Anime

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
maddjuro

Re: Anime

Post by maddjuro » 03 Sep 2014, 02:26

Gun x sword- anime od 26 epizoda koji je "orginalan" uradak, sto znaci nije sniman po mangi. Po tematici ovoje western/mecha/komedija. Animemi je bio ok, ali nista specijalno. Kada sam ga krenuo gledati nadao sam se nećemu tipa Trigun, ili wild arms-u, pošto mi je uvodna špica jako vukla na taj odličan serijal igara. Kao sto sam rekao anime je ok, likovi nisu memorabilni. Glavni lik se nipočemu ne ističe, jedina mu je gimika da kad god naruči hranu stavi na nju sve moguće priloge. Roboti su generički, priča kao i negativac nisu preorginalni. Akcije nešto ima, proporcije očiju u većine likova su normalne. Također za western tematiku malo je bezveze da neam više stvari koje bi opravdale tu tematiku (glavni lik koristi neki mač kojim ujedno "summona" robota iz orbitalne postaje. Ovo je jos jedan od anima koji nemogu ni preporučit ni popljuvat. Meni koji sam se nagledao koječega ovo je bilo ok, ali nekome tko nije se nagledao animea ovo bi se moglo dopast. Anime je duban na engleski, ali pošto negledam dubove neznam kakav je
I may be an idiot, but i am no fool.

maddjuro

Post by maddjuro » 11 Sep 2014, 03:00

Kurozuka- horror-ish anime s puno (necenzurirane) krvi; i likova s normalnim proporcijama lica. Anime ima 12 epizoda; i dobro napravljanih akcijskih scena. Priču baš nemogu pohvaliti.

maddjuro

Post by maddjuro » 15 Oct 2014, 16:42

Last Exile - orginalan anime, od 26 epizoda (u prvoj sezoni). Po tematici je steam-punk/adventure. Likovi su interesantni s normalnim proporcijama lica i tijela. Cijeli univerzum ima ugođaj 19-og stoljećai primarno se koriste raznim letjelicama. Priča se vrti oko dvoje "klinaca" od 15ak godina koji svojoj letjelicom vrše razne kurirske poslove. Jednom prilikom nalete na umirućega pilota koji ih zamoli da dovrše njegovu isporuku. Tu se priča kasnije nastavi komplicirati i razvijati pa necu previše spoilati. Ukratko u tom univerzumu imaju tri frakcije. Dvije su u stalnome ratu dok treća superiornija zvana The guild, nadzire borbe i pazi da se pridržavaju određanih pravila u borbama no naravno ima neke svoje alternativne ciljeve. Likovi su interesani, do nekih vam možda čak i bude stalo ako ste tip osobe koja se jako veže za ono sto gleda. Tokom 26 epizoda se uredno odradi priča. Druga sezona se dovija 18god nakon završetka prve i neznam koliko i dali ima veze s prvom (čitaj još je nisam pogledao). Nešto mangi je izašlo nakon završetka animea ali one me ne zanimaju previše.
Solidan anime koji se isplati pogledati

maddjuro

Post by maddjuro » 15 Nov 2014, 16:38

outlaw star- anime od 26 epizoda. Radnja se vrti oko lika koji biva unajmljen od strane "outlaw-cie" kao čuvar. Kako se radnja zakomplicira on postane kapetan svemirskog broda. Postane i sam outlaw te se u načelu vise manje svaka epizoda vrti oko nekoga načina da zarade novac. Ima i jedna glavnija priča koja se proteže tokom animea ali necu sad sve spoilati. Anime mi se dopao. Interesantan je, animacija je dobra (anime je iz kasnih 90-ih), glavni lik kao i njegova posada su interesantni, imaju simpatična osobnosti. Anime je u načelu komedija sa nešto akcije tu i tamo. Gledao sam ga sinkroniziranog na engleski i dub je bio i više nego zadovoljavajuć tako da ga se da gledati na engleskom. Manga na kojoj je baziran je jako kratka, svega 3 sveska. Anime preporučam za "casual" gledaje

maddjuro

Post by maddjuro » 17 Nov 2014, 15:26

Shiki - u izolirani gradic od cca 1400 ljudi doselise jedna bogatija obitelj (u vilu napravljenu u zapadnom stilu navrh brda);nedugo nakon toga ljudi počnu umirati od anemije. U početku se misli da je to neka epidemija; no doktor kao i jos neki "klinci" posumnjaju da je rječ o nečem nadnaravnom; konkretno shiki-ima (nesto tipa vampirima). Neću dalje pisati da ne spoilam. Ugl ovaj horror-ish, supernaturalni anime je vezan za vampire. Ima 22 epizode, za one koji to vole , postoji i sinkronizirana verzija.Animacija je ok, ali se treba malo na nju naviknuti. Netajim da bi volio da je nešto ozbiljnija iako katkada se žarke boje dobro uklapaju u sveopću atmosferu. Ali jedna stvar koju su mogli napraviti je dati likovima normalne frizure. Što se tiče horor elemenata ima nešto ljepih scena,pogotovo na početku , soundtrack je također dobar i pomalo jeziv. Kasnije ima i rijeka krvi kada se krene u konačni obračun. Jedna stvar koja mi nije baš najbolje sjela je kraj.

Image

Decadentor

Post by Decadentor » 05 Dec 2014, 05:32

Odgledao Berserk sva 3 filma :prayer: :prayer: :prayer: treci dio je bogovski (gledao sam mangu prije i ponovno siti osjecaji me prosli kad sam ovo pogledao) to je nesto tako predivno da neznam :D
SpoilerShow
One scene pakla/zrtvovanja su mi jedne od najdrazih ikad
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 12 Jan 2015, 03:08

Welcome to the NHK (Black comedy, Comedy-drama, Romance)- solidan anime u kojem se radnja vrti oko jednog Hikikomori, ili po naški agorofoba. Glavni lik je agorofob, koji živi u svome stanu. Susjed mu je poznanik iz srednje skole, koji je otaku; s kojim nastoji napraviti igru da zaradi koji yen, pošto mu džeparac koji dobiva od roditelja ne pokriva sve troškove. Tu je i djevojka koja odluči našega "junaka" izlječiti" od agorofobije. O tome kako i zasto necu pisati da ne spoilam. Povremeno se pojavi još koji lik koji na ovaj ili onaj nacin ima neke veze s našim "junakom". Anime mi se dopao. Manifestacije psihoze glavnog lika su smiješne, kao i njegova osobnost. Romantični aspekt ovoga animea, nasrecu, nije dolazio previse do izražaja.U nekim teorijama i načinima razmišljanja i unutarnjih monologa koje je glavni lik vodio sam se i sam prepoznao.
Sve u svemu interesantan anime od 24 epizode, s dobrim DUB-om. Da se i besplatno pogledati na HULU-u.

olio

Post by olio » 12 Jan 2015, 08:24

obožavam taj anime :)

maddjuro

Post by maddjuro » 01 Feb 2015, 03:10

steins;gate- ovaj anime su mi mnogi preporučali kao nesto odlično, te kada sam ga početkom 2012-e odlučio pogledati pošto je završio odustao sam nakon prve dvije epizode. No pošto naletih nedavno na diskusije o njemu (a pošto nemam pametnijeg posla sada dok trazim posao), sam mu odlucio dati još jednu šansu. Odgledavši ga stvarno moram pohvaliti ovu seriju. Ukratko radi se o putovanju u prošlost, a taj "timemachine" je napravio glavni lik, samo prozvani Mad scientist. A njega je složio pomoću mikrovalne i mobitela. U početku ta sprava funkcionira da moze slati poruke u prošlost, a ako se i nesto promjeni samo je on svjestan. Od ostalih likova imamo hakera, prijateljicu iz djetinjstva, znanstvenicu iz 'murice... Što se tiče negativaca pretpostavljam da bi to bio sern (CERN). Anime ima 25 epizoda i film. Dub je odličan. Ako mislite ovo gledati moram napomenuti da je prvih cca.6 epizoda pomalo dosadno, onda se radnja polako zahuktava; te oko polovice počinju WTF momenti. Likovi su interesantni, animacija je ljepa i generalno se anime da pratiti te nema pretjerano kompliciranih momenata. Ovo toplo preporučam

maddjuro

Post by maddjuro » 08 Feb 2015, 14:03

Blue Submarine No. 6- anime od 4 epizode. radnja se odvija u buducnosti di ostaci ljudske rase ratuju s nečim što bi napravio Dr. Moreau.
Priča i animacija su dobre, iako je CGI pomalo zastario. Soundtrack je dobar bio

John_Ryder

Post by John_Ryder » 10 Feb 2015, 21:46

Može preporuka za 2,3 najbolje anime,deah note pogledao
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

Decadentor

Post by Decadentor » 12 Feb 2015, 02:57

Meni je Berserk najbolji ikad :supz: Elfen lied takodjer odlican.
Image

maddjuro

Post by maddjuro » 12 Feb 2015, 10:56

teško je reci najbolji, jer ima toliko žanrova. Meni je osobno gintama odličan za nasmijati se; berserk je ok, one piece isto nije za baciti. Ergo proxy je jedan kojega sam više puta odgledao...

John_Ryder

Post by John_Ryder » 13 Feb 2015, 22:15

budem promotrio taj berserk,

što kažete na Fullmetal Alchemist Brotherhood,Cowboy Bebop,Attack on titan, Hellsing (2001),Monster (2004), Hunter x Hunter ?
ZNA LIVAJA ŠTA TREBA LJUBIT, ZNA SE KOJI JE NAJVEĆI KLUB!

Image
Image

olio

Post by olio » 13 Feb 2015, 22:45

John_Ryder wrote:budem promotrio taj berserk,

što kažete na Fullmetal Alchemist Brotherhood,Cowboy Bebop,Attack on titan, Hellsing (2001),Monster (2004), Hunter x Hunter ?
preporuka za
Cowboy Bebop (fun fun fun 8) )
Monster (meni je bio predug, ali isplati se. Vrlo ozbiljan i zanimljiv anime. Napetost me vukla sve do finala. Bilo bi super napraviti TV seriju prema monsteru)
Fullmetal Alchemist Brotherhood (drage su mi obe verzije animea. čak mi je bilo toliko super da sam mangu nabavio (većinu) u fizičkom izdanju)

Hellsing mi je dobar, ali nije mi za preporuku, ali zato Hellsing OVAe jesu, gledaj to! :supz:

Attack on titan mi je ...ok, odustao tijekom prve sezone. Mangu čita dalje i odusta.

Post Reply