Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
maddjuro

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by maddjuro » 27 Dec 2017, 16:44

Bright- posto vec duže naletih na ovaj film, najčešće tipa da je film odličan, makar su kritike osrednje. Nakon gledanja, moram reci da je ovo jedan osrednji "buddy cop" film; samo zamjenite orkove sa crncima, vilenjake sa (ajmo reći) kinezima i to je to. Ako izuzmemo "nadnaravni" dio ovo je jedan u najbolju ruku , prosječan film. AKo ga preskočite nećete ništa izgubiti
I may be an idiot, but i am no fool.

Mr. Pest

Post by Mr. Pest » 28 Dec 2017, 02:11

Ajme, to je ono sa Will Smithom, čim sam vidio synopsis na IMDbu pomislio sam da se radi o bezobraznom vrijeđanju inteligencije, a trailer me nije nimalo razuvjerio. Pa zar je moguće da lik koji je jedno vrijeme bio najplaćeniji hollywoodski glumac te ima hrpu ozbiljnih filmova iza sebe pristaje na takve limunade? Isto tako svako malo vidim Banderasa u nekakvim akcijskim filmićima Ž-kategorije... Kako to da onaj Tyrell peškić iz Got-a ima bolju karijeru od ovih ikona?
I've seen enough horror movies to know that any weirdo wearing a mask is never friendly.

john_constantine

Post by john_constantine » 28 Dec 2017, 09:37

Savage dog (2017) - Scott Adkins kao Martin, bjegunac u Indoneziji koji sudjeluje u borbama. Klasična tematika kao kickboxer. Borbe su dobre, ali dosada nije nadmašio samog sebe u Universal soldier 4. To mi je njegov najjači film. Ovaj vrijedi spomenuti radi klaonice mačetom u krčmi, ostalo nažalost prosjek. 3\5
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 29 Dec 2017, 00:11

Blade Runner 2049- konacno da sam i ja ovo pogledao. Sve u svemu film je prosjek, vizualno je dobar, glazba je solidna, ali priča je (u najbolju ruku) prosjek. Nekako mi se film činio "pretencijoznim", a i predug je. Sve u svemu, nedostojan nastavak orginala koji je bio i još uvjek je klasik

john_constantine

Post by john_constantine » 29 Dec 2017, 08:41

Previše rastegnut film. Odličan početak, ali kasnije je uz mene pola kine drijemalo. Mislim, sve je užasno sporo. Izgovaranje dijaloga, scene koje bi trebale trajati par minuta su rastegnuli na 15 minuta. A niti priča nije bogznašto. Imalo je potencijala, androidi koji dobivaju svijest. Umjesto da se ozbiljno pozabavi tom tematikom, film se na kraju sveo na ljubav između virtualne cure i androida + glavni negativac koji je neplodan. I Harrison Ford tek toliko da imaju što raditi.
Igra detroit become human će puno bolje obraditi tu tematiku o androidima, njihovoj svjesnosti i sukobu ljudi i androida. Ovaj film je na kraju samo nepotreban nastavak za one koji uživaju u bojama i ljepoti scenografije.
Michel puši karu.

Mr. Pest

Post by Mr. Pest » 29 Dec 2017, 16:47

Pa i prvi dio je poprilično spor, baš sam jučer odgledao Minority Report, još jedan film po romanu Phillipa K. Dicka koji se baš premalo spominje. U 2056 Tom Cruise je murjak koji radi za Precrime, organizaciju koja gledanjem u budućnost sprječava zločine prije nego se dogode. Složena ali ne i komplicirana radnja koja daje odgovore na sva pitanja i ne tjera te da razbijaš glavu nakon završetka. Stvarno se vidi da su svi glumci dali 110% od sebe, a čak ni Tom Cruise nije toliko ljigav kao inače. Daleko bolji, dinamičniji i lakši od Blade Runnera te možda i najpodcjenjeniji Spielbergov film
10/10
I've seen enough horror movies to know that any weirdo wearing a mask is never friendly.

john_constantine

Post by john_constantine » 29 Dec 2017, 17:50

Minority report je baš izvrstan film, gledao sam ga desetak puta. Paycheck mi nije bio nešto. A Blade Runner je isto bio spor, ali s boljom radnjom, tematikom i scenografijom.
Michel puši karu.

john_constantine

Post by john_constantine » 31 Dec 2017, 14:52

Snowpiercer - kako moćan film. Pravo remek djelo, akcija, scenarij, likovi, kritika na društvo, ludilo, priča o ravnoteži i završetak. Film o propasti civilizacije, a ljudi završili u vlaku koji cijelu vječnost vozi po smrznutom svijetu. Sve dok glavni lik iz zadnjeg vagona ne krene u opsadu vlaka. Napeto do samog kraja, bilo akcija ili emotivni dijalozi, film ide kao i vlak. Ne staješ dok ne dođeš do cilja. Epsko ostvarenje koje ostavlja bez daha, i prikaz ludila do kraja filma. 5\5
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 01 Jan 2018, 03:29

Damnation Alley (1977)- naletih na ovo kada sam trazio neke post apoklappticne filmove. Ukratko, radnja je smještena nakon nuklearnog rata, zemljina os je pomaknuta , neke su životinje mutirale.... Četvorica vojnika koja su bili u nuklearnim silosu/bunkeru i preživila su apokalipsu kreću u "nabrijanom" oklopnom vozilu sa jednoga kraja amerike na drugi u nadi da cu u NY naći preživjele. Na putu sretnu i pridruže im se još osoba ili dvije. Izuzev vozila, koje je uistinu napravljeno i dan danas postoji nemogu reći da mi se film dopao. Ništa se posebno ne dešava, nema mad max grupa ljudi koji haraju pustarama, nema akcije vrijedne spomena niti likova koji bi se po nečemu isticali , ali zato ima nabrijane glazbe kada se ne događe nešto što bi obravdalo taj tip glazbe u scenama kada, npr., voze unutra oluje. Ok za jedno gledanje

Asfodel

Post by Asfodel » 07 Jan 2018, 14:42

El cadaver de Anna Fritz - zanimljiv trilercic, mogu reci. Ocekivala sam da cu se pogubiti u napadnim twistovima, no ispalo je cak pristojno. Nije kalibra za sedmicu, dou. 6/10

SW: The Last Jedi - prilicno zabavno. Iznenadilo me nakon hrpe losih komentara. Najbolje scene su: kylo ren bez majice (ipak mi vise nije ruzan kao lopov :mrgreen: ) i kad njegov ujak kulerski obrise prasinu s ramena. Vristanje.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 07 Jan 2018, 19:28

The Life Aquatic with Steve Zissou (2004) - 7/10
ponnekad kada ne gledam horor film volim nesto posebnije ;)

preporuke, šta nakon svih wes andersonovih filmova?

Michel

Post by Michel » 07 Jan 2018, 19:29

Pogledao si baš sve od njega?
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

lemonzoo

Post by lemonzoo » 07 Jan 2018, 19:56

HorrorHR wrote:
07 Jan 2018, 19:28
The Life Aquatic with Steve Zissou (2004) - 7/10
ponnekad kada ne gledam horor film volim nesto posebnije ;)

preporuke, šta nakon svih wes andersonovih filmova?
Gledaj "Pushing Daisies".

Code: Select all

http://www.imdb.com/title/tt0925266/

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 07 Jan 2018, 20:04

lemonzoo wrote:
07 Jan 2018, 19:56
Gledaj "Pushing Daisies".

Code: Select all

http://www.imdb.com/title/tt0925266/
thx, skidah.

btw pobogu čemu code tag uz imdb link? tjeras me na copy pasteanje ;)

lemonzoo

Post by lemonzoo » 07 Jan 2018, 20:11

Nema nekog razloga. Da nas Google manje indeksira. :)

Post Reply