The Visit (2015)

Mjesto za horore iz novog milenija.
xEdgex

Re: The Visit (2015)

Post by xEdgex » 28 Sep 2015, 22:16

Jos jedan film koji je potvrda da FF/hand-held filmovi ne moraju biti losi ;)
" All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets. "

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 28 Sep 2015, 22:22

ne mogu vjerovati da smo svi do sada otprilike tu negdje sa stavom oko jednog filma ;)

Matango

Post by Matango » 29 Sep 2015, 11:03

Meni je ovaj film razočaranje tim više što obožavam found footage i Shyamalan mi je solidan redatelj, osim ovih par promašaja koje je imao.

Ako je ovo trebala biti horor komedija onda ne znam, nisam se nasmijao ili prestrašio niti jedanput.
Klinac wannabe reper mi je bio posebno iritantan :facepalm:

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 29 Sep 2015, 14:11

Matango wrote:Meni je ovaj film razočaranje tim više što obožavam found footage i Shyamalan mi je solidan redatelj, osim ovih par promašaja koje je imao.

Ako je ovo trebala biti horor komedija onda ne znam, nisam se nasmijao ili prestrašio niti jedanput.
Klinac wannabe reper mi je bio posebno iritantan :facepalm:
ajd fala bogu ;)

meni ovo sa komedijom nema apsolutno ništa - one glupe fore od mulca sa pjevačicama, ili ona dva šabana koji se hvale da su bili glumci - jel bi to trebalo biti smiješno?

repanje mulca :facepalm: :facepalm: :facepalm: :facepalm: meni totalno iritantan lik

xEdgex

Post by xEdgex » 29 Sep 2015, 15:41

Mislim da su vas ocekivanja zajebala, uopce nisam ni znao da je naglaseno kao komedija i samim time nisam imao nikakva ni ocekivanja sto se toga tice. Iako sam tokom filma upratio par tih pokusaja komedije i vecina mi nisu bila smijesna naravno ALI
SpoilerShow
Ona scena kada igraju onu igru i deda se usere hahahahahahahah e tu sam umro ! ; a sto se tice repanja, hmmm pa jedino sto mi je bilo zabavno jeste onaj zadnji rep kada repa o tome sto mu se desilo u kuci (to mi je kao neki homage na horrorcore gdje se repa o gore stvarima, a u ovom slucaju klinac je repao stvarno ono sto mu se desilo.
takodjer, veliki plus su mi sljedece scene:
SpoilerShow
Aluzije na Ivicu i Maricu (kada baba kaze klinki da ocisti sporet); scena zmurke ispod kuce; scena kada deda klincu zalijepi pelenu na facu; baba ispod pokrivaca.
" All the animals come out at night - whores, skunk pussies, buggers, queens, fairies, dopers, junkies, sick, venal. Someday a real rain will come and wash all this scum off the streets. "

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 29 Sep 2015, 16:00

xEdgex wrote:Mislim da su vas ocekivanja zajebala, uopce nisam ni znao da je naglaseno kao komedija i samim time nisam imao nikakva ni ocekivanja sto se toga tice[/spoiler]
Ako pod ovo vas misliš i na mene, gore sam samo komentirao da je bilo čudno da smo svi istog mišljenja. Moj stav o filmu je pozitivan, kako se može i vidjeti iz teksta. Nisam ni imao očekivanja da ovo komedija, samo sam negdje to pročitao i ne slažem se uopće.

Film fakat ima par odličnih scena, a kako i napisah - jedna scena me baš "zajezila" kao niti jedna od originalnog Shuttera.

xEdgex

Post by xEdgex » 29 Sep 2015, 16:33

HorrorHR wrote:
xEdgex wrote:Mislim da su vas ocekivanja zajebala, uopce nisam ni znao da je naglaseno kao komedija i samim time nisam imao nikakva ni ocekivanja sto se toga tice[/spoiler]
Ako pod ovo vas misliš i na mene, gore sam samo komentirao da je bilo čudno da smo svi istog mišljenja. Moj stav o filmu je pozitivan, kako se može i vidjeti iz teksta. Nisam ni imao očekivanja da ovo komedija, samo sam negdje to pročitao i ne slažem se uopće.

Film fakat ima par odličnih scena, a kako i napisah - jedna scena me baš "zajezila" kao niti jedna od originalnog Shuttera.
Ne, ne nego na ovo Matangovo " Ako je ovo trebala biti horor komedija onda ne znam, nisam se nasmijao ili prestrašio niti jedanput. "; sa ovim se ne mogu bas nikako sloziti :/

John_Ryder

Post by John_Ryder » 29 Sep 2015, 16:46

i ja sam se pitao u početku zakaj stoji comedy uz horror na imdb, ali sam kasnije skužio, parodija kad oponaša babu,itd. :kokicarenje: jbg svakome drukčije sjednu stvari...
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Inferno

Post by Inferno » 29 Sep 2015, 21:40

The Visit (2015): - vrlo me iznenadio ovaj film. Uopće nisam očekivao ovakav splet radnje. Jest da je "kao komedija" iako baš i nije skoro nigdje smješan, ali to toliko u filmu ni ne smeta jer se ta komičnost nije pokušavala forsirati, ono malo što je ima totalno se slaže s filmom. Ima par dobrih jezivih scena
SpoilerShow
najscena mi je kada baba pravi kao jump scare kad nađe kameru i onda s nožem ide i lupa po vratima
, dosta filma je zapravo napeto i zanimljivo za pratiti, uživancija. Sam me stvarno ubio u pojam onaj mali rejper, pogotovo na kraju nakon besmislenog intervjua imamo njegovu završnu špicu koja totalno razbija ugođaj da si pogledao horor. Ajd da postoji neki novi FF film koji nije ubi bože :) 7/10

Ash_Williams

Post by Ash_Williams » 03 Oct 2015, 20:12

:lol: koji je twist na kraju filma? jeli bio "neočekivan"? :lol:

pitam jer ni ne mislim gledat, Shyamalan je za mene uvijek bio netalentirani šarlatan koji je nekako izbio na vrh.

HorrorHR
Site Admin

Post by HorrorHR » 03 Oct 2015, 20:35

Ash_Williams wrote::lol: koji je twist na kraju filma? jeli bio "neočekivan"? :lol:

pitam jer ni ne mislim gledat, Shyamalan je za mene uvijek bio netalentirani šarlatan koji je nekako izbio na vrh.
pa jest da te zanima cijeli film sto se zapravo zbiva, ali nije toliko spektakl twist. evo ti ga u spoileru:
SpoilerShow
znaci ovi dolaze kod svoje bake i djeda koje nisu upoznali jos, a na kraju se sazna da su baka i djed mrvi u podrumu, a ovo su tip i žena koji su sa psihijatrije došli

Ash_Williams

Post by Ash_Williams » 03 Oct 2015, 22:32

totalni rofl :lol:

trebao sam gledati jer mi zvuči smiješno jednako kao i Hapenning.

kad smo kod horror komedije, sjetio sam se kako je to uspješno spajao moj prvi junak Brian De Palma davno kad sam imao 10-11 godina sa Sisters i Dressed To Kill. samo što je De Palma bio pun trikova
a Shyamalan prodaje maglu.

Asfodel

Post by Asfodel » 05 Oct 2015, 00:37

Upravo pogledala i stvarno sam se ugodno iznenadila! :tonqe: :partyman:
Inače na ff spomen dobijem osip, ali hvala bogovima da ima iznimki. Drago mi je da nije horor komedija i kad bih uklonila (srećom, malobrojne) scene repanja dobila bih perfekciju podžanra. Ne pamtim ovoliko jezivih scena i gotovo pa mučninu koju mi je stvorio rasplet (kao i iščekivanje kraja poslije njega). Vjerojatno sam još pod dojmom, ali iznimno sam sretna kad naiđem na nešto po mom poimanju strašno u hororima današnjice pa ako ovo bude imalo polovinu hypea novijih nestrašnih forsanja (a la It Follows, The Conjuring, itd.) bit će dobro :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Michel

Post by Michel » 05 Oct 2015, 01:39

Omajgad kako je ovo loše. Tipičan prerazvikani šajmalan. Uvijek ogromni hype iza njega, uvijek neki proekret
SpoilerShow
kao sad realni preokret ovi luđaci, a bakica i dedica mrtvi.
atmosfere nikakve, režija užas. Rekao sam da ga preskočem, ali nakon svog tolikog hypea jednostavno moraš pogledati. Eto, ovo je jedan od onih hype filmova koji su loši. :)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Ash_Williams

Post by Ash_Williams » 05 Oct 2015, 16:45

mislim da je pao na veće dno nego prije, po meni je found footage najjeftinija i najgora moguća tehnika za pripovjedanje.
hvala Bogu da je provaljen napokon, uskoro će postati skroz nebitan i neće moći smoći ni milijun dolara za nove projekte te će nadam se ispariti iz svijeta filma.

zašto želi biti autor po svaku cijenu, šta ne može prihvatiti ulogu običnog zabavljača kao Guy Ritchie?

Post Reply