Maratoni filmova

Sve o industriji, VHS, DVD, filmovi iz kućne radinosti itd.
Post Reply
Michel

Re: Maratoni filmova

Post by Michel » 02 Apr 2013, 13:41

hitman_4 wrote:slasher muvi maraton

Terror Train (1980) http://www.horrorhr.com/tamnica/viewtop ... 99#p330399
April Fool's Day (1986) http://www.horrorhr.com/tamnica/viewtop ... 95#p330395
Maniac (1980)
Sleepaway Camp (1983)
The Burning (1981)
Tourist Trap (1979)
Just Before Dawn (1981)
The Burning mi je uz Psiha najbolji slasher :supz:

Terror Train nisam gledao pa je ovo dobar podsjetnik.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Decadentor

Post by Decadentor » 02 Apr 2013, 13:46

Mislim da sam jedini kome je burning bio dosadan (dont kill me pls) :lol:
Image

Michel

Post by Michel » 02 Apr 2013, 13:56

Znam još dosta ljudi kojima je bio dosadan :D

Ja sam uživao u svakom trenutku. Sam taj ljetni kamp, povijest ubojice, glumci što glavni što sporedni. George C. sa kosom :supz: :lol: ubojstva :prayer:

Iako sam svjestan da slasheri poput Halloweena ili NOES su kvalitetniji. Mislim naravno na originale. The Burning bi mi bio kao najdraži slasher.

hitman_4

Post by hitman_4 » 02 Apr 2013, 16:03

baš super što vam se manje/više sviđa lista.ahaha george c sa kosom :supz: već ima ocjenu više :lol: najmanja očekivanja imam od Tourist Campa
Image

Image

Image

elrania

Post by elrania » 02 Apr 2013, 16:40

meni je the burning isto pri samom vrhu.
blizu je i sleepaway camp, iako za njega pak čujem da je ljudima dosadan. i drugi dio je ok. :D

Michel

Post by Michel » 02 Apr 2013, 17:01

Meni je sleepeway camp najzabavniji od svih slashera :D

Salvador

Post by Salvador » 02 Apr 2013, 19:11

hitman_4 wrote:baš super što vam se manje/više sviđa lista.ahaha george c sa kosom :supz: već ima ocjenu više :lol: najmanja očekivanja imam od Tourist Campa
Tourist Trap je dosta dobar.

Salvador

Post by Salvador » 02 Apr 2013, 19:35

john_constantine wrote:Bacam se na Sartana maraton. Ukupno pet filmova, špageti western po žanru. :supz:

+ možda još dva Unofficial filma s Djangom.
srijeda, 03.04.2013 23:20

Večernja matineja - Ciklus špageti vesterna: U sjeni kolta
talijanski film
ALL´OMBRA DI UNA COLT, 1965. Dok jaše sa svojim starijim i iskusnijim partnerom i mentorom Dukeom Buchananom (C. San Martín), mladi revolveraš Steve Blaine (S. Forsyth) razmišlja o prekidu karijere i mirnom životu. On je u vezi s Dukeovom privlačnom kćeri Susan (A. M. Polani), s kojom se namjerava uskoro oženiti i skrasiti na ranču nedaleko grada u kojem glavnu riječ vode bogati i moćni zemljoposjednici Harold Jackson (F. Ressel) i Burns (F. Lauteri). No Dukeu se ne sviđa zamisao da se njegova kći uda za Stevea, pa odluči pomrsiti mladićeve planove... Atraktivan i zabavan film koji scenaristički i redateljski potpisuje Giovanni Grimaldi, talijanski novinar, urednik niza humorističnih tjednika te kazališni, radijski, televizijski i filmski redatelj, tradiciju klasičnog američkog vesterna na efektan način spaja s poetikom špageti vesterna velikog Sergia Leonea (Za šaku dolara, Bila jednom revolucija). Riječ je o razmjerno netipičnom hibridnom ostvarenju, jednom od ranih predstavnika podžanra čije je zlatno doba bilo od sredine 60-ih do sredine 70-ih godina prošlog stoljeća. Zajednička obilježja špageti vesterna su: niski proračun, talijanski jezik, talijanski redatelji, snimanje u talijanskim filmskim studijima Cinecitta, na Sardiniji i na lokacijama u Španjolskoj, u pustinji u pokrajini Almería, te su prepoznatljiva po prenaglašavanju općih mjesta, mitskih odrednica i žanrovskih konvencija vesterna, nerijetko minimalističkom redateljskom prosedeu i čestim posezanjima za hipertrofiranim nasiljem. Demitologizacija i dekonstrukcija izvorno američkog filmskog žanra pritom su dijelom provođene namjerno, a dijelom su se javile kao posljedica rada u europskim (neameričkim) kulturama i uz skromne proračune. Većina od navedenih osobina odlikuju i današnji film koji uz energičnu Grimaldijevu režiju krase i raspoloženi glumački nastupi postave predvođene markantnim kanadskim glumcem Steveom Forsythom, koji je tijekom druge polovice 1960-ih nanizao nekoliko uloga u žanrovski srodnim naslovima. Uloge: Stephen Forsyth, Conrado San Martín, Anna Maria Polani, Helga Liné, Eugenio Galadini, Franco Ressel, Aldo Sambrell, José Calvo, Franco Lauteri, Javier de Rivera, Andrea Scotti, Rafael Albaicín Scenarist: Giovanni Grimaldi, uz suradnju Maríe del Carmen Martínez Román a prema priči Alda Barnija, Giovannija Grimaldija i Alda Luxardoa Redatelj: Giovanni Grimaldi Trajanje: 79' Žanr: špageti vestern

john_constantine

Post by john_constantine » 02 Apr 2013, 19:41

da, opet su vratili špageti westerne, pa ih gledam svaku srijedu :supz:
Michel puši karu.

Salvador

Post by Salvador » 02 Apr 2013, 19:50

john_constantine wrote:da, opet su vratili špageti westerne, pa ih gledam svaku srijedu :supz:
Ja sam skoro sve westerne pogledao na telki, osim ovih novijih koje sam morao skinuti da bi ih pogledao. Vrijeme mi isto odgovara jer mi onda kćer ide spavat pa imam vremena pogledati neki film na miru hehe

Michel

Post by Michel » 02 Apr 2013, 19:54

Meni je western među omiljenim žarnovima. Western i horor su dva žanra na kojima sam odrastao. Western ponajviše zbog oca koji je bio fan Coopera, a ja sam uz Coopera onda zavolio i Waynea. Onda kasnije Ford/Hawks. A horore kao i svi. Sav taj adrenalin, strah su me privlačili. Kao nekakvo zabranjeno voće. Stvarni lijepi dani.

Decadentor

Post by Decadentor » 02 Apr 2013, 20:11

cim cujem da je neki film western izgubim svako zanimanje :lol:
Image

elrania

Post by elrania » 02 Apr 2013, 20:12

westerni su zakon!!

prerijetko ih gledam i premalo sam ih pogledala, al rijetko sam na koji žanr tak vesela pri početku i tokom gledanja. osobito pri početku s onim 'sad će, sad će' osjećajem :D

Salvador

Post by Salvador » 02 Apr 2013, 23:12

Meni su westerni zakon, a mogli bi slobodno spadati u filmove osvete jer je uvijek neka osveta u điru hehe

Asfodel

Post by Asfodel » 02 Apr 2013, 23:12

Salvador wrote:
hitman_4 wrote:baš super što vam se manje/više sviđa lista.ahaha george c sa kosom :supz: već ima ocjenu više :lol: najmanja očekivanja imam od Tourist Campa
Tourist Trap je dosta dobar.
Da

ont:
Djetinjstvo se svodilo na sljedeće: western ujutro, akcić navečer :)
I s jednima i drugima sam se istrošila. Samo što westerne nisam prestala cijeniti, dok akciće poprilično da. Vjerojatno zato što se akccići i dalje štancaju, samo s malo manje duše i karizmatičnih junaka. A i ja sam se razvila u nekom drugom smjeru i rado bih nešto malo više od klasičnog akcić plota (osim s vremena na vrijeme, haha)
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out

Post Reply