Koji ste non-horror zadnji gledali ?
- popayy
Re: Koji ste non-horror zadnji gledali ?
The Factory ( 2011 )
http://www.imdb.com/title/tt1132285/
John Cusack i Jennifer Carpenter ( Dexter ) kao milicajci u lovu na serijskog ubojicu prostitutki u ovom trileru. Nije loše, nisam popušio kraj koji mi je pomalo bezveze. Fora je i donekle originalan motiv bad guya ali sveukupno moglo/trebalo je ovo i puno bolje ispasti. Šteta.
Inače film je snimljen davne 2007. ili 2008.( nisam 100% siguran ) ali pušten direct to DVD tek prošle godine. Osobno sam za ovo saznao tek neki dan.
http://www.imdb.com/title/tt1132285/
John Cusack i Jennifer Carpenter ( Dexter ) kao milicajci u lovu na serijskog ubojicu prostitutki u ovom trileru. Nije loše, nisam popušio kraj koji mi je pomalo bezveze. Fora je i donekle originalan motiv bad guya ali sveukupno moglo/trebalo je ovo i puno bolje ispasti. Šteta.
Inače film je snimljen davne 2007. ili 2008.( nisam 100% siguran ) ali pušten direct to DVD tek prošle godine. Osobno sam za ovo saznao tek neki dan.
-
Taken 2 - ni blizu prvome,ali oke,6.5/10
- Michel
Pogledao dosta filmova u zadnjih par dana pa krenimo redom...
Plein soleil (1960) - nisam ni znao da je ovo original, a remake je ona američka verzija talentirani mr. ripley. Am. verziju nisam gledao, ali budem da vidim kakva je. No, ova francuska sa Delonom je fantastična. Počinje mirno, dvoje prijatelja i jedna ženska pa krenu malo ploviti, zabavljaju se i tako sve dok jedan prijatelj ne osmisli jedan plan i tu sve kreće. Odlično, napeto, nisam očekivao ovakav film.
8=========o/8==========o (9/10)
Sunshine (2007) - ono što ovaj film izdvaja iz prosjeka je genijalan soundtrack koji sam čuo još prije, ali nisam znao da je iz ovog filma. Radi se o skupini znanstvenika, inežnjera koji idu kao spasiti zemlju i baciti nekakvu bombu u Sunce. No, čeka ih dosta problema kako njihove svađe tako i problemi samoga broda. Dobar.
8=======o/8==========o (7/10)
Cleanskin (2012) - neloš britanski krimić sa Seanom Beanom u ulozi špijuna koji lovi teroriste. Nije me se pretjerano dojmio osim dijela kada saznajemo kako je taj musliman postao terorist.
8======o/8==========o (6/10)
Mitt liv som hund (1985) - iliti u prijevodu "moj psećji život" je vrhunska drama o dječaku koji se ne može brinuti o majci koja je jako bolesna pa ga razdvajaju, njega i brata od nje jer joj treba mira. On odlazi u jedno selo kod svojeg strica i tamo se sprijateljuje s ostalim klincima. Sama srž djetinjstva, prvih seksualnih uzbuđenja, ma svega pomalo. Hallstrom se pokazao kao kvalitetan redatelj. Hachi i Gilbert su mi isto super filmovi.
8========-..o/8==========o (8.7/10)
Direktøren for det hele (2006) - e ovo je bilo dobro
komedija od von Triera o direktoru koji nije rekao svojim glavnim radnicima da je on direktor već misle samo da je malo iznad njih. I to traje 10 godina
sve dok jedan iz druge tvrtke, iz druge države dođe i želi kupiti njegovu tvrtku pa se želi sastati sa direktorom. I taj glavni unajmi glumca koji će njega glumiti. Stvarno dobro sa par top scena.
Comme un chef (2012) - najbolja komedija ove godine
koja ludnica od filma. Ovo samo mogu francuzi osmisliti. Jean Reno, ali glumac koji je uzeo cijeli film je Michaël Youn
kako je to smiješan lik. Radi se o kuharima, a Reno je glavni kuhar u tom jednom restoranu i saznaje da mu dolaze dva kritičara koji će mu maknuti jednu zvjezdicu ako im se ne svide jela i tako će se restoran zatvoriti. Tu upada Youn koji je oduvijek bio fan Renoa kao kuhara. Prepun smiješnih scena od početka do kraja. Dugo se ovako nisam smijao. Pa kad dođu u drugi restoran kamuflirani u azijce, hahahahah pa onaj ples. Ili Youn i razgovor s mrkvom (izribaj me)
8========o/8==========o (8/10)
Wasabi (2001) - akcijska komedija o policajcu koji bude suspendiran i odlazi na odmor u Japan gdje mu je preminula djevojka ostavila kćerku. I tako upadaju u dosta smiješnih i naivnih situacija. Baš pretjeran akcijski film, ali zabavan. Ovdje je pak Michel Muller zasjenio Renoa. Čovjek je presmiješan sa svojim gegovima. Lice mu je inače skroz čudno
Die unendliche Geschichte (1984) - i ovo je zadnji film koji sam pogledao. Danas ujutro i joj... prelijepo. U prijevodu The NeverEnding Story, film mog djetinjstva koji sam i pogledao prije valjda 15-ak godina. Odličan povratak u djetinjstvo preuno fantazije, mitskih bića, kraljica, spašavanja tog svijeta. Falkor, legendarni bijeli zmaj. Pa onaj kameni div
ono što sam se izneadio je da je ovaj film režirao Wolfgang Petersen. Tip koji je režirao jedan od najboljih filmova, Das Boot

Plein soleil (1960) - nisam ni znao da je ovo original, a remake je ona američka verzija talentirani mr. ripley. Am. verziju nisam gledao, ali budem da vidim kakva je. No, ova francuska sa Delonom je fantastična. Počinje mirno, dvoje prijatelja i jedna ženska pa krenu malo ploviti, zabavljaju se i tako sve dok jedan prijatelj ne osmisli jedan plan i tu sve kreće. Odlično, napeto, nisam očekivao ovakav film.
8=========o/8==========o (9/10)
Sunshine (2007) - ono što ovaj film izdvaja iz prosjeka je genijalan soundtrack koji sam čuo još prije, ali nisam znao da je iz ovog filma. Radi se o skupini znanstvenika, inežnjera koji idu kao spasiti zemlju i baciti nekakvu bombu u Sunce. No, čeka ih dosta problema kako njihove svađe tako i problemi samoga broda. Dobar.
Cleanskin (2012) - neloš britanski krimić sa Seanom Beanom u ulozi špijuna koji lovi teroriste. Nije me se pretjerano dojmio osim dijela kada saznajemo kako je taj musliman postao terorist.
Mitt liv som hund (1985) - iliti u prijevodu "moj psećji život" je vrhunska drama o dječaku koji se ne može brinuti o majci koja je jako bolesna pa ga razdvajaju, njega i brata od nje jer joj treba mira. On odlazi u jedno selo kod svojeg strica i tamo se sprijateljuje s ostalim klincima. Sama srž djetinjstva, prvih seksualnih uzbuđenja, ma svega pomalo. Hallstrom se pokazao kao kvalitetan redatelj. Hachi i Gilbert su mi isto super filmovi.
8========-..o/8==========o (8.7/10)
Direktøren for det hele (2006) - e ovo je bilo dobro

Comme un chef (2012) - najbolja komedija ove godine

Wasabi (2001) - akcijska komedija o policajcu koji bude suspendiran i odlazi na odmor u Japan gdje mu je preminula djevojka ostavila kćerku. I tako upadaju u dosta smiješnih i naivnih situacija. Baš pretjeran akcijski film, ali zabavan. Ovdje je pak Michel Muller zasjenio Renoa. Čovjek je presmiješan sa svojim gegovima. Lice mu je inače skroz čudno

Die unendliche Geschichte (1984) - i ovo je zadnji film koji sam pogledao. Danas ujutro i joj... prelijepo. U prijevodu The NeverEnding Story, film mog djetinjstva koji sam i pogledao prije valjda 15-ak godina. Odličan povratak u djetinjstvo preuno fantazije, mitskih bića, kraljica, spašavanja tog svijeta. Falkor, legendarni bijeli zmaj. Pa onaj kameni div

"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- john_constantine
Taken 2 - nepotreban i mlak nastavak, s prebrzom koreografijom i dosadnom akcijom, niti do koljena originalu. 3/5
Michel puši karu.
- john_constantine
Dredd 3D (2012) - više manje dosadnjikav akcijski sf triler, s puno brutalnosti, solidnim likovima i monotonom akcijom, s irititatnim slow motion scenama. Ono, niti do koljena Raid: the redemption, a i punisher: warzone je imao puno bolju akciju. Ovako, tek par dobrih scena i brutalna završnica. 3/5
Michel puši karu.
- maddjuro
Fistfull of dinamite- ovaj mi je film bio i ostao odličan; kao i svi leoneovi filmovi. Film koji ako niste svakako pogledajte. Leoneovi filmovi, ma koliko ih puta pogledao, mi nikada nece dosaditi.
I may be an idiot, but i am no fool.
- boyko
Men in Black 3 (2012) - u odnosu na prva 2 dijela, nekak mi više nije to to.. 6/10
Santa's Slay (2005) - prava sprdacina na Božić
6,5/10
Santa's Slay (2005) - prava sprdacina na Božić

''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
-
Cloud Atlas
Nije loš. Nije genijalan, a ni predobar.
Predug i dosadan umjereno, ne pretjerano.
Ima zanimljive segmente, ali kao cijelina me izmoria.
Nešto tako jednostavno umotate u 100 slojeva svega, ali ne dobiješ dodatno značenje nego samo puno odmotavanja.
Najveći problem šta mi je bia nezanimljiv.
6/10
Maske i šminka su najbolji dio filma, umira sam od smijeha kako su loše
Nije loš. Nije genijalan, a ni predobar.
Predug i dosadan umjereno, ne pretjerano.
Ima zanimljive segmente, ali kao cijelina me izmoria.
Nešto tako jednostavno umotate u 100 slojeva svega, ali ne dobiješ dodatno značenje nego samo puno odmotavanja.
Najveći problem šta mi je bia nezanimljiv.
6/10
Maske i šminka su najbolji dio filma, umira sam od smijeha kako su loše

-
Life Of Pi - 10/10,remek djelo.
- boyko
Inception (2010) -ajd konacno i ovo pogledal! naravno ne znam zakaj ga nisam ranije škicnul, al tak to obicno biva kod mene,cim mi neki film svi hvale, ja odma odugovlacim s gledanjem.
ofc jeben je. 8,5/10
ofc jeben je. 8,5/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
- john_constantine
Epic Movie (2007) - teško sranje od filma, nema više onako kvalitetnih parodija kao 80 - tih. 1/5
Michel puši karu.
-
Hit and run - 6/10,ok zabava
The Bourne Supremacy - 7.5/10
Arthur Christmas - 6/10
Home Alone - 8/10,klasik
South Park: Bigger Longer & Uncut - 7.5/10
The Bourne Supremacy - 7.5/10
Arthur Christmas - 6/10
Home Alone - 8/10,klasik
South Park: Bigger Longer & Uncut - 7.5/10
- maddjuro
iron sky- film kojemu sam se veselio ali me razočarao. Premisa je bila dobra ali realizacija mi se nije dopala. Ono sto mi se u filmu svidilo je depikcija amerikanaca , i UN-a.
I may be an idiot, but i am no fool.
-
Hobbit - 8/10 - nije bolji od LOTR ali i dalje odličan
Dredd 3d - sasvmi zadovoljavajuće djelce..vjerodostojno pretočeno iz stripa u film.. 7/10
Hangover 2 - prilično mlak i na trenutke degutantan nastavak.. nekako mi se čini da su autori bili prlično deficitarni po pitanju ideja ali ajde 5/10
Star Trek (2009) - genijalan film..taman ono što tražim od filma, da me j..no zabavi..9/10
End of watch - solidna američka preseračina (ono macho ¨bro's before ho's¨ bullshit) 6/10 (navučeno)
Total Recall (2012) - alaj su ga zasrali..ništa ne valja u filmu..osim žemskog dijela
3/10
sve u svemu zadovoljan..sad je na redu Black Christmas (oriđiđi ofkors)
Dredd 3d - sasvmi zadovoljavajuće djelce..vjerodostojno pretočeno iz stripa u film.. 7/10
Hangover 2 - prilično mlak i na trenutke degutantan nastavak.. nekako mi se čini da su autori bili prlično deficitarni po pitanju ideja ali ajde 5/10
Star Trek (2009) - genijalan film..taman ono što tražim od filma, da me j..no zabavi..9/10
End of watch - solidna američka preseračina (ono macho ¨bro's before ho's¨ bullshit) 6/10 (navučeno)
Total Recall (2012) - alaj su ga zasrali..ništa ne valja u filmu..osim žemskog dijela

sve u svemu zadovoljan..sad je na redu Black Christmas (oriđiđi ofkors)
It's in your nature to destroy yourselves...
-
Babel - vruhunski film,tri odvojene priče ali imaju veze jedna sa drugom ,8.5/10
Dredd (2012) - 7/10,odličan akcijski SF,ima li to kakve veze sa sylvesterovim filmom,mislim taj nisam gledao pa me zanima jeli što propuštam?
Dredd (2012) - 7/10,odličan akcijski SF,ima li to kakve veze sa sylvesterovim filmom,mislim taj nisam gledao pa me zanima jeli što propuštam?