Beasts of the Southern Wild (2012) - o da, najbolji film godine uz End of Watch. Prekrasno iskustvo o djevojčici koja preživljava sa svojim ocem i prijateljima na jednom brodu u močvari. Ima malo i fantazije, arta, lijepih misli. Baš divan film.
8========-o/8==========o (8.5/10)
Stardust (2007) - film me tek kupio od sredine filma. Tu prvu polovicu sam se pitao zbog čega ovo ima tako visoku ocjenu, ali na kraju je ispalo vrlo dobro. Dobra fantazija sa zanimljivom glumačkom postavom. Glumci iz serija i glumci iz filmova. Vještice su mi najzanimljivije. Ljubavna priča tako tako i De Niro

8=======-o/8==========o (7.5/10)
Time Bandits (1981) - film od Gilliama, najpoznatijeg Pyhtona iako je meni Cleese broj 1. Tu je također i Papin te spomenuti Cleese od njih. Kasnije i Connery te još neki zanimljivi glumci. Radi se o patuljcima koji putuju kroz vrijeme i kradu zlato. Tako upoznaju klinca koji kreće s njima na jednu pustolovinu sve do samoga kraja i borbe protiv zlog čarobnjaka.
8=======o/8==========o (7/10)
The Purple Rose of Cairo (1985) - vrlo dobra fantazija od Woodya. Dirljiva priča o ženi koja je nezadovoljna s brakom te gleda svaku večer isti film dok jednog dana iz tog filma lik ne oživi i zaljubi se u nju. Originalan, lijepo snimljen i uvijek rado viđeni humor od Woodya.
8========o/8==========o (8/10)
North by Northwest (1959) - pogledao sam ga na novu godinu, odličan program na hrt-u 3. Drugo gledanje, nakon prvog gledanja gdje sam neke scene preskočio pošto sam zaspao pa nisam znao gdje sam i naravno, onda se nisam ni oduševio s filmom, sad je bilo vrijeme da to popravim i napišem u tekicu "još jedno remek djelo najvećeg majstora filma". Film prati Granta koji mi se sad uvrstio među najbolje likove, odličan je. On bude "slučajno" krivo otet te ubačen kao špijun, a da on to ni ne zna. Dinamičan, smiješan, napet, kompletan film.
8=========-o/8==========o (9.5/10)
Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001) - poslije toga je bio i ovaj film pa ga pogledao. Film je čudan, ali zanimljiv. Amelie tj. Audrey Tautou je prelijepa. Vjerojatno najljepše crne oči koje sam vidio, a ne volim crne oči

La fille sur le pont (1999) - još jedan francuski sniman u crno bijeloj tehnici. Radi se o djevojci koja odluči skočiti sa mosta, ali je u zadnji trenutak pronalazi jedan tip koji se bavi bacanjem noževa gađajući živu metu. Pošto je ona sklona samoubojstvu, odluče raditi zajedno. Vrlo lijepo romantična drama s odličnom muzikom i par divnih scena.
Michael Clayton (2007) - dobar film sa Clooneyem sa lijepom dozom misterije i odličnim krajem. Iako me film nije kupio, u nekim trenucima previše odstupa od same radnje, dobar je. Clooney ok.
Killing Them Softly (2012) - bzvz filmić o ničemu novom. Glumačka ekipa dobra od Pitta do Liotte, ali zbilja ništa novo. Preobičan film bez napetosti.
8=====o/8==========o (5/10)
XIII Part 1 - prvi dio filma o velikoj zavjeri. Predsjednica bude ubijena i počnu tražiti ubojicu, ali film je puno više kompleksan nego što se čini na prvi pogled. Dorf, Kilmer, zabava zagarantirana. Večeras se vjerojatno gleda drugi dio.