Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Chicken parmesan

Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?

Post by Chicken parmesan » 11 Jul 2017, 15:10

The Ramen Girl/Amerikanka u Tokiju (2008) < Tv. 10/10 Remek djelo. Brittany Murphy mi je jedna od najboljih glumica zbog Just Married. Interesting fact: U filmu glumi i Gabriel Mann iz Josie and the Pussycats.

3 Times a charm (2011) < Online. 10/10 Remek djelo.

The History of love/Povijest ljubavi (2016) < Cinema. 10/10 Uf.

2:22 (2017) < Cinema. 06/10 Odličan film misterije koji je spor i sa nedovoljno zastupljenim elementima ljubavne priče. Filmovi slični ovom su Passengers (2008), Knowing (2009), Identity (2003), Stranger than fiction (2006) i The Box (2009), film Richarda Kellyja.

maddjuro

Post by maddjuro » 14 Jul 2017, 03:30

Spiderman: Homecoming-neznam starim li, ali ovaj je film , bar meni, bio smeće. Nakrcali su film "političkom korektnošću/multy kulturalnošću/SJW sranjima" . Nemam ništa protiv da stave koju god rasu hoće, ali kad stave cijelu lepezu da pokriju sve baze upropaste film. Postava mi , izuzev Keatona, nikako nije sjela. Premladi su, dosadni i imaju jednostavno morbidne viceve (no moguće da to moje godine govore). Nije nešto što bi vam preporučio gledat u kinu.
I may be an idiot, but i am no fool.

olio

Post by olio » 14 Jul 2017, 08:10

Gledao sam ga i ja u utorak...i nije mi se dalo komentirati

Ja i prijatelj smo odma zaključili da smo prestari ili nešto ne štima. Humor je bio na 10-16 god. razini? ili se ja varam.
Sve je bilo nekako "Hip" i cool. Od "cool" muzike do pretjeranih scena...let kroz dvorišta
SpoilerShow
okej mali homage ferris buelleru, ali dok leti kroz dvorista bas u svakome mora se dogoditi nešto "smiješno"
, pretjerano.
Humor je meni forsiran i to mi je upropastilo najbolji dio filma!

Film nije loš kao film. Ali ima toliko bezveznih stvari.

Odijelo sa ženskim jarvisom i miljun funkcija je bezveze i ubija po meni poantu spidermana. Izvukli su se sa
SpoilerShow
oduzimanjem istoga
, sto je bilo nuzno potrebno. Ali se odijelo po meni ne uklapa u spidermana.

Najviše me smetalo što za razliku od svakog spidermana ovaj nije imao "istu" motivaciju. Njegova cijela motivacija se vrti oko toga da impresionira Tony Starka, to mi je bezveze. Nekako mi to nije bilo u spiderman štihu.

E sad...najbolji dio filma je nedvojbeno Keaton. Genijalno odglumljeno, ali i sam lik Vulturea je odlično napisan i razbija trend dosadnih, nemotiviranih, prenapuhanih Marvel negativaca.
Možda mi je ovo najbolji Marvel negativac dosada (Ego u guardiansima je isto bia ok).

Ali...dolazimo do ključne scene, kada se ton filma promjeni na tren toliko da je mene, koji dotada nisam maria za film, uvuče toliko da sam u sebi pomislia "wooow". E sad...nazalost to je kratko trajalo jer je tu scenu koja je zastražujuća, prekinio humor, ali meni nije bilo smiješno...jer sam uvjeren da to nije trebalo biti smiješno! Mislim da su se ljudi navikli smijati na sve u filmu i onda su se nastavili smijati na to. Bilo je retardirano, bia sam ljut, napokon se događa nešto intrigantno, strašno, a glavni lik ima genijalan izraz lica koji pokazuje iskonski strah, a publika...a publika se smije na sav glas.

Mislim da je to trenutak kad sam shvatia, ovaj film je solidan film zaguran u hrpetinu dječjih fora koje ga dovedu do toga što se događalo tijekom najvaznije scene u filmu u kinu....

6/10

Naravno da je ovo miljama ispred ova prošla dva spidermana, ali Raimijev spiderman 2 je i dalje na tronu spiderman filmova

maddjuro

Post by maddjuro » 14 Jul 2017, 10:02

Meni su sva 3 remieca bolja od ovog. Sad se sjetih odakle mi je pozbat izbor mreza u ovom spideru. Podsjetio na onaj alat ili stovec koji ima glavni lik u animiranoj seriji reboot, mislim da se alat zvao glitch ili nesto tog tipa. Od svih spidera koje sam gledao i dalje mi je najbolja animirana serija iz 90ih
I may be an idiot, but i am no fool.

Asfodel

Post by Asfodel » 17 Jul 2017, 00:04

Seksmisja (1984.) - sf satira. Nije da je išta smiješno, nego više onako simpatično kad se mozak prešalta da je u ono vrijeme to bilo vjerojatno vrhunski. Što se mene tiče, retro futurizam je uvijek barem vizualna poslastica i poštujem što je bio gledan poljski film, iako smo mi to danas malo prerasli.

T2 TRainspotting (2017.)
- pa zabavno je bilo, sve u svemu. Time i drukčijeg tona od prvog. Ok za film kod kojeg nemam nikakvih očekivanja, tako da bih savjetovala neizbjegavanje. Nije ništa posebno, ali će poslužiti malo za nostalgiju.

Al final del tunel (2016.) - počinje obećavajuće, ali poslije pomalo slabi i zapetljava se u razrješenjima i rupama koje hrabro ostavlja. Ne mogu reći da je u pitanju grozan uradak, ali ovoga se jamačno neću sjećati čim stisnem submit post. Preporuka samo onima kojima bi, poput mene, poslužio za vježbanje jezika.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

olio

Post by olio » 27 Jul 2017, 11:16

War for the planet of the apes

nisam gledao 2. dio, ali čini se nebitno jer sam uživao u ovome.

Mogu reć da sam poprilično iznenađen i oduševljen. Odličan film.

Uvodna scena me naježila.

8/10

Asfodel

Post by Asfodel » 28 Jul 2017, 18:13

Harrison Bergeron - jako simpatično djelce s kritikom egalitarizma sposobnosti prema istoimenoj adaptaciji. dobri su ovakvi zanimljivi i pametni mali filmovi, ali me pomalo podsjetio na adaptaciju vrlog novog svijeta, znači realizacija mrvicu šteka, i iako je ovo bolje od potonjeg i dalje mi je u tom košu, recimo.

The Thirteenth Floor - baš fino i osvježavajuće iz današnje pozicije, a ne baš cijenjen, isto adaptacija i slična tema, samo ambiciozniji i uzbudljiviji film. preporuka bez previše otkrivanja.

Posetitel muzeya - uf, postapokaliptični setting i atmosfera ove distopije su za 10, stvarno bih dovijeka mogla objašnjavati koliko je tjeskoba tog tmurnog i beznadnog svijeta dobro prenesena, a degenerike glume pravi ljudi. imam osjećaj da bi tako nešto stvarno izgledalo kako jest u filmu, a to nemam prilike vidjeti u ostalim naštimanim i pomalo privlačnim distopijama gdje nema nimalo estetike ružnoće. Jedino priča nije toliko napeta, e i sve se malo fura na tarkovskog. obratit ću pozornost na ovog autora.

Decadentor

Post by Decadentor » 28 Jul 2017, 20:21

Asfodel wrote:Harrison Bergeron - jako simpatično djelce s kritikom egalitarizma sposobnosti prema istoimenoj adaptaciji. dobri su ovakvi zanimljivi i pametni mali filmovi, ali me pomalo podsjetio na adaptaciju vrlog novog svijeta, znači realizacija mrvicu šteka, i iako je ovo bolje od potonjeg i dalje mi je u tom košu, recimo.

The Thirteenth Floor - baš fino i osvježavajuće iz današnje pozicije, a ne baš cijenjen, isto adaptacija i slična tema, samo ambiciozniji i uzbudljiviji film. preporuka bez previše otkrivanja.

Posetitel muzeya - uf, postapokaliptični setting i atmosfera ove distopije su za 10, stvarno bih dovijeka mogla objašnjavati koliko je tjeskoba tog tmurnog i beznadnog svijeta dobro prenesena, a degenerike glume pravi ljudi. imam osjećaj da bi tako nešto stvarno izgledalo kako jest u filmu, a to nemam prilike vidjeti u ostalim naštimanim i pomalo privlačnim distopijama gdje nema nimalo estetike ružnoće. Jedino priča nije toliko napeta, e i sve se malo fura na tarkovskog. obratit ću pozornost na ovog autora.
Ukoliko vec nisi, od istog redatelja bih preporucio Dead Man's Letters
Image

Asfodel

Post by Asfodel » 28 Jul 2017, 21:35

Decadentor wrote:
Asfodel wrote:Harrison Bergeron - jako simpatično djelce s kritikom egalitarizma sposobnosti prema istoimenoj adaptaciji. dobri su ovakvi zanimljivi i pametni mali filmovi, ali me pomalo podsjetio na adaptaciju vrlog novog svijeta, znači realizacija mrvicu šteka, i iako je ovo bolje od potonjeg i dalje mi je u tom košu, recimo.

Ukoliko vec nisi, od istog redatelja bih preporucio Dead Man's Letters
prvo sam htjela ovaj iz dvije i neke, ali svasta cu ocito morati

hitman_4

Post by hitman_4 » 29 Jul 2017, 16:40

Gifted (2017) - femili dramica ali nisam baš ostao dirnut :zubifale:

5/10
Image

Image

Image

Decadentor

Post by Decadentor » 31 Jul 2017, 09:56

@asf kad budes nabaci recenziju za ovaj iz 2k+
Image

hitman_4

Post by hitman_4 » 01 Aug 2017, 17:38

CHIPS (2017) - gubitak vremena

2/10
Image

Image

Image

hitman_4

Post by hitman_4 » 02 Aug 2017, 22:17

John Wick 2 (2017) - Max Payne je mala beba za Vicka. Odličan nastavak

8/10
Image

Image

Image

olio

Post by olio » 03 Aug 2017, 02:39

Dunkirk

Napet, jednostavan, dobar.

8/10

Inferno

Post by Inferno » 04 Aug 2017, 23:42

Danger: Diabolik (1968): ponukan novim našim izdanjima odlučio sam i ovo pogledati. Mogu reći da sam očekivao treš u stilu Dylan Dog filma, ali sam pozitivno iznenađen. Film je pogodio pravi Diabolikov ugođaj plus dašak psihodelije. Trebali su napraviti i nastavke. Najveća zamjerka su mi nelogičnosti, npr. kada je iz dosta nepreciznog talijanskog automata ispaljivao dijamante, ali ajde... Isplati se pogledati i ako niste fan stripa.
7 / 10

Post Reply