Filmski offtopic

Sve što ne paše u ostale forume ide ovdje.
Post Reply
Michel

Re: Filmski offtopic

Post by Michel » 20 Nov 2013, 19:29

Pa da, drama je žanr u kojem se pokazuje, ali pazi, to može biti triler drama, dramedija. Znaš i sama da većinom najbolji trileri, horori su oni koji u sebi imaju drame. Barem po meni. Tu onda glumci nose film. Meni recimo DiCaprio uopće nema neku ulogu koja će biti zapamćena.

Naravno, i za 50 godina će ga pamtit kao onog iz Titanica, ali govorim o nekakvim all time ulogama što se tiče kvalitete. De Niro i Raging Bull, Taxista, Kum, Lovac na Jelene i da sad ne nabrajam. Ne znam, možda on tebi već ima ulogu u toj kategoriji.

Ili Pacino i Scarface, Kumovi, Pasje Popodne...

Nicholson Isijavanje, Let..., Chinatown, Five Easy Pieces.

Eto, ja ne vidim takvu veliku ulogu od njega. Možda će i biti. Mislim, dnevnik košarkaša i gilbert mu jesu sjajne uloge, ali već je prošlo više od 15 godina od tih filmova i ne vidim da se toliko pamte i cijene kao ove od velike trojke.

Možda je glupo što to tražim od njega, ali shvaćaš poantu. Želio bih vidjeti da ima takve uloge koje će se na kraju pamtiti ne kao one iz Titanica ili neke druge dobre već naš velike.

Ili DDL :prayer: There Will Be Blood, My Left Foot, U Ime Oca...

Pa di je samo DiCapio od DDL-a :zubifale:

Postoje odlični glumci i postoje oni koji to pokušavaju biti. Jednostavno ga ne mogu staviti u odlične.

Uostalom, svako ima svoje razloge zašto mu je neki glumac kvalitetan.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Asfodel

Post by Asfodel » 20 Nov 2013, 19:54

Michel wrote:Pa di je samo DiCapio od DDL-a :zubifale:
A gdje je McConaughey od DDL-a? :zubifale:

Malo tko se može staviti u istu rečenicu s njim, jer ne samo da je nadaren glumac, nego i pomno bira uloge i filmove. Nepogrešivost i te spike. Nisam ga ni uspoređivala s DiCapriom.
Poantu ne kužim, jer se i dalje donekle čudim mjerenju nečijeg talenta količinom/tipom filmova i odbijam staviti DiCapria i Freemana u kategoriju loših glumaca gdje mi spadaju tipovi a la Affleck i Reeves koji najjednostavniju ulogu ne znaju odraditi. Dotični su, imo, promašili profesiju. DiCaprio i Freeman, pak, nisu promašili - dapače. "Obična" nezahtjevna uloga odigrana od strane Freemana i Afflecka se razlikuje kao nebo i zemlja. Ne figurativno, nego doslovno.
Što se dijapazona tiče, primjerice, B.Cranston je pokazao da je vrhunski komičar i također vrhunski dramski glumac. Više je tv, nego filmska ličnost, no meni to nije bitno. Bitno mi je da čovjek zna znanje. Argument kako DiCaprio zasad nema zapamćenu životnu ulogu u tom primjeru se najbolje pokazuje - Cranston može sutra umrijeti ili nastaviti snimati isključivo debilane (tv ili filmske, neitno) i usprkos tome neće postati "loš" u svom zanatu. Loši mu mogu biti filmovi, nezapamtljive mu mogu biti uloge, no on kao glumac ne može biti loš. I najgluplju ulogu u nečemu da ima - neće je pogrešno odraditi, kao što bi neki mogli.

No dobro ajd, složit ćemo se da se ne slažemo :)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Michel

Post by Michel » 20 Nov 2013, 20:09

McConaughey je daleko od DDL-a kao i većina, ali mi je i dalje jako dobar glumac.

Afflecka i Reevesa nikad nisam ni smatrao glumcima A kategorije, a to što se tamo kao nalaze, to je drugi par rukava.

Freeman i Di Caprio su loši iz razloga što ne vidim da mogu nositi film. I sad kad gledam, koja će se to Freemanova uloga pamtiti kao ona od velike trojke. Tavki hvaljeni (nažalost) glumci moraju imati takve uloge. Ja kod Freemana to ne vidim. Se7en, Iskupljenje... sve odreda kvalitetni filmovi, ali Freeman mi zaista nije ništa posebno tamo. Doslovno je uvijek isti. Ta boja glasa, mirnoća, nikad mu se ne mijenja. Uvijek tako usporen, nije raznolik.

Kao i DiCaprio. Sve sam već rekao za njega. Dajte mi tu neku ulogu od njih, a da će se pamtiti kao De niro (Taxista, Ragin Bull...), Pacino (Scarface, Kumovi...) i da dalje ostale ne nabrajam. Ja ili sam slijep :zubifale: ili nešto sasvim deseto.

I ne mjerim ja s količinom već to upravo rade oni fanovi Di Capria koji samo gledaju hitove. Nešto novo, nešto što je u trendu i onda im je zbog toga sjajan. Najbolja glumac današnjice :prayer: how yes no.

Ustvari, jako je teško nekome objasnit zašto smatram Freemana lošim. Jer je to glumac koji je više od 20 godina na sceni i iznimno je popularan. I ja nkad, a gledao sam mu većinu nisam vidio nešto vau od njega. Pa daj me iznenadi čovječe. Isto sa Di Capriom i ostalima koje sam nabrojao na temi.

Vidjet ćemo hoće li DiCaprio imati takve uloge. On i ima vremena, ali za mene je lošiji nego u mlađim danima. Dok se Freeman ne mijenja :D pjegavi. Al drag mi je. Nije da ga ne volim ili nešto. Simpat je to čovjek i sasvim je na mjestu, ali što da radim kad me ne oduševljava. Ma nije mi ni dobar. Sve šablonski.

Dakle, upravo oni koji govore da je DiCaprio najbolji danas, upravo oni mjere po količini filmova, ali samo oni koji su popularni. Jer, ono što je popularno, mora da je dobro. To je ta Twilight logika. :supz:

olio

Post by olio » 22 Nov 2013, 00:58

SABOTAGE Official Trailer (Arnold Schwarzenegger - 2014)

nabrijano!
:supz:
Mireille Enos izgleda ludo

Michel

Post by Michel » 22 Nov 2013, 23:09

Uh, danas se gleda The House That Dripped Blood (1971), The Other (1972), Race with the Devil (1975). :supz:

Nadam se da budem izdržao :kokicarenje:

Mislio sam prvo ovaj zadnji jer mi se čini da je brza radnja pa da me zagrije.

U 00:00 se počinje :rock:

john_constantine

Post by john_constantine » 23 Nov 2013, 17:53

Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 09 Dec 2013, 23:39

Koliko sam si toga priredio za 12. mjesec :lol: :lol: sram me je kad počnem pisati za par dana što mislim sve pogledati. Naravno, prije zadnjeg maratona u ovoj godini ide predzadnji, a onda poslije toga sve one serije i filmovi. I samo fokus na to :supz: :kokicarenje:

Decadentor

Post by Decadentor » 10 Dec 2013, 08:46

Mene je opet sram sto nista ne gledam. Popunut cu cijeli hard ako ovako nastavim...
Image

john_constantine

Post by john_constantine » 10 Dec 2013, 10:54

Ja imam bar tri hard diska + dvdi svega za pogledati
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 12 Dec 2013, 14:18

Ako netko ima dobar torrent otkud mogu skinuti ovaj Fulciev film http://www.imdb.com/title/tt0069019/?ref_=nm_knf_i1

john_constantine

Post by john_constantine » 12 Dec 2013, 14:44

Cinnemagedon
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 12 Dec 2013, 14:52

Nemam to.

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 12 Dec 2013, 16:28

Michel wrote:Ako netko ima dobar torrent otkud mogu skinuti ovaj Fulciev film http://www.imdb.com/title/tt0069019/?ref_=nm_knf_i1
I mene bi ovo zanimalo, svakako javi ako nađeš :)

Michel

Post by Michel » 12 Dec 2013, 17:25

Hitman_4 mi je poslao http://kickass.to/divx-ita-ac3-non-si-s ... .html#main pa evo. Hvala mu :partyman: a baš sam gledao na kat.ph, ali nisam našao. Vjerojatno zato što nisam napisao velikim slovima. Malo seedera i leecher, ali poslužit će.

Victor Crowley

Post by Victor Crowley » 12 Dec 2013, 18:44

Hvala :partyman: Skida se odmah!!

Post Reply