Strange Days (1995)

Od zlatnih 80tih do najnovih filmova.
Post Reply
A$H

Strange Days (1995)

Post by A$H » 24 May 2010, 13:54

Director:
Kathryn Bigelow

PLOT - Set in the year 1999 during the last days of the old millenium, the movie tells the story of Lenny Nero, an ex-cop who now deals with data-discs containing recorded memories and emotions. One day he receives a disc which contains the memories of a murderer killing a prostitute. Lenny investigates and is pulled deeper and deeper in a whirl of blackmail, murder and rape. Will he survive and solve the case?

POSTER

Image

GLUME

Ralph Fiennes ... Lenny Nero
Angela Bassett ... Lornette 'Mace' Mason
Juliette Lewis ... Faith Justin
Tom Sizemore ... Max Peltier
Michael Wincott ... Philo Gant
Vincent D'Onofrio ... Burton Steckler
Glenn Plummer ... Jeriko One

TRAILER - http://www.youtube.com/watch?v=5yaXPx6xWEQ
It's A Bird... It's A Plane... It's SUPERA$H!!

elrania

Re: Strange Days (1995)

Post by elrania » 24 May 2010, 18:56

meni je ovo bio fantastičan film. tek sam ga prošle godine pogledala ostavio me apsolutno zadovoljnom i nikak da pronađem vremena za još jedno gledanje.

Michel

DISTOPIJA

Post by Michel » 22 Apr 2014, 00:51

Strange Days (1995) - film za svaku preporuku. Ima klišeja, i predvidljiv mi je ubojica, ali priča mi je odlična. Atmosfera te jedne noći, kaos na ulicama i jedan čovjek kojeg glumi izvrsni Ralph Fiennes (nije negativac) dižu film. On glumi tipa koji dila sa mrežicama koje te umrežuju i ti vidiš kroz oči drugih ljudi što oni rade. Jebanje, pljačke, ubojstva, adrenalin i tako to. Sama ideja jako originalna. Kasnije se film pretvori u pravi akcijski triler s odličnom misterijom.
SpoilerShow
znao sam da je Max ubojica, odmah sam na njega pomislio. Najbolji mi je dio kad se sazna ko je ubio repera.
8========o/8==========o (8/10)

Definitivno film koji bi svako trebao pogledati jer je jedan od onih filmova koji ti se uvuku pod kožu. Fiennesov lik Lenny mi je sad postao jedan od omiljenih likova iz 90-ih.

Soundtrack jednostavno ubija. Nemam riječi kako izvrsno paše uz onu distopijsku večer pune kaosa i žestine http://www.youtube.com/watch?v=m4VMkzhO6fU
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Decadentor

Re: Strange Days (1995)

Post by Decadentor » 23 Apr 2014, 05:59

Dosta dobar film, odlicna atmosfera 90'ih (cak mislim da mi je to najdraze filmsko razdoblje) skuzih da sam ga fledao i ranije pa sam si spojlao kraj no nema veze :supz: 7/10 (najjaca sedmica)
Image

Post Reply