jan 2025, 19:20

Image

Stare prdonje

Oni koji ostaju - započeo ovaj zanimljiv strip i prvo poglavlje je uvod u ono što slijedi a radi se o trojici staraca koji se znaju od djetinjstva i kreću na zajednički put sa trudnom unukom jednog od njih kako bi pokupili neko blago. Zanimljivo sa veoma toplim crtežom, vrlo opuštajući strip zasad. 3.7/5

Image
Image

Pierrot i Bonny - druga priča počinje smiješno u pekari da bi unuka od onog starca poslala dosta novaca drugom starcu i potpisala se kao jedna ženska koju je on znao i tu počinje sve krivo. Jako zabavna priča sa nekoliko smiješnih trenutaka. 3.7/5

Image

Onaj koji odlazi - ovo postaje sve bolje i bolje ali i smiješnije. Jedan od dedeka doživio moždani udar pa polako saznajemo njegovu povijest i svakakve tajne i gdje je bio, čime se bavio. I još niz podpriča. Baš odlično, toplo i smiješno. Prirasli su mi k srcu dedeki. 4.5/5

Image

Čarobnica - zadnja priča nekako najslabija. Dobro je bilo, ali nakon prošle sjajne očekivao sam barem jednako kvalitetnu. Ovo nije kraj, bit će i drugi strip. 3.5/5

KONAČNA OCJENA: 3.7/5
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Post by Michel » 31 Jan 2025, 00:33

Image

Stare prdonje. knjiga druga

Spremni za ludnicu - dobar početak druge knjige o čangrizavim starcima. Bilo je smiješnih trenutaka, čak Alan Fordovski sa jakom završnicom. 3.5/5

Naočale - i zadnja priča druge knjige, priično bezvezno sve to u prašumi i što su izvodili. 2.3/5

Nepotreban nastavak realno, ne vidim čemu.

OCJENA ZA DRUGU KNJIGU: 2.6/5

maddjuro

Post by maddjuro » 16 Feb 2025, 21:46

Vrana - konačno da i ja pročitm ovaj "klasik". Crtež je dobar; ali bože sačuvaj Emo-izma.

Michel

Post by Michel » 16 Feb 2025, 21:53

To srpsko izdanje?

maddjuro

Post by maddjuro » 17 Feb 2025, 00:05

Michel wrote:
16 Feb 2025, 21:53
To srpsko izdanje?
Oz Comics; hrv izdanje

Michel

Post by Michel » 17 Feb 2025, 05:11

Opa, to se nabavlja obožavam film.

maddjuro

Post by maddjuro » 17 Feb 2025, 16:23

Michel wrote:
17 Feb 2025, 05:11
Opa, to se nabavlja obožavam film.
20€ bilo u SNK; sto se tiče kvalitete, veliki tvrdo uvezani format

Michel

Post by Michel » 05 Mar 2025, 23:41

Image

Watchmen

U ponoć svi agenti - počinje sa Rorchachom koji istražuje ubojstvo svojeg starog kolege Komedijaša koji je bio strašno jak, ali ga je netko izdominirao i ubio. Polako Rorcharch dolazi do ostalih kolega i govori im da je netko ubio Komedijaša. Upoznajemo tako polagano sve ostale likove dok cijelo poglavlje zadržava detektivsku notu. Fantastično poglavlje i uvod. Crtež je jako lijep, nekako pun, izbalansiran... Scenarij odličan. 5/5

Image

Prijatelji kojih nema - znači ovaj strip čitam tako pažljivo i sporo, upijam svaku sliku, svaku rečenicu tako je odlično. U ovom poglavju sprovod od Komedijaša i razmišljanje od strane doktora Manhatana, Noćne ptice i Ozmandisa i njihova sjećanja na provedene trenutke sa Komedijašem koji je bio realno smeće od čovjeka. I opet na kraju povratak na Rorchascha koji polako postaje glavni lik jer pratimo njegove misli. Nema se tu što puno dodavati, fenomenalan crtež i priča. 5/5

Image
Sudac svega svijeta - i dalje se nastavlja odlično, ovaj put vidimo koliko je ustvari Doktor Manhatan tragičan lik zbog sve te moći koje posjeduje. Neke prelijepe slike, kadrovi na Marsu i razmišljanja. I super je na kraju svakog poglavlja dobijemo i tekst od nekoliko stranica i povijesti Minutaša i kako je sve krenulo. 5/5

Majstor urar - epizoda o Doktoru Manhattanu i kako je nastao. Pratimo njegova nelinearna razmišljanja o životu i ljudima oko njega, ljude koje zna i ljude kao vrsta. Scenarij je ovdje nevjerojatan i ovo je za nobela kako je napisano. Odličan crtež, zanimljvii raspleti i kako ustvari njegova moć ne pomaže ljudima kako bi se na prvu pomislilo. 5/5

Strašni sklad - odlična priča uglavnom fokus na Rorschachu i njegovim mislima tijekom mračne noći u New Yorku. Postavljena mu je zamka na koju je nasjeo pa se morao boriti protiv policije, ali kraj je brutalan kada ga pretuku obične ništice skidajući mu masku i tu se vidi da je ispod te maske Rorschach skroz neobičan "junak". I napali su još Ozmandisa, ali je to on riješio. Gledao sam film pa znam tko je ubio Komedijaša, ali mi je super sad čitati da vidim jel ima nekih hintova. 5/5

Image
I ponor gleda u tebe - priča o Rorschachu i zašto je postao to što je. Ispituje ga jedan psiholog koji ga poručava i pokušava otkriti sve o njemu i zašto radi to što radi. Dosta bolesna priča u nekim dijelovima, sve ima svoje razloge pa tako i zašto Rorchach radi to što radi. 5/5

Brat postah zmajevima - u ovom broju pratimo Dana i Laurie gdje se seksualna tenzija može rezati nožem. Nema šta, bilo koji broj o bilo čemu, ovo je i dalje vrhunski. Razgledavanje Danova broda, seks između njih dvoje pa spašavanje ljudi iz goruće zgrade pa opet seks ovaj put mu se digao haha. Fantastično! 5/5

Dusi stari - koliko je toga natrpano u ovom poglavlju, a sve savršeno funkcionira. Crtež, boje, likovi, priča sve se tako lijepo upotpunjuje. Pa malo dobrog humora i simbolike. Laurie je tako dobra pica ajme meni. Rorchach faca samo takva, kako ih je izigrao u zatvoru. Bilo je svega, od akcije do drame. 5/5

U tami bića - al koja je ovo poezija, koliko divne filozofije tipično za Moorea. Laurie i Jon (Doktor Manhattan) otiđu na Mars i vode duboku filozofsku raspravu o tome što je bitnije, čovječanstvo ili atomi. Dvije percepcija, i sad tko će razumijeti drugog. Sve je briljantno nacrtano i napisano, nemam riječi za ovaj strip koje je čudo. Uz sve to vidjeli smo i djetinjstvo od Laurie i saznali da joj je Komedijaš bio otac. A njezina majka baš žešća kurava. Još ostalo nekoliko brojeva, ne želim se rastat, ali znam da ću morat ajme... 5/5

Image
Stižu dva jahača - evo i broj u kojem se otkrije da je Ozymandias taj koji stoji iza svega, ultimativni negativac. Baš me zanima ljudi koji su čitali prvo strip prije filma, jesu skužili da bi on mogao biti iza svega. Da i jesu, mislim da to ne umanjuje kvalitetu. Rorchach se vratio sa maskom i krenuo sa Noćnom pticom na Antarktik suočit se sa Ozzijem. 5/5

Gledajte djela moj i strepite - priča o Ozymandiasu i njegovom planu koji govori cijelo vrijeme Noćnoj ptici i Rorchachu i sve im je lijepo objasnio i to mi je bilo čudno zašto tako objšanjava kao neki klišej kada negativac objašnjava, ali onda mi je sve bilo jasno na kraju, odlično napravljeno. 5/5

Image

Jači, al' nježniji svijet - i završno poglavlje gdje se događa kulminacija svega. Početne stranica jako uznemirujuće cijeli New York izmasakriran pa onda dolazi doktor Manhattan kod Ozymandiasa koji pokušava uništiti Manhattana ali ne uspijeva. Manhattana se vraća, ali ga ne ubija zato što Ozymandias nažalost ima poantu onoga što radi pto se naravno ne sviđa Rorschachu gdje dobivamo fenomenalnu scenu između Rorschacha i Manhattana. Poetično na kraju, duboko i filozofski. Poučno i inteligentno. Elegantno i tajnovito. Znakovito i nenadmašno. Jednom riječju savršeno. Savršen strip. 5/5

Image

OCJENA ZA CIJELI STRIP: 5/5

I izdanje od Fibre je klasa za sebe. Nenadjebivo. Dodaci, i sve ostalo nevjerojatno djelo. Ne znam da li će ikada neki drugi strip ovo nadmašiti. Jedna od najboljih stvari koje sam ikada pročitao.

John_Ryder

Post by John_Ryder » 06 Mar 2025, 00:24

Michel wrote:
05 Mar 2025, 23:41
Image

Watchmen

U ponoć svi agenti - počinje sa Rorchachom koji istražuje ubojstvo svojeg starog kolege Komedijaša koji je bio strašno jak, ali ga je netko izdominirao i ubio. Polako Rorcharch dolazi do ostalih kolega i govori im da je netko ubio Komedijaša. Upoznajemo tako polagano sve ostale likove dok cijelo poglavlje zadržava detektivsku notu. Fantastično poglavlje i uvod. Crtež je jako lijep, nekako pun, izbalansiran... Scenarij odličan. 5/5

Image

Prijatelji kojih nema - znači ovaj strip čitam tako pažljivo i sporo, upijam svaku sliku, svaku rečenicu tako je odlično. U ovom poglavju sprovod od Komedijaša i razmišljanje od strane doktora Manhatana, Noćne ptice i Ozmandisa i njihova sjećanja na provedene trenutke sa Komedijašem koji je bio realno smeće od čovjeka. I opet na kraju povratak na Rorchascha koji polako postaje glavni lik jer pratimo njegove misli. Nema se tu što puno dodavati, fenomenalan crtež i priča. 5/5

Image
Sudac svega svijeta - i dalje se nastavlja odlično, ovaj put vidimo koliko je ustvari Doktor Manhatan tragičan lik zbog sve te moći koje posjeduje. Neke prelijepe slike, kadrovi na Marsu i razmišljanja. I super je na kraju svakog poglavlja dobijemo i tekst od nekoliko stranica i povijesti Minutaša i kako je sve krenulo. 5/5

Majstor urar - epizoda o Doktoru Manhattanu i kako je nastao. Pratimo njegova nelinearna razmišljanja o životu i ljudima oko njega, ljude koje zna i ljude kao vrsta. Scenarij je ovdje nevjerojatan i ovo je za nobela kako je napisano. Odličan crtež, zanimljvii raspleti i kako ustvari njegova moć ne pomaže ljudima kako bi se na prvu pomislilo. 5/5

Strašni sklad - odlična priča uglavnom fokus na Rorschachu i njegovim mislima tijekom mračne noći u New Yorku. Postavljena mu je zamka na koju je nasjeo pa se morao boriti protiv policije, ali kraj je brutalan kada ga pretuku obične ništice skidajući mu masku i tu se vidi da je ispod te maske Rorschach skroz neobičan "junak". I napali su još Ozmandisa, ali je to on riješio. Gledao sam film pa znam tko je ubio Komedijaša, ali mi je super sad čitati da vidim jel ima nekih hintova. 5/5

Image
I ponor gleda u tebe - priča o Rorschachu i zašto je postao to što je. Ispituje ga jedan psiholog koji ga poručava i pokušava otkriti sve o njemu i zašto radi to što radi. Dosta bolesna priča u nekim dijelovima, sve ima svoje razloge pa tako i zašto Rorchach radi to što radi. 5/5

Brat postah zmajevima - u ovom broju pratimo Dana i Laurie gdje se seksualna tenzija može rezati nožem. Nema šta, bilo koji broj o bilo čemu, ovo je i dalje vrhunski. Razgledavanje Danova broda, seks između njih dvoje pa spašavanje ljudi iz goruće zgrade pa opet seks ovaj put mu se digao haha. Fantastično! 5/5

Dusi stari - koliko je toga natrpano u ovom poglavlju, a sve savršeno funkcionira. Crtež, boje, likovi, priča sve se tako lijepo upotpunjuje. Pa malo dobrog humora i simbolike. Laurie je tako dobra pica ajme meni. Rorchach faca samo takva, kako ih je izigrao u zatvoru. Bilo je svega, od akcije do drame. 5/5

U tami bića - al koja je ovo poezija, koliko divne filozofije tipično za Moorea. Laurie i Jon (Doktor Manhattan) otiđu na Mars i vode duboku filozofsku raspravu o tome što je bitnije, čovječanstvo ili atomi. Dvije percepcija, i sad tko će razumijeti drugog. Sve je briljantno nacrtano i napisano, nemam riječi za ovaj strip koje je čudo. Uz sve to vidjeli smo i djetinjstvo od Laurie i saznali da joj je Komedijaš bio otac. A njezina majka baš žešća kurava. Još ostalo nekoliko brojeva, ne želim se rastat, ali znam da ću morat ajme... 5/5

Image
Stižu dva jahača - evo i broj u kojem se otkrije da je Ozymandias taj koji stoji iza svega, ultimativni negativac. Baš me zanima ljudi koji su čitali prvo strip prije filma, jesu skužili da bi on mogao biti iza svega. Da i jesu, mislim da to ne umanjuje kvalitetu. Rorchach se vratio sa maskom i krenuo sa Noćnom pticom na Antarktik suočit se sa Ozzijem. 5/5

Gledajte djela moj i strepite - priča o Ozymandiasu i njegovom planu koji govori cijelo vrijeme Noćnoj ptici i Rorchachu i sve im je lijepo objasnio i to mi je bilo čudno zašto tako objšanjava kao neki klišej kada negativac objašnjava, ali onda mi je sve bilo jasno na kraju, odlično napravljeno. 5/5

Image

Jači, al' nježniji svijet - i završno poglavlje gdje se događa kulminacija svega. Početne stranica jako uznemirujuće cijeli New York izmasakriran pa onda dolazi doktor Manhattan kod Ozymandiasa koji pokušava uništiti Manhattana ali ne uspijeva. Manhattana se vraća, ali ga ne ubija zato što Ozymandias nažalost ima poantu onoga što radi pto se naravno ne sviđa Rorschachu gdje dobivamo fenomenalnu scenu između Rorschacha i Manhattana. Poetično na kraju, duboko i filozofski. Poučno i inteligentno. Elegantno i tajnovito. Znakovito i nenadmašno. Jednom riječju savršeno. Savršen strip. 5/5

Image

OCJENA ZA CIJELI STRIP: 5/5

I izdanje od Fibre je klasa za sebe. Nenadjebivo. Dodaci, i sve ostalo nevjerojatno djelo. Ne znam da li će ikada neki drugi strip ovo nadmašiti. Jedna od najboljih stvari koje sam ikada pročitao.
Kakav si ti šmokljan, šmoljo.Pa to se odmah vidi da ne jebeš ništa

Image
Image

Michel

Post by Michel » 14 Mar 2025, 20:26

Image

Sputnikove godine

Penal - započeo s novim stripom i izabrao ovo. Radi se o klincima u jednom kvartu koji se dijele na one koji su odozgora i oni koji su odozdole. Ne vole se baš pa odmah na početku vidimo kvartovskih tučnjava, ali i igranja nogometa gdje se natječu. Ovo prvo poglavlje je bilo jako zabavno, nostalgično jer me podsjetilo na djetinjstvo i crtež je baš lijep, tuš je onako taman, ali svijetli i vidi se svaka crta. 4.3/5

Ja sam šef! - odlična priča gdje se klinci natječu tko će biti novi šef točnije Rene i Gigi. Kako me ovo sve podsjetilo na djetinjstvo. Znači, igraju nogomet i dolazi neka baba i želi im probušiti loptu baš kako i u mojem djetinjstvu, samo smo imali jednog ludog dedu. Pa igre obaranje ruku, luk i strijela. Čak su u jednom kadru stavili i one pljucke ne mogu se sjetiti jel se tako zvalo ali kad staviš u kemijsku kuglicu od papirića i puhneš. 4.5/5
Image
Bip Bip - igranje po snijegu, pravljenje raketa i vatromet, svakakve ludorije u ovom broju. Baš lijepo druženje sa starim prijateljima. Da, toliko su me uvjerili da su ovo kao moji prijatelji iz djetinjstva 4/5

Boncarnarda šaka jada! - i zadnja priča od koje se nisam htio rastati. Opet nastavak dogovdoština i totalno sam se mogao poistovjetiti sa nekoliko klinaca i sa svime što rade. Igranje u onome, pa pokraj tračnica. A tek nenormalan kraj, ali sve lijepo ide. 4.5/5
Image
OCJENA ZA CIJELI STRIP: 4.4/5

Ovaj strip je miris djetinjstva :heart:

John_Ryder

Post by John_Ryder » 14 Mar 2025, 21:44

isuse kakv šmokljan, hehe

Image
Image

Michel

Post by Michel » 18 Mar 2025, 00:30

Image

Colorado train - ovakav strip još nisam čitao. Naime, autor stripa je Alex W. Inker, francuz koji obožava Stephena Kinga i ovaj strip je posvetio Kingu što odmah i piše na početku. No, ono po čemu je poseban je što postoji playlista koju slušaš dok čitaš i to sam upravo napravio. Sa 20 priča, svaka se nadovezuje na prijašnju, ali svaki segment je prosjek 5, 6 stranica i kada započinjemo novu stranicu, ima pjesma koja se sluša dok čitaš taj segment. I to su uglavnom pjesme grunge, skate punk kakav je bio popularan 90-ih i meni je to leglo samo tako. Ima nešto kada slušaš i već početni kadar u stripu klinac na skejtu dok svira skate punk. E sad, o čemu se radi. Onako Kingovski, smješten u ruralno područje mali gradić gdje pratimo klince tek ušli u pubertet kako se zabavljaju onako čista depra, svi neki klošari, ali imaju dušu i ljudskost u sebi. Možemo se poistovjetiti sa njima. Pa tu jedan mali krene pričati o Wendigu pa se dogodi užasno ubojstvo pa ide istraga. Pa onda naši klinci idu istraživat jer su naišli trag. Ima svega pomalo, sve ono što je činilo i naše avanture. Smješten je u 90-e, strip je mračan. Nacrtan je sa jakim tušem, ali nevjerojatno atmosferično, dugo atmosferičniji strip nisam pročitao. I zanimljivo prije ovog čitao sputnikove godine koji je o djetinjstvu, ali onom zaigranom, i onda ovaj koji je zreliji. Scenarij je mogao biti bolji, ali sve se nadomještava sa prekrasnim krajolicama, atmosferom i likovima i naravno te pjesme koje baš dobro legnu dok čitaš. Ovo je kao neka horor misterija. 4.5/5

Image
Image
Image
Image

Michel

Post by Michel » 22 Mar 2025, 01:17

Image

Hoka hey! - ovo je bio baš jako kvalitetan western strip. Dvoje indijanaca (Mali nož i Nema Mjeseca) zajedno sa jednim Ircem Sullyijem otimaju Georgesa, meksikanca koji ima indijanske krvi. Na putu ih lovi lovac na glave dok oni traže oca od Malog noža kako bi se on osvetio. Kroz tu pustolovinu saznajemo polako o svim likovima kako su ovdje dospije dok putuju kroz prekrasan krajolik. Boje su fantastične u stripu, pozadina prelijepa i veoma inspirativan strip koji ne štedi nikoga. Nema sad nekih twistova, ali ne boji se ubiti bitne likove na tom putu. Ho hey! znači 'Naprijed' i bitan je kotačić našega putovanja koje promatramo kroz oči tog klinca. Ima neki scenarističkih grešaka, i tako nekih sitnica, ali sve u svemu jedan jako preporučljiv strip. 4.2/5

Image
Image
Image

Post Reply