gledati ću samo radi scenarija, nadam se da na tome neće podbaciti... ideja mi se čini zanimljiva nakon onog intervjua na horrohr.Decadentor wrote:Meni bio blago razocarenje, mislim nije film los ali nista specijalno, ama bas nista, totalno OK za jedno gledanje
Sinister (2012)
- john_constantine
Re: Sinister (2012)
Michel puši karu.
- Michel
Pretpostavljam da su nekakvi duhovi ili tako nešto. A čim je ghost horor, moj omiljeni podžanr, očekivanja su velika. Gledat će se idući tjedan.
"You'll Enjoy Mr. Barlow. And He'll Enjoy You!"
- elrania
dijeleći dojmove koju minutu nakon gledanja moram prvo nahvaliti atmosferu koja je jako lijepo postignuta igrom zvukova.
spajanje toga s pokojim zanimljivim kadrom i ni najmanjom potrebom za žurbom rezultiralo je nečim trmurnim i tjeskobnim, na momente mučnim. prihvatila sam ovaj film kao dramu koja ima svoju eksploziju na kraju u nešto sasvim drugo i zbog tog sam realnijeg pristupa na početku ostala poprilično zadovoljna.
ono što mi je loše je već dosta izlizan prikaz jezivih spodoba i neko tamo dodavanje izvrnutih scena da si sve izgleda jezivije. zadnja sekunda filma - glupost.
da su izbacili sve te cirkusarije, bilo bi puno bolje, iako je ovako već jako dobro.
sve u svemu, drago mi je bilo pogledati film sa što manje ispraznih cimova i više vrpoljenja na najjednostavnije scene gdje se zapravo ništa ne događa, ali ugođaj tjera da mislimo sasvim drugačije.
no, očekivala jesam više.
spajanje toga s pokojim zanimljivim kadrom i ni najmanjom potrebom za žurbom rezultiralo je nečim trmurnim i tjeskobnim, na momente mučnim. prihvatila sam ovaj film kao dramu koja ima svoju eksploziju na kraju u nešto sasvim drugo i zbog tog sam realnijeg pristupa na početku ostala poprilično zadovoljna.
ono što mi je loše je već dosta izlizan prikaz jezivih spodoba i neko tamo dodavanje izvrnutih scena da si sve izgleda jezivije. zadnja sekunda filma - glupost.
da su izbacili sve te cirkusarije, bilo bi puno bolje, iako je ovako već jako dobro.
sve u svemu, drago mi je bilo pogledati film sa što manje ispraznih cimova i više vrpoljenja na najjednostavnije scene gdje se zapravo ništa ne događa, ali ugođaj tjera da mislimo sasvim drugačije.
no, očekivala jesam više.
-
John_Ryder
odličan film ! ispunio mi sva očekivanja,pogledat će se još jednom,u blu reju naravno
- Scarface
Solidan film, definitivno među boljim novijim hororima, al i dalje to nije ništa spektakularno. Očekivanja su mi bila malo prevelika, da nisan čita kritike prije gledanja, dojam bi mi sigurno bija puno bolji.
I think human consciousness, is a tragic misstep in evolution. We became too self-aware, nature created an aspect of nature separate from itself, we are creatures that should not exist by natural law.
-
GreenHornet
dobar,ali ocekivao sam vise.
ponajvise,jer sam na dosta mjesta procitao da je bas strasan,a osobno-svega 4,5 solidno jezivih scena.doduse-ugodaj je odlican cijeli film,te su snimke dosta,dosta teske.rasplet dobar ali prekratak i prebrzo je dosao+sto su mogli bolje neke sitnice objasnit.
6,2/10
ponajvise,jer sam na dosta mjesta procitao da je bas strasan,a osobno-svega 4,5 solidno jezivih scena.doduse-ugodaj je odlican cijeli film,te su snimke dosta,dosta teske.rasplet dobar ali prekratak i prebrzo je dosao+sto su mogli bolje neke sitnice objasnit.
6,2/10
Zaljubljen sam u Fräulein Unbekann!!!!!
- boyko
odličan! ima odličnu atmosferu,zahvaljujuči odličnoj glazbenoj podlozi.
konačno jedan horrorac vrijedan gledanja.
7,5/10
konačno jedan horrorac vrijedan gledanja.
SpoilerShow
ono s kosilicom mi je najjače 
7,5/10
''Ne biste li radije da vas, kada umrete, pojedu vaši rođaci nego crvi?''
-
olio
Ukratko: SUPER!
Prvi dio filma (do objašnjenja boogeya):
je savršen. Atmosfera je najbolji dio, savršeno pogođena, a glazba je najveći doprinos tome. Doziranje strašnih scena i suzdržavanje od jump scareova u prvoj polovici mi je omiljeni element. A cijelo gledanje Super 8 filmova daje neki oldschool dark gritty doprinos filmu.
Drugi dio filma:
mi se nije baš pretjerano svidia. Objašnjenje... totalno nepotrebno, kao da je redatelj poništia sve šta je radia cijeli film.
Inače,
Vrlo solidan film
7,1/10
Prvi dio filma (do objašnjenja boogeya):
je savršen. Atmosfera je najbolji dio, savršeno pogođena, a glazba je najveći doprinos tome. Doziranje strašnih scena i suzdržavanje od jump scareova u prvoj polovici mi je omiljeni element. A cijelo gledanje Super 8 filmova daje neki oldschool dark gritty doprinos filmu.
Drugi dio filma:
mi se nije baš pretjerano svidia. Objašnjenje
SpoilerShow
baghula je ok, ali činilo mi se nekako opširno i maklo je svu mistiku, ali to nije bia neki veliki problem. Veliki problem je scena kada se prvi put pojave djeca. Prva scena sa duhovima i wannabe jump scareom mi je izgledala kao da ne pripada ostatku filma i totalno ne strašno. A najgluplji potez u filmu je ubacivanje jeftinog jump scarea na tavanu (pojavljivanje pred facom) i na samom kraju filma
Inače,
SpoilerShow
odlični načini za ubijanje, a kosilica je stvarno super!
7,1/10
- Asfodel
Prilično dobar film. Mislim da bih potpisala prethodni komentar cijelosti (vjerojatno i ocjenu.. ili moožda za pola višu)
Istinski sam uživala u dijelovima kad se ništa nije događalo osim njegovog istraživanja. Jeftini cimovi i cijelo objašnjenje mi je malo pokvarilo ozbiljan doživljaj.
Istinski sam uživala u dijelovima kad se ništa nije događalo osim njegovog istraživanja. Jeftini cimovi i cijelo objašnjenje mi je malo pokvarilo ozbiljan doživljaj.
I mean, a few little tiny murders and everyone just freaks out
- Lumatev
Od reči do reči.Scarface wrote:Solidan film, definitivno među boljim novijim hororima, al i dalje to nije ništa spektakularno. Očekivanja su mi bila malo prevelika, da nisan čita kritike prije gledanja, dojam bi mi sigurno bija puno bolji.
7/10
- Victor Crowley
Ne znam... Film počeo fenomenalno, čak sam se jebeno naježio ali kako je film išao dalje i dalje sve je bio lošiji. Nisam zadovoljan, 6/10.
SpoilerShow
kad je u bazenu bila demonova faca, ono je predobro bilo
- dr_gonzo

Recenzija filma Sinister (2012)
Mislim da sam u recenziji sve u detalje objasnio kakav mi je film bio...
"The difference between a democracy and a dictatorship is that in a democracy you vote first and take orders later; in a dictatorship you don`t have to waste your time voting. "
- Charles Bukowski -
- Charles Bukowski -
- HorrorHR
- Site Admin
Da komentiram dio recenzije: "Uglavnom dobar pokušaj, no svakako je film više za DVD gledanje u svom toplom domu, nego da se zbog njega ide u kino. "
gonzo moj, u zadnjih deset - petnaest godina praktički i nema previše horrora radi kojih bi se išlo u kino. nažalost realnost je takva...
gonzo moj, u zadnjih deset - petnaest godina praktički i nema previše horrora radi kojih bi se išlo u kino. nažalost realnost je takva...