Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
-
remike2
-
O filmu:
Schindler's List is an 1993 American epic film about Oskar Schindler, a German businessman who saved the lives of more than a thousand Polish-Jewish refugees during the Holocaust by employing them in his factories. The film was directed by Steven Spielberg, and based on the novel Schindler's Ark by Thomas Keneally. It stars Liam Neeson as Schindler, Ralph Fiennes as Schutzstaffel (SS) officer Amon Göth, and Ben Kingsley as Schindler's Jewish accountant Itzhak Stern. The film was a box office success and recipient of seven Academy Awards, including Best Picture, Best Director, and Best Original Score, as well as numerous other awards (7 BAFTAs, 3 Golden Globes). In 2007, the American Film Institute (AFI) ranked the film 8th on its list of the 100 best American films of all time (up one position from its 9th place listing on the 1998 list).
Glumačka postava:
Liam Neeson
Ben Kingsley
Ralph Fiennes
Caroline Goodall
Embeth Davidtz
Plot:
Oskar Schindler is a vain, glorious and greedy German businessman who becomes unlikely humanitarian amid the barbaric Nazi reign when he feels compelled to turn his factory into a refuge for Jews. Based on the true story of Oskar Schindler who managed to save about 1100 Jews from being gassed at the Auschwitz concentration camp. A testament for the good in all of us.
Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=TAH3RTRlCHY
Poster:

But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
-
john_constantine
moglo se bez one pretjerane završnice koja služi za dodatno izmamljivanje suza, ali vrhunsko remek djelo.
Najviše sam se zgrozio nad scenom ubojstva invalida bez ruku jer je sporo kopao.
Michel puši karu.
-
remike2
-
Za mene jedan od najboljih filmova svih vremena te definitivno i među 3-4 najbolja ratna filma svih vremena!
But, you know, I knew something must be rotten in Denmark. There was no way you could like me that much. Man, I can't tell you how relieved I was when you took off your dress, you... you didn't have a dick.
-
sikeone
odličan film i odlično odglumljen ali istovremeno i jako težak
J...š film u kojem nema tuče
-
Asfodel
-
Divno
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
-
Boby
Vrlo vjerojatno meni najdraži ratni film i jedan od 10, možda i 5 najomiljenijih filmova 90-tih. Bez obzira na njegov opus, ne znam jel se Spielberg ikada prije ili poslije ovoliko približio briljantnosti.
-
remike2
-
Ja bi definitivno rekao da je prije ovog filma Spielberg napravio isto jedno strašno svjetski poznato, revolucionarno i utjecajno remek djelo koje se može mjeriti s ovim: Jaws, poslije svakako nije, no slažem se definitivno za ovaj film da je jedan od najboljih filmova 90-ih uz već samu kategoriju da spada u vrh vrhova kad su u pitanju ratni filmovi te općenito najbolji filmovi svih vremena.
-
Boby
remike2 wrote:Ja bi definitivno rekao da je prije ovog filma Spielberg napravio isto jedno strašno svjetski poznato, revolucionarno i utjecajno remek djelo koje se može mjeriti s ovim: Jaws, poslije svakako nije, no slažem se definitivno za ovaj film da je jedan od najboljih filmova 90-ih uz već samu kategoriju da spada u vrh vrhova kad su u pitanju ratni filmovi te općenito najbolji filmovi svih vremena.
U neku ruku se slažem; uz Ralje sam odrastao i jedan mi je od osobnih Spielbergovih favorita a svijestan sam kolika je ostavštinu ovog filma. Mislim da se uredno može reći da, u neku ruku, nije bilo Ralja, danas ne bi bilo niti Inceptiona. Po tom je pitanju ovaj film i značajniji od Schindlerove liste.
Ipak, ratna drama je nešto veći izazov sa stopom od 0% tolerancije prema trivijalnosti i mogo se je lakše poskliznuti u snimanju nečeg takvog.
-
remike2
-
Boby wrote:remike2 wrote:Ja bi definitivno rekao da je prije ovog filma Spielberg napravio isto jedno strašno svjetski poznato, revolucionarno i utjecajno remek djelo koje se može mjeriti s ovim: Jaws, poslije svakako nije, no slažem se definitivno za ovaj film da je jedan od najboljih filmova 90-ih uz već samu kategoriju da spada u vrh vrhova kad su u pitanju ratni filmovi te općenito najbolji filmovi svih vremena.
U neku ruku se slažem; uz Ralje sam odrastao i jedan mi je od osobnih Spielbergovih favorita a svijestan sam kolika je ostavštinu ovog filma. Mislim da se uredno može reći da, u neku ruku, nije bilo Ralja, danas ne bi bilo niti Inceptiona. Po tom je pitanju ovaj film i značajniji od Schindlerove liste.
Ipak, ratna drama je nešto veći izazov sa stopom od 0% tolerancije prema trivijalnosti i mogo se je lakše poskliznuti u snimanju nečeg takvog.
Svakako da je ovo bio veći izazov za izvesti kako treba, veliki posao i temu je Spielberg imao pred sobom da napravi ovaj film te je na svakom mogućem nivou uspio te je stvorio jedan briljantan i težak film za sva vremena. Samo sam htio reći da meni su oba nekako jednako briljantna i fascinantna, pomalo možda čak i na način da ono što su Jaws za horror to je zasigurno Schindler's List za ratne filmove, istinska remek djela za sva vremena.
-
filmofil
-
ovo sam slučajno uhvatio na TVu prije par godina i ono, krenem ja gledat, a da nisam imao pojma kolko traje...uživio sam se valjda nakon 2min totalno u film, na kraju filma vidim da je prošlo 3 ure i pitam se kako je vrijeme tako proletilo
poslije sam još tjednima razmišljao o filmu i istraživao na netu o koncentracijskim logorima i holokaustu
jednostavno prejak film i ne bi mi bio problem opet prosjedit 3 sata uz njega
This is the Zodiac speaking.
-
Boby
Aha, također; to je istinska veličina jednog filma; tak mi bijaše i s "Il buono, il brutto, il cattivo" ili s "There Will Be Blood"; vremenski megalomanski filmovi u kojima minute klize poput kakvog aromatičnog vina i uvijek bih se vratio po još.
-
Sammy
Schindler's List (1993) - Pretežak film, proleti bez obzira na trajanje i ostavlja jak dojam. - 10/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
-
Decadentor
Jebeno remekdjelo! Sve sto kazem bit ce suvisno....
-
Decadentor
hmm zasto nikad nisam cuo da je Branko Lustig producent? Iskreno prvi put cujem za lika, no vidim da je iz Osijeka.
...veliki čovjek o kojem se ne zna puno. prvog Oskara je dobio s tim filmom, a drugoga s Gladijatorom (ujedno je producirao i Pad Crnog Jastreba).. zanimljiva stvar je ta da je i sam preživio Auschwitz, a nekoliko baraka od njega je boravila i Ana Frank koju su ubili mjesec i pol prije nego je on pušten od tamo...izvukao je živu glavu iz logora na sljedeći način: njemački oficir ga je jednog dana tukao na podu i iživljavao se na njemu, a Lustig se počeo refleksno derati i plakati na hrvatskom da ga pusti. ovaj je stao istog trenutka i na hrvatskom ga također upitao ko mu je stari i odakle dolazi on. Lustig mu je odgovorio da mu je otac radio kao glavni konobar u osječkom kafiću Central prije rata. oficir mu je na to rekao da je njegov stari kod Lustigovog starog imao otvoren račun i da je mogao pit na dug. zbog poznanstva njihovih očeva oficir mu je pomagao skroz u logoru i svaki dan mu je krijumčario hranu i vodu da preživi i tako ga spasio od smrti.
Frendov citat....

-
olio
Branko je vrhunski i poznati producent.
prije nekoliko dana je bio Lustig na TV-u u nekoj emisiji.
I pričao je sve o produkciji Schindlerove liste, vrlo zanimljivo.