Koji ste non-horror zadnji gledali ?
-
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
Cargo
solidan SF, previše razdužen
napeta atmosfera u početku je super.
6.5/10
solidan SF, previše razdužen
napeta atmosfera u početku je super.
6.5/10
- elrania
malo mi se oteglo ovo s amerikom, al evo da dodam još dva obavljena i onda mi još 2 ostaju
American Movie (1999) - odlično!! ko dokumentarac o pokušajima snimanja filma u nikakvoj sredini s nikakvim prihodima i sve samo nego profesionalnim ljudima je odličan, a još je bolji kao prikaz života i pokušaja života na sjeveru SAD-a. dok se ne vidi neke likove ovako u njihovoj pravoj formi (lol), može se dobit i dojam da su neke karakteristike forsane u komedijama/parodijama...al ne. evo, the real deal! bilo je i nekih zaista dubokih trenutaka, nekih tužnih, neugodnih, ali i komičnih i sve skroz iskreno prezentirano. ja sam prezadovoljna.
i svidjelo mi se ono nešto prikazanih kadrova iz filma koji se snimao. našla ga na netu, pogledam i to uskoro
American Hot Wax (1978) - filmovi o rock'n'rollu -
! ovdje sam jako subjektivna, jer me strašno ponese ta glazba. opet sam jako zadovoljna, jer se potrudilo nafilati radnju brojnim glazbenim sekvencama od kojih sam lagano poskakivala tokom cijelog filma, a sve je to popunilo odličnu temu, dobro odvijanje radnje i solidnu prezentaciju likova i situacija. dosta se toga obuhvatilo, iako se moglo bolje integrirati neke dijelove u cjelinu, no najvažnije je bilo predstaviti problem tog vremena što se jako lijepo postiglo.
American Movie (1999) - odlično!! ko dokumentarac o pokušajima snimanja filma u nikakvoj sredini s nikakvim prihodima i sve samo nego profesionalnim ljudima je odličan, a još je bolji kao prikaz života i pokušaja života na sjeveru SAD-a. dok se ne vidi neke likove ovako u njihovoj pravoj formi (lol), može se dobit i dojam da su neke karakteristike forsane u komedijama/parodijama...al ne. evo, the real deal! bilo je i nekih zaista dubokih trenutaka, nekih tužnih, neugodnih, ali i komičnih i sve skroz iskreno prezentirano. ja sam prezadovoljna.
i svidjelo mi se ono nešto prikazanih kadrova iz filma koji se snimao. našla ga na netu, pogledam i to uskoro

American Hot Wax (1978) - filmovi o rock'n'rollu -

-
Kill Me Later (2001) - dobar film, zanimljiva radnja, osebujni likovi i vrlo solidna glumačka postava... definitivno se isplati pogledat
- Salvador
elrania wrote:malo mi se oteglo ovo s amerikom, al evo da dodam još dva obavljena i onda mi još 2 ostaju
i svidjelo mi se ono nešto prikazanih kadrova iz filma koji se snimao. našla ga na netu, pogledam i to uskoro![]()
American Hot Wax (1978) - filmovi o rock'n'rollu -! ovdje sam jako subjektivna, jer me strašno ponese ta glazba. opet sam jako zadovoljna, jer se potrudilo nafilati radnju brojnim glazbenim sekvencama od kojih sam lagano poskakivala tokom cijelog filma, a sve je to popunilo odličnu temu, dobro odvijanje radnje i solidnu prezentaciju likova i situacija. dosta se toga obuhvatilo, iako se moglo bolje integrirati neke dijelove u cjelinu, no najvažnije je bilo predstaviti problem tog vremena što se jako lijepo postiglo.
- Salvador
I ja isto obožavam gledati ovakve filmove, a ovaj nažalost nisam još imao prilike gledati, ali svakako hoću. Obavezno pogledaj filmove poput Hysteria: The Def Leppard Story. Meni je film stvarno odličan za jedan televizijski film, a glumci su nevjerojatno slični pravim članovima benda. Preporučio bi još filmove poput La Bamba, koja je uglavnom vrlo emotivna i tragična priča o Ritchie Valensu, zatim What's Love Got to Do with It, The Buddy Holly Story, This is Spinal Tap, Still Crazy, Sid and Nancy, The Doors, Pink Floyd The Wall, Eddie and the Cruisers, A Hard Day's Night, Great Balls of Fire!, Hedwig and the Angry Inch, Control, Almost Famous ili pak Rock Star koji se po meni bazire na bendu Judas Priest, ali to nigdje nije napisano, no vjerojatno će skužit oni koji su slušali ili pratili razvoj benda.elrania wrote:malo mi se oteglo ovo s amerikom, al evo da dodam još dva obavljena i onda mi još 2 ostaju
American Hot Wax (1978) - filmovi o rock'n'rollu -! ovdje sam jako subjektivna, jer me strašno ponese ta glazba. opet sam jako zadovoljna, jer se potrudilo nafilati radnju brojnim glazbenim sekvencama od kojih sam lagano poskakivala tokom cijelog filma, a sve je to popunilo odličnu temu, dobro odvijanje radnje i solidnu prezentaciju likova i situacija. dosta se toga obuhvatilo, iako se moglo bolje integrirati neke dijelove u cjelinu, no najvažnije je bilo predstaviti problem tog vremena što se jako lijepo postiglo.
- elrania
past će neki glazbeni maraton pa iskoristim one naslove! taman sam sinoć smišljala kak moram pretražiti kaj još sve ima dobrog na tu foru pa hvala!
- Asfodel
Taman ti se ovdje uklopi i American Hardcore, em ima to u naslovu, em obrađuje lijepu vrstu glazbe 

I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Michel
La Bamba je dosta točan, ali ovaj film o Hollyu je apsoulutno netočan i sramotno je što su napravili od legendarnog glazbenika. Zato imaš pravu priču na youtubeu http://www.youtube.com/watch?v=kSDMRjBjKIgSalvador wrote:I ja isto obožavam gledati ovakve filmove, a ovaj nažalost nisam još imao prilike gledati, ali svakako hoću. Obavezno pogledaj filmove poput Hysteria: The Def Leppard Story. Meni je film stvarno odličan za jedan televizijski film, a glumci su nevjerojatno slični pravim članovima benda. Preporučio bi još filmove poput La Bamba, koja je uglavnom vrlo emotivna i tragična priča o Ritchie Valensu, zatim What's Love Got to Do with It, The Buddy Holly Story, This is Spinal Tap, Still Crazy, Sid and Nancy, The Doors, Pink Floyd The Wall, Eddie and the Cruisers, A Hard Day's Night, Great Balls of Fire!, Hedwig and the Angry Inch, Control, Almost Famous ili pak Rock Star koji se po meni bazire na bendu Judas Priest, ali to nigdje nije napisano, no vjerojatno će skužit oni koji su slušali ili pratili razvoj benda.elrania wrote:malo mi se oteglo ovo s amerikom, al evo da dodam još dva obavljena i onda mi još 2 ostaju
Dakle, ne gledati taj sa Buseyom. This is Spinal Tap je odličan film. Prije svega odlična komedija. Almoust Famous mi je jedan od najboljih coming of age filmova.
Zaboravio spomenuti The Last Waltz od Scorsesea http://www.imdb.com/title/tt0077838/ i o najvećem glazbeniku

Najbolje kad se BOG i Keith Richards prepiru oko sviranja gitare

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
-
Broken City (2013) - malo predvidljiv, ali vrlo solidan film
- Asfodel
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - uspješno sam ovo izbjegavala, no sad je zbog maratona Mos Def postao kriv za popuštanje. Nja.
- john_constantine
knjiga je sto puta bolja makar mi ostali nastavci nisu nešto..Asfodel wrote:The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - uspješno sam ovo izbjegavala, no sad je zbog maratona Mos Def postao kriv za popuštanje. Nja.
Michel puši karu.
-
It's a Disaster (2012) - dobar i zabavan film, samo su ga malo pred kraj sjebali
- Asfodel
Upravo tojohn_constantine wrote:knjiga je sto puta bolja makar mi ostali nastavci nisu nešto..Asfodel wrote:The Hitchhiker's Guide to the Galaxy - uspješno sam ovo izbjegavala, no sad je zbog maratona Mos Def postao kriv za popuštanje. Nja.
- john_constantine
Primeval (2007) - neloš pustolovni akcić. Umjesto da bude animal attack horor, na kraju ispadne obični pustolovni film s elementima akcije i politike u Africi s predvidljivim twistom. Šteta, usprkos kaotičnoj kameri i CGI krokodilu, film je baš obećavao, da bi na kraju otišao u totalno krivom smjeru. Dosta brutalnih scena, a niti krokodil nije tako loš. 2/5
+ mislim, koja je to logika? Krokodil se najbolje snalazi u vodi, a oni se sklone u kućici koja je baš nad vodom?
+ mislim, koja je to logika? Krokodil se najbolje snalazi u vodi, a oni se sklone u kućici koja je baš nad vodom?
Michel puši karu.
- elrania
American Splendor (2003) - ovo je tako dobro! oduševljena sam izborima filmova i time koliko mi je odličan ovaj američki maraton!
film je miks fikcije i realnoga iz života harveya pekara, službenika u bolnici, nikog posebnog smještenog nigdje posebno i njegovog pisanja i stvaranja stripova koji su donijeli to nešto u životu. obožavam kad se predstavljaju likovi iz stvarnog života i kad su oni toliko čudni i nevjerojatni, a sve nekako ide dalje i funkcionira i sretni su u tome što bi drugi proglasili jadnim i bijednim. digne me skroz takvo što i bude posebno dirljivo vidjeti njihove lijepe trenutke i uspjehe.
topla preporuka!
@asfodel: hvala! budem ga ubacila za finiš. neš mi je prepoznat taj naslov, a nisam uopće došla do njega dok sam tražila filmove za popis.
film je miks fikcije i realnoga iz života harveya pekara, službenika u bolnici, nikog posebnog smještenog nigdje posebno i njegovog pisanja i stvaranja stripova koji su donijeli to nešto u životu. obožavam kad se predstavljaju likovi iz stvarnog života i kad su oni toliko čudni i nevjerojatni, a sve nekako ide dalje i funkcionira i sretni su u tome što bi drugi proglasili jadnim i bijednim. digne me skroz takvo što i bude posebno dirljivo vidjeti njihove lijepe trenutke i uspjehe.
topla preporuka!
@asfodel: hvala! budem ga ubacila za finiš. neš mi je prepoznat taj naslov, a nisam uopće došla do njega dok sam tražila filmove za popis.