Koji ste horror zadnji gledali?
- popayy
Re: Koji ste horror zadnji gledali?
Big Ass Spider ( 2013 )
Ajde ok sci-fi horor komedija o divovskom alien spideru. Puno bolje od razočaravajućih Spiders 3D te Camel Spiders, no ipak ne toliko fora kao Infestation ili Eight Legged Freaks.
Ajde ok sci-fi horor komedija o divovskom alien spideru. Puno bolje od razočaravajućih Spiders 3D te Camel Spiders, no ipak ne toliko fora kao Infestation ili Eight Legged Freaks.
-
Apollo 18 (2011) - tako..intrigantno u početku, onda predvidivo i slabo..iako se može jednom pogledat..4.5/10
It's in your nature to destroy yourselves...
-
Urban Explorer (2011) - jedino vrijedno spomena je simpatičan negativac. sve drugo teški proljev 2/10
- Michel
ZIMSKI SPECIJAL
Horror of Dracula (1958) - jedan od najpoznatijih/najboljih Hammerovih horora u kojem nastupaju Christopher Lee kao Dracula i Peter Cushing kao Van Helsing. Priča je svima poznata. Tu je i većina likova iz knjige. Jonathan, Lucy...
Lee je zasigurno jedan od najboljih Dracula pa ću se tu malo osvrnuti na Dracule i koji su najbolji. Kada se priča o najboljem odglumljenom Draculi, uvijek su tu tri imena. Bela Lugosi iz 1931., Lee iz 1958. i Gary Oldman iz 1992. godine. Ja još dodajem Klausa Kinskog iz 1979. godine u filmu Nosferatu: Phantom der Nacht od Herzoga pa da se odmah osvrnem jer se slažem da su to četiri najbolje Dracule. Maxa Schrecka iz originalnog Nosferatua ne računam zato što se zvao Graf Orlok iako je to Dracula, nisu tada mogli otkupiti prava pa nisu smjeli mu dati ime Dracula. Dakle, Klaus Kinski kao Dracula je definitivno najjezovitiji. Ono bijelo lice, prednji zubi i bizarna glava uz sav onaj euro štih filma
vrhunski je odglumio. Gary Oldman mi se nekako čini da je najraznovrsniji Dracula od svih njih. Kad je skroz ostario pa u onom dvorcu njegova gluma dolazi do izražaja pa kad postane mlad i zavodljiv, vrhunski. Bela Lugosi je sam prototip Dracule i meni prva pomisao na Draculu dolazi Bela Lugosi. On je najkompletniji Dracula. Onaj plašt, pogled, naglasak i naravno, pokreti s rukama. Uz Vincenta Pricea, Christopher Lee mi je najbolji horor glumac, a njegov Dracula mi se čini da je najdirektniji. Dok svi ovi ostali nabrojani sve rade tako pažljivo, profinjeno, Leeov Dracula je tako brutalno direktan i njega bih najmanje želio da me ugrize
+ njegov stas i karizma dolazi do velikog izražaja.
Al najbolji vampir općenito mi je Kurt Barlow
jednostavno nikad neće biti boljeg.
8========o/8==========o (8/10)
Lee je zasigurno jedan od najboljih Dracula pa ću se tu malo osvrnuti na Dracule i koji su najbolji. Kada se priča o najboljem odglumljenom Draculi, uvijek su tu tri imena. Bela Lugosi iz 1931., Lee iz 1958. i Gary Oldman iz 1992. godine. Ja još dodajem Klausa Kinskog iz 1979. godine u filmu Nosferatu: Phantom der Nacht od Herzoga pa da se odmah osvrnem jer se slažem da su to četiri najbolje Dracule. Maxa Schrecka iz originalnog Nosferatua ne računam zato što se zvao Graf Orlok iako je to Dracula, nisu tada mogli otkupiti prava pa nisu smjeli mu dati ime Dracula. Dakle, Klaus Kinski kao Dracula je definitivno najjezovitiji. Ono bijelo lice, prednji zubi i bizarna glava uz sav onaj euro štih filma

Al najbolji vampir općenito mi je Kurt Barlow

8========o/8==========o (8/10)
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- john_constantine
Trilogy of Terror (1975) - horor omnibus s tri horor priče, samo jedva da ima horora... Prva priča o studentu koji seksualno iskorištava učiteljicu nema pretjerano smisla, naročito bezvezni obrat. Druga priča predosadna, priča o dvije sestre s predvidljivim obratom već u prvoj minuti. Tek treća priča o jezovitoj lutki koja oživi nešto valja s predobrom završnom scenom. Inače me čudi tako visoka ocjena + tek sam poslije vidio da je to samo televizijska produkcija. Dosadno i bezveze. 2/5
Michel puši karu.
- Michel
ZIMSKI SPECIJAL
The Company of Wolves (1984) - dobar fantasy horor. Lijep balans fantazije i horora. Ona prva preobrazba je bolesno dobra. A i ona za stolom u grupnjaku
sviđaju mi se sve priče koje su slične. O vukovima tako da nije onaj čisti omnibus. Atmosfera divna! Cijelo vrijeme radnja u šumi, mračno...
8=======o/8==========o (7/10)

8=======o/8==========o (7/10)
- scary.lady
Critters 2-i dalje mi je zabavan kao i prvi dio.6/10
P.S.-jel moze mala pomoc?Kako da postavim sliku na profilnu?
P.S.-jel moze mala pomoc?Kako da postavim sliku na profilnu?
-
The Children (2008) - iznenađujuće dobro..klinci su bolesno jezivi, gluma je uvjerljiva, dobra doza napetosti i hrpa morbidnih scena..
7.5/10
SpoilerShow
]jedino što me živcira je to što nema nikakvog objašnjenja zašto su klinci popizd..
-
gore na vrhu User Control Panelscary.lady wrote:P.S.-jel moze mala pomoc?Kako da postavim sliku na profilnu?
zatim lijevo Profile i Edit avatar
-
Mindhunters (2004) - cinestar action, večernja repriza, 16x put.. ultrapoznata glumačka ekipa, preloša gluma istih, debilan scenarij koji pokušava kopirat Saw i Christian Slater..3.5/10
-
Trolljegeren (2010) - po meni malo precijenjen, ali još uvijek vrlo ugodno iznenađenje..prva polovica filma nešto bolja od druge..6.5/10
- Michel
ZIMSKI SPECIJAL
...E tu vivrai nel terrore! L'aldilà (1981) - prvo sam mislio da sam gledao ovaj film krajem prošle godine, a to je ustvari bio jedan drugi Fulciev, a skinuo u formatu The Beyond
radnja se radi o sedam vratiju pakla. U početku vidimo radnju smještenu u Lousiani gdje brutalno ubijaju jednog tipa i to volim kod Fulcia. Direktno nasilje. Direktan gore. On nije Bava ni Argento po vizualnom stilu, ali je od njih po nasilju direktniji iako su i Bava i Argento vrhunski po tom pitanju. Zombači su dobro odrađeni. Užasno spori. I kako volim kod talijana one njihove scene s paucima, lancima... Oni pauci i zvukovi
ili kad pas napadne. Pakao na kraju mi je odlično prikazan. Loše strane su naravno očajna gluma, likovi, radnja nelogična, ali to mi je najmanje ovdje važno. Jako dobar Fulci.
8=======-.o/8==========o (7.6/10)

8=======-.o/8==========o (7.6/10)
- john_constantine
Resident Evil: Damnation - odlična animacija, izvrsna akcija, a sam film se izgleda nadoveže na šesticu koju još uvijek nisam odigrao. Ne nedostaje krvavih scena, ali film je predug i prilično razvučen + priča i nije bogznašto, a i nema nekih impresivnih čudovišta. Za fanove Resident evila. 3/5
Michel puši karu.
- scary.lady
Critters 3-slabiji nego prva dva dijela,ali ta mala bića su mi zakon 5/10
P.S.-hvala Olio
P.S.-hvala Olio

- Asfodel
Kad mi maraton završi morat ću ovo da mi ne prođe ovo vrijeme bez nekog snježnog filma (ako ne računamo ono s P.Walkerom i psima po n-ti put na tv-uShp86 wrote:The Children (2008) - iznenađujuće dobro

ont:
Theatre of Blood - odlično. Melem za oči i uši (tu pogotovo ne bi bilo tako posebno bez teatralne uzvišenosti glazbe i recitiranja). Dovoljna su samo maštovita groteskna ubojstva, no još i maskiranje svako malo

I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out