The Fall of the House of Usher (TV Mini Series 2023) NETFLIX

Žanrovske TV serije, dokumentarci i slično.
John_Ryder

Re: The Fall of the House of Usher (TV Mini Series 2023) NETFLIX

Post by John_Ryder » 15 Oct 2023, 02:18

Ne može netflix bez guranja nepotrebnog pederluka, valjda su glavni direktori homići.Kraj epizode veliki plus,i obećava.Nastavlja se gledanje
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Michel

Post by Michel » 23 Oct 2023, 20:05

Daj moram ovo nastavit jebote pogledam prvu epizodu i svidi mi se i onda stanem kako ne volim to :facepalm: samo serija nije kao neke koje te prime i pogledaš u jednom danu.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

John_Ryder

Post by John_Ryder » 23 Oct 2023, 21:17

Michel wrote:
23 Oct 2023, 20:05
Daj moram ovo nastavit jebote pogledam prvu epizodu i svidi mi se i onda stanem kako ne volim to :facepalm: samo serija nije kao neke koje te prime i pogledaš u jednom danu.
Sreća da ide na bolje, tako da svakako nastavi
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Michel

Post by Michel » 22 Dec 2023, 11:24

The Masque of the Red Death - nakon više od dva mjeseca pogledao drugu epizodu koja ima naziv po poznatoj Poeovoj kratkoj priči. Pa ovo je Sodoma i Gomora, stvarno previše tog pederluka, orgija i sličnih nakaza. Ali payoff je dobar na kraju jer me sada zanima
SpoilerShow
tko je Verna, a ona je anagram za Raven to je tako očito. U kratkoj priči ljudi umru zbog nekakve kuge dok je ovdje to normalno modernizirano ali na dobar način
vidjet ćemo kuda dalje, ali ovo je baš nemoralna serija a opet te nekako zaokupi. 7/10

Michel

Post by Michel » 23 Dec 2023, 08:22

Murder in the Rue Morgue - u trećoj obitelj snosi posljedice onoga što se dogodilo na kraju prošle epizode i uz to vraćamo se u prošlost da vidimo kako se Roderick obogatio. Ova epizoda je većinom o Camille koju glumi žena od Flanagana i ovdje izgleda bolje nego ikad ali isto tako glumi klasičnog jebivjetra koji misli da drugi sve za nju mogu raditi (nešto ala Cons). Onako kako je završila, tako je bilo i u kratkoj priči. Al moram pohvaliti Vernu, ona mi je najbolji lik i sviđa mi se moderna interpretacija kao neka manifestacija Gavrana u tijelu zgodne žene koja nagovještava smrt i upozorava ih te im daje priliku ali oni je ne uzimaju. 7.7/10

Michel

Post by Michel » 26 Dec 2023, 10:09

The Black Cat - skroz luda epizoda sa mačkom, jednom od najpoznatijih Poeovih priča. Baš me zanima kako će Roderick postati glavni jer kako vidimo u mladosti, on dosta sluša onog svojeg šefa. A tog šefa glumi Michael Trucco i ubija ulogu. Karizmatičan i kvalitetan, a pojavljuje se skoro u svim Flanaganovim serijama. 7.7/10

Michel

Post by Michel » 29 Dec 2023, 00:18

The Tell-Tale Heart - ova epizoda mi je bila bezveze. Mlada Madeline me iritira sa svojim feminstičkim glupostima. Jebote, idu skroz woke a i ponavljaju se. Kog boli kurac što umiru. Toliko antipatični likovi, uopće mi nije stalo do njih. U početku ok radi toga da vidim kako će umrijeti, ali sve na isti kalup. 5/10

Michel

Post by Michel » 30 Dec 2023, 12:29

Goldbug - e ovo je bila jako dobra epizoda pogotovo kada Pym pokaže sve one slike gdje se Verna pokazuje kroz povijest. I ludilo koje doživljava histerična Tamerlane. 7.6/10

Michel

Post by Michel » 06 Jan 2024, 22:16

The Pit and the Pendulum - ovu epizodu sam čekao jer je napravljena prema legendarnoj Poevoj priči pa me zanimalo kako će prikazati njihalo. Dobro u to na kraju složili, definitivno smrt koju ne bih volio iskusiti. Verna je highlights ove epizode, dobro
SpoilerShow
da je oživjela Rodericka
jer ova Madelin me opako živcira. I mlađa, i starija verzija. 8/10

Michel

Post by Michel » 14 Jan 2024, 22:25

The Raven - i evo otišla finalna epizoda i moram reći da je finale bilo odlično. E da je tako bila svaka epizoda. Uglavnom, platili su danak, a najbolja scena čitave serije mi je u ovoj epizodi onaj fllashback kada im Verna nudi ugovor nakon što su zazidali onog šefa. I mene je uvjerila da to može napraviti. Poetična epizoda sa dosta citata iz Poeovih priča. 8.8/10

Za sezonu dajem 7.6/10

Post Reply