Ispravite me ako se varam, tim više jer ja iskreno i nisam stručnjak za horror žanr, ali kao jedan od prvih, ako ne i prvi slasher horrorac slovi Hitchcockovo remek-djelo Psycho. Ona famozna scena pod tušem je inspirirala cjeli niz slasher horroraca koji su posebice obilježili 70-e i 80-e godine prošlog stoljeća - Halloween, Friday the 13th, Maniac, Prom Night te mnogi, mnogi drugi. Ljubitelje tog pod-žanra, kao i one koji nisu toliko upoznati sa njime (poput mene), će zasigurno oduševiti ovaj Britanski dokumentarni film redatelja Caluma Waddella o povijesti slasher filmova. Mnogobrojni poznati (i manje poznati) glumci i glumice, te redatelji koji su se okušali u tom pod-žanru pričaju o svojim iskustvima i viđenjima fenomena slasher horroaca koji su popularni još i dan danas. Tako su u filmu Tobe Hooper, Corey Feldman, Dean Jones, John Fallon, Mark Atkins, Fred Olen Ray, Scott Spiegel itd. Budžet iznosi svega 10 tisuća $, a Slice and Dice: The Slasher Film Forever je bio prikazan na par filmskih festivala kao što su Sitges Film Festival i Horrorthon Festival u Dublinu. Britanci će film imati prilike pogledati na DVD-u od 13. svibnja 2013.
TRAILER
http://www.youtube.com/watch?v=EkbWyOfPjUQ