The Usual Suspects (1995)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
elrania

The Usual Suspects (1995)

Post by elrania » 16 Jun 2010, 21:00

Image

IMDB

TRAILER

Director: Bryan Singer

Cast:
Stephen Baldwin ... Michael McManus
Gabriel Byrne ... Dean Keaton
Benicio Del Toro ... Fred Fenster
Kevin Pollak ... Todd Hockney
Kevin Spacey ... Roger 'Verbal' Kint
Chazz Palminteri ... Dave Kujan, US Customs

Plot: Following a truck hijack in New York, five conmen are arrested and brought together for questioning. As none of them is guilty, they plan a revenge operation against the police. The operation goes well, but then the influence of a legendary mastermind criminal called Keyser Söze is felt. It becomes clear that each one of them has wronged Söze at some point and must pay back now. The payback job leaves 27 men dead in a boat explosion, but the real question arises now: Who actually is Keyser Söze?

Image

Scarface

Re: The Usual Suspects (1995)

Post by Scarface » 16 Jun 2010, 21:56

Najbolji twist IKAD! Amen.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.

filmofil

Post by filmofil » 17 Jun 2010, 00:31

kayser soze 8) kakav manijak...treba napraviti film Early Days of Kayser Soze
This is the Zodiac speaking.

Sammy

Post by Sammy » 05 Dec 2010, 20:37

The Usual Suspects (1995) - odličan film, jako dobar twist, banda kriminalaca rastura, Keyser Soze :prayer: al ocekivo sam vise od kraja, ono da poslije filma mogu rec jebeno remek djelo.. - 9/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

remike2

Post by remike2 » 05 Dec 2010, 20:54

Meni je kraj mrak, baš mi je odlično sjeo, savršen skupa sa samim twistom koji spada među 2-3 najbolja u povijesti filma. Sjećam se kad sam prvi put gledao ovaj film, neprocjenjiv osjećaj (doslovce sam ostao paf kako to sve biva na kraju) kad se konačno sazna ta čuvena misterija vezana za Kayzera Sozea. Inače film mi je odličan, jedan od najboljih kriminalističkih filmova ikad napravljenih sa sjajnom bandom kriminalaca, odličnom glazbom, misterijom i tim već spomenutim twistom. :supz: 8) :prayer:
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.

Sammy

Post by Sammy » 05 Dec 2010, 21:01

remike2 wrote:Meni je kraj mrak, baš mi je odlično sjeo, savršen skupa sa samim twistom koji spada među 2-3 najbolja u povijesti filma. Sjećam se kad sam prvi put gledao ovaj film, neprocjenjiv osjećaj (doslovce sam ostao paf kako to sve biva na kraju) kad se konačno sazna ta čuvena misterija vezana za Kayzera Sozea. Inače film mi je odličan, jedan od najboljih kriminalističkih filmova ikad napravljenih sa sjajnom bandom kriminalaca, odličnom glazbom, misterijom i tim već spomenutim twistom. :supz: 8) :prayer:
eto, meni je falio taj paf :/
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.

Bub

Post by Bub » 05 Dec 2010, 22:42

remike2 wrote:Meni je kraj mrak, baš mi je odlično sjeo, savršen skupa sa samim twistom koji spada među 2-3 najbolja u povijesti filma. Sjećam se kad sam prvi put gledao ovaj film, neprocjenjiv osjećaj (doslovce sam ostao paf kako to sve biva na kraju) kad se konačno sazna ta čuvena misterija vezana za Kayzera Sozea. Inače film mi je odličan, jedan od najboljih kriminalističkih filmova ikad napravljenih sa sjajnom bandom kriminalaca, odličnom glazbom, misterijom i tim već spomenutim twistom. :supz: 8) :prayer:
Potpis, stvarno odličan film.

Decadentor

Post by Decadentor » 13 May 2014, 16:05

Super film no nekako mi je bilo preocit kraj. Svakako preporuka.
Image

Michel

Post by Michel » 13 May 2014, 19:17

Znači, znao si twist? :shock:
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Decadentor

Post by Decadentor » 13 May 2014, 20:55

SpoilerShow
Na pocetku filma prikazu lika kako ubija i pali mjesto zlocina, spicey je bio jedini prezivjeli, pa sam posumnjao na njega (no nisam znao sto samo da je kljucan) polako film odmice fino, nisam imao pojma o cemu se radi. I onda se spominje kayzer soze. Jos uvjek nisam kontao. I polako kad su ga ispitivali i objasnjavali sozeov lik posumnjam da je on soze. I do kraja filma sam to mislio no kad su mu rekli da je soze mrtav i da je onaj crni kolega bio soze ostao sam paf, wow pomislim neocekivano i na kraju se ipak pokaze da je on soze.
Image

Michel

Post by Michel » 14 May 2014, 00:15

Svaka čast :)
SpoilerShow
Ja kad sam prvi put gledao, nisam skužio i ostao paf. Zbilja odlično. Još kad onako odšeče pri kraju :supz:
Sad kad smo kod filmova sa twistovima i to mislim na one filmove s ogromnim preokretima na kraju? Kakvi su vam na drugo gledanje? Lošiji ili tad gledate neke druge detalje i divite se kako su vas uspjeli prevariti prvi put?

Kod mene su neki slabiji na drugo gledanje, a filmovi kao The Usual Suspects još bolji. Recimo, The Game sa Douglasom od Finchera mi je i dalje dobar na drugo gledanje, ali ipak dosta slabiji nego što sam ga gledao prvi put.

Chinatown mi uvijek ostaje broj 1 po pitanju preokreta. Nema boljeg :D
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Decadentor

Post by Decadentor » 14 May 2014, 00:42

A vjv je to zato jer uvjek ocekujem neki twist u filmu, pogotovo ako ima visu ocijenu.
Sto se tice ponjavljanja filmova s twistom nekako izbjegavam ponavljanje jer mi twist uvjek digne film.
No ako ga repriziram onda uvjek obratim pozornost na detalje koji se ticu twista i onda bolke skontam ponasanje odredjenih likova u odredjenim situacijama.
Image

Post Reply