Koji ste horror zadnji gledali?
-
Re: Koji ste horror zadnji gledali?
Frankenstein's Army (2013) - nakon ljetne pauze prvi film. slažem se sa svim prethodnim mišljenjima, solidan filmić odličnih kreautra, ali loše režije, beskrajno ispraznih likova i neuvjerljive glume 5.5/10
It's in your nature to destroy yourselves...
- Michel
The Conjuring (2013) - upravo pogledao, napokon. Ne znam otkuda krenuti. Ovo je ghost/demon horor + još nešto zanimljivo. Jesu li hvalospjevi opravdani? Jeu, i evo mojih razloga zašto jesu. Mislim da danas ljudi malo cijene režiju kod horor filmova, a Wan je napravio jedan od najbolje režiranih horor filmova koje sam vidio. Govorim o pokretima kamere koji su fantastični. Vidi se da je pokušao spojiti Kubricka, Hitcha i sve ostale velikane i stvarno je uspio. Meni osobno to u horor filmu jako puno znači. Drugi razlog je glumačka postava. Dugo nisam vidio u horor filmu likove od kojih niti jedan nije besmislen i svako dobije svoj dio koji odlično odradi. Najviše me oduševio Patrick Wilson kao istraživač Ed Warren. Farmiga je i ovdje prekrasna. Treći razlog je atmosfera i odlično dočaravanje 70-ih. Čisti old school. Ostali razlozi su odlično napisani scenarij i ono što dugo nisam doživio, a to je konstantan strah. Ovo je jedan od najstrašnijih horora koji sam pogledao. Pošto sam fan ghost/demon tematike i totalno volim o tome istraživati pa mene možda više prestraši nego ostale. Nema veze, ovo je moj dojam i sad sam jako sretan
spremio sam se u krevet i čitav film bio pod poplonom te se sav oznojio. Svaka scena koja pokušava biti strašna je strašna. Clap clap scena će postati jedna od najpoznatijih u horor filmovima. Savršenstvo. Ili E sad svi ti hvalospjevi mogu nekom povisiti očekivanja i evo, ja ga sad hvalim kao najbolji horor još od 2008. i predivnog Let the Right One In. I ja sam imao visoka očekivanja pa mi je film totalno nadmašio to. No, shvaćam ako su neki ostali razočarani zbog svih pozitivnih kritika, ali jebiga, ja volim ovu tematiku i smatram da ju je najteže napraviti od svih horor podžanrova jer treba te prestrašiti i radnja se treba lijepo postepeno graditi. Wan je opet uspio. Mogu se složiti da je ovo već viđeno i da je spojio sve te stvari, ali jednostavno je viša razina. I to dosta. Za mene instant klasik koji će se tijekom godina koje dolaze takvim i pamtiti u horor žanru, u to sam siguran.
8=========o/8==========o (9/10)
http://en.wikipedia.org/wiki/Ed_and_Lorraine_Warren - http://www.nextmovie.com/blog/the-conjuring-true-story/
Baš sam malo pogledao o njima i dosta poznatih slučajeva su istraživali.

SpoilerShow
kad Farmiga propadne kroz onaj skriveni prolaz i triput joj se pojavi duh. Sva tri puta takvo cimanje koje dugo nisam doživio.
8=========o/8==========o (9/10)
http://en.wikipedia.org/wiki/Ed_and_Lorraine_Warren - http://www.nextmovie.com/blog/the-conjuring-true-story/
Baš sam malo pogledao o njima i dosta poznatih slučajeva su istraživali.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
-
Sublime (2007) - jako pretenciozno, loše i dosadno..2/10
- Sammy
Poltergeist (1982) - Očekivao puno više, na kraju ostao jako nezadovoljan, a tome je pridonjelo to što je prenaporan u mnogim trenucima, jako spora radnja i premalo napetosti. - 4/10
You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
- lemonzoo
Poltegreist je klasik, čudi me da ima netko tko ne voli. Kakve inače filmove gledaš? Ako preferiraš noviju produkciju, možda je to razlog.
- john_constantine
niti meni nije baš najbolje sjeo, dosta stvari mi je išlo na živce, naročito blesava odluka pri kraj filma. Ne znam, meni totalno precjenjen film.
Michel puši karu.
- Michel
Moram se složiti. Drag mi je taj film, ali svakim novim gledanjem mi je sve lošiji. Ako se nekom ne sviđa neki horor klasik, ne znači da odmah voli novo. Mislim da svako ima nekih klasika koji nam ne pašu. Nekome ne leži Egzorcist ili Psycho pa je fan starijih horora. Poltergeist je prešaren film za jedan ghost horor.
@Cons
Imaš u planu možda The Conjuring ubrzo?
@Cons

- Sammy
preferiram zapravo stariju, ovo jednostavno ne valja brate..lemonzoo wrote:Poltegreist je klasik, čudi me da ima netko tko ne voli. Kakve inače filmove gledaš? Ako preferiraš noviju produkciju, možda je to razlog.
upravo toMichel wrote:Poltergeist je prešaren film za jedan ghost horor.

You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.
- john_constantine
kada izađe dobra kvalitetaMichel wrote:Moram se složiti. Drag mi je taj film, ali svakim novim gledanjem mi je sve lošiji. Ako se nekom ne sviđa neki horor klasik, ne znači da odmah voli novo. Mislim da svako ima nekih klasika koji nam ne pašu. Nekome ne leži Egzorcist ili Psycho pa je fan starijih horora. Poltergeist je prešaren film za jedan ghost horor.
@Cons

Michel puši karu.
- Michel
Ja sam skinuo ono što mi je Olio preporučio. The.Conjuring.2013.WEBRip.XViD.AC3.ReLeNTLesS
Nije CAM verzija. Slika i zvuk su dosta dobri. Jedino kineski titlovi, ali mali su pa nije problem.
Nije CAM verzija. Slika i zvuk su dosta dobri. Jedino kineski titlovi, ali mali su pa nije problem.
- john_constantine
da, mislim da je HDrip ono kada ima izrezani ekran bez kineskih titlova. Tako sam gledao Ghostrider 2. Ma nije mi sila, a imam još 30 % filmova na disku koje moram pogledati, pa mogu čekati, he.Michel wrote:Ja sam skinuo ono što mi je Olio preporučio. The.Conjuring.2013.WEBRip.XViD.AC3.ReLeNTLesS
Michel puši karu.
-
I Spit on Your Grave (2010) - solidno ostvarenje. Dug uvod, 20ak minuta bolesnih scena, jako dobri negativci, jako loša glavna glumica koja je zapravo i jedini pravi nedostatak filma 6/10
- Sammy
Dracula (1958) - Očekivao sam da će biti bolji, više Drakule, više napetosti, ali i s viđenim se može biti zadovoljan, pogotovo za ono vrijeme dobar horror. - 7/10
- Malteras
Devil (2010)- sama ideja se i ne cini katastrofalnom, kao sto joj ni prikaz nije takav, ali sve ukupno je ipak veoma lose... Ocjena 4/10
Noroi (2005)- ajmo napraviti nesto sto traje vidno predugo, sto je zbrkano i ispunjeno nepotrebnim detaljima i ajmo jos to sve uraditi u stilu dokumentarca, pa da bude jos zbrkanije. I jos stavimo covjeka koji se oblaze auliminjumskom folijom da bi se zastitio od ektoplazmaticnih crva i eto nam filma koji je imao potencijal da bude kvalitetan horor, ali ispao je zbunjujuci i smijesan... Ocjena 5.5/10
Noroi (2005)- ajmo napraviti nesto sto traje vidno predugo, sto je zbrkano i ispunjeno nepotrebnim detaljima i ajmo jos to sve uraditi u stilu dokumentarca, pa da bude jos zbrkanije. I jos stavimo covjeka koji se oblaze auliminjumskom folijom da bi se zastitio od ektoplazmaticnih crva i eto nam filma koji je imao potencijal da bude kvalitetan horor, ali ispao je zbunjujuci i smijesan... Ocjena 5.5/10
- Sammy
...E tu vivrai nel terrore! L'aldilà [The Beyond] (1981) - Ovo je sve tako razbacano i nepovezano, na trenutke zablista u nekim scenama, ali ga sputavaju gluposti i loše igranje efektima. - 4/10