Nikako se ne bih složio. Ova godina u usporedbi sa nekom godinom iz najboljih razdoblja horora 60-ima, 70-ima i 80-ia izgleda smiješno.
Jer kada govorimo o statusu horor godine, moramo gledati kritiku i publiku, a na tome se temelji status godine. Mi po našem ukusu možemo odrediti, ali na kraju bitan je status godine kakav je bez obzira što i meni su oni subjektivni, ali tako se dobiva status.
U usporedbi sa bilo kojom godinom unazad 13 godina, dakle od nultih stoji jako dobro. Neke šiša samo tako, a o nekima bi se dalo raspravljati. I tu na kraju ako hoćemo nešto odrediti, onda ne smijemo ići po našem ukusu jer tako meni je 2005. godina bezveze jer ne sviđaju mi se The Descent i vražji odmetnici, ali ja neću sporiti da je status The Descenta kod kritike/puvlike jeben.
I tu je još niz meni dobrih horora kao što su Wolf Creek, Feast, Naboer...
Na temelju ta tri ja sigurno tu godinu ne bi stavio ispred ove, ali shvaćam kad netko ju stavi jer ima The Descent i vražije odmetnike.
Godina 2007. mi izgleda smiješno jer osim Trick 'r Treat i RECa svi su loši ili solidni.
Godina 2008. mi je dosta dobra. Let the Right One In od svih tih horora unazad 14 godina, uživa u najvećem statusu i slažem se, to mi je tip top. Tu su još Martyrs

Pontypool mi je bio skroz dobar. Sauna
2003. godina. Priča o dvije sestre mi nije ništ posebno, ali za taj film isto ne mogu sporit da je voljen od kritike/publike. Ali zato ću reći Dead End i Haute Tension
Uglavnom, toliko o statusima. Sad o statusu ove godine. Na stranu sad Willow Creek koji neće imati nikakav status, a meni je dobar i pravo malo iznenađenje. Tu imaš Housebound, What We Do in the Shadows i The Babadook kao tri horora koji su jebeno primljeni od kritike/publike.
I opet, na temelju toga, ova godina bi mogla samo zbog ta tri horora biti jako dobra jer niti jedna godina od nultih baš i nema tako tri dobro primljena horora. Niti jedna godina nema ne znam koliko kvalitetnih horora.
Evo, još se može dodati Dead Snow 2 jer je isto dobro primljen od kritike/publike.
I dajem ruku u vatru da će Housebound i What We Do in the Shadows postati kultni horori, pogotovo What We Do in the Shadows jer je stvoren za kultan status. Vidjet ćeš dok pogledaš bez obzira jel ti se svidio i ne, skužit ćeš odmah na što sam mislio
Uglavnom, ja si volim raditi ovakve liste najboljih godina u povijesti inače. Ili najbolja desetljeća pa uspoređujem svoj ukus sa statusom kritike/publike. Tako da me iznenadila ova godina jer kritika/publika i ja imamo jako sličan ukus. Samim time dobra godina. Naravno da ne izgleda ništa naročito u usporedbi s ona tri odmah na početku spomenuta desetljeća, ali u usporedbi s godinama od nultih ne vidim neku previše jaču godinu.
S tim da još nije izašao najhvaljeniji horor godine, It Follows, a ako taj bude dobar, e onda

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"