Koji ste strip zadnji čitali?

Diskusija o knjigama, stripovima, amaterskim radovima horror, sci-fi i bliske tematike.
Post Reply
maddjuro

Re: Koji ste strip zadnji čitali?

Post by maddjuro » 05 Mar 2013, 21:54

zasad imam : basilisk, dragon ball i dragon ball z, death note, parasyte, uzumaki, gyo, museum of terror omnibuse, hellsing, akiru, claymore 1-15, trigun, buso renkin, mail, večernjakove mange, i od algoritma oštrice besmrtnika
I may be an idiot, but i am no fool.

Michel

Post by Michel » 08 Mar 2013, 05:21

Dampyr 1: Đavolji sin - počeo s ovim stripom. I sviđa mi se, Ponajviše zato što je jako zabavan, a i sama priča makar jednostavna, mi je dobra. I dio sa gospodarima tame kojih ima više je uvijek dobro došao. Gorka mi se čini zanimljivim likom. Također, od Dampyra frendovi su isto dobri i kako ih je upoznao. A okruženje je :supz: mislim da je i radnja tu negdje kod nas. Barem taj prvi dio. Nastavlja se dalje. :kokicarenje:
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"

Michel

Post by Michel » 10 Mar 2013, 01:15

Dampyr 2: Pleme Noći - jako kvalitetan drugi nastavak, bolji od prvoga. Više se saznaje o samome Dampyru, a i njegovim prijateljima. Odličan završni obračun između Gorke i Dampyra.

Dylan Dog: Između života i smrti - počeo sam sa Extra izdanjima Dylana, ali pošto nisam mogao naći linkove za sva izdanja, morat ću se zadovoljiti s onime što imam, al dobro, i to je većina. Pa tako od Ludensa ima 69 izdanja, našao sam oko 40-ak valjanih linkova. Oni su medu nama nisam našao koji je prvi extra pa sam krenuo na ovaj drugi dio i oduševio se samom radnjom i ogromnim twistom na kraju.
SpoilerShow
Jebote, koje odvratno čudovište :lol: od organa :supz: na kraju je onaj doktor ipak bio u svemu tome :prayer:

Michel

Post by Michel » 12 Mar 2013, 15:25

Dampyr 3: Pješčane Utvare - zanimljiv nastavak o nekakvom ludom lunaparku koji nastanjuju duhovi ili možda ne. Saznali smo još više o Harlanovom ocu, a i sreli njegovo starog neprijatelja. Možda malo previše raznih čudovišta za jednu epizodu, ali dobro.

Dylan Dog: Zločin - ma totalna ludnica :supz: ko se sve pojavljuje. Leatherface, Bates hotel, pa zombiji šeću normalno. Baš brdo referenci na horor filmove. Kao nekakva uvrnuta halucinacija. Al najjače kad se pojavio Charles Bronson :lol:

Jedva čekam dalje da nastavim.

john_constantine

Post by john_constantine » 15 Mar 2013, 20:50

Zagor almanah je uvijek prelos za svakom svojom epizodom. A moram gakupovati radi brata. Stalno spajaju vise ideja, ali ovaj zadnji lose...
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 24 Mar 2013, 18:55

Dampyr 4: Nokturno u crvenom - dobar nastavak sa novim gospodramo vampira koji je znao Dampyrovog oca. Sviđa mi se što Dampyr upije svo znanje kad ubije nekog gospodara. I humor je počeo. Pogotovo između Tesle i Kurjaka.

Dylan Dog: Oni su među nama - vampiri. Kad sam vidio, jedva sam čekao da pročitam, ali se gadno razočarao. Htjeli su ići ne nekakvu originalnost, ali im nije uspjelo. Pa ni ta završna borba na groblju. Iako je uvijek tu dobar twist.

maddjuro

Post by maddjuro » 24 Mar 2013, 20:15

Michel wrote:Dampyr 4: Nokturno u crvenom - dobar nastavak sa novim gospodramo vampira koji je znao Dampyrovog oca. Sviđa mi se što Dampyr upije svo znanje kad ubije nekog gospodara. I humor je počeo. Pogotovo između Tesle i Kurjaka.

Dylan Dog: Oni su među nama - vampiri. Kad sam vidio, jedva sam čekao da pročitam, ali se gadno razočarao. Htjeli su ići ne nekakvu originalnost, ali im nije uspjelo. Pa ni ta završna borba na groblju. Iako je uvijek tu dobar twist.

oni su među nama je praktički kopija filma "they live", ista ideja samo u filmu su bili alieni a ne vampiri; tako da idea opće nije orginalna

john_constantine

Post by john_constantine » 24 Mar 2013, 20:34

a koja epizoda Dylan Doga je zapravo originalna? Većina ih je kopirala tuđe ideje iz filmova ili knjiga.
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 25 Mar 2013, 00:24

maddjuro wrote:
Michel wrote:Dampyr 4: Nokturno u crvenom - dobar nastavak sa novim gospodramo vampira koji je znao Dampyrovog oca. Sviđa mi se što Dampyr upije svo znanje kad ubije nekog gospodara. I humor je počeo. Pogotovo između Tesle i Kurjaka.

oni su među nama je praktički kopija filma "they live", ista ideja samo u filmu su bili alieni a ne vampiri; tako da idea opće nije orginalna
Da, u pravu si. They Live mi je jedan od dražih filmova. A i to što Cons kaže, dosta toga kopiraju, ali prve dvije su mi se jako svidjele. Pogotovo Zločin koji je odlična posveta starim horor klasicima. Sad na Kanal 666. Čuo sam da je taj dio izvrstan.

john_constantine

Post by john_constantine » 25 Mar 2013, 08:04

Ne znam tko to kaze za kanal 666. Los crtez, puno gore scena koje kvari taj los crtez i bizarni scenarij, ali s dobrom kritikom na marketing i bolesnom idejom
Michel puši karu.

Michel

Post by Michel » 25 Mar 2013, 15:33

Čitao sam recenziju na stripovima i komentare pa ga svi hvale. Al dobro, koliko sam puta čitao za neki strip da ga pljuju pa mi se svidio ili da ga hvale pa mi se nije svidio.

maddjuro

Post by maddjuro » 25 Mar 2013, 21:48

bolju ideju, s raznim horror ikonama, ima nastavak "direktni prenos" koji nije bio reizdan u extra izdanjima

john_constantine

Post by john_constantine » 31 Mar 2013, 19:24

bacam se na čitanje Druune :mrgreen:

Ima osam albuma, pa se bude imalo što čitati.
Michel puši karu.

maddjuro

Post by maddjuro » 11 Apr 2013, 01:26

Image

loš nastavak s idejom koja je bila bar jedan put, a vjerojatno i vise, bila iskoristena u ranijim nastavcima i predvidljivim krajem

john_constantine

Post by john_constantine » 18 Apr 2013, 08:48

maddjuro, pitanje u vezi Nathan Never gigant. Nešto mi se zakompliciralo...
SpoilerShow
Susan, ona ženska koju je Nathan zaveo i iskoristio u Svemirsko pješastvo, poslije su je u budućnosti oživjeli, koliko se sjećam. I tada je bio tamo Nemo. Ali ono što pitam, Susan je postala prvi tehnodroid? Mislim, ona je postala Selena koja se kasnije vratila u prošlost da ubije Nathana? Ili sam krivo zapamtio?
Michel puši karu.

Post Reply