8/10
Najbolji ljetni blockbuster kojeg sam pogledao u životu. Film bez mjere, sa pristojnom dozom klasičnih klišeja i laganom razinom campa... Sve u službi monstruozno dobre zabave. Iako je prokleto zabavan, film traje prekratko. Počinje jednom scenom borbe, te nakon toga slijedi par scena samo sa likovima, njihovim pričama i treningom. Nakon tih dvadesetak minuta akcija ponovno počinje, jače i žešće i ne zaustavlja se do kraja filma. Zbog takvog filmskog ritma, film od 2 sata i 10 minuta, doimao mi se kao da traje kojih 80 minuta i jednostavno sam želio još.
Charlie Hunnam je ok heroj i ovo mu je prva ovakva uloga u životu. Lik nije Marlon Brando što se tiče glume, ali je simpa pa je lako navijati za njega. Rinko Kikuchi je izuzetno simpatična i ugodna oku. Idris Elba je "hardcore" vojna faca, koja zapovijeda svojom pojavom i karizmom. Charlie Day i Burn Gorman su over the top znanstvenici koji mi uopće nisu smetali, a znali su baciti i koju duhovitu foru. Ron legendarni Perlman je kao i uvijek standardno zakon.
Odličan film, sa malo boljim razmještajem akcijskih i tiših segmenata, možda je mogao biti i bolji. Ipak sumnjam da će se itko žaliti na potrošeno vrijeme i novac, pogotovo nakon sranja od ljetnih blockbustera koja su nas zadesila ove godine, pritom mislim na čaću i sina Smitha i Iron Mana 3.
Revenge solves everything