Blairwitch project
- Boby
Po meni, jedinica nije nikakvo remek dijelo. Samo je dobra i orginalna ideja koja se je primjenila u pravo vrijeme. Ne kužim kaj je tu remek dijelo; nema se kaj za glumiti, snimati, režirati i sve ostalo vezano za izradu filma. Za preporuku je ali da je remek dijelo; nema standarde po kojima bi se se mogla uopće utvrđivati kvaliteta filma.
A kaj se tiče dvojke; to je izvrstan film. Naravno, jako je podcijenjen jer ga je hrpa krtičara dočekala na nož a onda se je većina išla prema tome mišljenju kritike ravnati. Priča je dobra, glumci su uvjerljivi, neke scene su šokantne dok druge zastrašujuće a atmosfera na najvišem nivou. Gotovo da čovjek može osjetiti kakav je osjećaj otići u šumu istraživati urbanu legendu i shvatiti koliku je grešku time napravio
A kaj se tiče dvojke; to je izvrstan film. Naravno, jako je podcijenjen jer ga je hrpa krtičara dočekala na nož a onda se je većina išla prema tome mišljenju kritike ravnati. Priča je dobra, glumci su uvjerljivi, neke scene su šokantne dok druge zastrašujuće a atmosfera na najvišem nivou. Gotovo da čovjek može osjetiti kakav je osjećaj otići u šumu istraživati urbanu legendu i shvatiti koliku je grešku time napravio
- john_constantine
- Boby
Svakako da može biti obilježje remek dijela ali ne mora nužno time i činiti remek dijelo. Hrpa je filmova koji su orginalni i s dobrom idejom a nisu remek dijela dok ima i hrpa remek dijela kaj nisu orginalna niti se ideja čini dobrom pa su i dalje remek dijeladr mladjo wrote:to i je jedno od obilježja remek djela.samo pogledaj koliko je taj film utjecao na nezavisne filmove..Samo je dobra i orginalna ideja koja se je primjenila u pravo vrijeme.
-
FilmTV
Previše si zabrijao na to šta je remek djelo po čijim kriterijima. Ako je nekome film remek djelo onda je njemu remek djelo, to što tebi nije je nevažno, svatko ima pravo na svoje mišljenje, ne moraš svoje gurati u prvi plan. Tj. možeš, ako imaš neki pravilnik po kojem možemo točno zbrojiti bodove i vidjeti šta čini remek djelo. Recimo neki ISO standard za remek djelaBoby wrote:Svakako da može biti obilježje remek dijela ali ne mora nužno time i činiti remek dijelo. Hrpa je filmova koji su orginalni i s dobrom idejom a nisu remek dijela dok ima i hrpa remek dijela kaj nisu orginalna niti se ideja čini dobrom pa su i dalje remek dijeladr mladjo wrote:to i je jedno od obilježja remek djela.samo pogledaj koliko je taj film utjecao na nezavisne filmove..Samo je dobra i orginalna ideja koja se je primjenila u pravo vrijeme.
- Boby
Pa ovak, za mene je film remek dijelo u kojem je dobra režija, gluma, scenarij a česta im je odlika da su i inovativni. U Blair Witch Projectu sve je snimljeno, režirano i odglumljeno amaterski te je (barem meni) poniženje za istinska remek dijela gurati ga skupa s njima u koš. Film je vješti marketinski trik, zanimljv jest, zabavan ali ništa više od toga. A ako je nekome remek dijelo neka mu bude; ja neću nikoga siliti da misli isto što i jaFilmTV wrote:Previše si zabrijao na to šta je remek djelo po čijim kriterijima. Ako je nekome film remek djelo onda je njemu remek djelo, to što tebi nije je nevažno, svatko ima pravo na svoje mišljenje, ne moraš svoje gurati u prvi plan. Tj. možeš, ako imaš neki pravilnik po kojem možemo točno zbrojiti bodove i vidjeti šta čini remek djelo. Recimo neki ISO standard za remek djelaBoby wrote:Svakako da može biti obilježje remek dijela ali ne mora nužno time i činiti remek dijelo. Hrpa je filmova koji su orginalni i s dobrom idejom a nisu remek dijela dok ima i hrpa remek dijela kaj nisu orginalna niti se ideja čini dobrom pa su i dalje remek dijeladr mladjo wrote:to i je jedno od obilježja remek djela.samo pogledaj koliko je taj film utjecao na nezavisne filmove..
- Freddy
- dr_gonzo
Boby wrote:Pa ovak, za mene je film remek dijelo u kojem je dobra režija, gluma, scenarij a česta im je odlika da su i inovativni. U Blair Witch Projectu sve je snimljeno, režirano i odglumljeno amaterski te je (barem meni) poniženje za istinska remek dijela gurati ga skupa s njima u koš. Film je vješti marketinski trik, zanimljv jest, zabavan ali ništa više od toga. A ako je nekome remek dijelo neka mu bude; ja neću nikoga siliti da misli isto što i jaFilmTV wrote:Previše si zabrijao na to šta je remek djelo po čijim kriterijima. Ako je nekome film remek djelo onda je njemu remek djelo, to što tebi nije je nevažno, svatko ima pravo na svoje mišljenje, ne moraš svoje gurati u prvi plan. Tj. možeš, ako imaš neki pravilnik po kojem možemo točno zbrojiti bodove i vidjeti šta čini remek djelo. Recimo neki ISO standard za remek djelaBoby wrote: Svakako da može biti obilježje remek dijela ali ne mora nužno time i činiti remek dijelo. Hrpa je filmova koji su orginalni i s dobrom idejom a nisu remek dijela dok ima i hrpa remek dijela kaj nisu orginalna niti se ideja čini dobrom pa su i dalje remek dijela
Po tome ispada da Evil Dead i BrainDead nisu remek djela
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- Boby
Filmovi koje si naveo, ak se ne varam nisu amaterski snimani. To kaj su jeftini je sasvim druga stvar. U njima imaš redatelja za svojom stolicom, glumce koji glume, scenarij koji je rezultat kreativnosti. Blair Witch je sniman na način kojim bi ga svatko od nas na ovom forumu mogao snimiti. Slobodno tresi kameru jer se time pridodaje vjerodostojnosti, slobodno glumataj i zafrkavaj se jer tim ne djeluješ kao da glumiš već si stvarna osoba. Drugim riječima, svakome je moglo pasti napamet da pozove tri prijatelja i s njima iscenira (ne odglumi) događaj koji bi se gledateljima trebao prodati kao stvarno zbivanje; a onda razglasiti na internetu da je to izgubljena autentična snimka. To za mene nije remek dijelo već jeftina prijevaradr_gonzo wrote:Boby wrote:Pa ovak, za mene je film remek dijelo u kojem je dobra režija, gluma, scenarij a česta im je odlika da su i inovativni. U Blair Witch Projectu sve je snimljeno, režirano i odglumljeno amaterski te je (barem meni) poniženje za istinska remek dijela gurati ga skupa s njima u koš. Film je vješti marketinski trik, zanimljv jest, zabavan ali ništa više od toga. A ako je nekome remek dijelo neka mu bude; ja neću nikoga siliti da misli isto što i jaFilmTV wrote: Previše si zabrijao na to šta je remek djelo po čijim kriterijima. Ako je nekome film remek djelo onda je njemu remek djelo, to što tebi nije je nevažno, svatko ima pravo na svoje mišljenje, ne moraš svoje gurati u prvi plan. Tj. možeš, ako imaš neki pravilnik po kojem možemo točno zbrojiti bodove i vidjeti šta čini remek djelo. Recimo neki ISO standard za remek djela
Po tome ispada da Evil Dead i BrainDead nisu remek djela![]()
![]()
![]()
-
Unreal
Nisam gledao film ali koliko znam Blair Witch nije jako orginalan jer The Last Broadcast je snimljen na sličnu ideju http://www.imdb.com/title/tt0122143/ .
- dr mladjo
uradi isto što i oni i ljudi če za tebe reči da si obični plagijator.možda je i netko radio slično ali oni su najpoznatiji.Boby wrote:
Filmovi koje si naveo, ak se ne varam nisu amaterski snimani. To kaj su jeftini je sasvim druga stvar. U njima imaš redatelja za svojom stolicom, glumce koji glume, scenarij koji je rezultat kreativnosti. Blair Witch je sniman na način kojim bi ga svatko od nas na ovom forumu mogao snimiti. Slobodno tresi kameru jer se time pridodaje vjerodostojnosti, slobodno glumataj i zafrkavaj se jer tim ne djeluješ kao da glumiš već si stvarna osoba. Drugim riječima, svakome je moglo pasti napamet da pozove tri prijatelja i s njima iscenira (ne odglumi) događaj koji bi se gledateljima trebao prodati kao stvarno zbivanje; a onda razglasiti na internetu da je to izgubljena autentična snimka. To za mene nije remek dijelo već jeftina prijevara
http://www.imdb.com/user/ur4554045/ratings