The Man from Earth (2007)
- Sammy
Re: The Man from Earth (2007)
The Man from Earth (2007) - Odličan film, sve se temelji na preperičavanju glavnog lika te komunikaciji s ostalima. Jedna prostorija, nekoliko glumaca i dobra ideja, to je sve što je potrebno za dobar film. - 9/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
- Asfodel
Jako dobro. Meni je prebrzo proletio, ipak. Uživjela sam se i htjela postaviti tisuću pitanja koja likovi nisu postavili
Uvijek mi je lijepo gledati nešto što istražuje granice jednostavnosti i minimalizma u tehničkom smislu.
Jedan od onih filmovA koji pokazuju srednji prst svakome tko misli da je za film uvijek neophodna hrpetina love i ne znam čega.
Uvijek mi je lijepo gledati nešto što istražuje granice jednostavnosti i minimalizma u tehničkom smislu.
Jedan od onih filmovA koji pokazuju srednji prst svakome tko misli da je za film uvijek neophodna hrpetina love i ne znam čega.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Decadentor
Andrej wrote:Uf, ja sam baš uživao gledajući ovo. Film je očigledno inspiraciju našao u delima Justejn Gordera - "Misterija pasijansa" i "Sofijin svet".
Veoma lep filozofski osvrt na ljudsku prirodu izobličavanja stvari kroz vreme i prostor.
Film je namerno jednostavan, kao što je i istina o kojoj "zvezda večeri" priča - jednostavna.
Igra se sa zabludama čoveka, njegovim pretpostavkama i predrasudama zavijenim u ukrasni papir, te stalnom potrebom da se na prošlost gleda misteriozno i romantično.
Same reakcije "diplomiranih umova" kroz priču, su na neki način i obrazloženje te potrebe -
Bez obzira na silni napredak civilizacije novog doba i proboja kritičkog uma, čovek je i dalje uplašeno dete koje drži za ruku zabludu, i onog trenutka kad pokuša da je pusti, nespreman upada u agoniju jednostavnosti. Uvek je sve bilo isto.
Preporuka svim ljubiteljima Istorije, Filozofije i Psihologije.
Odličan film.
Asfodel wrote:Jako dobro. Meni je prebrzo proletio, ipak. Uživjela sam se i htjela postaviti tisuću pitanja koja likovi nisu postavili![]()
tako, sad samo kazem 9/10